Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4041 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כן זה ריח של פנול לדעתי, לא משנה.

ההחלטה שלך לא רציאונאלית ולא כלכלית - אני רואה פה הפסד של עוד 7000-8000 ש"ח במקרה הטוב.

כן, סוויפוט 1.5 יותר חזק...גם יותר ישן וצורך כ 15% יותר דלק.

קחי בחשבון שבסיוופט עד 2010 אין בקרת יציבות, יכול להיות שגם בחלק מהמכוניות עם רישוי 2010 שיובאו ב 2009 אין.

רק בדגם תוצרת הונגריה שהגיע ב 2010 נוספה ברקת יציבות, בישנות יותר תוצרת יפן - לא הייתה.

• תגובות 154
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כן זה פיצ'ר מאוד חשוב שמייצב את הרכב בצמבי החלקה. פיצ'ר חובה בכל המכוניות הפרטיות בארץ החל מ 2010. לפני 2010 לחלק מהיצרנים היה ולחלק לא.

פורסם

חבל. עכשיו ראיתי ביד2 סוויפט 2010 עם נתונים טובים, והבעלים אמר שכתוב ברישיון שהיא תוצרת יפן, כלומר מזה להסיק שזה בטוח בלי בקרת יציבות, נכון ?

פורסם

כתוב לו ברישיון אם יש בקרת יציבות או אין, בטבלה למטה.

לפי מה שאני זוכר, דגמי 2007-2010 יובאו מיפן ללא בקרת יציבות.

אחרי שנכנסה לתוקף תקנה שמחייבת בקרת יציבות ב 2010, החלו לייבא מהונגריה בגלל שבדגם היפני לא הייתה אופציה לבקרת יציבות באותו זמן.

אני חושב בנוסף שהדגם הישן קיבל ציון נמוך יותר אצל EuroNCAP.

פורסם

קודם כל, את בטוחה שהסוויפט מרגישה לך "לא סוחבת" לעומת שרייד בת 17 או יותר? יכול להיות שה"בעיה" היא שהרכב פשוט מבודד יותר טוב ואת לא באמת מרגישה את המהירות, נותן לך אשליה של נסיעה איטית.

שנית, תכנסי למחירון לוי יצחק באינטרנט: http://www.winwin.co.il/Cars/Mehiron/Lobby/CarPage.aspx ותזיני את הנתונים של האוטו. תראי מה באמת המחירון המשוקלל של הרכב. אמרת שהוא עלה בנובמבר על הכביש, אז זה גורר תוספת של 10 חודשי עליה לכביש, יכול להיות ששם מתחבאים ה3000 ש"ח שנראה לך ששילמת יותר.

מודעה בלי תמונות טובות של הרכב גורמת להרבה קונים פשוט לדלג הלאה "כי למוכר בטח יש משהו להסתיר", יש גם הרבה אנשים שבוחרים להציג את הלוח בצורה של גלריה, לשם מודעות בלי תמונות לא מגיעות בכלל.

אל תצפי לקבל על הרכב את מה ששילמת, אומנם מבחינת המחירון אולי אין הבדל בכלל או אחוז אחד בודד, אבל בדיוק כמו שאת לא רצית בכלל להסתכל על יד2, יהיו אנשים שיעדיפו לקנות יד1 ולא להיות יד3 לרכב שעוד לא בן שלוש.

מספר אנשים ואני בינהם, המלצנו לך לגשת לסוויץ' ולעשות את העיסקה דרכם, אבל לא הקשבת ובחרת להיעזר במישהו ש"נוכל" רשום על כרטיס הביקור שלו.

אני חוזרת וממליצה לך שוב (ולא רק אני כמו שאת רואה) לגשת לסוויץ' ולהיעזר בשרות שלהם. הם יתנו ערך מוסף לרכב שלך בכך שיעלו מודעה אטרקטיבית, יציגו בדיקה בפני הקונה, יתנו עליו אחריות ואפשרות להחזיר את האוטו (להם, לא לך).

את יכולה להמשיך לנסות למכור אותו לבד במקביל, הוא נשאר אצלך לאורך כל הדרך.

לא יודעת איך הגעת ל6000 ש"ח, עמלה של 5% מסכום של 70 אלף מסתכמת ב3500.

שוק ה"משומשות היקרות" קשה היום, בדיוק כמו שהמליצו לך כאן לפני מספר עמודים, ללכת לקנות רכב חדש, ימליצו להרבה אחרים. את מתחרה היום גם בלא מעט חברות ליסינג וטרייד אין שנותנות הנחות, מימון, אחריות, רכבים חדשים עם 0 ק"מ ועוד.

ככל שתפנימי את זה מהר יותר, יהיה לך קל יותר להתמודד עם המכירה המיותרת הזאת.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

מצטרף לבוקי - זו טעות למכור את הרכב.

אגב ריח של רכב חדש, אם את עולה צפונה אני מזמין אותך להתרשם מיאריס שנת 2007 שקנינו בשנה שעברה. יש לה ריח של רכב חדש.

פורסם

אל תצפי לקבל על הרכב את מה ששילמת, אומנם מבחינת המחירון אולי אין הבדל בכלל או אחוז אחד בודד, אבל בדיוק כמו שאת לא רצית בכלל להסתכל על יד2, יהיו אנשים שיעדיפו לקנות יד1 ולא להיות יד3 לרכב שעוד לא בן שלוש.

אם נניח יד ראשונה החזיק שנה וחצי, מכר ליד שניה שגם החזיק שנה וחצי, זה עוד נראה בסדר.

אבל כשמוכרים אוטו שנקנה לפני שבוע, צריך שיהיה סיפור כיסוי טוב (ואמיתי), ועדיין זה נראה מאוד חשוד בעיני אנשים רבים...קנה אוטו עם בעייות וישר רוצה להעיף...

לא כולם יבינו את ההסבר הפשוט - קניתי ולא מתאים לי, מוכרת...

אפשר כמובן למכור כל דבר, זה עניין של מחיר שצריך להיות מספיק אטרקטיבי כדי שיסתכלו בכייון הזה.

פורסם
אני כן החלטתי למכור את הרכב.

הוא גם מרגיש לי חלש (וכאן הטעות שלי שלא עשיתי נסיעת מבחן). ועכשיו ראיתי שמהירות ההאצה שלו מ0 ל100 היא 13.5. וזאת לעומת 11.7 בסוויפט 1.5 או באוריס.

וגם כאמור הריח.

אז אני שלמה עם למכור אותו.

whom אתה אומר לי תובנה חשובה. אתה אומר שגם ברכב בן 4 עדיין יש ריח ? אז אולי אני אתפקסס על רכב 2010, ואפילו לא 2011.

מיקה, גם אני נטרפת מזה שיש דבר כזה מתווך מכוניות, כמו מתווך דירות.

אני מצאתי את המודעה ביד2, ואז המתווך אמר שהוא מציע "ללוות אותי בתהליך", לבדוק שהמוכרת ביד2 לא מרמה אותי. [/size][/color]

תכל'ס, אם היית אומרת שזה מה שאת צריכה, הייתי מציעה לך ליווי כזה בחינם.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם

דווקא הסוויפט מכונית חמודה (שלי מודל 2013 ועוד מעט סוגר איתה שנתיים). למרות המנוע המעט חלש היא מציעה התנהגות כביש לא רעה בכלל ואחיזה טובה. אז היא קצת אפרורית מבפנים אבל היא לא צועקת כמו חלק מהמתחרות שמנסות קצת יותר מידי אבל לא מצליחות.

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

אני גם חושב שתנסי להמשיך עם הסוויפט עוד. לפעמים אחרי שבוע שבועיים דברים נראים אחרת. מתרגלים.

יש לי סוויפט כזאת, רק קצת יותר חדשה וידנית. כיף לנהוג עליה. אני לא חושב ש 0 ל 100 זה משהו שאמור להפריע לך מה גם שכמעט כל רכב אחר בתקציב הזה אולי יתן לך שניה-חצי שניה לפה או לשם אז מה זה ממש משנה?

פורסם (נערך)

ראשית, המון המון תודה על כל התגובות!

*בוקי

שמעתי עכשיו על אקזמפלר מ2010 ספטמבר, שלמרות שהוא תוצרת יפן, יש לו בקרת יציבות.

בEuroNCAP דגם 2010, אבל 1.2 ולא 1.5 קיבל 5 כוכבים http://www.euroncap.com/en/results/suzuki/swift/11026

לגבי המכירה של רכב אחרי ש5 ימים הוא אצלי. אם אראה להם את הבדיקה ממכון בדיקה מוכר, שאומרת שהרכב תקין. ואראה להם שלא קרה כלום ב5 ימים האילו, זה לא יספיק...?

איך עוד אעורר את אמונם שזו באמת טעות שלי, ואין כאן שום רמאות ?

* מורזילקה

אני בטוחה שהסוויפט מרגישה לי "לא סוחבת". לא השוויתי אותה כמובן לשרייד, כי אז היא מנצחת בהליכה...

אלא למכוניות של אחרים שיצא לי לנהוג.

אני מרגישה שאני צריכה ללחוץ על דוושת הגז עד הסוף שלה, בשביל לעבור את ה100 קמ"ש.

אני עכשיו מבינה שהייתי רוצה רכב עם יותר כ"ס/קג"מ, וזמן יותר קצר של תאוצה 0-100 (לא יותר מ12 שניות)

נכון שבמחירון לוי יצחק זה יותר מ67,000 כשמוסיפים תאריך עלייה לכביש ומעט ק"מ. אבל זה לא 3000. ובנוסף יש לה כן מכה קלה מאחורה, ששמאי של טויוטה העריך ב2000 שקל, והמוכרת נתנה לי את הערכת השמאי (היא טענה שבפועל זה יעלה פחות לתקן, כי שמאים תמיד מגזימים). לי אישית לא איכפת מהמכה הזו, ולכן לא התעקשתי שהיא תוריד את זה ממחיר הרכב. אבל קונה אחר יכול לדרוש שאוריד זאת ממחיר הרכב.

תודה על הטיפ לגבי לצרף תמונות למודעה, אני אעשה זאת בהקדם.

נכון, שטעיתי שפניתי ל"מתווך".

נכון שעמלה של 5% מסכום של 70 אלף מסתכמת ב3500. אבל הם בטלפון אמרו שהם מתמחרים אותו ב 67,000 , ולא התייחסו לחודש העלייה לכביש והמעט ק"מ. כך שזה עוד, מתחת ל70,000 ששילמתי. ועוד 1500 למתווך...

* פריג'י, אתה אומר שגם ב 2007 יש ריח של אוטו חדש? אני מופתעת. חשבתי שמגיל 4-5 6 מקסימום זה נגמר

* מיקה, תודה רבה על ההצעה! פניתי אלייך בפרטי.....

* שמוליק, נכון שהיא חמודה, אבל כאמור אני מרגישה שהיא חלשה.

* ניגר, נכון שהנתון היבש של 0 ל 100 הוא לא איכפת לי אם זה עוד 2 שניות (13.5 לעומת 11.7) , אבל חשבתי שזה אינדקטור לכך שהרכב לא יהיה "חלש" ו"לא סוחב". זה לא נכון שזו האינדיקציה לחוזק שלו ?

עריכה אחרונה על ידי שחרsha
פורסם

*בוקי

שמעתי עכשיו על אקזמפלר מ2010 ספטמבר, שלמרות שהוא תוצרת יפן, יש לו בקרת יציבות.

יכול להיות, אני לא שולל.

בכל מקרה, תבקשי שישלחו לך צילום של רישיון הרכב ותראי את זה כתוב. בסעיף בקרת יציבות בטבלה שבתחתית הרישיון אמור להופיע "כן".

בקישור שנתת זה הדגם החדש כמו שלך. כנראה הושק בחו"ל ב 2010 והגיע לארץ רק ב 2011.

את הישן תחפשי בשנים מוקדמות יותר, אני די בטוח שהוא קיבל ציון נמוך יותר.

פורסם

האם לדעתך הוא קיבל ציון נמוך יותר רק בגלל היעדר בקרת יציבות, או בגלל סיבות נוספות ?

כי אם רק בגלל היציבות, אז אם כתוב "כן" ברישיון, אז הכל בסדר.

פורסם

אני חייב להגיד משהו, זה אולי יישמע קצת מעצבן אבל אני חייב להגיד את זה (המטרה היא באמת שלא תעשי עוד טעות)

לי נראה שלא למדת הרבה מכל העניין. את שוב מחליטה בצורה מהירה מידי. קנית את הרכב לפני כמה ימים, כבר הסקת שהוא לא מאיץ, גורם לאלרגיות ומשם את כבר רצה למכור וכבר מחפשת משהו אחר.

הרבה אנשים כתבו לך פה לחכות קצת. אבל את כבר נעולה למכור.

ניסית לשבת ברכב חדש של חברים? אולי זה בכלל תגובה אלרגית לעץ שגדל לך בשכונה? (אני סתם זורק).

לגבי ההאצה לדעתי כשנוסעים לבד הרכב מאיץ ממש סבבה (אצלי הידני אז אולי הוא טיפה יותר מגיב). נכון שאם רוצים לעבור את ה 110 צריך קצת ללחוץ יותר, אבל זה רכב שמכוון לחיסכון. כמה כבר יוצא לך ליסוע מעל 110? את נוסעת כל יום בכביש 6? אישית אני מעדיף את החיסכון בדלק שהמנוע הזה מציע (והוא באמת חסכוני, אני לא יורד מ 15 קמ/ליטר).

די להחלטות הפזיזות!

זהו, אמרתי את שלי.

• תוכן חדש...