Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4618 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ההורים שלי (ועוד כמה אנשים) משגעים אותי לאחרונה.

הם לא זוכרים את הססמאות למייל שלהם, למרות שהסיסמא שהם שמים היא מאוד קלה תמיד ואני תמיד אומר להם לשים משהו קשה יותר.

זה גורם לי לאבד המון זמן וזה מביא לי המון עצבים כי אני לא מסוגל להבין איך מישהו יכול לשים סיסמא ממש קלה וגם לאבד אותה.

היום זו הייתה אמא שלי.

היא כעסה כי ג'ימייל יצא לה מהחשבון והיא צריכה להכנס שוב. הסברתי לה שמדי פעם זה קורה.

אז היא אמרה שהיא לא זוכרת את הסיסמא, וכששאלתי אותה איפה היא שומרת אותה (כי לפני חודש בזבזתי על זה שעתיים וגם שעה בטלפון בשיחה עם נציגים שירות לקוחות של גוגל ארה"ב), התשובה הייתה "אני שומרת את הסיסמה למייל בתוך המייל".

זה קורה לעוד אנשים?

פורסם

בתור טכנאי מחשבים, אני נתקל בזה ב-80% מהמקרים.

אני מפרמט מחשב ללקוח, הגיבוי של החומרים שלו + התקנת מערכת ההפעלה +אופיס + מדפסת + קינפוגים שונים + החזרת החומרים שלו בחזרה מהדיסק הנייד לוקחת בערך שעתיים.

אחרי כל זה בא הטקס הקבוע:

אני - "אתה לא זוכר מה הסיסמה שלך?"(לג'ימייל, לפייסבוק, ולמה לא)

הלקוח - "חשבתי שזה הטלפון שלי, אבל אתה אומר שזה לא, חכה אני אחפש"

ואז מתחילה סאגה שלמה של חיפושים במחברות ופנקסים ישנים/שיחות לאישה/לבעל/לילדים/למי לא, עלייה לבויעדם וכו' ובסוף לפעמים מגלים את הסיסמה ולפעמים לא, אם בסוף הלקוח מצא את הסיסמה (וואלה, נכון, החלפנו אותה לת"ז של הבת) הכל בסדר, אם לא, אני יכול להיות בטוח שלא יקראו לי שוב, כי מבחינתם, לא עשיתי עבודה טובה והשארתי אותם ללא אימייל/פייסבוק וכו'.

כאמור, קורה ל-8 מתוך 10 אנשים, תהיה רגוע.

פורסם

זה קורה להרבה אנשים אשר משתמשים במייל לעיתים רחוקות כלומר לא על בסיס יומי או שבועי או לחילפין מסומן אצלם "שמור סיסמא" בדפדפן או באתרים שאליהם הם נכנסים ולאחר מחיקה של עוגיות או התקנה מחדש של מערכת ההפעלה הכול הולך לאיבוד.

שמור עבורה את הסיסמא בקובץ WORD או NOTE במחשב שלך או שלה וככה תוכל לאחזר את הסיסמא בקלות.

רצוי לשמור את הקובץ מוגן בסיסמא (RAR לדוגמא).

איזה כייף לי :)

פורסם
בתור טכנאי מחשבים, אני נתקל בזה ב-80% מהמקרים.

אני מפרמט מחשב ללקוח, הגיבוי של החומרים שלו + התקנת מערכת ההפעלה +אופיס + מדפסת + קינפוגים שונים + החזרת החומרים שלו בחזרה מהדיסק הנייד לוקחת בערך שעתיים.

אחרי כל זה בא הטקס הקבוע:

אני - "אתה לא זוכר מה הסיסמה שלך?"(לג'ימייל, לפייסבוק, ולמה לא)

הלקוח - "חשבתי שזה הטלפון שלי, אבל אתה אומר שזה לא, חכה אני אחפש"

ואז מתחילה סאגה שלמה של חיפושים במחברות ופנקסים ישנים/שיחות לאישה/לבעל/לילדים/למי לא, עלייה לבויעדם וכו' ובסוף לפעמים מגלים את הסיסמה ולפעמים לא, אם בסוף הלקוח מצא את הסיסמה (וואלה, נכון, החלפנו אותה לת"ז של הבת) הכל בסדר, אם לא, אני יכול להיות בטוח שלא יקראו לי שוב, כי מבחינתם, לא עשיתי עבודה טובה והשארתי אותם ללא אימייל/פייסבוק וכו'.

כאמור, קורה ל-8 מתוך 10 אנשים, תהיה רגוע.

אם זה קורה לך ככ הרבה פעמים, אז למה אתה לא מודיע להם מראש ?

פורסם

כמובן שאני שואל אותם אם הם יודעים את הסיסמה שלהם לפני כל התהליך, ורובם אומרים שכן, אני שואל שוב "אתה בטוח?" והוא/היא עונה "כן, כן".

כמובן שאני יודע מה יבוא אחרי זה, הוא עדיין לא.

ואם אני אפחיד אותם בשאלות בסגנון של "יש מצב שאם הסימה לא נכונה אתה לא תוכל להכנס למייל שלך, אתה בטוח שאתה רוצה להמשיך?", אז הוא יתחרט ואני אפסיד גם את העבודה הזאת ובסופו של דבר הוא יביא מישהו אחר שלא יפחיד אותו בשאלות.

פורסם

האמת היא שבתקופה של שנות ה90, כשהייתי מתקן לאנשים את המחשב, המיילים היו עדיין מגובים בתיקייה של OUTLOOK ואז זה היה נורא כי אנשים היו מאבדים את כל המיילים שלהם כי הם לא היו מספרים לי אפילו איפה הם שומרים דברים.

כיום הכל בג'ימייל.

פורסם

באוטלוק זה ממש פשוט, מעבירים את ה-PST הלוך-ושוב ויש תוכנה קטנה וחמודה שמציגה את כל הסיסמאות עבור כל התוכנות של מיקרוסופט.

בג'ימייל זה כבר סיפור מהפטרה.

הלקוח אף-פעם לא יגיד לך שום דבר, אתה צריך לפענח איפה הוא שמר כל דבר ובאיזה חשבונות הוא משתמש, אפשר לשאול, אבל הלקוח לרוב לא יודע מה שמור איפה.

פורסם

אכן, בשנים הללו זה היה הרבה יותר מסובך.

אני עדיין זוכר שהתקנתי מודמים (חיוג, 2400 באוד) וכ.קול (8 ביט מונו) עוד לפני תקופת הפלאג & פליי, 3 שעות להגדיר IRQ ו-COM כי תמיד היתה התנגשות.

היום הכל באמת יותר קל.

פורסם

בדברים כאלה כשאני מגדיר לאנשים הקרובים אלי מייל או משהו דומה, אני אומר לו\לה בדרך אגב כזה: אני שומר אצלי את הסיסמה שלך על כל צרה שלא תבוא. (ובדרך כלל היא באה, ואז: וואי, הצלת אותי מה הייתי עושה בלעדיך...)

לעולם איני חודר לפרטיות של מישהו ללא רשות, למרות שהרבה סיסמאות שוכבות אצלי, אבל כבר הצלתי הרבה אנשים ככה.

עצה לטכנאי לפני פירמוט: תגיד ללקוח ככה: בא נכנס רגע ברשותך לג'ימייל\פייס מה שלא יהיה, נגדיר את הסלולרי שלך (של הלקוח כמובן) לקבלת סיסמה בעת שיחזור, ושלום על ישראל. אם הסיסמה שהוא זכר בעל פה התבררה כלא נכונה, יש לך אמצעי שיחזור בSMS.

אפרופו סיסמאות: אצלי רוב הסיסמאות לא פוחתות מ8 או 10 ספרות, ובאתרים רגישים יש לי גם 15 ספרות ואותיות\סימנים. ובנוסף, חלק אני לומד בעל פה, והכל הכל כתוב בכתב יד בפנקס. לא במייל של המייל....

אם תטפל קבוע אצל אותו מוסכניק, יגיע השלב שהוא יפסיק לעבוד עליך וסתם יהיה יקרן...
פורסם

אם מדובר במחשב שנמצא בבית פרטי, בשימוש פרטי, והוא לא יוצא לטייל מחוץ לבית,

אפשר בשקט להדביק פתק עם סיסמה מתחת למחשב או מתחת לראוטר.

לא שמעתי על פורצים שגונבים ראוטרים...

לא יעמוד בתקן של המוסד אבל מספיק טוב למשתמש פרטי,

וכבונוס זה מאפשר להשתמש בססמה נורמלית, לא כזו שפורצים בשנייה ממקום אחר.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אני כבר שנים עושה את מה שמרק10 הציע, כל הססמאות שלי שמורות בקובץ טקסט שכיווצתי אותו בעזרת WINRAR ושמתי לו ססמא. את הוקבץ אני שומר בגוגל דרייב, שאם ילך לי הארד דיסק הקובץ לא יעלם לי.

פורסם

קודם כל אם הורה או אדם בוגר חשוב לך מתחיל לשכוח סיסמאות באופן תדיר - תתחיל לבדוק אם ישנה פגיעה כלשהיא בקוגנטיבה שלהם, אולי זה מסמן על פגיעה בזכרון, תפקוד מוחי

אני לא צוחק.

מעבר לכך, זה סה"כ אנושי לעשות טעות שכזו שכן ההורים שלנו לא באו מהדור של מערכות הפעלה מודרניות והם לא חושבים על זה שאם הם שומרים את המפתחות בתוך הבית והדלת תיטרק - הם יצטרכו להזמין פורץ.

בדיוק כמו להשאיר מפתחות בתוך רכב עם נעילה פסיבית כשאתה משאיר את הרכב במוסך והולך לדרכך - בליאט! :-D

לאנשי סיסטם שעובדים בתוך חברה שמדיניות הרשת שלה אומרת להחליף כל שבועיים סיסמא והסיסמא הזו צריכה להיות חזקה וגם כל פעם שונה כמה תווים מזו שהיתה לפניה - קשה מאוד לזכור כל כך הרבה סיסמאות ויש להם תוכנות שנועדו לנהל סיסמאות (רק אוי ואבוי אם הם שכחו את הגישה לתכנה הזו :-P )

כמו הרובו פורם שהציעו לך כאן יש עוד הרבה פתרונות לבעיות כאלו אבל קודם כל תבדוק שצלילות הדעת של יקירך לא נפגעה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תוכן חדש...