Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4239 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מתגורר בבניין בן 13, בקומה האחרונה ויש לי בעיית רטיבות רצינית מהתקרה ומהקירות החיצוניים.

הבאתי כמה אנשי מקצוע וקיבלתי הצעות (רק לגג לא כולל הקירות החיצוניים) מחיר לאיטום ע"י יריעות ביטומניות במחירים שנעים בין 8,000 ל 15,000 ש"ח ואחריות ל10 שנים.

כרגע יש על הגג יריעות שנעשו לפני 13 שנה ע"י הקבלן. כל האנשי מקצוע שהבאתי אומרים שהם לא מסירים את היריעות הקיימות, אלה מניחים יריעות חדשות על הקיימות. האם זה מקובל? או שצריך לבקש מהם להסיר את היריעות הקיימות?

שמעתי על חומר די חדש שנקרא "מולטיגג" והוא עמיד במים עומדים. חשבתי לאטום בעצמי את הגג ע"י החומר הזה, רק אני לא יודע כל כמה זמן צריך לחדש את החומר.

2256183477_Big.jpg

מה לדעתכם יהיה יותר משתלם?

כרגע אין וועד בבניין והדיירים לא מוכנים להשתתף בהוצאות.

עוד שאלות ברשותכם בנושא אחר:

1. יש לי דלת פלדת שאני צריך להחליף את המנעול (הצילינדר הוחלף) + אחד הבריחים לא יוצא כשנועלים.

1353877493-1.png

האם אפשר להחליף לבד או שעדיף שמנעולן יעשה את זה?

2. אני מעוניין להתקין דלת פנימית לממ"ד. האם חיתוך חורים במשקוף בכדי להתקין צירים, לא פוגע בתקינות הממ"ד?

פורסם

לא יכול לעזור עם רוב השאלות שלך, אבל...

2. אני מעוניין להתקין דלת פנימית לממ"ד. האם חיתוך חורים במשקוף בכדי להתקין צירים, לא פוגע בתקינות הממ"ד?

במשקוף הממ"ד אמורים להיות חורים מוכנים בשביל לקבל צירים פשוטים של דלת פנים. החורים אמורים להיות אטומים במעין גומי כזה שניתן להבריג את הציר לתוכו. במידה ואין כאלה חורים מוכנים, לדעתי קידוח של 2 חורים במשקוף הממ"ד בצידו הפנימי לא יפגע באיטום, שכן מאחורי משקוף הפלדה אמור להיות בטון עד למשקוף בצידו השני. אתה לא קודח חור לכל עומק הקיר של המשקוף. אותו דבר לגבי החור ללשונית - הוא נחתך בצד הפנימי של משקוף הפלדה ואינו חודר את הקיר לכל עומקו. תזכור שקירות הבטון לא אטומים באופן מיוחד (דהיינו אין שכבת איטום נוספת מעבר לבטון עצמו), כך שלהגיע לבטון שמאחורי המשקוף לא ישנה את אטימות הממ"ד.

פורסם

קח עצה בחינם: אל תעשה חצי עבודה, ואל תעשה את העבודה בעצמך. אני מניח שהגג הוא שטח משותף (כלומר שהדירה שלך היא לא דופלקס), ובמצב כזה הגג שייך לכלל הדיירים, ובאחריות כולם גם אם אין ועד בית.

כיון שיש לך חדירת מים, קח לפחות שתי הצעות מחיר לתיקון כלל הנזקים בשטחים המשותפים, והוצא מכתב לכלל הדיירים בו אתה מודיע להם שעקב נזקים לדירתך אתה מתכוון לעשות עבודה כזו וכזו, ועלותה היא כך וכך, וכן שההוצאה תתחלק בין כל הדיירים שווה בשווה. תן לדיירים שבוע לשלם לך את חלקם מראש (מה שלא יקרה), ולהגיש איזשהן התנגדויות לתיקון (מה שגם לא יקרה), ואז בצע את העבודות באמצעות איש מקצוע (כמובן שלם הכל בלבן כנגד חשבונית מסודרת שתהיה הבסיס לתביעת החזר).

לאחר שחייך יחזרו למסלולם והנזילות יפסקו, שלך מכתב לכל הדיירים שבו אתה מודיע להם שיש להם חודש לשלם לך את חלקם, ובמידה ולא יעשו כן אתה תפנה למפקח על הבתים המשותפים ו/או לבית המשפט לתביעות קטנות. אני מעריך שחלק מהדיירים ישלמו, וכנגד חלק תצטרך כנראה לפעול בדרכים חוקיות.

מעצבן? בהחלט, אבל זו הדרך היחידה שבה תוכל לבצע את זה כמו שצריך.

פורסם

+1 ל Fazer

אני לא יודע אם זה מובן מאליו או לא אבל את המכתב שאתה מוציא תשלח בדואר רשום לכל דייר ודייר.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

Fazer תיאר בדיוק את מה שאני אמרתי לפני ה"חורף" הנוכחי לאיש הועד שלנו אחרי שקיר אחד שלנו סבל הרבה מאוד מים בחורף הקודם .

אפילו לא הגענו לשלב המכתבים , הבאתי לו 2 הצעות והזולה יותר נבחרה ובוצעה (כמה אופייני לישראלים ...)

על החוק להיות אדפטיבי בהתאם לרוח הזמנים

פורסם

תודה לכולם על התשובות.

פניתי כבר לדיירים ושלחתי להם מכתבים, אבל כמובן אף אחד לא מעוניין להשתתף, חוץ מדירה אחת שבבעלות עמיגור והם מוכנים לתת את הכסף רק לחשבון של וועד הבית - שאין.

פורסם

איך אין ועד? , מי משלם את חשבון החשמל של חדר המדרגות? בנין מתחילת שנות האלפיים, אין מעלית? מי משלם תחזוקה?

נקיון חדר מדרגות לא מתבצע?

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

• תוכן חדש...