Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4114 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום .

יש משהו מוזר ברישום האגרה השנתית שלי , וזה דרגת הזיהום .

הרכב שלי הוא סך הכל בעל מנוע 1.2 ליטר טורבו , 105 כ''ס , אז איך יתכן שברשיון הרכב שלי השנתי , רשום בסעיף של דרגת זיהום אוויר - 15 , האם זו טעות ? , איך יתכן שמנוע קטן כמו אצלי ברכב , יהיה רשום בסולם דירוג זיהום אוויר כמזהם ביותר - 15 ? :shock:

ועוד שאלה , האם הדירוג הזה שרשום ברשיון רכב , איכשהו משפיע על גובה מחיר האגרה השנתית ?

ומה הייתם ממליצים לי לעשות , האם ניתן לתקן את זה ? , האם צריך לפנות למשרד הרישוי או כל גורם רלוונטי אחר ?

בעבר - Daihatsu Sharade (White) Classic 1997 1.5i MT - עדיין במשפחה

בעבר - Mitsubishi Lancer (White) X 2008 1.8 GTS CVT

בעבר - VW Jetta (White) MK6 2013 1.2TSI DSG7

כרגע (סוף סוף) - Seat Leon FR (not White anymore)) 2016 1.8TSI DSG7

פורסם (נערך)

תציין את דגם הרכב...

אך על פניו נשמע מוזר, הרכב שלי (דאטסר) מנוע טורבו דיזל 1.5 "מתהדר" ברמת זיהום 15, כך שלא ברור איך 1.2 (בנזין?) שלך רשום ברמת זיהום 15.

עריכה:

עכשיו ראיתי שבחתימה שלך מופיע ג'טה. רמת הזיהום אמורה להופיע כ 6.

הרכב חדש, אם כן תפנה ליבואן שיעדכן את הנושא.

עריכה אחרונה על ידי Ron Poh
פורסם (נערך)

אכן הרכב המדובר הוא ג'טה שנת 2013 , הדור האחרון , בעל מנוע 1.2 טורבו בנזין , רמת גימור Trendline .

השאלה היא איך זה יכול להיות שברכב כזה דרגת זיהום האוויר תהיה 15 , מקסימלית ?

והאם זו טעות ואיך זה קרה ?

והאם באמת צריך לפנות ליבואן ? , כי כרגע בדקתי , ואצל היבואן דווקה רשום דרגת זיהום אוויר 6 לרכב הזה ולדגם הזה , ולא 15 :shock: , או שבכל זאת צריך גם לפנות לגורמים אחרים בכדי לתקן את זה ?

והאם ציון דרגת זיהום אוויר איכשהו משפיע על גובה האגרה השנתית ?

עריכה אחרונה על ידי JentuS12
שגיאת כתיב

פורסם
דרגת הזיהום משפיעה על אגרת הרישוי!

מזה פחדתי , יוצא שאני סתם בגלל טעות של מישהו משלם יותר על האגרה , וגם בגלל שאני בעצמי רק עכשיו שמתי לב לזה :cry: .

השאלה עכשיו , איך מתקנים את זה , למי בדיוק פונים , והאם מישהו יחזיר לי את ההפרש גובה המחיר של האגרה עם דרגה 15 ל-6 ? :conf:

פורסם

דרגת הזיהום לא משפיעה על גובה אגרת הרישוי אלא משפיעה על גובה המס ששילם היבואן כשהרכב נכנס ארצה. אגרת הרישוי מושפעת רק ממחיר המחירון הרשמי של הרכב כשהיה חדש.

דרגת זיהום האוויר שמופיעה היום במפרט של היבואן לא חייבת להיות זהה לדרגת הזיהום של רכב מלפני כמה שנים. לפעמים מכניסים שינויים קטנים לרכב במטרה להוריד את דרגת זיהום האוויר עם השנים.

אתה יכול להיכנס לאתר משרד הרישוי, בכתובת mot.gov.il. יש לך אפשרות למצוא שם את כל דרגות הזיהום של כל הרכבים מכל השנתונים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

תודה על התגובה צביקה-פיק , הבנתי את ההסבר שלך , אני גם אכנס לאתר שלהם לבדוק .

אבל בכל מקרה , נראה לך הגיוני שלרכב כמו שלי ישייכו דרגת זיהום מקסימלית , 15 ?

פורסם

אוקי , כרגע בדקתי באתר משרד התחבורה , מצאתי שם את כל נתוני הרישום של כל הרכבים בישראל , מצאתי את הנתונים על הרכב הספציפי שלי , ושם באמת בכל מקום מצויין שדרגת זיהום האוויר היא משום מה 15 , איפה ההיגיון מאחורי זה ?

ולהגיד את האמת , עכשיו אני עוד יותר מבולבל...

קודם כל , בשביל מה בכלל נועדה מערכת סימול דרגת זיהום אוויר ? , האם בשביל להציג את דרגות זיהום האוויר של רכבים כאלו או אחרים , כמו שנובע מהשם שלה ? , או שלמשהו אחר ?

כי עדיין , אם זה באמת מציג את דרגת זיהום האוויר של כל כלי הרכב , אז שוב פעם , איך זה יתכן שהרכב שלי , בעל מנוע קטן וחסכוני , 1.2 טורבו בנזין (וזה הרי ידוע שהמנועים האלו הם חסכוניים , ופחות מזהמים) , מוצג בסולם דירוג זיהום אוויר כמזהם ביותר ? , זה מה שאני מנסה להבין ולא מצליח...

עוד דבר - כרגע בדקתי את רשיונות הרכב שלי , כולל הראשון שאותו מקבלים בחנות , כאשר קונים את הרכב חדש מהיבואן וזה מה שגיליתי :

1. רשיון רכב ראשון , אשר קיבלתי אותו עם הרכב החדש מהיבואן - כל הפרטים בו נכונים ודרגת זיהום האוויר רשומה 6 , כמו אצל היבואן וזה תואם , סבבה .

2. רשיון רכב השני , אשר קיבלתי כבר בדואר לאחר שהרכב היה בבעלותי כבר שנה - כל הפרטים בו נכונים , אפילו מידות הצמיגים המוגדלים כבר מצויינות ברשיון הזה (כי בשנה הראשונה הגדלתי את מידת הצמיגים וקיבלתי אישור מקורי ממשרד התחבורה) - אבל מה , דרגת זיהום האוויר כבר רשומה 14 משום מה , קפיצה רצינית , לא ? , זה לא שאני החלפתי ברכב חדש ביחד עם הצמיגים גם את המנוע החסכוני שלי למנוע מפלצתי , אז למה פתאום השינוי הדרסתי הזה בדרגת זיהום האוויר ? , תהרגו אותי אני לא מבין ...

3. ברשיון רכב השלישי , שקיבלתי אותו גם כן בדואר לא מזמן (ועוד לא הספקתי אפילו לשלם את האגרה) , גם כן כל הנתונים נכונים (כולל הצמיגים המוגדלים) , אבל שוב פעם , דרגת זיהום האוויר כרגע כבר רשומה כמקסימלית ביותר 15 , מה לכל הרוחות הולך פה אני לא מבין ? , איך הם בדיוק קובעים את זה ?

ואני באמת מנסה להבין , איך לרכב כמו פולקסווגן ג'טה , מהדור האחרון , יחסית עוד חדש (שנת ייצור 2013) , עם מנוע יחסית קטן וחסכוני (כאשר זה לא סוד וכולם יודעים שלרוב מנועים חסכוניים = מנועים פחות מזהמים) , בנפח 1.2 טורבו בנזין , ''מדביקים'' לו דירוג זיהום אוויר הכי גבוה ? , איך זה שלרכב כזה נותנים לו דירוג כאליו זה איזה ג'יפ , או רכב משפחתי עם מנוע 2 ליטר או 2.5 ליטר נפח ?

אולי מישהו יכול להסביר לי , האם זה תקין כל הבלאגן הזה שהולך שם אצליהם עם הנתונים הרשומים ברשיונות הרכב ? , או שבכל זאת זה לא תקין ובאמת יש טעות בנתונים וצריך לתקן את זה ? , אם כן אז למי פונים ? , כי לדעתי צריך לפנות ישר למשרד הרישוי או משרד התחבורה...

סליחה על החפירות , פשוט אני שכרגע גיליתי את זה זה מטריף אותי , ואני מנסה להבין למה זה ככה .

פורסם

דרגת זיהום האוויר מחושבת על פי נוסחא ייחודית למדינת ישראל, נוסחא שמשקללת כמה פליטות מזהמים. אחת לכמה שנים מעדכנים את השקלול הזה ומעלים את ההשפעה של פרמטרים מסוימים, תוך כדי שמעלים את דרגת זיהום האוויר של רוב הרכבים. משרד האוצר טוען שזה קורה בגלל שיצרני הרכב בונים רכבים ירוקים יותר, לכן יש להחמיר את התקנות. מי שיש שכל בראשו מבין שזאת פשוט דרך שקטה ונוחה יותר להגדיל את כמות המס שנגבית על רכבים חדשים. הרי רוב האנשים, בדיוק כמוך, לא ממש מבינים מה זה אומר.

לפי מיטב זכרוני דרגות הזיהום עודכנו לאחרונה בשנים 2013 ובינואר האחרון, לכן הקפיצות שאתה רואה. הסר דאגה מליבך, הרכב שלך מזהם היום בדיוק כפי שזיהם ביום שעלה לכביש. לא יותר, לא פחות.

http://he.mot.gov.il/index.php?option=com_content&view=article&id=3067:misuy-yarok&catid=51:agaf-rechev-c&Itemid=106

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תוכן חדש...