Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4590 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלמה סיקס שירותי דרך מכרו לאחותי שנתקעה עם הרכב לפני כחודש מצבר 62 אמפר ב 850 ש"ח בלי להתבלבל.

מדובר באוואו 5 דלתות שנת 2008.

אתמול הרכב לא הניע.

1. האם הוא בכלל מתאים לרכב? לא צריך משהו קטן יותר?

2. אם הוא אכן לא מתאים - האם יכול להיגרם נזק או שהרכב לא יניע?

תודה

A3

A4

פורסם

עד כמה שאני יודע, זה מה שהולך שם.

62H.A. + (פלוס) צד שמאל.

כל סוף הוא התחלה חדשה, העצב הוא סימן שבקרוב תבוא שמחה...

פורסם
עד כמה שאני יודע, זה מה שהולך שם.

62H.A. + (פלוס) צד שמאל.

100 פעם הסברתי לך שקיבולת המצבר אינה הפרמטר שלפיו בוחרים מצבר אלא כושר ההתנעה !

לרכב הזה מתאים מצבר של 550 CCA וכול מצבר שעונה על הדרישה הזו אם הוא של 55 אמפר או 60 אמפר כמובן בהתחשב במידות החיצוניות של המצבר וצד הפלוס יתאים.

איזה כייף לי :)

פורסם

אני אף פעם לא מבין איך אנשים רוכשים מצברים בסכומי עתק כאלה.

המצבר הכי יקר שקניתי אי פעם היה של שנפ 380 ש"ח עם אחריות 12 חודשים.

פורסם

עבור "מכונאי" הדרכים הללו, בחורה שתקועה בצד הדרך עם רכב לא מניע, זה כמו לדוג דגים מתוך חבית.

יש לתדרך את כל מי שלא מתמצא ברכב, להורות ל"מכנאי" להניע את הרכב התקוע (מה שהוא אמור לעשות במסגרת הפוליסה), ולנסוע הביתה.

כבר בדרך, להפעיל את ה"מבין" במשפחה, ע"מ שיבדוק ויתקן את הדרוש תיקון.

כך אני עשיתי (זה מוסיף לי כאב ראש, אבל חוסך כסף רב ליקירי).

עד כאן לעניין המחיר ההזוי שג(נ)בו "מכונאי" הדרך.

לעניין- המצבר ככה"נ מתאים.

ככה"נ, יש ברכב של אחותך זליגת זרם ש"גומרת" מצברים, או שהאלטרנטור שלה כבר לא מטעין כראוי.

תוכל לוודא זאת די בקלות, אם יש לך רב-מודד.

במצב של מדידת מתח (V) בדוק על קטבי המצבר מתח:

במצב סוויץ' כבוי- צ"ל לפחות 12.6. ב-1V פחות מזה הרכב עדיין יניע, אך בקושי רב.

במצב של רכב מונע צ"ל כ-14.5V. בהתקבל מתח נמוך מזה האלטרנטור פשוט לא מטעין. בהתקבל מתח גבוה מזה, המיישר גמור. זה מצב מסוכן למערכות החשמל והאלקטרוניקה ברכב, ובטח שלמצבר.

אח"כ תבצע בדיקת זליגה (בדיקה ביתית. לחשמלאי רכב יש ציוד יותר מתקדם מזה לאיתור זליגות.):

מנתק את כבל המצבר השלילי. במצב של זרם (A) בודק בין הכבל השלילי לבין המצבר עצמו, כשהרכב דומם, נעול, מפתח מחוץ לסוויץ', במשך יותר מ-20 דק'.

הצריכה אמורה להיות פחות מ-100MA/H (מיליאמפר לשעה).

צריכה גבוהה מזה מרוקנת את המצבר ברמה שלא יוכל להניע לאחר שעמד יום-יומיים ללא התנעה.

ככל שזרם הזליגה גבוה יותר, המצבר יגמר מהר יותר.

בד"כ הגורם הוא התקנות מקומיות, חאפריות. (דיבורית,קודנית,אזעקה,GPS,טוסטר אובן וכו').

בכל מקרה, המצבר באחריות.

מצא מה הבעיה, פתור אותה, ולך להפעיל את האחריות...

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

אני חושב ש 100mA זרם זליגה זה גם לא תקין.

עם זליגה כזאת המצבר יניע את הרכב אחרי כמה ימים, אבל לא יותר.

זליגה תקינה היא לדעתי עד 30mA.

פורסם

בוקי צודק כמובן.

כשהרכב יוצא מהמפעל, הזליגה המקסימלית (עפ"י נתוני יצרן של רוב היצרנים) היא 30-50 מ"א.

חשמלאי רכב ישראלים "מוותרים" על תיקון של זליגה של עד 80 מ"א.

עודפי הזליגה נובעים מהתקנות מקומיות, שגם אם הן תקינות הן עדיין צורכות מתח במנוחה.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

ברכבים מודרנים שבהם המחשבים נכנסים למצב 'שינה' עם איבזור מקורי אתה תגלה שצריכת הזרם הפרזטית יורדת גם ל-20 מיליאמפר.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...