Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4614 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אני יוצא עוד מעט לראות רכב,

במידה ויהיו רג'קטים בבדיקה, מקובל שהמוכר יוריד מהסכום?

אני אמור לסגור איתו על משהו מראש?

(הוא מתחייב למנוע\גיר\שלדה)

איך זה עובד? קודם נוסעים לבנק להעברה בנקאית ומשם לדואר להעברת בעלות?

פורסם

רכב יקר?

אמליץ לך לבצע כמה בדיקות (כן, אני מחמיר):

1.פחח שאתה מכיר- הוא ידע לומר לך את ההיסטוריה התאונתית שלו, אם עבר משהו חמור ואיכות התיקון ואם בכלל כדאי להמשיך עם הרכב הלאה (אולי הוא יגלה שהרכב עבר תאונה קשה וחסך לך 500 שקלים של בדיקה במכון).

2.מכון בדיקה- יתן תמונת מצב כללית, מה תקין ומה לא כולל המון כסת"חים.

3.מכונאי שמבין ברכב- אחד כזה יגיד לך ב-10 דקות מאיזה כסת"חים להתעלם בבדיקת המכון ויגיד לך מה מצבו המכני של הרכב ומה דורש טיפול דחוף או פחות וכן הערכת מחיר (הוא גם ידע לומר לך אם הרכב עושה רושם במצב טוב לגילו ביחס לאקזמפלרים אחרים או שתוכל למצוא טובים יותר).

זה קצת יותר "טרחה" מבדיקה בודדת במכון בדיקה, אבל כך תדע מה באמת מצב הרכב בלי חרטות, אני לעולם לא מוותר על זה.

התחייבות לגיר\מנוע\שלדה- אני מסרב להתחייב על כך במכירת רכבי, אני יכול לומר שבתקופתי הרכב לא עבר בעיות\תאונות כאלה או אחרות אבל לא מתחייב מה היה לפני (אולי לא עלו על זה כשרכשתי את הרכב).

מיקוח בהתאם לריג'קטים שיתקבלו- תלוי ביכולת המיקוח שלך ובגמישות המוכר, לטעמי הוגן לסגור מחיר לרכב בטרם הבדיקה עם הסכמה להתפשרות מ-2 הצדדים בהתאם לריג'קטים, אני נוהג להתעלם מריג'קטים זניחים או זולים לטיפול וכן מתעקש (וגם מתפשר) בדברים הגדולים ויקרים.

אתה יכול להכין צ'ק בנקאי למוכר הרכב ובמעמד העברת הבעלות למסור אותו לידיו.

חשוב מאוד, להכין מסמך זכרון דברים ובוא לציין את כל תנאי העסקה-מועד ביצוע העברת בעלות, הסכום עליו סיכמתם (ומקדמה אם יש כזו), כמו כן שעת העברת בעלות (למקרה שתקבל את הדוח מהמצלמת רמזור שבעל הרכב הקודם חצה באדום בדרכו לפגוש אותך).

לציין פרטים מזהים ברורים של מוכר\רוכש (כולל ת"ז או מס' רשיון נהיגה וכו') וכן לציין מה קורה אם העיסקה מתבטלת.

כמוכר אני מכניס שורה שאומרת "בעל הרכב רוכש את הרכב לאחר שבדק אותו כרצונו ומצא את הרכב לשביעות רצונו המלא", ככה אתה יודע שלא יבואו אלייך עם תלונות על תקלות לאחר המכירה.

(ברכב האחרון שמכרתי הרוכש לא רצה אפילו לקחת את הרכב לסיבוב, אני התעקשתי שיעשה כן, החתמתי אותו על זכרון דברים כפי שפירטתי.

חודש לאחר המכירה אני מקבל הודעה מאישתו "אנחנו מאוד מאוכזבים וכועסים!! נסענו ברכב בגשם ובתום הנסיעה השטיחים באחד הצדדים (קדימה ואחורה) והמושבים היו ספוגים במים!!! אנחנו בדרך למוסך ונעדכן אותך בעלות הנזק כדי שתכסה אותה".

עניתי לה שאני מודה לה על העדכון ומוכן להתלוות אליה לבדוק אם ישנה בעיה במוסך בו אני מטפל שנחשב למוכר ואמין ומחירים הוגנים כך שלא יעלה להם הרבה כסף לתקן.

בתגובה היא "התנפלה" עלי שאני לא הייתי ישר ולא סיפרתי לה על הבעיה.

פה חטפתי סיבוב כי אני סופר ישר והוגן, אמרתי לה שמעולם לא חוויתי משהו דומה ולמרות שכוונתי היתה טובה כדי לעזור לכם לפתור את הבעיה בעלות פחותה, עכשיו שיניתי את דעתי, תקראו את זכרון הדברים שוב ולהבא אני מציע לכם לסגור חלונות כשאתם נוסעים בגשם חוצפנים!

מיותר לציין שלא שמעתי מהם מאז.

אז כתוב זכרון דברים חבר....

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תוכן חדש...