Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4308 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

החוק קובע כי מי שמוגדר נהג חדש אינו יכול להסיע יותר משני נוסעים אלא אם כן יושב לידו מלווה או מלאו לו 21. לדעתי החוק הזה הוא ממש ביזיון. כל המטרה שלו זה להכניס למדינה עוד כסף. אין לו סיבה הגיונית אחת. אתן לכם דוגמא, ליל שישי רוצים לצאת לתל אביב. (40 דקות נסיעה בערך). מונית ממש יקר. נגיד ומוציאים אותו מי שמוציא לא שותה, חוץ מזה שמתחלקים בהוצאות או שיוצא שכל אחד מוציא אוטו פעם בחודש. אם אנחנו 5 חברים ורוצים לנסוע ביחד צריך להוציא 2 מכוניות, נוסעים מאותו מקום לאותו מקום עם מקום ברכב. ההשלכות השליליות, צריכת דלק וזיהום אוויר מוגברים הוצאה כספית גדולה יותר. השלכות חיוביות, לדעתי כנראה שאין. אם לנהג מסוים נגמרה חובת הליווי, עבר טסט כהלכה ונוהג כחוק מה הבעיה שיסיע אוטו מלא ?

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הבעיה היא שנהגים חדשים הם בדרך כלל נהגים צעירים בגילאי 17-18 שאוהבים לעשות שטויות (אני גם בן 18 אבל יודע איזה אחריות מוטלת עליי כנהג)

אז תתאר לעצמך מה יקרה כשנהג צעיר שחושב שיש לו רכב על שזו בעצם סתם דוגמא סוזוקי בלנו לא יציבה יחסית למכונית על שנוסע בעקומה במהירות גבוהה-עם אוטו מלא! ולא עלינו תאונה עם הרוגים.

קודם כל הנהג צריך לרכוש ניסיון בכביש ולא לעשות שטויות כמו רוב הצעירים ואז שיוכלו לקחת אחריות ולהסיע אוטו מלא.

אין פה שום עניין לדעתי של כסף.

אתה אומר אם לנהג נגמר ליווי נגמר זה וזה... אבל אתה מדבר על מיעוט שנוהג נורמלי, רוב הנהגים מופרעים שלא חושבים על חיים של אחרים או אפילו על הרכב שלהם ומתפרעים, אז צריך גם לחשוב על כאלה סיבות לחוק הזה, שלדעתי לא כזה גרוע כמו שחושבים ואין מה לעשות.

פורסם

היו מספר תאונות עם נפגעים רבים, רוצים לצמצם את מספק הנפגעים בכל תאונה וכיון שצעירים הם נהגים בסיכון גבוה זו דרך להשיג מטרה זו.

דומה להגבלות המוטלות בצה"ל על מספר הנוסעים בכלי רכב שונים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מזעור נזקים ?! אני לא חושב שהזו הסיבה שבגללה מוגבל לשני נוסעים , ניראה שהאפקט של הוואסאח ירד פלאים אם יצומצמו מלווי הנהג בנסיעה , אולי יהיה רגוע יותר , סתם נק' למחשבה.

פורסם

לדעתי התכלס של החוק הזה הוא: יותר נוסעים=יותר הסחות דעת.

והסחת דעת זה הדבר הגרוע ביותר לנהג חדש.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם
לדעתי התכלס של החוק הזה הוא: יותר נוסעים=יותר הסחות דעת.

והסחת דעת זה הדבר הגרוע ביותר לנהג חדש.

זאת התשובה.

אם זה לא מקולקל- אל תתקן את זה.

פורסם

אם הנרטיב מאחורי החוק הוא שנהגים חדשים מהווים סכנה בכביש, אז הוא משיג את המטרה ההפוכה. במקום שנהג חדש, שכמו שציינת הוא לרוב צעיר, יסיע את כל חבריו באוטו אחד, החברה צריכים להתפצל לשתי מכוניות. כלומר במקום נהג חדש אחד, יהיו שניים.

אם זה בגלל החשש לשים את כל הביצים בסל אחד, כלומר להגביל את מספר הנוסעים עם נהג חדש מהנסיון למזער את הגופות במקרה של תאונה, למה בכלל לאפשר לו לסוע על הכביש? אם בוטחים בו לסוע על הכביש, אז זה צריך להיות גורף.

לדעתי חוק מזיק.

הסובארו שבסמלון למכירה

פורסם

אני יכול להגיד לך שכאשר אני הייתי נהג חדש ולקחתי 4 נוסעים איתי כמובן גם צעירים, רוצים לעשות שטויות ומתלהבים והיינו עושים מלא שטויות שבדיעבד בחיים לא הייתי עושה ומסכן אותם ועוד הרבה אחרים. הסחת דעת זה בעייתי, לעשות פוזות זה בעייתי, וכשזה ביחד זה מתכון לנפגעים.

עוד חודשיים היא מגיעה...IBANEZ S5521Q PRESTIGE :)

פורסם

דמיינו מצב של חברה שנוסעים, חלק שותים (נאמר והנהג לא), חלק עושים שטויות, אחד מקיא לו באוטו, וכו'... איך הנהג החדש יסתדר עם כל זה וגם עם הנהיגה?

הנהג ירצה להתלהב, מוזיקה חזקה, "הנה אני עושה פתיחות" וכו'.. אני דווקא מוצא הרבה הגיון בחוק הזה.

פורסם

המדינה דואגת שלא יהיה משעמם.

תאר לך שהיתם נוסעים 5 נוסעים ברכב אחד משך 40 דקות עד שהייתם מוצאים מישהו ללחוץ איתו , וגם הרכב עמוס , לא נעים.

ההגבלה גורמת לשני חברים לסוע בשני רכבים ובכל רמזור להנות מחדש.

פורסם
המדינה דואגת שלא יהיה משעמם.

תאר לך שהיתם נוסעים 5 נוסעים ברכב אחד משך 40 דקות עד שהייתם מוצאים מישהו ללחוץ איתו , וגם הרכב עמוס , לא נעים.

ההגבלה גורמת לשני חברים לסוע בשני רכבים ובכל רמזור להנות מחדש.

לא רק זה. מדינת ישראל גם יודעת שאתם הנהגים הצעירים רובכם לא התברכתם ברכבים עם מומנט רב, אז היא דואגת לחוק שימנע מכם לשאת משקל גדול מידי ברכב כדי שתוכלו לקרוע את חברכם ברייסים.

Chevrolet Sonic RS 2014, 1.4T

פורסם (נערך)

החוק הזה לא היה מובן לבני נוער שרק עכשיו קיבלו רישיון ובדיוק מסיבה זאת יצא החוק.

גם אם אתה מרגיש הכי בוגר שיש וסופר אחראי, עוד 10 שנים תסתכל אחורה ותבין איזה שטויות עשית אז.

אני זוכר שבתקופה שלי בדיוק יצא החוק של המלווה, לנו אז זה היה נראה הכי מטומטם בעולם, יום אני בטוח לגמרי שלא.

ועוד יותר אחרי שיצא לי להיות מלווה של אחותי הקטנה.

שאגב, עוד לפני שיצאנו מהחניה מסתבר שהמורה שלה מעולם לא נתן/לימד אותה להניע את המנוע, כך שהיא לא ידע אפילו מתי צריך לעזוב את הסטרטר.

אני חושב שהחוק בא למנוע את "אווירה" שנוצרת רכב מלא חברים בני 18 ולא נראה לי שיש צורך להרחיב בנושא, מי שעבר את הגיל הזה יודע במה מדובר.

עריכה אחרונה על ידי פלג_
פורסם (נערך)

אני נגד החוק.

למרות גילי המופלג (כולה 40), ולמרות שבעצם תמכתי בהגבלת הנוער בהקשר אחר (ראו שרשור שפתחתי על מכירת רכבי ספורט לנהגים חדשים...).

הסכנות שהחוק בא לפתור אכן קיימות ונוראיות, אך עוד חוק לא יפתור אותן!

הוא רק יעזור לכמה אנשים מלאי חשיבות עצמית לכסות את התחת רחב המידות שלהם, ולנפנף לנו לפני הבחירות - "הנה, תראו איך נלחמנו בתאונות!!"

עוד חוקים ועוד מגבלות רק יעצבנו יותר את הצעירים ויגרמו להם למרוד בדרכם היחודית ("דווקא, על הפרניציפ", וההמשך ידוע...)

לא יעזור להם, ולנו - יש רק פיתרון אחד

ויחיד לכל בעיות ההתנהגות הכביש, וקוראים לו ח-י-נ-ו-ך !

שום קיצורי דרך לא יעזרו, רק יפריעו!

אני לא אפרוש כאן את כל משנתי החינוכית, שמתחילה עוד מגיל שהם רק הוציאו רשיון ללכת בלי חיתול...

אבל תרשו לי להמחיש את הנקודה עם

דוגמא מנושא אחר לחלוטין... אבל רק לכאורה אחר...

התפרסמו כל מיני פרשיות על נערים

שאנסו במקלט את "זאת שנותנת",

בשיטת חבר מביא חבר, זוכרים כמה כאלה?

וזוכרים מה היתה תגובת המזועזעים למיניהם?

"להחמיר בענישה!! להעלות את גיל ההסכמה!!" הזדעקו כולם..

זוכרים במה עסקו שיעורי החינוך המיני שלכם בכיתה ז' ?

אני זוכר, למרות השנים... משהו משעמם שקשור לאנטומיית האישה, שבד"כ הסתכם ב-"עדיף שתחכו עם זה עד גיל 18, אבל אם לא אז דיר בלק מה יהיה אם לא תשתמשו באמצעי מניעה"... מה עם הדברים הטובים

בסקס? מה עם אמפטיה?

האם מושגים כמו "אינטימיות" , "הנאה הדדית", או התחשבות בזולת ובצרכיו/צרכיה, מוקדם מדי לחשוף לנער/ה המתבגר/ת?... עפ"י דיווחים שקיבלתי, הרבה לא השתנה גם בתחום הזה,

גשו למקלט הקרוב למקום מגורכם (שיכול להיות גם בשכונה מאד מבוססת עם ילדים ממש מחונכים) וצפו בתוצאות (במחשבה שנייה - עדיף שתחסכו מעצמכם את המראות הקשים...).

ובחזרה לנושא שלנו:

למדו אותם מגיל צעיר מה זה אומר אחריות לחיים של האחר! תנו להם את ארגזי הכלים הרגשיים וגם הטכניים לנתב את כל האנרגיות האלה

לכיוונים חיוביים. ולא חייבים בדרך

של הגבלות וענישות. מה יותר כיף לילד בן 12 אפילו, מלקרוע את מסלול מכוניות הקרטינג? אתם יודעים כמה אפשר להפיק מזה?? אבל זאת רק דוגמא. יש המון דברים שאפשר לעשות ולדבר כבר מגיל בית ספר יסודי!! גם בהקשר הטכני של נהיגה וגם ב"תשתית הרגשית" !

את הדיון הזה אני כבר אשאיר למומחים ממני בחינוך, אבל בואו קודם נחשוף כבר את השקר הזה שהם קוראים לו "מלחמה בתאונות הדרכים"!

עריכה אחרונה על ידי daido1

• תוכן חדש...