Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4279 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פשוט הזוי,

אני כבר לא מדבר על מודעת מכירה שמסתבר שזה סוחר או משהו כזה.

אני מדבר על להציג מחיר X להיות הכי זול בלוח, להתקשר ופשוט לשמוע "המספר אינו מחובר" - ככה חמישה רכבים מחברות/דגמים שונים!

מה ההגיון בלעשות כזה דבר?

Seat Mii 3Doors

פורסם

בשביל להוריד (בתקווה) את מחיר הרכב בשוק.. אני מניח שאלה סוחרי רכב שמנסים להציף ולהקשות על המוכר הפרטי!!

SOLD  Manual Black Seat IBIZA 2012

Manual Toyota Corolla 2010 <----------

פורסם
בשביל להוריד (בתקווה) את מחיר הרכב בשוק.. אני מניח שאלה סוחרי רכב שמנסים להציף ולהקשות על המוכר הפרטי!!

ההגיון לא ברור...

הרי הסוחר מטרתו לקנות בזול ולמכור ביוקר.

אם הוא משפיע על המחיר כלפי מטה הוא אמנם יוכל לקנות יותר בזול אבל הוא גם ייאלץ למכור יותר בזול.

מה אני מפספס כאן?

פורסם (נערך)

להוריד את מחיר השוק לתקופה קצרה, על מנת לרכוש רכב בזול.

לדוגמא, יש לך בתור מוכר רכב X למכירה.

אתה רוצה לברר כמה עלייך לבקש על הרכב שלך, אז אתה פותח אתר יד2 ורואה שמבקשים מחיר נמוך הרבה יותר ממה שרצית לבקש על הרכב שלך.

אז אתה מתגמש, ומוריד כמה אלפים מהמחיר שרצית לבקש מלכתחילה.

פה נכנס לתמונה הסוחר שפירסם את המודעה הפיקטיבית. הוא קונה ממך את הרכב במחיר זול, ומיד מוריד את שתי המודעות - שלך, ואת הפיקטיבית - והופ, המחיר "שוק" עלה בחזרה למחיר הרגיל שלו.

עריכה:

ה"פטנט" הזה לא חדש, ועושים את זה גם בשוק האופנועים. מתסכל ומעצבן, לא רק בתור מוכר אלה גם בתור קונה.

עריכה אחרונה על ידי iluxxxa
פורסם

המספר איננו מחובר יכול להיות בגלל תקלות משונות במספרי טלפון החלופיים שמספק יד 2. אני זוכר שלא יכלו להגיע עליי.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

כבר כמה רכבים (שונים) שחיפשתי ביד 2, התקשרתי כמה פעמים בימים שונים והמספר לא עובד.

חוץ מזה, אני רואה גם מודעות עם תמונות של רכבים מחול (רואים שהאיזור לא בארץ ולוחית לא ישראלית)

Instagram:

VWPolo6R

פורסם

^ זה גם יכול להיות סתם אנשים עצלנים שלא מסוגלים לצלם את הרכב שלהם ומורידים תמונה מהרשת.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

התמונות שנלקחות מהאינטרנט זה לא משהו חדש, סתם אנשים שמתעצלים לצלם את האוטו שלהם.

לגבי מודעות פיקטיביות - חבר פעם סיפר לי שהוא וחברים שלו היו עושים "עקיצות" דומות למוכרים. נניח והיה רכב שעניין אחד מהם אבל המחיר היה נראה לו גבוה מדי, כמה חברים היו מתארגנים ומתקשרים למוכר ומתלוננים על כמה שהמחיר יקר ולא נראה להם ושיש מלא מכוניות במחיר יותר זול ובאופן כללי מלכלכלים על הרכב ומבאסים את המוכר כדי "להוציא לו את האוויר מהמפרשים", חלקם היו קובעים פגישות ולא מגיעים חלקם היו מגיעים לראות את הרכב ו"מתאכזים למראה המון ריג'קטים". בסוף השרשרת היה מתקשר הבחור שאשכרה רוצה את האוטו, מגיע לפגישה, מתלונן קצת, מקטר קצת, ובסוף קונה את האוטו במחיר טוב. לפי מה שאותו בחור סיפר לי, זה עבר לא רע ולא מעט פעמים.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

שמע spire...הרגע תיארת בדיוק את הישראלי המכוער שאני מקווה שיכחד יום אחד. אנשים מגעילים. :|

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם

אכן...זה פשוט "פגע בעצב", כי לאחרונה כשהצעתי קטנוע למכירה קרה לי מקרה שגרם לי להוריד את המודעה ולהשאיר את הקטנוע אצלי מרוב עצבים (קניתי משהו אחר ממילא והקטנוע שווה כמעט כלום).

- אני מאזור נחשון, מתקשר אלי בחור מנתניה. קובעים (לאחר שסיכמנו על מחיר, ואמרתי לו מה מצב הקטנוע) באמצע בתל אביב ליד הרכבת כדי שלשנינו יהיה נוח לחזור הבייתה, עם או בלי קטנוע.

- שישי בבוקר, מעביר את הקטנוע טסט ובינתיים מעדכן את הבן אדם מתי אני יוצא.

- הבן אדם מנסה לגרור אותי להגיע עד אליו לנתניה, אומר שיקפיץ אותי לרכבת. נו טוב...אני נחמד מידי.

- הבן אדם יורד מהבית כאילו רק עכשיו התעורר. מסתכל על הקטנוע ומתחיל לשגל את שכלי בשטויות על מצב הקטנוע. מכיוון שאני יודע בדיוק מהן מחלות אופייניות ומהן תקלות, אני לא אומר כלום אלא מסמן זאת בראש כקשקשת של קונה.

- מציע מחיר נמוך יותר ממה שסיכמנו.

- מתפלא כאילו הגיע המשיח כשאני אומר בפשטות "לא תודה, נתראה" ומסרב לקבל את הצעתו. מסתבר שזה מה שהוא הוציא וזה מה שהתכוון לשלם.

בינתיים הקטנוע המשיך לשרת אותי עוד זמן מה עד שקניתי את מחליפו :-)

אני מניח שהגיע הזמן למכור אותו בכל זאת, לא משנה באיזה מחיר רק כדי שלא יעמוד פה.

אני יודע שאני רגיש מאוד לעניין הזה. בן אדם שהיה בא לקראתי בקניה - אולי הייתי מקבל את הצעתו, כבר היה מקרה כזה.

איפה הם, האנשים הנורמליים... :-P

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם

יש כאלה שמתחילים להתמקח על מחיר בטלפון, זה משהו שאני לא מאפשר. יש כאלה שראו את הרכב, קבענו מחיר אחרי הנחה, אחרי זה מתקשרים להוריד עוד.

יש כאלה שקובעים ולא מגעים ואחרי זה כאשר סוף סוף רוצים להגיע מתפלאים שנמכר.

תהליך מכירת רכב יד שניה זה תהליך לא נעים.

הצד השני של מטבע זה קניה. אנשים משקרים, מסתירים תקלות, מתארים רכב כמשהו טוב, מגיע ורואה גרוטאה.

תהליך קניה של רכב משומש לא נעים, לוקח המון זמן ובריאות.

במילים אחרות, שוק יד שניה זה ביצה שאפשר לטבוע בה. הכי טוב אם יש אפשרות, לרכוש רכב חדש ואחרי זה לעשות טרייד אין במחיר מחירון אצל היבואן (לדאוג להתחייבות כזאת).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
^ זה גם יכול להיות סתם אנשים עצלנים שלא מסוגלים לצלם את הרכב שלהם ומורידים תמונה מהרשת.

לי דווקא יצא לראות באתר יד 2, מישהו שפרסם את הגטס שלו עם תמונה של הרכב שלי ספציפית.

היה די משעשע.

כשאתם מחפשים את המקומות המעניינים באמת!

👈 היסטוריה על המפה | :wave: פרוייקט טיגארט

פורסם

TZVIPER

חחח זה מזכיר לי כשקניתי את הרכב הראשון שלי.

מתקשר לבן אדם מבחינתו האוטו פיקס. אין נזילות הכל בסדר.

נוסע לקצה השני של המדינה. מגיע...

מכה בבגאג' שחצי ממהמכסה בפנים, המכה חלודה, זאת אומרת לא לפני יומיים.

כללל הצבע דהויי!

צמיגים סדוקים, בסלון כל הקונסולה המרכזית שבורה.

אמרתי יאללה ניחה 5 אלף שקל אצל פחח וזה כמו חדש.

פותחים מכסה מנוע!, מים ברדיאטור,, כל המנוע מזיע,רטוב ונזילות.

זוועת עולם. רצה על האוטו 5 אלף, אבל צריך עוד השקעה של עשר כדי להחזיר אותו למצב סביר.

הסתובבתי והלכתי

אינסטגרם עם הריתוכים שלי :-D

http://instagram.com/newworldofdisorder

פורסם

לסוחרים יש עוד סיבה לפרסם מודעות פיקטיביות, הרי מחירון יד2 מבוסס על מחירים "אמיתיים" בזמן אמת.

הסוחר מפרסם מספר מודעות ואז כשמוריד אותם האתר שואל אותו בכמה הרכב נמכר והוא רושם מחיר גבוה כדי לשמור על המחירון.

לא מעט רכבים מתומחרים ביד2 משמעותית גבוה יותר מלוי יצחק, אז הסוחר משכנע את המוכר שמחירון לוי יצחק הוא זה שקובע ואז מוכר במחירון יד2 כי הרכב "בונבוניירה".

Mini Cooper S R56 - לכיף

• תוכן חדש...