Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4131 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני שוקל לשדרג את חווית נגן המדיה למחשב PC קטן וזול שיריץ XBMC.

כרגע יש לי טרונסמרט המבוסס מעבד ARM ומערכת הפעלה אנדרואיד 4.4. הבעיה שהוא מראה סימני עייפות: מאבד סיגנל בHDMI (בעיה ידועה בדגמים האלו ולאחרונה זה החריף) והתחיל להתקע בתדירות גבוהה גבוהה יותר (מספר פעמים לסרט). שיפצרתי אותו במאוורר וזה עזר במידה מסויימת, כניראה אפילו האריך את חייו, אבל לפי תדירות בעיות שונות ניראה שהוא כבר מתחיל להתעייף (אולי בגלל החום מגעים של מעבד או משהו בסגנון?).

אינטל נוק הבסיסי בעל מעבד סלרון עולה כ715ש"ח ללא זיכרון ודיסק. אני חושב להתקין SSD בגודל הכי קטן שיש למערכת הפעלה LINUX ולנגן סרטים מדיסקים חיצוניים USB. המעבד סלרון מדגם N2820 אני מניח שיספיק, אבל השאלה איך כרטיס מסך מובנה שלו?

מישהו יכול לחוות דיעה לגבי יכולות של המעבד הזה לנגן וידיאו FULL HD חלק? 4K מניח שעדיין לא רלוונטי, במיוחד לאור מצוקת המקום על התקני איחסון שלי.

אופציה נוספת שחשבתי עליה זה משהו בסגנון Zotac ZBOXNANO-AQ02-BE עם מעבד AMD 4 ליבות, יש לו כרטיס מסך ATI שאמור להיות חזק יותר.

המטרה שלי לבנות/לקנות נגן מדיה קומפקטי מאוד וחסכוני בחשמל במינימום מחיר שיריץ לינוקס.

מה אתם חושבים? יש הצעות נוספות שלא חשבתי עליהן?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

תודה, אבל אין לי פייסבוק.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

מה עם רספברי 2?

אני עם 1 כיום והוא סוחב מעולה כל מה שאני זורק עליו דרך רשת קווית.

תפריטים קצת איטיים אבל ה 2 מפצה על כך בגדול.

מכונת xbmc מעולה

פורסם (נערך)

תודה ערן. טרונסמרט הוא נגן אנדרואיד בעל מעבד חזק, הוא מסוגל לנגן 4K, הבעיה העיקרית זה איכות ייצור. מבחינת ביצועים הוא עובד ללא דופי, כך שמבחינת הסחיבה הוא מעולה והוא מרנדר צבעים בצורה מדהימה. אני שוקל לנסות לשפצר את יציאת הHDMI שלו ולהלחים אותה שוב (אולי זאת הבעיה כפי שקראתי בכל מיני מקומות).

רספברי נמכר בתור כרטיס, יש לי גם אחד דומה המבוסס על מעבד של סמסונג S3 בעל 4 ליבות ו1G זכרון.

הבעיה של לוחות ARM זה חום, לרוב אין קירור נורמאלי וזה לא מתאים לעבודה בעומס ולכן נתקע. ועבור כרטיסי פיתוח צריך לרכוש מארז עם מאוורר.

בסופו של דבר ההבדל לאומת מחשב HTPC זול כמו אינטל נוק מצטמק. המחשב של אינטל כבר בא עם קירור והכל אליו, רק צריך להוסיף דיסק וזיכרון (מקפיץ את המחיר).

iluxxxa, אני מעדיף במידת האפשר מוצר חדש. כך אני יהיה בטוח שישרת אותי הרבה זמן. חוץ מזה מחשב נייד לוקח יותר מקום מאשר מחשב קטן כמו הנוק. אם הסלרון מריץ FHD ללא בעיה - זה מה שאני צריך. וזה גם פחות או יותר המחיר של נייד משומש. אם כבר, אז יש לי נייד משומש (אומנם 15.6 אבל עם כרטיס נוידיה ולמרות שהוא ישן הוא סוחב FHD בקלות) וזה מסורבל להתנהל איתו בחיבור לטלויזיה (הלך לו דיסק לא מזמן אז כרגע הגורל שלו בסימן שאלה - האם לקנות דיסק או לא). הניידים הזולים עם מסך 11" מבוססי מעבד אטום שלא יסחוב FHD בצורה חלקה.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

פורסם

משהו כמו 700ש"ח+- (עם אפשרות למתוח מעט אם המוצר מאוד שווה את זה) שזה התקציב לפני זיכרון לנוק של אינטל עם מעבד סלרון (במקרה של נוק אצטרך להוסיף זיכרון ודיסק ומחיר יהיה כ1150ש"ח+-).

פורסם

hisham10, זה רעיון מענין והמחיר ממש טוב של 108$. יש לו 4 ליבות וזה כולל 16GB דיסק ו2GB זיכרון (קצת מעט ל8WIN ).

זה באמת נשמע מדהים, אבל השאלה איך הוא מתמודד עם חום של צפיה רצופה בסביבה שמגיעה לפעמים ל30 מעלות בקיץ.

הרי זו אחת הבעיות עם לא מעט נגנים מבוססי אנדרואיד - הם מאוד יפים ומעוצבים אבל ללא תכנון טרמי.

בהחלט רשמתי אותו בין המועמדים. תודה!

פורסם

אני עם רספברי פיי 2 כבר כשבועיים. בניגוד לראשון, עובד כמו פנתר בניגון + תפריטים. מכשירי אנדרואיד אני פחות אוהב, בעיקר בשל חוסר התמיכה ב-24p.

יש לי גם NUC i5 בסלון מחובר למקרן.

לדעתי כל עוד מדובר בהזרמה של קבצים ברשת בלבד, ללא כל מני תוספים/פלאגינים/מהשלאיהיה, הרספברי עושה עבודה מעולה.

פורסם

נמסיס, רספברי 2 מכשיר נחמד מאוד, אבל יש לי מכשיר עם מעבד חזק יותר אמ לוגיק 802. אני מעדיף מכשיר מוגמר על לפני לוח לפיתוח. כמו כן בעית חום עדיין קיימת, זאת אחת הבעיות עם נגן קיים והקודם שמבוסס על מעבד סמסונג.

אייל, תודה! יש שם I3 ב300 ירוקים. זה ממש נחמד. ראיתי מישהו מהארץ מוכר אותם באיביי. מענין איך הם מבחינת החום כי הם ללא מאוורר.  

פורסם

צביפר, כמו שאמרתי לך בשרשור הקודם, אנדרואיד לא מתאים לעבוד כ HTPC ולא כסטרימר (גם לא על לוליפופ)

מעבר למגבלות הטכניות כמו 24p ו auto refresh rate switching המוצר שקנית הוא נחות ומזל שזה עלה לך רק 80 דולר ולא יותר

ולא משנה איזה amlogic חזק יהיה שם, לא יעזור כלום, כל עוד הקושחה גרועה ואין תמיכה רשמית של OE\KODI הקופסא הזאת תמיד תשאר מאחור עם באגים, מ TRONSMART אני בטח לא מצפה לעדכונים שוטפים ועזרה בפתרון התקלות.

שתתבגר ותשאיר בצד את הסיסמאות כמו RPI2 נחמד אבל לי יש מעבד חזק יותר, אתה מוזמן להציץ כאן:

Pick the Right Kodi Box (UPDATED FEB 2015)

ולהיווכח שגם arm v7 חלשלוש עם גיגה ראם לוקח בהליכה את ה TRONSMART שלך בגלל תמיכה רשמית של OE

ואם תרצה להשקיע קצת יותר, אתה מוזמן לקנות כל קופסא עם מעבד haswell כמו ה chromebox של אסוס.

לי אישית יש:

מיני PC סיני של qotom עם מעבד ivy bridge (1037u), מריץ OE

asus chromebox m004u עם מעבד haswell (celeron 2955u) מריץ Ubuntu (שרת NFS\TVHEADEND\MYSQL)

אני מבטיח לך שאם כל מה שאתה צריך זה לנגן קבצים מהרשת הביתית, סטרימינג מהאינטרנט (ג'נסיס\פולסאר\סופקאסט) אתה לא צריך יותר מ RPI2 שמחובר עם כבל רשת.

השבוע אפילו יצא BUILD של OE שככל הנראה מכיל גרסת acestream שעובדת על RPI כך שגם שידורים של torrent-tv.ru תוכל לראות

פורסם

sh33p, תודה!

אני בכיוון של מיני PC.

אז בעצם אתה אומר שסלרון מספיק?

• תוכן חדש...