Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4108 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי..

ברכב שלי מותקנים 6 רמקולים. 4 רגילים+ 2 טוויטרים המותקנים ממש בקדמת הרכב.

ברצוני לבצע שדרוג של מערכת הרמקולים.

האם אני יכול לשים קומפוננטים בקדמיים כך שאת הטוויטרים אתקין מקדימה ובאחוריים לשים רמקולים רגילים?

יכול להיות שזה מה שצריך לעשות אבל האמת שאין לי בכלל מושג בנושא.

מהי ההתקנה המומלצת?

אני מתכוון לשים גם סאב בתא המטען של הרכב.

האם אני זקוק למגבר נפרד לסאב או שישנה אפשרות לשלב במגבר של הרמקולים?

מה מומלץ?

הרכב הוא cr-v כך שתא המטען פתוח לחלל הרכב.

אשמח להמלצות על סטים שהולכים טוב יחד.

תודה מראש

פורסם

יניר שלום,

אין מה לעשות - צריך ללמוד את הנושא. קומפוננט אינו ניתן להפרדה. קומפוננט זהו סט רמקולים שאמורים לשפר את הצליל ביחס לרמקול "רגיל" כמו שאתה קורא לו. רמקול רגיל מחובר לרדיו דיסק ומפיק את כל הצלילים. קומפוננט הוא סט של שני רמקולים (או יותר) גדול וקטן. הרדיו מתחבר למעגל חשמלי קטן שמכוון את הצלילים הגבוהים לרמקול הקטן ואת הצלילים הנמוכים לרמקול הגדול. כך אתה שומע את כל הצלילים אלא שהרמקולים של הקומפוננט מחלקים ביניהם את העבודה. אם תפריד את חלקי הקומפוננט תשמע רק חלק מהצלילים. בשביל לשדרג כדאי קודם כל להתקין מגבר. אם אתה רוצה קומפוננט תתקין זוג מקדימה ותחבר למגבר. אם יש לך תקציב נוסף אז תגביר גם את הרמקולים מאחורה. אצלי ברכב אני מגביר קומפוננט מקדימה ורמקולים רגילים מאחורה ושומעים לא רע. מבחינת הגברה: כל זוג רמקולים צריך הגברה נפרדת. זה יכול להיות שני מגברים או מגבר אחד עם הגברות נפרדות קדימה ואחורה. זה נקרא מגבר ארבעה ערוצים. גם הסאב זקוק להגברה נפרדת (מגבר שלישי) או מגבר חמישה (או שישה) ערוצים. ההתקנה המומלצת היא להתחיל עם התקציב ולפי זה לרכוש רכיבים ולהכניס בחשבון את עלות ההתקנה. אפשר לקבל צליל טוב יותר אם רוכשים חלקים יד שנייה.

פורסם

אוקיי..

תודה על התשובה.

אם ככה, אני מבין שאני זקוק לזוג קומפוננט מקדימה + זוג רגילים מאחור+ סאב + מגבר לרמקולים 4 ערוצים+ מגבר מונו לסאב / מגבר 5 ערוצים.

אני מניח שעדיף מגבר 4 ער' + מונו על מגבר 5 ערוצים.

מה הסיבות לכך?

האם מישהו יכול להמליץ על סט קומפ' ברמת תקציב של 6000 שח?

אני יותר בקטע של איכות סאונד ופחות בקטע של ווליום גבוה.

פורסם

יוני, סמוך על האוזניים שלך. נסה להגיע למפגשי סטריאו ולהתייעץ אצל מתקינים שהחברה בפורום ממליצים עליהם. אין בעיה למצוא בזאפ מגבר אינפיניטי/JBL ורמקולים פוקל או מורל בסכומים המתאימים אבל עדיף קודם לשמוע ולבדוק בשטח. בעניין "יחידת הראש" (רדיו CD) - יש צורך ביציאות למגברים (חיבורי RCA) ולא תמיד יש. אם ישנם שלושה זוגות - אז הרדיו ישלוט במגברי הרמקולים ובמגבר הסאב. אם יש שניים - אין שליטה בסאב ואז כדאי לשקול מגבר סאב שמגיע עם כפתור ווליום וכבל ארוך שאפשר לחבר בתא הנהג. אם יש רק זוג אחד או בכלל לא - חשוב על אפשרות החלפת הרדיו.

פורסם

אלבטרוס, אתה לא מדייק בדבריך.

גם ב-HU עם 2 יציאות ניתן לשלוט בסאב, אבל זה יהיה על חשבון האחוריים שניתן לחבר ישירות ל-HU ללא הגברה חיצונית,

במידה שבכלל מראש מתקינים אותם ולא מסתפקים בסט-אפ של קומפוננט קדמי וסאב בלבד (למרות היות הרכב קצת יותר גדול).

יוני - איזה ר"ד יש לך כרגע?

האם התקציב שהזכרת הוא לכלל המערכת או כפי שרשמת (כנראה בטעות) רק לקומפוננט?

פורסם

טום, אתה צודק, כמובן אלא שקשה להרחיב כאן את כל האפשרויות הקיימות. לדעתי זה אפילו יבלבל את יוני, שכנראה לא ממש מכיר את הנושא לעומק. מצד שני - יוני ציין שהוא מעדיף סאונד על עוצמה. אני, למשל, שגם לא מחפש ווליום גדול אוהב שיש לי יותר אפשרויות שליטה על חלוקת הצליל ועל הצליל בכלל. אז אני מעדיף חמישה ערוצי הגברה בשליטה שלי. לפעמים יש לי מוזיקה "וותיקה" יותר עם פחות באסים ואז אני יכול לתת יותר בסאב וכאשר המוסיקה מתחלפת להקלטות מודרניות יותר - אפשר להפחית כי הבאס עכשיו "יותר מדי". שוב, יוני, אל תמהר, תחפור קצת את הנושא, תאזין למערכות, רמקולים, מגברים כמה שאפשר ותחליט מה יותר טוב לך.

פורסם (נערך)

לא מתאים לי לא לעשות בדיקת רקע לשאר ההודעות של פותה"ש.

ע"ס השרשור הנוסף שלו שנפתח מספר ימים לפני זה, המערכת שהוא הזמין היא זו:

https://avinusa.com/honda-crv-8-avant2-full-android-gps-navigation-system.html

בעלת יציאת ליין-אאוט אחת (שמאל-ימין) פלוס יציאת מונו לסאב.

שם התקציב היה עד 4000 וכעת עלה ל-6000, אני מניח שעדין כולל התקנה.

יוני -

מה סוג המוזיקה שאתה שומע? מאילו מקורות?

האם יש ילדים או נוסעים קבועים מאחור שחשוב לך שיהיה גם להם סאונד ברור?

אם אתה המאזין הקבוע והעיקרי, האם חשובה לה בימת סאונד נכונה או שאתה אוהב צליל אופף יותר עם השלמה אחורית?

האם אתה פתוח למוצרים יד שניה (לפחות בנוגע למגברים ואולי גם סאב)?

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם (נערך)

Tom תודה רבה על עשיית השיעורים.

כנראה שהייתי צריך לספק את המידע הזה מהתחלה.

התקציב הוא 6000 שח כולל התקנה.

עדיפות למוצרים חדשים אך אם ההבדל יהיה ניכר באיכויות אז גם יד 2 בא בחשבון.

אני הוא המאזין העיקרי ברכב. עדיפות לשמע איכותי בקדמת הרכב ופחות מאחור, אך חשוב שיהיה שמע גם בחלק האחורי של הרכב.

אני פתוח מאוד לרוב סוגי המוזיקה המוכרים היום וקצת קשה לי להגיד שאני מאזין לסוג אחד עיקרי.

עיקר המוזיקה הוא מדיסקים וקבצי mp3.

אשמח לספק עוד פרטים במידה וזה יעזור.

תודה רבה על העזרה.

עריכה אחרונה על ידי yoni98
פורסם

למרות שאני לא מעודכן במחירים, התקנה איכותית יכולה לעלות לדעתי בשקט 1000-1500 ש"ח.

מבחינת שאר התקציב הייתי לדעתי מחלק ל:

- סט קומפוננט קדמי בין 1500-2000 ש"ח.

- רמקולים קואקסלים מאחור עד 500-600 ש"ח.

- סאבוופר עד 1000 ש"ח.

- מה שמשאיר למגבר/ים באופן גס כ-1500 ש"ח. ולכן ההמלצה החמה לחפש אפשרויות בפורום יד שניה.

כמובן שאפשר לשחק עם המספרים לכאן או לכאן.

בנוגע להגברה, מתוך חיסכון בעלויות ניתן לחפש מגבר 4 ערוצים כדי להגביר את הסט הקדמי ובגישור את הסאב (אחוריים יחוברו ישירות ל-HU).

זה יהיה עדיף לדעתי מאשר לחפש מגבר 4 ערוצים + מונו שיהיו ברמה נמוכה יותר. יש כמובן גם מגברי 5 ערוצים שיכולים לבצע את העבודה, אבל אני בספק שבתקציב.

אני מצטרף להמלצה באופן חד משמעי שאתה צריך לשמוע אפשרויות עבור הרמקולים.

אני מציע לעשות סבב מתקינים כדי לקבל הצעות מחיר, להתרשם מעבודות ולהאזין לאפשרויות (רצוי עם מוזיקה שאתה מכיר).

תעיף מבט גם בהצעות של הספונסרים בשרשורים הדביקים.

מעבר לזה יש גם מפגשים של הפורום מדי פעם שגם זו הדמנות להתרשם מציוד זה או אחר.

פורסם

Tom, מקבל מאוד את המלצותיך.

ככל הנראה אלך על קומפוננט 6.5 morel hybrid.

שמעתי בעבר והיו נשמעים לי מעולה.

איזה מגבר הייתם משדכים לקומפוננט הנ"ל כדי להפיק מהם מקסימום איכות?

במגבלת תקציב של 2000 שח.

יד 2 גם בא בחשבון אך מכיוון שהידע שלי מועט אשמח לדגמים המפורסמים פה בפורום שיתאימו.

הסאב יתחבר בגישור למגבר הנ"ל.

ככל הנראה לא אחליף את האחוריים המקוריים בשלה זה,אולי בשלב מאוחר יותר.

מה ההיתם ממליצים לגבי סאב?

תא המטען הינו פתוח לחלל הרכב ויש לי עדיפות לכזה שמגיע עם תיבה וישתלב טוב עם המורל הייבריד.

פורסם

אני מחבב מאוד את מורל, אז מבחינתי זו בחירה טובה :-D

לגבי מגבר, הייתי בודק מה יש ל-ARC Audio (בדביקים) להציע. ה-KS300.4 נראה מעניין, אם כי לא בטוח שבתקציב.

ובכלל, המפיץ שלהם שהוא גם מתקין משכמו ומעלה, יוסי אלפין (המשתמש alpine) הוא מישהו שבהחלט הייתי מבקר בסדנה שלו כדי לקבל הצעת מחיר כוללת.

יש להם גם סאבים, ואולי נשארו ליוסי גם סאבים של סאנדאון.

למורל אגב יש גם סאבים, שברמת הכניסה (Primo) לא יקרים יותר מדי.

כמובן שיש עוד שפע אפשרויות נוספות וזה רק על קצה המזלג.

צא וחקור אפשרויות :wink:

• תוכן חדש...