Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4021 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מאור, בתור מי שעובד עם מגופים הידראוליים בתחום האינסטלציה אספר לך שלעיתים כשמשתמשים בטפלון בהברגות במידות קטנות, חלק מוצא את עצמו משתחרר פנימה. אין צורך לפרט למה דבר כזה יכול לגרום. לכן העצה שלך אכן חאפרית, אין בכוונתי להעליב אלא ללמדך משהו שאולי לא ידעת. דבר נוסף- זה שמישהו מעביר ביקורת על דבר מסויים שאתה עושה לא מבטל את כל שאר הדברים הטובים ברזומה שלך.

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני תמיד אוהב ללמוד דברים חדשים. לגבי שימוש בטפלון במיקרה הזה יצא לי לא מעט פעמים להיתקל בברגי קרטר שמוסכים פשוט לא מרחמים עליהם וסוגרים עד למצב שבו ההברגה כבר מתחילה להיאכל ואז מתחילה נזילה. הפתרון הפשוט הוא מעט טפלון ושום נזק מהמעט הזה לא נגרם. כמובן שאם יש אופציה לסדר את הנזילה עם שייבת אטימה חדשה או החלפת הבורג זה בעדיפות ראשונה אבל אם הבעיה היא בתבריג של האגן אז התיקון מצריך במוסך לא מעט כסף כך שפה הבן אדם חושב אם פעמיים אם זה מישתלם ולרוב מעדיף את המעט טפלון שפותרת לו את הבעיה.

פורסם
תיקון תבריג אפשר לעשות בבית בלי ידע מיוחד רק להוריד את הקרטר ולשתול אינסרט\הליקוייל חדשים.

בקרטרים מסויימים אפשר לעבור על ההברגה עם מברז ולמלא שמן כאשר הבורג ריקון פתוח בשביל להוציא את השבבים.

תיקוני גם טפלון יכולים להיפרם במהלך נסיעה לא שווה את זה בשום צורה.

לא רושם את זה בשביל לזלזל בך.

אני יודע...הכל בסדר, לא כועס חס וחלילה.

פורסם

תיקון תבריג אפשר לעשות בבית בלי ידע מיוחד רק להוריד את הקרטר ולשתול אינסרט\הליקוייל חדשים.

בקרטרים מסויימים לא חייבים להוריד אותו - אפשר לעבור על ההברגה עם מברז ולמלא שמן כאשר הבורג ריקון פתוח בשביל להוציא את השבבים.

בנוסף למה שאמרו מעליך תיקוני טפלון יכולים לגרום לבורג להיפתח במהלך נסיעה - החיסכון פה לא שווה כלום.

לא רושם את זה בשביל לזלזל בך.

פורסם
אני תמיד אוהב ללמוד דברים חדשים. לגבי שימוש בטפלון במיקרה הזה יצא לי לא מעט פעמים להיתקל בברגי קרטר שמוסכים פשוט לא מרחמים עליהם וסוגרים עד למצב שבו ההברגה כבר מתחילה להיאכל ואז מתחילה נזילה. הפתרון הפשוט הוא מעט טפלון ושום נזק מהמעט הזה לא נגרם. כמובן שאם יש אופציה לסדר את הנזילה עם שייבת אטימה חדשה או החלפת הבורג זה בעדיפות ראשונה אבל אם הבעיה היא בתבריג של האגן אז התיקון מצריך במוסך לא מעט כסף כך שפה הבן אדם חושב אם פעמיים אם זה מישתלם ולרוב מעדיף את המעט טפלון שפותרת לו את הבעיה.

ויום אחד תגיע חתיכה של טפלון לתוך שסתום ההקלה של המשאבת שמן יתפוס אותה במצב שחרור לחץ והלך מנוע (ורוב הסיכויים שלא יבינו גם למה כי מי יפתח את המשאבת שמן לבדוק מה באמת קרה)...ראיתי דברים כאלו קורים בגלל שאריות חומר אטימה (סיליקון) תוצאה של אטימה של קרטר בנדיבות יתר.

מסקנה..לא כל מה שנראה לנו פתרון זמני הוא אכן בחירה מוצלחת וחומרי אטימה למיניהם יש ליישם במידה הנדרשת.

פורסם
להצעות החאפריות ולעבודה עם אוטודאטה ועם בוקים ללא ליפט יש כבר 6 דפים בשירשור הפירגונים. אתה מוזמן להיצטרף... :)

התרשמתי עמוקות. :2gunfire:

איזה כייף לי :)

פורסם

מעדכן. מתקן (את עצמי) ומבריז (במקצועי).

אז ככה ראשית השבי היא אופטרה ולא קרוז. קניתי אותה אחרי שהסתכלתי על שתי קרוזות ולכן נחקק השם.

שנית, אחרי טיפול קטן +.

הוחלפו שמנים, מסננים, נבדק חופש בגלגלים ופורקו כדי לוודא שיש מספיק בשר בדיסקיות וברפידות המסקנה, אנחנו בשריים לפחות לעוד חודשיים שלושה.

650 עלה הפינוק. הבחור טוען שהשמן הוא אחד הטובים (מאותה ארץ שייצרו את הרכב, קוריאה!).

התגלה תיקון לא איכותי של מכה באגן השמן.

משם הנזילה.

בעל המקצוע אמר שאין מה לדאוג או למהר, בנתיים אני בודק שמן בתדירות גבוהה.

שלישית, אני איש עיבוד שבבי במקצועי ככה שלהבריז מחדש, להרחיב הברזה או כל אתגר דומה, יהיה פשוט מאוד בשבילי.

לנטרה 96' 138 כ"ס

אשה חונה = אשה הורסת

פורסם

הקשר הוא הברזה. עיבוד שבבי היא השיטה הלא סידרתית העיקרית שבה עושים הברזות. כמובן שלא אזניח.

לנטרה 96' 138 כ"ס

אשה חונה = אשה הורסת

פורסם
הקשר הוא הברזה. עיבוד שבבי היא השיטה הלא סידרתית העיקרית שבה עושים הברזות. כמובן שלא אזניח.

גם אני מתחום התיכנון המכני לכן אנסה להאיר נקודה מסויימת.

שטח חתך הקרטר (עובי) הוא בסביבות כמה מילימטרים בודדדים במקומות מסויימים לכן אין מספיק עומק לבצע הברזה עמוקה ולנסות לתקן בעזרת הכנסת בורג במידה חשבת על פיתרון מסוג זה.

פורסם

ראשית, טוב לדעת, תודה על המידע. שנית, התכוונתי להגדיל את ההברגה. אם מדובר על M8 להרחיב הקדח ולהבריז M10 (זו דוגמא, צריך לבדוק מעשית כדי להיות מדויק יותר).

לנטרה 96' 138 כ"ס

אשה חונה = אשה הורסת

פורסם

אגב, בכדי שהברגה תחזיק, אתה זקוק רק לשלוש כריכות, מקובל ארבע. ככה שאם אני מתקן עם 5/16-24 unf יש לי דיי והותר כריכות גם ב 4 מילימטר.

לנטרה 96' 138 כ"ס

אשה חונה = אשה הורסת

פורסם (נערך)

אם מבצעים הברזה בחומר בעובי של 4 מילימטר עם מברז 5/16-24 יישארו לך במאמץ 2-3 כריכות מכיוון שפסיעה היא בערך 1.05 מילימטר, אתה צריך לקחת בחשבון שנהוג לבצע פאזה שמתחילה מהקוטר הקטן (קוטר הקדח) ועד לקוטר החיצוני של התבריג מה שנקרא גם שבירת שן ראשונה בכדי שהבורג ייכנס בצורה קלה לתוך התבריג.

עומק התבריג נקבע גם לפי סוג החומר וקיים הבדל גדול בין עומק התבריג הנדרש בפלדה לעומת אלומיניום או מגנזיום ולפעמים העומק הוא פי 2 בקרטרים המיוצרים מסגסוגת מגנזיום.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

• תוכן חדש...