Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הבדלים בשלדה בין 205 GTI ל-205 רגילה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7898 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם יש הבדל בן 205 רגילה לGTI? חוץ ממנוע כמובן..האם יש הבדל בשילדה(חיזוקים) במיתלים, בהיגוי.. ובכלל ?

שחף

E.s.o הנדסת חשמל.

יעוץ, תכנון והקמת מערכות חשמל, תאורה ואוטומציה

פורסם

אחלה תשובה ירון:-)

יש הבדל בכל מה שציינת, במתלים, ברוחב צמיג, בשילדה, וטיפה בעיצוב פנים.

מבחוץ יותר פלסטיקים יפים יותר מעוצבים, ויותר אביזרים כמו פנסי ערפל ג'אנטים וכל מיני דברים.

הלוגו של רוב מכוניות העל הוא חיית בר. יגואר, למבורגיני, פרארי, רק פג'ו האגדית יש לה אריה, בגלל זה פג'ו בעייני היא מכונית על.

פורסם
אחלה תשובה ירון:-)

ויותר אביזרים כמו פנסי ערפל ג'אנטים וכל מיני דברים.

ג'אנטים זה לא אביזר לקישוט. יש למשקל ולמידות שלו השפעה על התנהגות הרכב. ג'אנט מעוצב זה בדייהו.

הבדלים בשלדה - מתלים, בולמים ומשולשים (משולשים לא קיימים בגרסאות האחרות).

הבדלים במערכת ההגה.

במערכות ההנעה - ציריות.

במנוע.

בגיר.

במערכת ההזרקה.

במערכת הבלימה.

במידות הגלגל והצמיג.

בין השאר גם באבזור, סאן רוף, תצוגה בלוח השעונים, מושבים וכו'.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם
ג'אנטים זה לא אביזר לקישוט. יש למשקל ולמידות שלו השפעה על התנהגות הרכב. ג'אנט מעוצב זה בדייהו.

הבדלים בשלדה - מתלים, בולמים ומשולשים (משולשים לא קיימים בגרסאות האחרות).

הבדלים במערכת ההגה.

במערכות ההנעה - ציריות.

במנוע.

בגיר.

במערכת ההזרקה.

במערכת הבלימה.

במידות הגלגל והצמיג.

בין השאר גם באבזור, סאן רוף, תצוגה בלוח השעונים, מושבים וכו'.

אנשי GTI התעוררו? אני מבקש אני גם נאמן ללאנוס שלי :) אז עד לדיהו... :wink:

...........................................................................................

לתשובה לשאלה שנשאלה מעלה...

כמובן, לכל סוג רכב יש כמה דגמים (לרוב) דגם סטנדרטי, מפואר וספורט ולכל דגם יש איכות או יותר נכון השקעה בפריטים ספציפיים כמו ש-razmel רשם מעלה...

פורסם

א. תודה לכל העונים..

ב. ברור לי שיש הבדלים בין הדגמים ..אני לא עד כדי כך....:wink: לכן אני אנסח מחדש את השאלה..

הפרוייקט הוא רכב למרוצי ראלי...אחת האופציות היא כמובן ה205 ומיכיוון שעם הרכב הזה ספציפית לא יצא לי להתעסק מעניין אותי מה ההבדלים המהותיים בין הרגילה ל205..צמיגים ,גנטים בולמים ומראה לא משנים כי מין הסתם הם יוחלפו.. מה שבאמת משנה זה השלדה אם יש הבדל ובמה?? מתלים ..הבנתי לפי התשובות ששונים מה שגם משפיע כמובן על מערכת ההגה..אז ככה שאני אצמצם את השאלה להבדלים בשילדה..

שחף..

E.s.o הנדסת חשמל.

פורסם

הבנתי איזה שוני אתה מחפש

אני מאמין שבולמים, קפיצים, גלגלים, בלמים, מוטות מייצבים וכו וכו אתה תחליף בגלל שאתה מסב את האוטו לראלי.

השוני שאולי אתה מחפש הוא

סרן אחורי

תושבות מנוע (אם אני לא טועה) כי יש הבדלים במנועים XU וTU

פורסם

אם הנושא הוא הכנת רכב למרוצי ראלי (במקרה תחום שאני "קצת" מבין (אך,אך, איפה ימי אשקלון/עפולה/בן שמן))וכל המכלולים הולכים לעוף לטובת מכללי ראלי, אז , לא, אין שום הבדל בשילדה.

אל תקנה GTI ותסב אותה כי הסאן רוף רק יסבך אותך.

אל תיקנה 5 דלתות כי הפתחים של הדלתות האחוריות מחלישים את המבנה של השילדה.

פשוט תקנה כל 205 3 דלתות מגעילה, תפשיט אותה לחלוטין ותתחיל בהרכבה מחדש.

דרך אגב, הכנה לאיזה מרוץ ראלי בדיוק?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

בגירה בוקר טוב.....

זה בדיוק מה שרציתי לדעת על השילדה של הרכב.....אז תודה..

היעוד של הרכב הוא למרוצים שיבואו אלינו לטובה עם אישור החוק... כמובן שאם אני אחכה לאותו אישור.אני אפספס הרבה מירוצים בגלל הזמן שיקח לי להכין את הרכב..(אני לא מתכוון לתת למוסך או משפר כזה או אחר להכין לי אותו).

בהנחה שאני אספיק לסיים את הרכב לפני החוק..יהיה לי מספיק זמן להתאמן עליו(ולא....לא בשכונה "אקסטזה" אלה במקומות נורמליים כמו המסלול של ראם ) ולהפסיק להרוס את הRSI של אשתי.

שחף

E.s.o הנדסת חשמל.

פורסם

אתה גם יכול לקנות GTI בלי סאןרופ זה יהיה הרבה יותר חזק מ205 רגילה.

יש אחת למכירה ב7 אלף במצב נסיעה עם מנוע חדש.

ככה תחסוך החלפת דברים אחרים, כולל מנוע מין הסתם.

דשבורד לא חשוב לך, וגם לא נוחות אחרת בראלי.

אפשר לעשות מהאוטו בובה של רכבראלי.

אני אישית, ממליץ לעבוד על GTI ולא על 205 רגילה ( אולי אני משוחד ?!?!? )

פורסם

בוקר טוב...

יש לך במקרה את הטלפון של הGTI ב 7000 שהזכרת??

שחף

**********בדיוק בשביל השאלות הללו יש את ממשק ההודעות הפרטיות. להבא הודעות כאלה יימחקו**********

E.s.o הנדסת חשמל.

פורסם

GTI בלי סאןרופ זה מעולה, רק המחיר בעייתי. אף מכלול שיש ב GTI, גם אם הוא חדש, לא יתאים למרוצי ראלי(אלא אם זה GROUP N) כך שזה רק בזבוז כסף. כל מנוע שתביא, גם אם הוא חדש, יצתרך לעבור שיפוץ מלא תוך התאמתו לשימוש ראלי, כך שהGTI המדוברת נשמעת מדליקה בתור רכב כביש לשיפוץ, אבל לדעתי הצנועה להסבה לראלי זה בזבוז כסף שאח"כ יחסר (אני מקווה שלא :wink: ) לחלקים יקרים.האופציה לקנות GTI טובה לדעתי רק אם יהיה בארץ GROUP N ל 205 GTI.

דרך אגב:

1.יש לך איזה מושג בפני איזה השקעה אתה עומד?

2. לפי איזה קבוצה אתה בונה את האוטו(N)איך תדע מה מותר לך לשים ומה לא???

3. עדיין לא ידוע איזה תקנות ראלי יהיו בארץ( אם וכאשר) אז איך תדע עפ"י איזה תקנות לשפץ אותו מראש? יש חלקים, ברובם בטיחותיים, ששונים מתקנה אחת לשניה(כמו כלובי התהפכותROLL CAGE או רתמות או כסאות).

בהצלחה,

יניב

נ.ב. כל בעיה או שאלה אתה מוזמן לפנות אלי בה"פ. יש לי הרבה נסיון בראלי וגם לי יש GTI:-)

פורסם

אז לפי מה שאתה אומר יניב אם היעד הוא גרופ N (עד 1600 ללא טורבו עד כמה שאני יודע) אז בהנחה ואני לוקח GTI מחליף לה את הסרן האחורי והגיר לשל 1900 מתקין את אמצעי הבטיחות שידרשו

מחליף בולמים ומוסיף מיגונים וחיזוקי שילדה הרכב יעמוד במירוץ?

שחף

E.s.o הנדסת חשמל.

פורסם
אז לפי מה שאתה אומר יניב אם היעד הוא גרופ N (עד 1600 ללא טורבו עד כמה שאני יודע) אז בהנחה ואני לוקח GTI מחליף לה את הסרן האחורי והגיר לשל 1900 מתקין את אמצעי הבטיחות שידרשו

מחליף בולמים ומוסיף מיגונים וחיזוקי שילדה הרכב יעמוד במירוץ?

שחף

גרופ N אומר שלמעט אמצאי בטיחות הכרחיים(כלוב התהפכות,מטפים,רתמות כסאות וכו') ושיפורים בברקסים ובמתלים, חל איסור לשנות או לשפר כל רכיב באוטו. הוא חייב להשאר מקורי לחלוטין.

אני לגמרי לא בטוח לגבי תיבת ההילוכים, אבל, בן אדם, לראלי אתה צריך את התיבה של ה 1600 לא של ה 1900.

• תוכן חדש...