Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4640 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז אני מניח שגיסי נוכל וחושב שגיר ידני זה אוטומט? :?

וסליחה שגרמתי לכל השרשור הנכבד הזה לעוף לנושא אחר לגמרי. :lol:

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אז אני מניח שגיסי נוכל וחושב שגיר ידני זה אוטומט? :?

וסליחה שגרמתי לכל השרשור הנכבד הזה לעוף לנושא אחר לגמרי. :lol:

לא יודע אם הוא נוכל, כל עוד לא ראיתי בעיניים שלי אני מקטלג את זה בגדר- פוטנציאל לחרטה.

להבא תקרא מה שאתה שולח ותסנן דברים שלא צריכים ליהיות.

אם הוא היה לוקח את הרכב לירידה ומנסה, גם היה יכול להדפק לו הגיר וגם לעשות תאונה.

פורסם
לא מכיר, זה לא מעשי ולא בטיחותי בעליל.

כתבתי את זה באחת ההודעות הקודמות.

אבל האפשרות הזו הייתה קיימת בעבר.

אגב, מדוע לדעתכם אסור לגרור רכב אוטומטי כשהגלגלים המניעים על הכביש למרחק מעל 50 ק"מ ובמהירות מעל 50 קמ"ש?

בזמן גרירה משאבת השמן של הנוזל ההידראולי לא עובדת לכן החלקים המסתובבים בתיבה לא מקבלים שימון ועלול להגרם נזק לתיבה.

איזה כייף לי :)

פורסם
לא יודע אם הוא נוכל, כל עוד לא ראיתי בעיניים שלי אני מקטלג את זה בגדר- פוטנציאל לחרטה.

להבא תקרא מה שאתה שולח ותסנן דברים שלא צריכים ליהיות.

אם הוא היה לוקח את הרכב לירידה ומנסה, גם היה יכול להדפק לו הגיר וגם לעשות תאונה.

לא הייתי אומר את זה אם לא הייתי חושב שזה אפשרי. טועים ולומדים. ואני מתנצל על הבורות שלי.

דגם האוטו היה שברולט קרוז, 2010 אם אני לא טועה. יותר מזה אני לא יודע. התקשרתי לגיסי והוא אומר לי שכן, הוא התניע את האוטומטי שלו בדחיפה.

אני מתחיל לחשוב שרוב הסיכויים שפשוט הצליח לו עם הסטרטר או משהו כזה...

פורסם

התנעתי עם כבלים את האוטו. נתתי לו רבע שעה, ונסעתי לסידורים הכל עובד בסדר גמור. אבל בכל זאת המצבר כניראה עבר תיקון, אז אני מחליף אותו, והוא גם שנת 2011 תודה בכל מיקרה.

פורסם

אם האוטו מניע תקין אחרי חניה של כמה ימים, לא צריך להחליף מצבר.

שנתיים למצבר זה לא יותר מידי זמן.

פורסם

לפי החישוב המתימטי, מצבר שנפרק אחרי שעתיים של אורות דולקים, זה אומר שהקיבולת של הייתה רק כ-20 אמפר. הקיבולת המקורית הייתה אמורה להיות לפחות כפול.

אבל אם בוקי אומר שיש סיכוי למצבר, אז תמשיך, אבל תדע שהמצבר שלך לא במצב אידיאלי, שאתה יודע את זה.

ברכב ידני זה פחות נורא, באוטומט כן, כי אי אפשר להניע בדחיפה, כאמור...

פורסם

החישוב המתמטי שלך לא מדוייק. למה ?

נניח שמחוברת מנורה של 12 וולט הצורכת זרם של 1 אמפר למצבר חדש שמתח הקטבים שלו הוא 12.7 וולט. לאחר שעה מתח הקטבים של המצבר יורד ואיתו גם צריכת הזרם לכן החישוב טיפה יותר מסובך.

פורסם
החישוב המתמטי שלך לא מדוייק. למה ?

אני מאוד מעריך את תגובותיך.

במקרה זה, ההערה לא מדוייקת. למה?

משום שגם הוא לא מדד שעתיים על השעון, וכן "כ-20 אמפר" פירושו שמזניחים את ההבדל שקיים בגלל הפרשי המתחים.

ועדיין, הערתך מועילה, כמו ששאר תגובותיך. מדוע?

משום שאנשים צריכים לעשות את החשבון וקולטים כמה בערך הדברים צורכים. בתשובתך ניתן לראות שעשית את החשבון, נורות קדמיים 50W כל אחת, אורות חנייה מלפנים ואורות לוחית רישוי מאחור 5W כפול ארבע, ואורות אחוריים 2X4W.

פורסם

בתגובתי לא התייחסתי למקרה הספציפי של פותח האשכול אלא לחישוב שביצעת על-מנת להעריך מהי קיבולת המצבר שהייתה לפני פריקת המצבר.

מצבר אינו מקור מתח מיוצב לכן חישוב מתמטי המבוסס על חוק אוהם וצריכת זרם לא קבועה אינו מדוייק במקרה שרוצים להעריך את קיבולת המצבר.

פורסם

כשהפריקה מהמצבר היא גבוהה בהרבה מ 10 אמפר , אין משמעות למושג אמפר שעות , ומה שתקבל זה מספר מופחת של האמפר שעות , לדוגמא מצבר בקיבול של 60 ah כשהוא נפרק בזרם של 6 אמפר י, זמן הפריקה יהיה 10 שעות , אבל אם תפורק אותו בזרם הרבה יותר גדול זמן הפריקה כפול הזרם יהיה קטן בהרבה מ הערך 60 , כיוון שהערך אמפר שעה מבוסס על זרם פריקה של כ 10 אמפר .

פורסם

איך אתם יודעים לפי החישובים החל מאיזה רמת פריקה המצבר לא יצליח לסובב את הסטרטר מספיק חזק ומהר על מנת להניע את המנוע?

הרי זה יקרה הרבה לפני שהמצבר יגע לפריקה מלאה.

פורסם

בהנחה שאין מפל מתח על הכבל שמתחבר לסטרטר , ושאין מפל מתח בצד של המינוס , אז ההספק המקסימלי שיקבל הסטרטר יהיה כאשר ההתנגדות הפנימית של הסטרטר (העוגן) תהיה שווה להתנגדות הפנימית של המצבר, ברגע שההתנגדות הפנימית של המצבר עולה , אז יכול להיות מצב שבו רוב ההספק יתפתח בהתנגדות הפנימית של המצבר , ופחות בסטרטר, ואז ההספק יתחלק בין ההתנגדות הפנימית לבין הסטרטר.

פורסם
כשהפריקה מהמצבר היא גבוהה בהרבה מ 10 אמפר , אין משמעות למושג אמפר שעות , ומה שתקבל זה מספר מופחת של האמפר שעות , לדוגמא מצבר בקיבול של 60 ah כשהוא נפרק בזרם של 6 אמפר י, זמן הפריקה יהיה 10 שעות , אבל אם תפורק אותו בזרם הרבה יותר גדול זמן הפריקה כפול הזרם יהיה קטן בהרבה מ הערך 60 , כיוון שהערך אמפר שעה מבוסס על זרם פריקה של כ 10 אמפר .

לחשב ערך משולש כולנו יודעים לכן שאלתי מה המסר בהודעה שלך ?

• תוכן חדש...