Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4206 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום יש אובך בינוני באזור מישור החוף והשפלה לפחות, וכנראה שברוב הארץ.

כבר מזמן שאלתי את עצמי מה זה עושה לאוטו בכלל ולמנוע בפרט. אז היות והמנוע שואף אויר דרך הפילטר אויר, אני מניח שהפילטר אמור לסנן את החלקיקים של האובך, שהם למעשה גרגרי אבק/חול קטנים. לגבי מנועי טורבו/סופרצ'ארג'ר - ייתכן והיות ודחיסת האויר משמעותית יותר (יותר אויר נכנס למנוע פר פרק זמן) יכולה להיות משמעות רבה יותר? השאלה אם נגרם נזק כלשהו למנוע, האם הפילטר נסתם ויש להחליפו בתום האובך או לנקותו בדרך כלשהי. אני משתדל לסוע בסלד כמה שיותר נמוך כדי שיכנס כמה שפחות אויר למנוע. וכן, האם כל המכלולים שיש בהם שמנים/גריז כגון מיסבים, צירים/ציריות וכו' לא מתמלאים מהאובך? כל זאת מעבר לאבק שמכסה את האוטו, וגם לנקותו צריך לבצע בזהירות שלא יישרט הצבע (אם עד אז לא יירד גשם).

פורסם

אוטו מלוכלך בלבד (אא"כ מחוסי יכולת לראות נכנסת במשו...)

לרכב יש מסנן אויר שמסנן 98% (בערך) מהג'יפה שבאוויר. שאר ה 2% שמצליחים לעבור כ"כ מיזעריים וזניחים - שלא משפיעים עליו כלל.

פורסם

לא צריך להיסחף - זה רק מעט אובך, לא אפר וולקני!

המשמעות היא שמסנן האוויר נסתם מעט יותר. מכיוון שמדובר בתופעה זמנית, זה לא משפיע על הרכב באופן מורגש.

רק אם אתה נוסע באופן קבוע באובך ואבק - החלף מסנן אוויר בתדירות גבוהה יותר.

פורסם

תודה על ההמלצות. אכן אתמול היה אביך במיוחד, ובדרך כלל איני נוסע באובך. השתמשתי אתמול הרבה במתזים ונגמר לי הנוזל. קניתי בבוקר בתחנת הדלק, וכשפתחתי את המכסה מנוע, גיליתי שכל תא המנוע מכוסה באבק.. :-( זה רכב מודל 2011 שקניתי לפני שנה ותא המנוע שלו היה נקי.. אני קצת מבואס, אבל אני מבין שאין לכך שום משמעות.

• תוכן חדש...