Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3979 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם,

אז עם סיומה של שנה שניה אני לחלוטין מוצא שזה הזמן הנכון להתחיל להתפתח גם באופן אישי בנפרד מהלימודים ( מדעי המחשב כמובן ).

עבודה כבר יש ( אמנם לא בחזית הטכנולוגיה, פיתוח ל DESKTOP אבל ניסיון זה ניסיון ואני לומד מהעבודה יחסית הרבה ) ועכשיו הגיע הזמן להרחיב אופקים וללמוד עוד.

כאמור יש לי רעיון נחמד לאפליקציה ( לא רעיון למיליונים, יותר בשביל פרוייקט לימוד ) שאני רוצה להוציא.

בחיפוש המהיר שעשיתי עכשיו אודות איך בעצם להתחיל,

מצאתי שקיימות אפשרויות היום לרשום קוד בשפה אחת שיתאים לשתי המערכות, לדוג:

Ruby ( שמעולם לא נגעתי בה )

http://www.rubymotion.com/

C# ( שאני מכיר אותה יחסית טוב מהעבודה היום )

http://xamarin.com/platform

JAVA:

http://codenameone.com/

ואני מניח שגם אפשר עם C++ והלבשה של UI בשפת JAVA/OBJECTIVE C שניראה לי פחות ידידותי.

אני לא יודע אם ארצה להתפתח לכיוון של פיתוח אפליקציות כקריירה, אבל כן כמשהו ששווה לי לנסות ולבדוק וכך לדעת.

עכשיו 3 שאלות (:

בהנחה שאני משתמש באחת מהאפשרויות למעלה, האם כל מה שאפשרי לכתוב בשפות "ייעודיות" למערכות הללו ניתן גם ב NATIVE?

עד השימוש בזה יגביל? ( או שעד שאני לא אנסה אני לא אדע?

ושאלה שניה, בהנחה שאני עוד לא יודע באיזה תחום ארצה לעסוק, האם פרוייקט כזה יקדם לפיתוח אפליקציות למרות שלא בהכרח שאכיר לעומק את הספריות של כל מערכת?

ואגב, אם ללכת על משהו מהסוג הזה, על איזה הכי כדאי לדעתכם?

עריכה אחרונה על ידי yaniv572
  • תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני ראיתי אפליקציה שנכתבה בJS ל2 המערכות ביחד והיא עבדה סבבה ממה שראיתי.

לתכנת בjava שיעבוד ל2 המערכות זה לא שמעתי עוד. לאנדרואיד מתכנתים native בjava אז אמור לעבוד טוב. זה באמת עובד טוב גם לiOS?

פורסם

לדעתי רק Native.

תלמד פיתוח לאנדרואיד ב Java ו/או פיתוח לאייפון ב Objective c (או SWIFT החדשה של אפל אם אתה אמיץ :-P ).

ממה שאני ראיתי, פתרונות ה cross platform זה פשוט לא זה.

* גילוי נאות - אני עובד כמפתח אנדרואיד (Native) בשלוש ומשהו השנים האחרונות

פורסם

אם זה לא זה אז אולי אני ארד מהרעיון :roll:

בכל מקרה לגבי פיתוח ל IOS, ממה שהצלחתי לקרוא קצת ולהבין, לפחות ה SWIFT מוגבל כרגע רק ל OSX ( מה שאין ברשותי ), האם כך גם לגבי OBJECTIVE C? ( יש לי מחשבים עם ווינדוס ולינוקס )

אגב, ההתסכלות שלי היא גם קדימה לתואר,

יש אצלנו קורסי בחירה והתמחות בפיתוח IOS/אנדרואיד וניראה לי שניתן להכיר את הפרנציפ גם בלי הקורסים הללו ( יש דברים אחרים מעניינים שאני בטוח שגם אותם ניתן ללמוד לבד, כמו כל דבר בעצם ).

פורסם

גם כל הפתרונות האחרים דורשים בסופו של דבר מק כדי ליצור את הבינארי וכדי לבדוק כמו שצריך (סימולטור , הרצה על מכשיר עם דיבאגר).

עזוב אותך מכל ההתחכמויות - Swift או Objective C (מכיוון שיש שכבת אינטראופרביליות ביניהן - עדיף קצת Swift למשהו חדש , אבל כדאי מאוד לדעת את שתיהן - וזה יותר פשוט ממה שזה נראה).

כמו שאני רוצה מכונית כתב - זה פשוט לא זה.

לWeb apps זה נחמד לשחק בJS אבל לא ממש מדהים ובטח לא יחזיק אפליקציה שלמה בחנות ושאר הפתרונות הם בעיקר ליד ואו שנותנים חוויה לא אחידה או שכל הזמן במרדף בלתי אפשרי אחרי העדכונים של אפל.

(הדבר גם דיי נכון לאנדרואיד ד״א , מה לעשות - Write once לא ממש תפס פרקטית. ואני שם בצד משחקים ששם יש מנועי משחק ל2 הפלטפורמות שכתובים בCPP אבל לרוב עדיין עטופים בנייטיב בכל צד).

בקיצר - רוצה iOS - תקנה מק (לא צריך חדש - כל מק עם 4 גיגה זיכרון אפילו מ2008 ומעלה יספק מעל ומעבר , כולל מק מיני). אתה יכול לשחק בכאילו מסביב - אבל זה יהיה בעיקר זה. לשחק בכאילו.

אם אתה לא קונה מק - תעשה לעצמך טובה - פתח לאנדרואיד (באנדרואיד סטודיו).

כך או כך - חשוב להבין את הסביבה , את הLifecycle של אפליקציות , להשתמש בMVC כראוי ולהמשיך ללמוד ככל שעדכונים זורמים - ויש הרבה.

ליביו (מפתח לiOS ב5 שנים האחרונות , עשרות אפליקציות , מאות עדכונים , מליוני משתמשים :))

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

קרוס פלאטפורם זה סיפור בהמשכים.

למשחקים זה באמת סיפור אחר ו-unity3d עדיין מוכיחה את עצמה כמוצלחת.

יש גם אלטרנטיבות רזות יותר כגון corona ו-cocos2dx,

ויש מפלצות עם overhead עצום על גבול הבלתי נסבל - xamarin.

בגדול, קסאמארין עובד יפה וזריז אבל לפחות אצלנו אוכלים הרבה קש

עם הנפח של האפליקציות.

אם הכיוון הוא יותר אפליקציה מאשר משחק,

אין על מה לדבר - יותר מהר לכתוב כביכול כפול ל-2 הפלטפורמות.

באנדרויד הרבה יותר קל וזריז להגיע למצב של משהו שרץ לך על הפלאפון,

אז אם אין לך עדיין מק - זה הכיוון לפרויקט לימודי.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)

אז ירדתי מהרעיון ל CROSS PLATFORM.

אבל כן בעניין של לפתח לאנדרואיד ( משחק איקס עיגול ורברסי שיש לי מוכנים בג'אווה, כולל AI, כמובן שמבחינה גרפית ואני בטוח שמעוד כמה תחומים זה יצתרך לעבור התאמה לעבודה באנדרואיד אבל התשתית קיימת ).

רק שאלה - עדיף לפתח באנדרואיד סטודיו או אקליפס?

בכנות, כל העסק לא הכי מובן וניסיתי למצוא איזה סרטון של פיתוח אפליקציה ראשונה, אבל כל פעם משהו אחר לא עבד לי ( דברים פשוטים, זמנית לתקופה הקרובה אני עם אובונטו, ודבר פשוט כמו אמולטור ראשוני ביצירה של הפרוייקט לא עולה ).

בנוסף מצאתי עוד יותר מידע כל פיתוח עם אקליפס, שאני מכיר את הסביבה לפחות בצורה טובה יותר ובגלל זה בא לי לעבוד עם הסטודיו וללמוד עוד.

אם מישהו למד פה עם איזה טוטוריאל ורוצה לשתף אני אשמח ( כמובן שחיפשתי ואני אמשיך לחפש משהו שיתאים לי ).

ולפחות נכון לעכשיו מבחינה כלכלית אני לא חושב שאני אפתח ל mac ( כרגע לפחות אין לי כסף מיותר לעוד מחשב ), אולי בעתיד (:

עריכה אחרונה על ידי yaniv572
פורסם

אנדרואיד סטודיו זה בהחלט הבחירה הנכונה לעתיד מבחינת כלים , מבחינת build ופרויקטים מורכבים ומבחינת עתיד הפלטפורמה.

כמו כן בניגוד לios האימולטור המקורי הוא בדיחה , אז לפחות תבדוק את גנימושן במקום.

כרגע אין לך סיבה לקנות מק בשביל זה.

חובה זה לא (that said אני מכיר מעט מאוד מפתחי אנדרואיד אפילו שלא עובדים על מק. בטח מבן חברי עם אפליקציות עם רציני traction

Then dying is forgetting

פורסם

ליביור, יצא לך לבדוק את אנדרויד סטודיו על אובונטו? בפעם האחרונה שניסיתי,

וזה לא היה לאחרונה, זה לא כל כך עבד. אולי בגלל התנגשויות עם התקנה קיימת של אקליפס.

כך או כך, IDE זה עניין של טעם וריח, וכשיש טרמינל פתוח קבוע בצד

יותר מהיר (!) להעלות את הפרויקט לטלפון מאשר לחכות שהאמולטור המקורי יואיל בטובו להיפתח.

לא ניסיתי בעצמי כי המדריך הזה חדש יחסית, אבל האתר של wunderlich תמיד עוזר בשביל קפיצה ראשונה למים:

http://www.raywenderlich.com/78574/android-tutorial-for-beginners-part-1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

לא ניסיתי.

אני עובד עם Mac בלבד.

א ב ל כשכל המדריכים של גוגל הם כבר אנדרואיד סטודיו וכל שיטות הבניה הנורמליות של ספריות (grade maven ) עובדות שם - זה דיי ברור שאקליפס זה בעבר.

האימולטור המקורי הוא בדיחה ולכן המלצתי על תחליפי שהוא סביר.

עדיין מכשיר סיני ב2 שקל ירוץ יותר טוב מאימולטור של אנדרואיד על מחשב מפלצת... עצוב אבל נכון.

Then dying is forgetting

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

היי שוב.

לאחר מחשבול החלטתי ללכת בכיוון של משחקי הלוח שיש לי.

אני גם חושב לקחת את זה בכיוןן רציני יותר ולפתח עבור 2 הפלטפורמות.

ממה שהצלחתי להבין הדרך הכי טובה היא בעצם לכתוב קוד ב c++ ולאחר מכן להשתמש בקוד הזה בכל אחת מהפלטפורמות.

עכשין שאלה קטנה:

האם בסביבות הפיתוח ניתן להוסיף סיפריות חיצוניות של c++? אני רוצה כאילו לקמפל ולהשתמש בספריות בכל אחת מהפלטפורמות.

אני חושב שבדרך הזו אני אוכל להתמקד בחלקים אחרים בפיתוח (הבסיס הרי זה המשחק, משהו שפחות מעניין לכתוב ב objective c ) לכל אחת מהפלטפורמות( עדיין אין לי mac אך אני שוקל ).

יש לי בלי קשר עוד קצת תהיות לגבי יעילות (ברמה הקשה גם למחשב לוקח כמה שניות לפעמים בשביל להביא תשובה, משהו שגם ראיתי האמת באפליקיות דומות ) אז אני עוד אחשוב (או אחפש ברשת) איך ליעל את כל העסק(האלגוריתם יהיה בסיס משותף לעוד משחקי לוח שחשבתי עליהם)

פורסם (נערך)

לא, לא, תשכח מזה.

אפשר רק על הנייר לכתוב בקלות ספרייה אחת ב-c++ ולהשתמש בה כפי שהיא באנדרויד ובאייפון. במציאות תזדק להמון עבודה על האינטגרציה. חוץ מזה, בינינו, איזה אלגוריתם מסובך וזולל זיכרון אתה כבר מייצר? כולה לוגיקה של משחק, כמה אלפי שורות בג'אווה וסגרת עניין (או כמה עשרות ב-lua...).

אחרי שיהיה לך פרוייקט אחד מלא בנייטיב בשתי המערכות, אתה מוזמן להתנסות בכתיבת ספרייה משותפת ב-c++ ורק אז לשבור את הראש על החיבור.

או כמו שהצעתי מקודם, אם המטרה היא לצאת מהר עם משהו, כתוב הכול בקורונה.

רק כדי להבהיר: הפיתרון שלך בכיוון הנכון עבור מקרים מסוימים ונדירים שבהם אתה נדרש להוציא 110 אחוז מהמערכת, אבל דורש הכי הרבה עבודה ורוב בתי התוכנה/משחקים לא נוקטים בו.

אגב, ב-ios אתה יכול לערבב חופשי בין c++ ל-obj c בתוך אותו פרויקט, אם זה מה שגורם לך להרגיש בנוח.

עריכה אחרונה על ידי hans

פורסם

על אותו משקל - מה כבר יכול להיות מסובך בסוג של סיפריה ב C שכל מה שהיא תעשה ( בסוף זה מה שמוצג למשתמש ) זה תחזיר מערך דו מימדי?

וכשחשבתי על שימוש ב C++ זה לא היה לצורך שיפור ביצועים, נטו בשביל לחסוך כתיבה כפולה בשתי הפלטפורמות ( בראש שלי אני מדמיין כבר הרחבה ממשחק אחד ל 5 משחקים, כולם עובדים עם אותו אלגוריתם - minimax alpha beta, וסה"כ כל פעם אצתרך לכתוב דומיין פעם אחת מחדש ולא פעמיים עבור JAVA/OBJECTIVE C ).

לצורך העניין כניראה שמצאתי MAC ישן ( 2009 ) בעלות של 3 ספרות( חבר קרוב ), גם אם הוא חצי טוב זה עדיין יעשה את העבודה מבחינתי ופותח לי דלת נוספת ( יש יגידו לגן עדן :roll: ).

• תוכן חדש...