Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4032 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום ! לסבא שלי רכב רנו קליאו בצבע שחור מטאלי.

הוא רכב אותו ויש לא מעט שריטות ברכב ושיפשופים, לא לחיצות פח מזעזעות אבל יש פה ושם שריטות + סימני חומציות מצואה של יונים, וגם שריטות קטנות בצורה סיבובית כנראה מניקוי הרכב.

מה התהליך הבריא והראוי לניקוי חיצוני טוב של הרכב ? כיצד ניתן להחזיר לו את הברק מבלי להשחיט עם כימיכלים את הצבע של הרכב ? קראתי ועשיתי חיפושים בפורום אבל אני מוכרח לציין שאני דיי מתקשה לקבל עמדה מסודרת,

הרבה אומרים שאסור לעשות "פוליש" לרכב מטאלי, אבל חלק מדברים על "פוליש ווקס" חלק מדברים רק על ווקס ??

ניקיתי את הרכב, עם נוזל כלים ומים, ועדיין יש סימנים, בגג בעיקר.

אז לשאלתי

1). האם יש משמעות לחומר עימו מנקים את הרכב ? או סבון כלים מספיק ? (או לקנות את השמפו רכב עם הריכוז ווקס)

2). לשריטות עמוקות ושפשופים וקילופי צבע (שרואים את הלבן) מה ניתן לעשות על מנת לטשטש את זה ? (רכב שחור מטאל)

3). האם יש סיכון בעשיית ווקס על רכב עם שריטות ?

4). איך אפשר להביא את הברק לרכב, ולגרום לו להרגיש חיצונית "חדש".

אודה לתשובה מסודרת, ולהמלצות על רכישת חומרים טובים.

פורסם

נתחיל בזה שהיית אמור לפתוח את השרשור הזה בפורום דיטיילינג, אבל בטח יעבירו לך אותו לשם.

1. ניקוי הרכב - מנקים את הרכב עם שמפו ייעודי לרכב, לא נוזל כלים, לא סבון ידיים, לא שמפו. כמו שאתה לא מתקלח עם נוזל כלים או עם שמפו לרכב, גם לרכב יש את החומרים הייעודים שלו.

2. תצלם תמותנות על מנת שנבין.

3. לא.

4. לבצע פוליש ברמה גבוהה, לשמור על הצבע עם שטיפה נכונה וליישם ווקס או אוטם צבע אחת לכמה חודשים. אין בעיה לעשות פוליש לצבע מטאלי אם עושים אותו כמו שצריך.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)

כמה ₪ אתה מוכן להשקיע במוצרי טיפוח לרכב?

תכנס לautostore או לשירשור של הרקולס ותתחיל להכין עגלת קניות.

אתה צריך שמפו מיסטר פינק, קפפה של קארפלאן ירוקה ומטליות מיקרו פיבר ומגבת יבוש. כל זה רק לשטיפת הרכב.

בשביל לחדש את הצבע+ ליישם חומר הגנה תצטרך להוסיף עוד ₪.

אם תמשיך לשטוף את הרכב עם סבון כלים והרכב ימשיך להיות ללא שכבת הגנה תוך שנה שנתיים תגמור כמו שאר השכנים שלך עם הקילופי צבע והכתמים הדהויים.

עריכה אחרונה על ידי Alex Not-Exist
פורסם

בגדול קניתי בטיפשותי 4 מטליות מיקרופיבר ב 30 שקל. לגבי כמה אני רוצה להוציא... הכי מעט שנדרש. נראה שווקס זה הדבר הכי יקר שאעשה ואין אני מעוניין לעבוד בשביל הרכב יום ולילה. טרטל ווקס מטלי הוא טוב ? כמה ראוי להוציא ? איפה הכי זול לקנות ? האם בכלל עדיף ללכת לאיזה בעל מקצוע ולשלם לו חד פעמי ? אני נורא חושש מפוליש מכיוון שנדמה שהוא מוריד שכבת צבע.

פורסם

פוליש אכן מוריד שכבה מיקרונית מהצבע, אבל בעל מקצוע שיודע לעבוד ולא איזה מכון שטיפה שיעשה לך פוליש ב30 דקות, ייקח לא מעט כסף, אבל כמובן שרמת העבודה תהיה בהתאם, חומרים איכותיים יותר ורמת עבודה סופית טובה יותר.

ווקס זה לא משהו חד פעמי, זה משהו שתצטרך לעשות פעם בכמה חודשים.

המטליות שקנית טובות אולי כדי לנגב אבק בתוך הרכב, אבל לא מספיקות כדי לנגב את הרכב מהמים אחרי השטיפה.

טרטל ווקס זה לא משהו, עדיף שימליצו לך על ווקס איכותי יותר או אוטם צבע מאוטוסטור.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

יש לחברי הפורום הנחה באוטו סנטר ?

אשמח להמלצה לערכת "בסיס" חובה לשטיפה + ווקס איכותי ומעולה. לא רוצה לצאת עם קנס בכיס אבל אולי שווה להשקיע ולשמור על הצבע.

בנוסף האם יש ערכה לתיקון שריטות עמוקות לצבע שחור מטאל ? או ש"לק ציפורניים" זו האופציה הזולה והטובה ?

פורסם (נערך)

מה התקציב שאתה מוכן להשקיע?

אם אתה בעניין של דן חסכן: http://www.autostore.co.il/%D7%A7%D7%99%D7%98-%D7%97%D7%99%D7%93%D7%95%D7%A9-%D7%A6%D7%91%D7%A2-Meguiar-s-BS.html

לא ניסיתי את הערכה אבל יש בה כמעט כל מה שאתה צריך.

תוסיף כפפת שטיפה ירוקה של קרפלאן ואתה צריך מגבת יבוש .

נ. ב

שלחתי לך קופון בפרטי.

פורסם (נערך)

מתנצל על הטרמפ.. רק אתמול קניתי שם באלף ש"ח.. לא ידעתי שיש קופונים לחברי הפורום אך ציינתי שהגעתי אליהם בגלל המלצות מכאן ואכן באו לקראתי במחירים.. עד כמה הקופון יכל לעזור לי? האם זה קופון עם תוקף? ממש התלהבתי מהחנות שלהם ברחובות ואחרי יחס מעולה מצידם אני את הקניות שלי הולך לעשות שם. וקופון יכול להיות מועיל בשבילי כי אני לא יודע אם יבואו לקראתי שוב בלי אחד כזה..

עריכה: אוי.. חשבתי לרגע שמדובר על justmotor. האם גם לשם יש קופונים שניתן להשיג?

עריכה אחרונה על ידי DannyFocus

פורד פוקוס 2004 | מיצובישי לנסר ספורט 2009 | סוזוקי אלטו 2010

פורסם (נערך)

דני; 6 אחוז מהקנייה.

גק; אם אתה לא דן חסכן;

debf84c7392dd82ee08e9a71e90608e6.jpg

תצטרך לקנות גם פלסטלינה/ כפפת פלסטלינה/ ספוג פלסטלינה, מה שמתאים לך. http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=560816

+ תצטרך נוזל החלקה NOR. (מהשירשור של הרקולס) http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=569164

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=569387

+מגבת יבוש uber(בערך 100-120₪)

+ מטליות מקירופיבר מהקוריאני(5 מטליות ב100₪)

לגבי פוליש אין לי מושג, אמרו ךי פה שללא מכונה לא שווה לקנות פוליש.

פורסם

אני מניח שמוצר כמו פוליסיל יטשטש את הנזקים, יש לי כזה ואני צריך לנסות אותו על הקליאו שלי.

פורסם

פות"ש, אתה צריך להבין דבר אחד, בתחום הדיטיילינג אין קסמים (למרות שלפעמים זה נראה ככה).

גם אם תקח את האוטו לדיטיילר הכי טוב בארץ ותשקיע כמה אלפי שקלים על פוליש תלת שלבי (אגב, מוריד שכבה דקה מהלקה, לא מהצבע) והוא ישים לך איזה אוטם מטורף והאוטו יצא מהסדנא כשהוא נראה ממש כמו מראה. אבל אחרי זה תקח אותו למספר שטיפות "חיצוניות" במכונה/עם מטאטא או שתמשיך בשטיפות חפיפות (מהמילא חפיף) בבית, תאבד די מהר את כל האפקט. שכבת ההגנה תעלם כאילו לא הייתה והפח יתמלא בשריטות מיקרוניו חדשות והברק יעלם.

"פוליש ווקס" זה ביטוי שנתפס משטיפות של תחנות דלק, אם היית עושה חיפוש בפורום היית מבין שאין קשר בין התהליכים. הפוליש מוריד שכבה של לקה "פגומה" שמלאה בשריטות וחושף שכבה טרייה. הוקס מגיע בתור הגנה על השכבה מפגעי השמש בעיקר, במקום הוקס יכול להגיע גם אוטם או ציפוי אשר נחשבים לעמידים יותר.

כדאי שתעלה תמונות של האוטו ותמונות של פגמים ספציפיים, אבל אם אתה לא רוצה להשקיע אני חושבת שאתה יכול להסתפק בפלסטלינה סינית כדי להוריד שאריות של צבע שנשארו על הפח בעקבות הפגיעות (איפה שנחשף צבע בסיס אין מה לעשות), לקנות שמפו של דופונט מאוטו דיפו וכפפה כלשהי. מטליות מיקרופייבר זולות לא באמת ייבשו לך את האוטו, התהליך יהפוך לקשה יותר וישיאר לא מעט סימנים.

water magnet נמכרת ב70 שח בדר"כ ואמורה לעשות עבודה יחסית טובה.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם (נערך)

אפשר רשימה בתקציב שפוי ? נגיד גג עד 300 שקל, לא מעוניין להשקיע יותר. עדיפות לחומר איכותי שמספיק לפעמים רבות. הזמנתי איזה כפפה ב 4 דולר אבל לא יודע כמה היא טובה, רוצה מגבת יבוש איכותית, שמפו סבבה ווקס טוב שיעלים לי מיקרו שריטות. חבל אגב שאי אפשר לשתף באתר הזה רשימה מוכנה, זה היה מקל. ומה זו החנות ברחובות שציינתם אותה ? האם היא טובה וזולה ?

האוטו בצבע מטאל שחור.

עריכה אחרונה על ידי jakebuckel
פורסם

כמו שרשמתי לך בהודעה מס' 7, ערכת דן חסכן, יש שם הכל חוץ מכפפת שטיפה ומגבת יבוש.

מגבת תקנה של uber תעשה חיפוש בפורם.

לגבי הכפפה תקנה קארפלאן ירוקה, יש לי אותה כמעט שנה והיא מאוד טובה!

• תוכן חדש...