Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פורום שעונים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4576 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מכיוון שהנושא של שעונים פופולרי ובחו"ל יש פורומים מאוד פעילים בתחום, פניתי ל"תפוז" והצעתי להם שיפתחו פורום בתחום. אמרו לי, "תקים קומונה" (שזה בתפוז סוג של פורום עם פחות רגולציה ויותר פרסומות קופצות) "ואם נראה פעילות אז תוכל לפתוח פורום".

אז פתחתי קומונה כזו - http://communa.tapuz.co.il/horology ואני אנסה לקדם אותה כדי לייצר פעילות. פורומים כאלה בחו"ל כאמור הופכים מאוד פעילים, באופן שדומה קצת לפורום רכב: אנשים מעלים תמונות של השעונים שלהם, דנים בדגמים חדשים, מתייעצים לפני רכישה, שואלים על תחזוקה, מספרים על היסטוריה, דנים בשידרוגים וכו'.

אני יודע שיש פה חובבים ומתעניינים, ברמות שונות, החל בצעירים שמחפשים שעון רציני ראשון וכלה באספנים ותיקים ומביני עניין. אלה וגם אלה מוזמנים לפורום (סליחה לקומונה). אני אשמח אם המתעניינים שביניכם ייכנסו, יכתבו משהו, אולי גם יספרו לחבריהם.

ברור לי שבימים הראשונים זה יהיה קצת ריק, כדרכם של פורומים חדשים, ואולי מי שכותב ירגיש שהוא קצת מדבר עם עצמו, אבל זה חלק מהכיף של פורום חדש. אם זה יצליח, אני חושב שבתוך שבועות לא רבים זה יכול להפוך לאתר פעיל ומעניין. בכל מקרה, גם בימים הראשונים חשוב להעלות הודעות, זה יגרום ל"תפוז" לקדם את הקומונה ויעזור למשוך עוד אנשים.

אני, בכל מקרה, אהיה שם ואשמח גם לענות לשאלות - אני לא שען (כשם שאינני מכונאי רכב, למרות פעילותי הוותיקה בפורומי מכוניות) אבל מתעמק בתחום מזה שנים, כאספן (צנוע) ו"חובב מקצועי" (מבקר בתערוכות ומוזיאונים, קורא וכותב בפורומים בחו"ל, מנוי למגזינים וקורא ביקורות).

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

נו, המטרה היא להציע אלטרנטיבה דוברת עברית - ברור שהיא תהיה צנועה יחסית למפלצת ה-WatchUSeek...

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

פורסם

אני יכול להציע לך אירוח חינמי עד גבול מסוים לפורום נורמלי (כמו phpBB או משהו בסגנון), העיקר לא להיכנס לתפוז. רק תביא דומיין.

Leasingfahrzeug oder nichts

פורסם

אני אשקול את זה - עצם ההצעה כמובן ראויה לתודה, אני מעריך את זה. את הדיון באופציה הזו נעביר לה"פ... בכל מקרה, בינתיים הפורום חי בתפוז, ולמרות שהפלטפורמה הטכנולוגית של תפוז קצת מעצבנת יש לה גם יתרונות - גם מבחינת התחזוקה של השרתים וכו' ויותר חשוב, מבחינה שיווקית, SEO וכו' לאתר תפוז יש משקל גבוה ואני חושב שיש יותר סיכוי שגולשים מזדמנים יגיעו לשם מאשר לאתר "עצמאי".

פורסם

בהחלט יוזמה מבורכת ובזמנו גם אני חיפשתי חובבים כמוך.

החדשות הטובות והחדשות הרעות הן שהקדימו אותך. יש פורום וקהילה בישראל:

http://www.thewatch.co.il

זה לא אתר מושלם (בלשון המעטה), אבל זה כנראה הכי טוב שאפשר לעשות בישראל, שלצערנו מלבד העובדה שמדובר במדינה קטנה, רק אחוז מאוד קטן מהאוכלוסיה בכלל מודע לתחום ואחוז זניח מתוך זה מתעניין בו.

ואגב, WUS נחמד רק בנושאים ספיצפיים, לא כקהילה כללית. לחובבי שעוני אומגה (כמוני) יש שם יופי של קהילה. בשביל סתם שיחות על שעונים זה לא המקום הכי מוצלח.

פורסם

דווקא ב-WUS יש גם אחלה של קהילת סייקו, וגם תת-פורום מעולה של affordable brands שבחיים לא הייתי שומע עליהן אם לא הייתי מגיע ל-WUS.

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

פורסם

אני מכיר את thewatch.co.il ולא אוהב אותו.

קודם כל למרות הצהרת האוביקטיביות יש שם נטייה ברורה לטובת מותגים שמפרסמים באתר. שנית יש סנוביזם מובנה. יש מספר מותגים שמה שלא תשאל התשובה תהיה מכוונת אליהם. קצת כמו שכאן לפעמים מה שלא תשאל ימליצו לך על סקודה...

תנסה לדבר שם על שעונים פחות מיינסטרים או לא יקרים ולא יתייחסו אליך. אני מקווה לייצר פורום עם אופי קצת יותר פתוח.

פורסם

מבחינת SEO וכאלה דווקא אין מניעה להגיע לעמודים הראשונים תחת, נניח, "פורום שעונים" בלי קשר לפלטפורמה. בכל מקרה, אם כבר להקים קהילה, אז כבר שתהיה בשליטה מוחלטת של המייסדים ולא תכניס כסף לצד ג' על הדרך. אין לי אינטרס פיננסי (או אחר, למעט ה-subject matter באופן כללי), מה גם שהעלות השולית של אירוח פורום קטן היא אפסית בשבילי.

Leasingfahrzeug oder nichts

פורסם

מסכים עם ראשדיטו, ככה התחיל קארספורום, ועכשיו הוא כבר גדול ומתלבש לבד בלי עזרה מאמא.

בכולופן, תקבל ביקור שלי בקומונה להתייעצות בקרוב.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

קומונה זה סוג של פילוט. לכשתגיע ההחלטה לעבור לפורום - אני בהחלט מסכים שההצעה לאירוח עצמאי היא אטרקטיבית, היא תישקל מול העברה לפורום תפוז לחיוב, השאלה היא רק תחזוקה. קארזפורום מתוחזק ע"י אנשים שהשקיעו ומשקיעים המון מזמנם, בתפוז לפחות הפן הטכני של תחזוקת האתר לא באחריותי, אלא "רק" אחריות לתוכן. אבל שוב, התודה לדיטוהד ואני מקווה שנדבר על זה בקרוב.

פורסם

הבעיה הגדולה של קומונה לדעתי היא שמחיפוש בגוגל לא מגיעים אליה. אם מישהו מחפש פורום שעונים הוא יכתוב פורום - אף אחד לא יכתוב בגוגל קומונת שעונים .

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם

קוקה סחתיין על האורגנ' מונסטר ששמת בקומונה 8)

אח"כ אעלה לשם גם את האוסף שלי

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

• תוכן חדש...