Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4464 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תראה לי באופן אישי קשה לעזור בלי לראות בעיניים.

אתה אמרת בדף 1 שחיברת והטאכו עבד טוב אך המנוע נקטם בסלד גבוה.

תעשה אותו דבר רק עם דיודות, ותחזור לדווח.

• תגובות 61
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

כשאני מחבר כל כויל (עם הדיודות) בנפרד, המד עובד, כשאני מחבר את שתיהם ביחד הוא לא עובד.

ניסיתי לחבר רק אחד עם דיודה ואת השני ישירות, גם לא הלך (המנוע קירטע בצורה מגעילה).

האם החיבור שלי הוא נכון?

כויל>דיודה> מד סל״ד.

כויל>דיודה^

כשאני מחבר את הדיודה עם הפס האפור לכיוון הכויל זה לא עובד, רק להפך.

image.jpg

עריכה אחרונה על ידי Meni Hen

VW Bora V5 2001 150HP AUTO - Highline.

פורסם (נערך)

אם אתה בעניין של השקעה רצינית יותר, חפש ברשת מעגלים פשוטים מכפילי תדר. זה נראה כמו השקעה מוגזמת בטכומטר זול כזה, אבל כפרויקט לימודי אתה תרוויח מזה.

אחד לדוגמא

http://www.maximintegrated.com/app-notes/index.mvp/id/3327

עריכה אחרונה על ידי חנן-ג'יפולוג
פורסם

הוא לא עובד בכלל בחיבור של 2 הכוילים.

לא הבנתי למה אתה מתכוון, לפי מה שהבנתי אני אמור לראות תזוזה מסויימת, המד עומד על 0.

פורסם
אם אתה בעניין של השקעה רצינית יותר, חפש ברשת מעגלים פשוטים מכפילי תדר. זה נראה כמו השקעה מוגזמת בטכומטר זול כזה, אבל כפרויקט לימודי אתה תרוויח מזה.

אחד לדוגמא

http://www.maximintegrated.com/app-notes/index.mvp/id/3327

נראה מעניין מאוד. לא נראה כל כך קשה... אני רואה שהמעגל עובד על 5V, קשה להמיר את זה ל12V?

חנן תודה רבה, האם אפשר לעשות עם זה משהו? מחר יהיה לי זמן לעבור בחנות אלקטרוניקה, האם יש משהו שאני יכול לקנות שיכול לעזור?

פורסם

אפשר לקנות רכיבים מקבילים שמתאימים למתח הרכב, עד 15 וולט, ויתכן שגם הרכיבים האלה שבשרטוט מתאימים. אני לא פנוי כרגע לבדוק.

לחילופין אתה יכול לחפש ברשת מעגלים אחרים או לקחת חמישה וולט מחיישן הmap ברכב שלך.

פורסם

שאלתי אם יש מה לעשות לגבי הבעיה שנוצרה עכשיו, בלי קשר למעגל הזה...

סליחה שלא ניסחתי את עצמי נכון.

האם יש רכיב שאני יכול להוסיף/להחליף שיפעיל כבר את המד הזה?

זה משהו ממש לא יעיל וכל כך לא שווה את העבודה, אבל זה פשוט נחמד לאתגר את עצמי לפעמים, גם אם אחרי יומיים אני אקנה סקאלה אחרת :)

פורסם (נערך)

זה פתרון פשוט ומהיר להדפיס ספרות אבל זה לא יצא מעפן מהבחינה שהמחוג לא יעלה לו יותר מחצי סקאלה בסלד מקסימלי?

חנן, אם הוא ישים שער not על חוט שיוצא מכויל אחד בלבד, זה אמור למנוע מתופעה של חפיפה או שאני טועה?

(בחיים לא חיברתי שערים ככה שצריך אישור של מישהו מנוסה)

תעלה תמונה של הרכיבים בתוך השעון.

עריכה אחרונה על ידי nir100
פורסם

להדפיס ספרות... זה נראה ממש גרוע.

לא שעכשיו זה יותר טוב... (ניתוק הצתה ב3000 סל״ד )

מה השתבש לנו בחיבור הקיים שלא פועל? האם החלפה של דיודות תעזור? היום יהיה לי זמן לעבוד בחנות ולקנות מה שאני צריך.

פורסם

קניתי היום דיודות אחרות, גדולות יותר.

עדיין לא עובד...

אף אחד לא יודע מה יכול להשתבש במעגל הזה שגורם למד להפסיק לעבוד כליל?

פורסם

אני בא להזמין עכשיו את מה שבוקי נתן לי, מד סלד דיגיטאלי פשוט וזול, ונזכרתי בשרשור הזה.

לרוע המזל גם בקוואליר שלי יש שני כוילים (אחד לצילינדרים 1+4 והשני לצידינדרים 2+3).

אני יחפש אם יש משהו מתאים לרכבים עם זוג כוילים.

• תוכן חדש...