Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4120 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני יכול לומר לך מניסיון שאם יש לך משכורת קבועה של 4-5 אלף שקל, אפשר להחזיק רכב וגם לחסוך. זה בתנאי שאתה לא לוקח הלוואה בשום מחיר, כי אז אתה תהיה בצרות אם משהו ישתבש. אני כשקניתי את הרכב, שילמתי את כל הסכום שלו שהיה כל מה שהיה לי לפני משכורת, ועד שגנבו לי אותו גם השקעתי בו בטיפולים וקוסמטיקה כעשרת אלפים שקלים (והצלחתי לחסוך בשנה כמעט את אותו הסכום). בדיעבד יכולתי גם לחסוך יותר אם הייתי מוותר על מותרות (רמקולים ומערכת, ג'אנטים קלים יותר, ריפוד גג וקורות). לצערי הפסדתי מכל העסק בגלל הגניבה, סכום של כ-30 אלף שקלים מאז קניתי את הרכב, ואין לי ביטוח שיחזיר לפחות את חצי מהמחירון שלו שהיה מאפשר לי לרכוש רכב חדש.

מה שכן, כפי שנאמר, לחזור לתחבורה ציבורית הגרועה ולחוסר הניידות, זה צורב את הלב כל פעם.

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תראו, אם ההוצאות הכוללות של הרכב עומדות על איזור ה1,000 לחודש כולל הכל, אין סיבה שלא אקנה לעצמי איזה ספייס קטנה וחסכונית בדלק ובמוסך, שגם ככה אני נוסע המון בתחבורה ציבורית ולחודש זה יוצא כמה מאות שקלים טובים רק נסיעות, אם זה לשלם עוד 500 שקל כדי להרשות לעצמי את המותרות הזאת והניידות - אני מוכן.

מקסימום, לא נצליח לעמוד בהוצאות? נמכור, זה לא סוף העולם, אז הפסדנו אלף - אלפיים של המכירה ויישור קו, לפחות ניסינו. התחבורה הציבורית על הפנים, באיזור שלי כמעט ולא קיימת בשבת (ז"א, אם אין לי רכב אני בקושי יכול לזוז מהעיר שלי)...

פורסם (נערך)

הבעיה היא שהוצאות רכב הן דבר בלתי צפוי, במיוחד ברכב כה ישן.

ובכל זאת תביא בחשבון הוצאה חודשית של 500 ש"ח רק לרישוי וביטוח צד ג', וזה לפני שהנעת את הרכב. הוסף 300-400 ש"ח דלק, 100 ש"ח ירידת ערך ועכשיו באה בעיה האמיתית: טיפולים ותיקונים. כאן אתה ממש לא יכול לצפות את העתיד - עם קצת מזל זה יסתכם השנה אחת בהחלפת שמן ופילטר. אבל זה יכול להיות גם רביעית צמיגים ב-1500 ש"ח או תקלה משמעותית במנוע שתעלה אלפים. ואם הביטוח שלך הוא צד ג' בלבד הרי שכל מכה קטנה יכולה לעלות תיקון שמחירו שליש מערך הרכב, והשבתת הרכב פירושה אבדן כל חסכונותיך. עכשית תחשות על מצב שבו אתה מחזיר הלואה תמורת רכב שכבר הושבת?

פות"ש אתה אדם בוגר, לפחות לפי החוק. אתה רשאי להוציא את כספך כראות עיניך וקראת כאן גישות של לא מעט אנשים. העצה שאני משיא לך היא זו שהייתי משיא לבנים שלי אילו עמדו במצבך.

טל קנופף - התאות שלך את האחים שלך אכן קיצוני. מי שמוכניס הכנסה יפה אכן אינו צריך להתכלב. אבל חוסר מחשבה על העתיד גם הוא מסוכן. הדרך הנכונה, במיוחד למי שהכנסותיו סבירות ומעלה, היא באמצע. לעומת זאת פות"ש חסך סכום זעיר (כן Tronie, דע ש-10,000 ש"ח הם סכום קטן מאד אפילו במחיה של שנה) וגם הכנסתו השוטפת קטנה, ולכן נקודת המבט שלו צריכה להיות זו של עני, לא של עשיר.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לא,

ובכלל תשתדל לא לקחת הלוואות בחיים ואף פעם לא להיכנס למינוס.

זה נשמע לך ולרבים מוזר או בלתי אפשרי, אבל זה הבסיס הפשוט והטבעי :

כשאין לך פשוט תשב בשקט ותאכל דורה ותעבוד עד שיהיה לך.

+מיליון

יום טוב גם לך

פורסם

מניסיון אישי שלי הלוואה זה משהו שיכול לעלות לך ביוקר, חצי שנה לפני תחילת הלימודים שלי לקחתי הלוואה של 25 אלף שקל כדי לקנות רכב ובידיעה שהמוכר כבר סגור על המכירה אבל בדקה התשעים הוא דפק אותי ואני נשארתי עם הלוואה של שנתיים לפרוע. ההורים עזרו לי לסגור ואני עבדתי קשה ואיבדתי מספר הזדמנויות כלכליות אחרות.

לאחרונה חסיכון שהיה לי נפרע ואז קניתי רכב במזומן בלי הלוואות ובולשיט.

אני: כמה שתית שוב ?

נהג שיכור: "וואלה לא הרבה, רק בקבוקיים"

(שיחה עמוקה ביני לנהג שיכור)

פורסם
לא,

ובכלל תשתדל לא לקחת הלוואות בחיים ואף פעם לא להיכנס למינוס.

זה נשמע לך ולרבים מוזר או בלתי אפשרי, אבל זה הבסיס הפשוט והטבעי :

כשאין לך פשוט תשב בשקט ותאכל דורה ותעבוד עד שיהיה לך.

פעם חשבתי ככה,אבל גדלתי עני - היום אני יודע שיש דבר כזה ״מינוף״.

צריך כסף כדי לעשות כסף, אף אחד לא אמר שזה צריך להיות הכסף שלך.

אבל אלא אם כן רכב זה הכרחי ביותר לא הייתי לוקח הלוואה, אם יש לך את הסכום קנה אוטו ותוכל למכור במידה ומשהו משתנה.

אל תיפול למלכודת הפסיכולוגית הזאת - השווי הכספי זה לא רק חסכונות אלא גם רכוש.

Audi S3 8P - APR Stage 2+

פורסם

מינוף זו מילה גבוהה (שלא לומר פלצנית) להלוואה. מינוף זו מילה רעה כי היא גורמת לך להרגיש חכם שאתה משתמש בכסף של אחרים. מינוף זה למיליונרים/ טייקונים. מי שיש לו בחשבון בנק 10K ומשתכר 4-5K בחודש צריך לקרוא לזה הלוואה ולהבין שכסף עולה כסף. כשאתה מרוויח משכורת שמאוד קרובה לשכר מינימום אתה לא יכול להרשות לעצמך לשלם ריביות.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם (נערך)

קודם כל יפה מאוד שאתה חוסך סכום כזה, היום לאנשים מבוגרים ממך אין מודעות לחסכון.

לדעתי, תחסוך עוד עם טיפה סבלנות כמה חודשים ותקנה רכב נורמאלי ב- 20-25 אלף ובלי הלוואות (גטס/פנדה/206 ידנית משנתון מתקדם). הריבית היום נמוכה וזה מפתה אבל אם הריבית תעלה פתאום זה כבר לא יהיה כ"כ משתלם.

עריכה אחרונה על ידי itamarg
פורסם

אל תיפול למלכודת הפסיכולוגית הזאת - השווי הכספי זה לא רק חסכונות אלא גם רכוש.

אוטו ששווה 50 אלף שקל עם שיעבוד לבנק שאתה חייב לו 50 אלף שקל לא אומר שיש לך רכוש בשווי 50 אלף שקל.

זה אומר שיש לך אוטו, חוב לבנק, ואיום מצד הבנק שאם לא תעמוד בתשלומים, ייקחו לך את האוטו

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
מניסיון אישי שלי הלוואה זה משהו שיכול לעלות לך ביוקר, חצי שנה לפני תחילת הלימודים שלי לקחתי הלוואה של 25 אלף שקל כדי לקנות רכב ובידיעה שהמוכר כבר סגור על המכירה אבל בדקה התשעים הוא דפק אותי ואני נשארתי עם הלוואה של שנתיים לפרוע. ההורים עזרו לי לסגור ואני עבדתי קשה ואיבדתי מספר הזדמנויות כלכליות אחרות.

לאחרונה חסיכון שהיה לי נפרע ואז קניתי רכב במזומן בלי הלוואות ובולשיט.

?!

לא הבנתי כלום. מה היתה הבעיה פשוט להחזיר את הכסף תמורת עמלה תפעולית?

פורסם
?!

לא הבנתי כלום. מה היתה הבעיה פשוט להחזיר את הכסף תמורת עמלה תפעולית?

הייתי טיפש ולא בדקתי את האופציה שאפשר להחזיר את הכסף ולכסות את ההלוואה גם נפלתי על פקידה שאמרה לי שלא ניתן לפרוע את ההלוואה במלואה אלא רק לפי התשלומים. הכסף מן הסתם הלך לדברים אחרים(ללימודים הלכו 15 אלף). עד שכבר הבנתי שאני יכול לפרוע את הסכום במלואו כבר היה די מאוחר ובאמת חלק סגרתי והחלק שנשאר שילמתי עד לפני שנה.

אני: כמה שתית שוב ?

נהג שיכור: "וואלה לא הרבה, רק בקבוקיים"

(שיחה עמוקה ביני לנהג שיכור)

פורסם
הייתי טיפש ולא בדקתי את האופציה שאפשר להחזיר את הכסף ולכסות את ההלוואה גם נפלתי על פקידה שאמרה לי שלא ניתן לפרוע את ההלוואה במלואה אלא רק לפי התשלומים. הכסף מן הסתם הלך לדברים אחרים(ללימודים הלכו 15 אלף). עד שכבר הבנתי שאני יכול לפרוע את הסכום במלואו כבר היה די מאוחר ובאמת חלק סגרתי והחלק שנשאר שילמתי עד לפני שנה.

לא הבנתי איך "נפלת" בדיוק...קיבלת הלוואה של 25 אלף ש"ח שנשארו בידיך. כל מה שקרה זה שהחזרת את ההלוואה בתשלומים עם הריבית. זה האסון הגדול? בכסף השתמשת ונהנית ממנו, אז באמת שאני לא רואה סיבה לבכות.

פורסם

לפותח השרשור - אם הכוונה שלך היא לקחת הלוואה של 10 אלף ש"ח כדי לקנות את אותה גרוטאה שאתה מתכנן לקנות, אז תרד מזה כבר עכשיו.

הייתי סטודנט והייתי גם חייל ומגיל 18 אני מחזיק רכב - וכן, העלויות כבדות ומכבידות. אם הייתי חוסך את הכסף הזה, סביר להניח שהייתה לי דירה בבעלות חלקית שלי ובבעלות חלקית של הבנק, במקום שכירות. אבל יש אנשים שחשוב להם לדעת שהם הבעלים של ארבע הקירות ומוכנים להשתעבד לזה, ויש אנשים שלא.

אני מסתכל על החיים שלי שהיו טובים בהרבה בזכות הרכב במשך 13 שנה, ואני לא מוכן לוותר עליו, גם לא רטרואקטיבית.

מה שכן - מניסיוני המר (ויש כאלה שיגידו לך שיש להם ניסיון מעולה) - רכבים ישנים זה סיוט. בגלל שאני אדם ששומר קבלות על תיקונים, עשיתי מתישהוא ממוצע של הכסף שהוצאתי על הענתיקות שהיו לי (סובארו ליאונה 86 שקניתי בשנת 02 וסיטרואן קסארה 98 שקניתי בשנת 07) - והן עלו בממוצע 500 שקלים בחודש. כשהבנתי שלא משנה מה, אני אוציא את הכסף הזה - או בהלוואה לבנק או במוסכים, תוך בזבוז זמן ועוגמת נפש - העדפתי לקחת הלוואה ולקנות רכבים נורמליים.

מאז היו לי פיאט פונטו 06 שקניתי בשנת 2010, פנדה 2011 שקניתי ב-2013 ועכשיו יש לי לנצ'יה אפסילון שקניתי בשנת 2014. כולן עם החזר חודשי של הלוואה, בלי טיפולים מיותרים על אחזקה. ההחזר החודשי הוא משהו שאני עומד בו. אני נוסע ברכבים נורמליים ולא נתקע בצד הכביש ולא מבלה במוסכים, למעט טיפול שוטף.

בימים כמו היום, כששברולט ספארק בת 3 עולה 30 אלף ש"ח, לא רואה סיבה לנסוע ברכבים ישנים. אם כבר החלטת על הרכב הישן, קנה אותו במזומן ואת התשלומים תשאיר למוסכים.

פורסם

אם ההלוואה בתנאים נוחים (ריבית נמוכה) ואת החסכון שלך אתה יכול להשקיע בנתיים ולקבל תשואה גבוהה יותר מההלוואה - קח הלוואה.

אני מתכנן לרכוש רכב חדש במימון נוח (ריבית פריים - 0.25%) למרות שיש לי חלק ניכר מהסכום בקרנות נאמנות ואג"חים, שם הכסף שלי עושה ריבית גבוהה יותר מהריבית הזעומה על ההלוואה.

לענ"ד, כלכלית זה משתלם יותר.

אם אתה לא רוצה "להסתכן" בהלוואה, תמשיך לחסוך עוד לפחות 50% מעלות הרכב ורק לאחר מכן תרכוש אותו.

• תוכן חדש...