Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4400 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם,

השבוע רכשתי את הרכב הראשון שלי, פיג׳ו 206 ידנית שנת 2006. 159000 קילומטר, אני יד 3.

היות ומעולם לא היה בבעלותי רכב, אני לא מבין כמעט כלום בתחום הזה ואשמח אם תוכלו לייעץ לי או לעזור לי בתחומים שונים.

הרכב נבדק לפני הקניה בטסט ליין בירושלים, ואלה התוצאות של הבדיקה:

מנוע, מע׳ קירור, מע׳ דלק ומע׳ הצתה -

בלאי פנימי גבוה, רעש מערכת תזמון ושסתומים-לטפל, רעשים ונקישות פנימיים 4 רעש פנימי ממיסבים, נזילות שמן, סימני שריפת שמן, תושבות מנוע פגומות, לבטל רעשים ולחזור לשמיעת מנוע, לנקות מנוע ולחזור לבדיקה, לנקות מע׳ קירור קורוזיה וסימני נזילה בחיבורים, צינורות מים פגומים, לטפל במע׳ קירור, סיבובי מנוע לא יציבים, לטפל במע׳ הזרקה, לתאם מנוע.

סרן קדמי ומערכת היגוי -

סטיות הגה קלות, נקישות במתלה, לתקן זוויות ומערכת היגוי ואיזון.

שילדה ומרכב-

(הרכב עבר תאונה, לפי המוכר הכל תוקן וטופל כמו שצריך, גם לא נראה שיש משהו חריג)

פגיעה בעמודים אחורי, החלפת כנף אחורית מולחמת.

הוחלפו חלקי מרכב, מעיכות בסף, פגיעה באוזן קורה, פגיעות פח, צבע דהוי, תיקוני פח וצבע סביב, פגיעה בקורה רוחבית מאחור+ בחזית, תיקון תאונה מאחור.

כיפוף בפגוש/תיקון/החלפה, פגמים בריפוד, פגמים בצבע.

רק אציין שמבחינה חיצונית הרכב אמנם לא מושלם, אבל אין מכות פח גדולות או צבע משופשף או דהוי, בגדול הוא אמנם לא נראה חדש (כי הוא לא) אבל בעיני הוא נראה מצוין חיצונית.

מע׳ בלמים - לפרק גלגלים ולבדוק, לכוון בלם יד.

מצבר - ישן מתאריך 11.11.

העברת הכוח - מצמד מפריד גבוה(בלאי), חופש צלבים, נזילת שמן תיבת הילוכים, רעש מתיבת הילוכים, חופשים במנגנוני הילוכים קלים.

בנוסף מה שלא הופיע בבדיקה זה הפנס השמאלי שכנראה שלא מגיע אליו חשמל, כי החלפתי נורה ועדיין הפנס לא עובד.

בגדול אלה היו הרבה מילים שלא הבנתי..

מה שכן, הטסט נגמר בעוד שבועיים וחשבתי לאחד את ההכנה לטסט ואת יישור הקו לטיפול אחד גדול. (שבתקווה גם ייתן לי שקט עד הטיפול התקופתי הבא)

השאלות שלי הן כאלה,

כמה בעצם טיפול גדול של הבעיות שהופיעו בבדיקה אמור לעלות? (בערך)

האם סידור של כל הבעיות האלו יבטיח שהרכב יעבור טסט למעשה?

הייתי שמח אם למישהו יש המלצה למקום טוב ואמין באזור המרכז(ת״א, ראשון, יהוד, לא ממש משנה לי ) שאוכל לסמוך עליו שיסדר את העניינים האלו במחיר שפוי והוגן?

בנוסף, מה אני צריך לדעת על מנת לטפל את הטיפולים השוטפים ברכב בצורה הטובה ביותר?

אני די פדאנט, ככה שהייתי רוצה לטפל בו בצורה הכי מושלמת שאפשר. ושוב אם יש למישהו המלצה למוסך שיטפל בו בשוטף אני אשמח.

ובכללי, אם יש למישהו עצות לטיפול, התנהגות, אחזקה, נהיגה או כל מה שקשור ברכב זה יעזור לי מאוד.

תודה רבה (:

עריכה אחרונה על ידי dudefreeman
פורסם

אין מכות פח גדולות? הרכב אכל תאונות מכל כיוון חבר.. ועוד לפני טסט. מקווה ששילמת עליו בהתאם.

יש סעיף של רעש ממיסבי המנוע, זה לא סתם כסת"ח, כנראה שתיכנס גם לשיפוץ מנוע בנוסף להכל.

פורסם

נראה שהם רשמו כל תקלה אפשרית שיש :shock:. אני מקווה בשבילך שזה כסת"ח של המכון בדיקה, כי אם לא נראה שהולך לכאוב לך מאוד בכיס+עלות של אגרת טסט.

יש לך את גבע בת"א שיעבור איתך על כול הליקויים ברכב ויאמר לך מה קריטי ומה לא, והוא גם נראה לי מעביר טסטים מומלץ.

Peugeot 206 Xs 1.6l 16v :lol:

Peugeot 205 Forever 1.4l 8)

Peugeot 306 1.4l - נגנבה :-(

פורסם

קראתי בעיון את דוח הבדיקה. אמור לי, האם הצירופים: " בלאי פנימי גבוה", "תושבות מנוע פגומות", " פגיעה בקורה רוחבית מאחור+ בחזית", "נזילת שמן תיבת הילוכים, רעש מתיבת הילוכים", "לנקות מנוע ולחזור לבדיקה", "לנקות מע׳ קירור, קורוזיה וסימני נזילה בחיבורים", "צינורות מים פגומים, לטפל", "לטפל במע׳ הזרקה", "לתאם מנוע"? חצי מהדוח זה דברים שאתה צריך לעשות, ומיד, אחרת האוטו לא תקין, - לא הדליקו לך נורה אדומה? לצערי קנית חתול בשק, ועוד שילמת למכון בדיקה, שמלבד להגיד לך "חביבי, מדובר בחתול בשק" נתן לך בטופס את כל הכיוונים למסקנה זו...

עכשיו, ניחוש שלי: המוכר (סוחר?) לקח אותך למכון הבדיקה הזה, ובסיום הבדיקה הבחור מהמכון ישב איתך והרגיע אותך ש"גם ברכב חדש מוצאים ליקויים, הכל בסדר"? כי אם כן - עבדו עליך. אולי אתה יכול לפעול משפטית. האוטו להבנתי - לא שווה קניה, והסיכוי ששילמת על הרכב הזה את מה שהוא שווה באמת (שליש ממחיר השוק, וגם זה בלחץ) - נמוך מאוד.

תסתכל על זה כשכר לימוד. הרבה נופלים באוטו ראשון. אתה לפחות מספיק חכם להודות בזה שאתה לא מבין. רק חבל שלא באת לשאול לפני הקניה.

פורסם

פריג׳י, דווקא זה לא בדיוק הסיפור.

אני הצעתי את מכון הבדיקה הזה, והזוג המוכר היו זוג צעיר עם תינוק שמכרו את הרכב בשביל אחיה הצעיר של האישה, שנסע לחו״ל אחרי הצבא לתקופה ארוכה. מהבחינה הזאת, אני בטוח במילון אחוז שהחבר׳ה האלה אמינים ולא היה פה נסיון לרמות אותי.

אפילו שילמתי לו חלק מהסכום במזומן, נתן לי את המפתחות ויום אחרי זה העברתי לו לחשבון את שאר הסכום.

הרכב אגב נקנה ב17,300 ש״ח.

הבחור ממכון הבדיקה לא בדיוק הסביר לי מה המשמעות של כל דבר, הוא פשוט דיבר אוטוסטרדה..לא הצלחתי להבין ממנו הרבה. מה שכן, לפי מה שהוא אמר הפגיעה בקורה האחורית היא לא מהתאונה, אלא שפשוף ממדרכה או משהו כזה.

לא באתי לשאול לפני הקניה בגלל המון אילוצים..פחות רלוונטי עכשיו.

בכל מקרה, כמה שצריך אני אשקיע.

יש עצות לאן לפנות מעכשיו? הטסט בקרוב..

פורסם

לך לאן ששלח אותך SniR, בקש שיבדוק את האוטו בהתאם לדוח, ויתן לך הצעה כללית לתיקון הליקויים. לפי זה תחליט אם בכלל שווה לתקן את הרכב. משפט כמו "בכל מקרה, כמה שצריך אני אשקיע" הוא לא נכון. לא כלכלית ולא מעשית. ייתכן ויהיה יותר משתלם למכור אותו... זה לא רכב אספנות. כל שקל שתשקיע בו לא יעלה את ערכו. שילמת עליו כמעט מחירון.

והנה השיעור החשוב: "הבחור ממכון הבדיקה לא בדיוק הסביר לי מה המשמעות של כל דבר, הוא פשוט דיבר אוטוסטרדה". שילמת לו מאות שקלים, על מה? כדי שידבר אוטוסטרדה?. חבל.

פורסם

לצערי, מניסיון מר אנשים יגידו הכל בשביל למכור את הרכב שלהם. אבל כרגע זה חשוב והרכב אצלך.

לעניין, גש למוסך גבע שבתל אביב (ממליץ בתיאום מראש במיוחד שאתה מגיע מירושלים), יוסי או רונן כבר יעברו איתך על כל ליקוי וליקוי וימליצו על תיקונם בהתאם לחשיבות.

המרחק מירושלים שווה את המוסך הזה, מדובר באנשים זהב, אמינים ומקצועיים.

אגב שתהיה מודע, הסיפור הזה לא יהיה זול זה בטוח.

בהצלחה!

פורסם

אני לא מגיע מירושלים, אני גר במרכז.

אני לא חושב שאני אצליח להעביר לכם את חוויות הקניה באמת, אבל אני בטוח שהם אנשים אמינים ולא היה פה איזה נסיון לרמות אותי. אגב גם דיברתי עם בעל הרכב עצמו עוד לפני שהוא טס..

בכל מקרה, אני לא חושב שאמכור אותו, זה כאב ראש נוראי ומבחינתי וחתיכת סיפור, עדיף לי להשקיע ולתקן מה שאפשר. לוקח בחשבון שזול זה לא יהיה, אבל אין מה לעשות עכשיו..

פורסם

אמרתי ייתכן ויהיה יותר משתלם למכור אותו.

את ההחלטות הכלכליות שלך אתה תעשה בעצמך, אחרי שתקבל הצעת מחיר מסודרת לתיקון הליקויים.

לכאב ראש אני ממליץ שתיקח אקמול, שעולה כמה אגורות, ולא תתקן אוטו שלא שווה תיקון בכמה אלפי שקלים, אבל אני לא רופא.

בהצלחה.

פורסם (נערך)

וואו! ממש מצער לשמוע ששילמת סה"כ 2000 פחות מהמחירון, לפני טסט ואחרי כל המגילה הזאת.

והזוג המוכר היו זוג צעיר עם תינוק שמכרו את הרכב בשביל אחיה הצעיר של האישה, שנסע לחו״ל אחרי הצבא לתקופה ארוכה. מהבחינה הזאת, אני בטוח במילון אחוז שהחבר׳ה האלה אמינים ולא היה פה נסיון לרמות אותי.

בקיצור רכב של חייל שבטח קרע את האוטו מכל כיוון.

(הרכב עבר תאונה, לפי המוכר הכל תוקן וטופל כמו שצריך, גם לא נראה שיש משהו חריג)

לא נראה שיש משהו חריג? לרכב יש שאסי מכל כיוון.

הרכב קיבל בומבה מהצד שהגיעה לקורה C. בטוח שהסעיף מופיע במשמעות גבוהה ביותר.

בנוסף, תאונה מקדימה + תאונה מאחורה שעיקמו את שני קורות הרוחב.

לא משנה מה הבוחן יגיד לך, הוא יכול להגיד לך שהרכב במצב פיקס ורק שפשוף ממדרכה.

מה שיגיד בעל פה לא כביל אלא רק מה שכתוב בטופס. מי שלא מבין את הטופס לצערו יאכל אותה כי גם לבוחנים יש נטייה לייפות.

מנוע, מע׳ קירור, מע׳ דלק ומע׳ הצתה -

בלאי פנימי גבוה, רעש מערכת תזמון ושסתומים-לטפל, רעשים ונקישות פנימיים 4 רעש פנימי ממיסבים, נזילות שמן, סימני שריפת שמן, תושבות מנוע פגומות, לבטל רעשים ולחזור לשמיעת מנוע, לנקות מנוע ולחזור לבדיקה, לנקות מע׳ קירור קורוזיה וסימני נזילה בחיבורים, צינורות מים פגומים, לטפל במע׳ קירור, סיבובי מנוע לא יציבים, לטפל במע׳ הזרקה, לתאם מנוע.

לי מפריע מאוד הרעש מהמיסבים. גש למוסך שהמליצו לך לבדיקה ראשונית שתדע אם המנוע הזה לא לקראת שיפוץ.

חוץ מזה יש לך להחליף כאן תושבות מנוע - סיפור של בין 500-1000 שקל. שטיפה לכל מערכת הקירור - באזור ה 250 ועד ל 500 לניקוי רדיאטור- להחליף צינורות מים - עוד סיפור של 200-300 ש"ח. להתחבר למחשב רכב על מנת לבדוק תקלות במערכת ההזרקה - עוד 250 רק על התחברות.

לבדוק מתי בוצע טיימינג. אם לא, הכן עוד 1000 ש"ח

סרן קדמי ומערכת היגוי -

סטיות הגה קלות, נקישות במתלה, לתקן זוויות ומערכת היגוי ואיזון.

כיוון פרונט, איזון גלגלים בהנחה שהכל תקין - בין 250 ל 300 ש"ח.

נשמע שהרכב אחרי התאונה לא תוקן ב 100%. יכול להיות שהמשולשים גם פגומים ולכן הרכב מושך. גם נקישות במתלה - בדיקת בולמים.

מע׳ בלמים - לפרק גלגלים ולבדוק, לכוון בלם יד.

כיוון בלם ים בהנחה שהדראמים בסדר - מאמין שבאזור ה 200 ש"ח.

מצבר - ישן מתאריך 11.11. אל תצפה שהוא יחזיק לך הרבה זמן, מצבר חדש יעלה 400-500 ש"ח.

העברת הכוח - מצמד מפריד גבוה(בלאי), חופש צלבים, נזילת שמן תיבת הילוכים, רעש מתיבת הילוכים, חופשים במנגנוני הילוכים קלים.

גם פה זה אינו כסת"ח רגיל. התיבה לא במצב מזהיר.

מצמד במוסך יעלה לך באזור ה 1000 ש"ח.

חופש בתיבה. יש חריקות או קושי בשילוב הילוכים?

אה ולא לשכוח עוד אלפייה על הטסט.

עריכה אחרונה על ידי chesh
פורסם

אין לי קושי בשילוב ההילוך, ולא שמתי לב לשום חריקות.אגב הקלאצ׳, הוא הוחלף לפני שנתיים, יש קבלה.

זה אורך חיים ממוצע של קלאצ׳?

ותודה על התגובה המפורטת.

פורסם

קלאצ' חדש אפשר גם להרוס תוך שעה אם לא נוהגים נכון.

בדוק שהוא לא מחליק. אם לא, תסחוב איתו כמה שאפשר.

הבט מתחת לרכב באזור הגיר ואתר אם יש נזילת שמן או הזעה. חוסר שמן יגמור לך את התיבה.

פורסם

שיהיה בהצלחה!! ראיתי לא מעט טפסים כאלה שלאחר בדיקה במוסך

איבדו מאמינותם והתקבלה תמונה אופטימית יותר.

• תוכן חדש...