Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4294 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מתכנן גם להחליף בקרוב את הצמיגים האחוריים שיהיו זהים לקדמיים.

זה אמור לשפר את המצב?

Mazda 6 GG Luxury 2.0 07 - Exciting Zoom Zoom

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

^

לא נראה שזה ישפר את המצב, אבל זה הכרחי להתנהגות תקינה של הרכב.

אני כן סומך על מרבית המשאבות הדיגיטליות בתחנות דלק, כל עוד הצמיגים קרים. אם הלחץ תקין, יתכן הפרש להערכתי של עד 5% לכל היותר (זאת גם ההצהרה של יצרני צמיגים "ירוקים").

שים לב גם למה שבוקי רשם, קצת מאוחר מדי אבל ניתן היה לבדוק את הדבר בעזרת GPS (טלפון עם WAZE למשל). הכי חשוב שמידות הצמיג תהיינה זהות כולל חתך (קודם כל להמלצות היצרן/רישום ברישיון ולאחר מכן שתהייה תאימות לצמיגים הישנים על מנת לפענח את התופעה).

שורה תחתונה: צריכת דלק מושפעת מהמון גורמים וקשה לבודד גורמים כאלה בנסיעות יומיומיות שהן לא בתנאי מעבדה.

פורסם

כמובן שכל הצמיגים ברכב זהים לחלוטין במידתם (175/65/14).

לגבי כמות אויר, אני רואה כאן שהדעות חלוקות, 31 זה יהיה בסדר? מה גם ש 34 נראה לי מוגזם ולא הגיוני, גם ככה כל מהמורה/פיפס באמפר הכי קטן מורגש עד מאד (!) ברכב כזה כך שנראה לי ש 31Psi יהיה הכי מומלץ כאן. נכון?

פורסם (נערך)

והרלוונטיות לצמיגים בני 3-8 שנים היא?

הנתון מתבסס גם על צריכת דלק של 1/12.5.

באחוזים מדובר על הבדל של עד 7.5% בין הקטגוריה הגבוהה (A) לנמוכה (G).

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם (נערך)

העלתי כאן מס' תמונות של הצמיגים האחוריים שתהיה פחות או יותר אינדיקאציה שתנסה להמחיש עד כמה מצבם גרוע ועד כמה זה משפיע על תצרוכת הדלק ואחיזת הרכב (אם בכלל).

oqdtl30zcmmw.jpg

nymwzwyz5dmm.jpg

uyjnm5gzwtyn.jpg

kvijnzwyyhzi.jpg

y11zdzntegy3.jpg

עריכה אחרונה על ידי BenMalka

פורסם

לא קראתי את כל התגובות שמעליי אז אני מתנצל אם אחזור על דברים שכבר נאמרו.

דבר ראשון - ידוע שצמיג חדש אוחז פחות טוב בחודש הראשון, בלי קשר לרמת ההתנגדות שלו לגלגול. הייתי מקשר את זה לצריכת דלק.

דבר שני - סגנון הנהיגה אולי השתנה בעקבות החלפת הצמיגים? אני אעיד על עצמי שלאחר החלפת צמיגים התפתתי "לבחון אותם".

דבר שלישי לגבי לחץ אוויר, אני נוסע עם מד לחץ קבוע בתא הכפפות. כשאני קופץ למלא אוויר אני עושה את זה בתור נסיעה ראשונה של היום כשהצמיגים עוד קרים ואני לא צריך לנחש אם למלא 10% יותר או 5% יותר. לאחר הניפוח אני עובר עם מד הלחץ על ארבעת הגלגלים - כמובן השעון של תחנת הדלק לא מדויק ואני חוזר על התהליך עד שמד הלחץ מראה 30 PSI בדיוק.

חוץ מזה צמיג חדש מגיע עם דופן חדשה שמתרככת עם הזמן, דופן קשיחה מעלה את התנגדות הצמיג לגלגול וזה משפיע ישירות על צריכת הדלק, לפחות לפי התאוריה שאני מכיר.

עם זאת, השינוי לא צריך להיות משמעותי כל כך. אם יש הבדל גדול בצריכת הדלק לא הייתי ממהר להאשים את הצמיגים.

ולסיום סיפור:

אמא של חבר שלי תמיד הייתה נוסעת לעבודה וחזור ללא נסיעות נוספות על טנק מלא שהיה מספיק לשבועיים. יום אחד האמא תדלקה בתחנה של טן, והדלק הספיק לפחות משבועיים!

יכול להיות שבדרך חזור הביתה תדלקת בתחנה מפוקפקת? יכול להיות שהעמסת ציוד בבגאז'? אתה בטוח שהשינוי היחיד שהרכב עבר הוא בצמיגים? מיליון ואחת דברים משפיעים על צריכת הדלק!

פורסם

תודה רבה. אני באמת אמדוד כמו שצריך ואעדכן כאן בקרוב.

מה לגבי התמונות שהעליתי של הצמיגים האחוריים? מי יוכל לתת את דעתו בנושא?

פורסם

עזוב את התמונות. צמיג אחד אמרת שהוא כבר 8 שנים על הכביש! והשני 3 שנים אבל מתוצרת לא תוצרת (כן, אני יודע שקנדה מוכרים, אבל לרכב הצמיגים שלהם לא משהו).

תחליף בהקדם. לטובתך ולטובת הסובבים אותך.

פורסם
עזוב את התמונות. צמיג אחד אמרת שהוא כבר 8 שנים על הכביש! והשני 3 שנים אבל מתוצרת לא תוצרת (כן, אני יודע שקנדה מוכרים, אבל לרכב הצמיגים שלהם לא משהו).

תחליף בהקדם. לטובתך ולטובת הסובבים אותך.

כך יקרה. השאלה שלי האם ההבדל יהיה בטיחותי בלבד? האחיזה עצמה לא תשתפר אף היא?

ותצרוכת הדלק תעלה שוב?

פורסם

צמיגים איכותיים יותר משפרים את נוחות הנסיעה, את יציבות הרכב, וגם את הבטיחות שלך. אחיזה יכולה להשתפר, והשינוי יהיה בהתאם לצמיג שתבחר. צריכת הדלק לא אמורה לעלות בצורה משמעותית, ואם כן זה רק עד שהצמיג ישתפשף מעט.

ד"א, תקנו אותי אם אני טועה, אבל זכורה לי שיטה של החלפת צמיגיים אחוריים בלבד, ולאחר כחודש להעיף את הצמיגים הקדמיים, להעביר את האחוריים קדימה ולשים זוג חדש על הסרן האחורי. אני לא עשיתי את זה, אבל אני זוכר ששמעתי על זה. (מכוון לרכבי הנעה קדמית כמובן)

• תוכן חדש...