Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4618 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נסעתי ברחוב שבעת הכוכבים בהרצליה בנתיב הכי ימני(פעם ראשונה שאני מגיע משם ולא מאיילון), לאחר הצומת עם היציאה מאיילון התחלתי לאותת ימינה כי הנתיב הפך לימינה בלבד, הייתה ניידת תנועה, משאית ולפניה עוד רכב, מן הסתם לא רציתי להשתלב לפני ניידת התנועה, אז עקפתי משאית, עוד רכב, והשתלבתי שם, תוך כדי איתות, ומעבר על קו פסים(מקווקו קוראים לזה?).

כל זה קרה כ100 - 200 מטר לפני פס ההפרדה, בכל זאת השוטרת בחרה לעצור אותי ולדפוק לי דו"ח של 500 שקל ו6 נקודות.

הרצליונל: מן הסתם אין לעבור מתיב בתוך צומת, ואחרי הצומת הנתיב הפך ישירות מישר לימינה, ברגע שהבחנתי בשינוי אותתי ימינה והשתלבתי בהזדמנות הראשונה כחוק.

מילאתי כבר בקשה להישפט, אני מעלה את התיאור של השוטרת ומחכה לתגובתכם לפני שאני שולח את הבקשה להישפט מחר.

לא נראה לי הגיוני שאזרחים צריכים ללכת במדינה הזאת על קצות האצמבעות רק בשביל שאיזה שוטר רנדומלי שקם על הצד הלא נכון לא יחליט שהוא מתלבש עליהם.

photo1.jpg

photo2.jpg

photo3.jpg

פורסם

עניין נוסף ששכחתי לציין הוא שהניידת שבה הייתה השוטרת הייתה עם סירנות דלוקות(אורות בלבד), הסיבה שהתרחקתי ממנה ולא השתלבתי לתנוע עוד מוקדם יותר הוא על מנת לא להפריע לרכב בטחון התפקיד. התנועה מצד שמאל הייתה די עמוסה(סוג של פקק), אבל הנהג מאחרוי נתן לי להיכנס, זו לא היה נסיון לעקוף את הפקק, אלא פשוט מצאתי את עצמי שנתיב ימני מדי ומיהרתי להחליף לנתיב השמאלי(כמו שאמרתי, ברחוב שבעת הכוכבים לאחר שחציתי את הצומת הקודם, וכ 100 - 200 מטר לפני הפנייה ימינה לרחוב משה דיין, בשום פנים ואופן לא על קו הפרדה כזה או אחר)

פורסם

לפי התיאור שלך אתה מודה בזה שסטית מהנתיב, במקום להשתלב באמת כחוק (היינו לתת זכות קדימה למשאית, ולניידת ולהשתלב אחריה), אתה האצת כדי לבצע עקיפה מימין מתוך נתיב של פנייה ימינה בלבד (אחרי שכבר ידעת שהוא נתיב לפנייה ימינה בלבד) ואז השתלבת שמאלה (במקרה הטוב לא הפקעת את זכות הקדימה של הרכב הראשון, במקרה הגרוע כן).

אתה אומר שלא רצית להפריע לרכב בתפקיד, אבל אתה בדיוק הפרעת, אי הפרעה זה אומר לתת לניידת לעבור ולהשתלב אחריה.

מדובר בעבירת בריונות בכביש, ולפי התיאור שלך של המצב, הסיכוי שלך במשפט לא נראה טוב בלשון המעטה.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפי התיאור שלך אתה מודה בזה שסטית מהנתיב, במקום להשתלב באמת כחוק (היינו לתת זכות קדימה למשאית, ולניידת ולהשתלב אחריה), אתה האצת כדי לבצע עקיפה מימין מתוך נתיב של פנייה ימינה בלבד (אחרי שכבר ידעת שהוא נתיב לפנייה ימינה בלבד) ואז השתלבת שמאלה (במקרה הטוב לא הפקעת את זכות הקדימה של הרכב הראשון, במקרה הגרוע כן).

אתה אומר שלא רצית להפריע לרכב בתפקיד, אבל אתה בדיוק הפרעת, אי הפרעה זה אומר לתת לניידת לעבור ולהשתלב אחריה.

מדובר בעבירת בריונות בכביש, ולפי התיאור שלך של המצב, הסיכוי שלך במשפט לא נראה טוב בלשון המעטה.

עמדתי בפקק כמו כל הרכבים, לאחר היציאה מאיילון הנתיב הימני פשוט הופך לנתיב פנייה ימינה, מי שנוסע שם מכיר, הייתה תנועה מאוד מאוד פקוקה, היה אפשרות להיכנס מיד לפני הניידת(כלומר לעקוף אותה), היססתי ולא עשיתי את זה, לאחר מכן המשכתי לנסוע(להיעצר לאחר צומת בכביש פקוק לא נראה לי הגיוני במיוחד), נעמדתי מימין לפקק עד שאחד הרכבים נתן לי להשתלב לנתיב, ברגע שהתנועה התחילה לזוז , בלי שום בריונות, מעל 100 מטר מהצומת(אמצע הדרך בין איילון לפני לרחוב משה דיין)

פורסם

אתה רק כורה לעצמך את הבור במילים שלך, ההתרשמות שלי היא שלא כדאי לך להשפט.

היינו היה פקק, יכלת להשתלב לפני הניידת, אבל להפקיע זכות קדימה מניידת זה דבילי, זה כמו לעמוד במקפצה ולהשתין לבריכה.

האפשרות הנוספת שראית הייתה להתקדם קיבינימאט קדימה (תוך כדי שאתה בנתיב שהוא כבר לפנייה ימינה בלבד!) ולהדחף מקדימה (100 מטרים לפני הצומת לדבריך) ולמצוא קורבן שלא יתנגד לזה שתפקיע לו את זכות הקדימה.

האפשרות החוקית הייתה (גם ובעיקר בפקק!) להגיע לנקודה שבה הנתיב הופך מנתיב השתלבות לנתיב לפנייה ימינה

Lane_Switch.jpg

לעצור בנקודה הזאת, ולהשתלב. מבטיח לך שבמקרה כזה אפילו הניידת הייתה נותנת לך להשתלב, קרה לי לא פעם ולא פעמיים.

אלא מה? מהנקודה הזאת אתה בחרת לעבור לנתיב של פנייה ימינה בלבד (למרות שהוא "המשך" של הנתיב שהיית בו, זה נתיב חדש) ולעקוף את הפקק מימין, להשתלב (בבריונות יותר או פחות, מבחינת המחוקק זה עדיין בריונות) בקדמת הפקק.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
אתה רק כורה לעצמך את הבור במילים שלך, ההתרשמות שלי היא שלא כדאי לך להשפט.

היינו היה פקק, יכלת להשתלב לפני הניידת, אבל להפקיע זכות קדימה מניידת זה דבילי, זה כמו לעמוד במקפצה ולהשתין לבריכה.

האפשרות הנוספת שראית הייתה להתקדם קיבינימאט קדימה (תוך כדי שאתה בנתיב שהוא כבר לפנייה ימינה בלבד!) ולהדחף מקדימה (100 מטרים לפני הצומת לדבריך) ולמצוא קורבן שלא יתנגד לזה שתפקיע לו את זכות הקדימה.

האפשרות החוקית הייתה (גם ובעיקר בפקק!) להגיע לנקודה שבה הנתיב הופך מנתיב השתלבות לנתיב לפנייה ימינה

Lane_Switch.jpg

לעצור בנקודה הזאת, ולהשתלב. מבטיח לך שבמקרה כזה אפילו הניידת הייתה נותנת לך להשתלב, קרה לי לא פעם ולא פעמיים.

אלא מה? מהנקודה הזאת אתה בחרת לעבור לנתיב של פנייה ימינה בלבד (למרות שהוא "המשך" של הנתיב שהיית בו, זה נתיב חדש) ולעקוף את הפקק מימין, להשתלב (בבריונות יותר או פחות, מבחינת המחוקק זה עדיין בריונות) בקדמת הפקק.

איך זה בדיוק תקנה 36 ד' סעיף 6482 שמדבר עם נסיעה כנגד הכיוון המסומן בנתיב בתוך צומת

כמדומני שני הנתיבים הימניים עוברים להיות ימינה בלבד אחרי היציאה מאיילון צפון לשבעת הכוכבים מערב(דהיינו פאק רציני בדיזיין), יכול להיות שאם הייתי משתלב לפני הניידת מיד אחרי הצומת עם איילון(יציאה מהמחלף) הייתי ניצל אבל מהרושם שלי היא חיפשה להתלבש על מישהו...

פורסם
איך זה בדיוק תקנה 36 ד' סעיף 6482 שמדבר עם נסיעה כנגד הכיוון המסומן בנתיב בתוך צומת

כמדומני שני הנתיבים הימניים עוברים להיות ימינה בלבד אחרי היציאה מאיילון צפון לשבעת הכוכבים מערב(דהיינו פאק רציני בדיזיין), יכול להיות שאם הייתי משתלב לפני הניידת מיד אחרי הצומת עם איילון(יציאה מהמחלף) הייתי ניצל אבל מהרושם שלי היא חיפשה להתלבש על מישהו...

לשון הסעיף:

נהיגה שלא בכיוון החץ 6482 500 6

נהגת ברכב הנ"ל בכביש המחולק לנתיבים שבהם סומנו חיצים

המובלים לצומת, ועברת בצומת/יצאת מהצומת שלא בכיוון החץ שסומן

בנתיב ממנו נכנסת לצומת, בניגוד לתקנה 36(ד) לתקנות התעבורה.

זה לא חייב להיות נגד הכיוון אלא מספיק שזה לא בכיוון החצים.

זה לא פאק בדיזיין, אלא שכנראה לא הייתה אפשרות לפתוח הרחבה של שני נתיבים ימינה בלבד שייפתחו בנוסף לנתיבים הקיימים, או שזה לא אפשרי מבחינת הצומת לאפשר עוד נתיב או שניים ישר.

אם היית משתלב לפניה הייתה יכול לתת לך קיפוח זכות השימוש בדרך, שאמנם בלי נקודות אבל גם 500 שקל

שים לב וקרא טוב את ההודעה הקודמת שלי, תסתכל על השרטוט, תלמד להבא.

אגב הייתה יכולה להוסיף לך נהיגה בחוסר זהירות שזה עוד 500 שקל ועוד 6 נקודות, וזה מה שבד"כ עושים לכאלה שנדחפים מהצד.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
נסעתי ברחוב שבעת הכוכבים בהרצליה בנתיב הכי ימני(פעם ראשונה שאני מגיע משם ולא מאיילון), לאחר הצומת עם היציאה מאיילון התחלתי לאותת ימינה כי הנתיב הפך לימינה בלבד, הייתה ניידת תנועה, משאית ולפניה עוד רכב, מן הסתם לא רציתי להשתלב לפני ניידת התנועה, אז עקפתי משאית, עוד רכב, והשתלבתי שם, תוך כדי איתות, ומעבר על קו פסים(מקווקו קוראים לזה?).

כל זה קרה כ100 - 200 מטר לפני פס ההפרדה, בכל זאת השוטרת בחרה לעצור אותי ולדפוק לי דו"ח של 500 שקל ו6 נקודות.

אם אני הייתי שם הייתי רושם לך דוח על "קיפוח זכות" ומשתמש ממש במילים שלך לתאר את מה שקרה.

הרצליונל: מן הסתם אין לעבור מתיב בתוך צומת, ואחרי הצומת הנתיב הפך ישירות מישר לימינה, ברגע שהבחנתי בשינוי אותתי ימינה והשתלבתי בהזדמנות הראשונה כחוק. :-( לא נכון

הרציונל האחר: למנוע התנהלות כנו שהתנהלת אשר מקפחת את זכותו של האחר להשתמש שימוש מלא בדרך. זה שבקשת רשות מנהג אחד והוא נענה לך, מה עם שאר השיירה? לא בקשת מהם. קבעת להם עובדה.

מילאתי כבר בקשה להישפט, אני מעלה את התיאור של השוטרת ומחכה לתגובתכם לפני שאני שולח את הבקשה להישפט מחר.

לא נראה לי הגיוני שאזרחים צריכים ללכת במדינה הזאת על קצות האצמבעות רק בשביל שאיזה שוטר רנדומלי שקם על הצד הלא נכון ( מאיפא אתה מכיא את זה?) לא יחליט שהוא מתלבש עליהם.ולי כן נראה ששוטר שמזהה עבירה שכזו, המכונה "עברת בריונות" ואגף התנועה במשטרה נותן להן משקל יתר באכיפה, יגיב מייד ובחומרה כמתבקש. לא יתכן שנהג אחד שאצה לו דרכו יגרום לעשרות נהגים שעומדים בתור (בטור, אם תרצה) להפוך לציניקנים

לסיכום, שתי המלצות:

1. אל תלך להישפט. תחטוף שם יותר מהקנס המקורי, אפילו אם תזוכה. החשבון: 2 הופעות לפחות, פעמיים חנייה והפסד שכר

2. לעולם אל תכפר על טעות בנהיגה בעבירת תנועה, זה תמיד יעלה לך יותר

נ. ב קטן: ניידת עם גשר אורות עובד אינה במשימה מיוחדת. ניידת עם גשר אורות וסירנה - חובה עליך להתנהג על פי תקנות התעבורה בעניין "רכב בטחון בתפקיד" ע"ע

לסיום, חפירה קטנה: באחד הפקקים הנוראיים בכביש 4 לצפון על יד מחלף מסובים פנה אלי נהג שניסה לנסוע על השול הימני ואמר לי כי אשתו כורעת ללדת באוטו, והוא חייב להגיע לבי"ח "מעייני הישועה" בבני ברק. לאחר אישור המוקד, הפעלתי גם סירנה וגם אורות, נסעתי על השוליים, פיניתי לו דרך והבאתי אותו לבית החולים בזמן ממש קצר. זה רכב בטחון בתפקיד.

לענינך, שיהיה לך בהצלחה במה שתבחר.

פורסם

אבי ברשותך אוסיף על סעיף 1 שלך, הסיכוי שהוא יזוכה בהתבסס על דבריו - אפסי.

ואם לא יזוכה ישלם יותר מה-500 שקל של הקנס המקורי (חוץ מהפסד של ימי עבודה ונסיעות).

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

הוא לא ישלם יותר מהקנס המקורי.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

שופט לא ייתן לו לשלם יותר מ-500 שקל בהנחה שהוא אכן יימצא אשם?

ייתן גם ייתן

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אם יימצא אשם יכול לקבל קנס משמעותית יותר גבוה.

יש גם הצעת חוק במסדרונות הכנסת שמי שמערער על דו"ח ברירת משפט ונמצא אשם, הקנס יהיה לפחות פי 2 או 3 מהקנס המקורי, אמנם לא הצעת חוק שסביר שתגיע לספר החוקים, אך היא נועדה לעגן את המצב הנוכחי בבתי המשפט, דהיינו מי שאשם ובכל זאת מערער ונמצא אשם מקבל קנס גבוה על כך ש"טירטר את מערכת המשפט" או "העמיס את מערכת המשפט" (או כל ניסוח אחר של השופט) למרות אשמתו.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

זכותו להישפט.

והצעת חוק, זה עדין לא חוק, לכן לא ניתן להעניש אותו טרם ההחלטה התקבלה.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

• תוכן חדש...