Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4624 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי חברה,

ממש צריך את עזרתכם, ראיתי רכב גולף 2009 TSI, שהייתה לו תאונה מקדימה (קלה עפ"י המוכר),

הרכב עבר בדיקה מלפני 3 חודשים (אחרי התאונה) בבדיקה מופיע שהוחלף מכסה מנוע וכנף.

אולם לאחר בחינת היסטוריית הטיפולים, ראיתי שבתיקון (במוסך מורשה) של התאונה הוחלפה גם קורה קידמית.

בעל הרכב טוען שהוא אפילו לא ידע מזה, שאין ירידת ערך לרכב, ואין לו בעיה שנתקשר יחד לביטוח ונוודא את זה.

מה אתם אומרים ? האם החלפת הקורה זה שלדה ? האם להתרחק מהרכב ?

תודה !

פורסם

אם אין כאן ירידת ערך, מדובר כנראה בקורה הקדמית שאינה יותר מבסיס הפגוש והחלפתה היא ענין של פתיחת וסגירת ברגים. ובכלל אצלנו יש רתיעה מכל דבר שיש בו את המילה "קורה" ולא תמיד יש לכך בסיס. גם פגיעה עם משמעות נמוכה או שולית מפחידה אותנו וללא צורך וזה לפעמים מבריח אותנו ממכוניות מצוינות וחבל. רוצה היות שקט לחלוטין, חפש פחח שיבהיר לך את המשמעות של הענין, לא את ההסברים של החברים כאן, לרבות אלו שלי, שהרי אנחנו לא ראינו את האוטו, לא בדקנו אותו ואין לנו באמת מושג.

פורסם

מקצועית- זה שטויות ולא קשור לשילדת הרכב, אם העבודה נעשתה כראוי אין פה בעיה של ממש מבחינת הרכב.

סחירותית- ישנם הרבה אנשים שלא מבינים ומבחנתם קורה = שילדה (יש פה אפילו כמה חברים לדוגמא בשרשור)

ולכן יכולה להיות לך בעיה למכור.

עצה שלי, לבחור צריך להיות דו"ח שמאי על התאונה שיפרט בדיוק מה היה ואיך היה.

גם אם אין ירידת כרך יש צורך להוריד לו במחיר.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

אם מדובר בקורה שמרותכת לכנף-זו פגיעת שילדה לכל דר ועניין ולא כדאי לקנות.

לעומת זאת,אם מדובר בקורה שמחוברת עם ברגים-אין משמעות בטיחותית.

במקרה הזה יש משמעות סחירותית (עניין של מו"מ סינך לבין הקונה ותלוי בכושר המיקוח שלך ובשאר נתוני הרכב -מס' ידיים,ק"מ).

אם מס' הידיים גדול,ק"מ גבוה וגם התאונה בנוסף,לא הייתי קונה.

אם מדובר על יד 1,ק"מ נמוך מתחת לממוצע,הייתי מנהל מו"מ על המחיר.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
מקצועית- זה שטויות ולא קשור לשילדת הרכב, אם העבודה נעשתה כראוי אין פה בעיה של ממש מבחינת הרכב.

סחירותית- ישנם הרבה אנשים שלא מבינים ומבחנתם קורה = שילדה (יש פה אפילו כמה חברים לדוגמא בשרשור)

ולכן יכולה להיות לך בעיה למכור.

עצה שלי, לבחור צריך להיות דו"ח שמאי על התאונה שיפרט בדיוק מה היה ואיך היה.

גם אם אין ירידת כרך יש צורך להוריד לו במחיר.

עידן

מהשכתבת נכון ומדוייק אבל אני מתפלא עליך.

אתה מוכר רכבים יום יום וכאילו לא זוכר את ניסוח ההערות של מכוני הבדיקה:"בכל האמור לגבי קורה הכוונה לשילדת הרכב".

אם מכון הבדיקה מנסח זאת כך,מיהו הצרכן הפשוט וההדיוט שיזלזל בהערה הזו ?

אם מכון הבדיקה מתייחס כך לכל פגיעה בקורה אין כלל פלא שבודקים נבהלים מהמילה קורה.

גילוי נאות: ברכב הקודם שמכרתי הוחלף גשר קדמי,מכון הבדיקה טען,שאין פגיעת שילדה עד כאן בסדר (אבל נרשם במשמעות גבוהה).

מצד שני פגיעה מאחור עם החלפת רצפםה אחורית ותיקונים בתא המטען נרשם כמשמעות נמוכה ובבדיקה במכירה נטען,שדווקא מאחור הפגיעה משמעותית.

אין מה לעשות,אלו הדברים שקורים במכוני הבדיקה.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

אנשים באופן טבעי נבהלים מכל פגיעה באוטו וכל ציון של פגיעה בדוחו"ת המכונים. הניסוח המוסכם זה המתייחס למשמעות גבוהה, נמוכה או שולית אינו מוצלח, כמו גם זה הנוגע לכל קורה כחלק משילדה. אם אין ירידת ערך קרוב לודאי שמדובר פשוט בפגוש שאינו רק הפלסטיק החיצוני הזה שאנחנו רואים, אלא גם קורת הברזל שמאחוריו. אלא שכאמור מי שלא ראה את הרכב ואת הקורה שהוחלפה לא יכול לתת כאן תשובה אחראית ולכן רצוי לגשת עם הדו"ח והרכב לאיש מקצוע שיחווה דעה. נכון שפגיעה כזו יכולה להוות בסיס לירידת ערך פסיכולוגית, גם אם היא נטולת משמעות מעשית, אבל שיעורה של זו מסור כבר לצדדים עצמם.

פורסם

אולי אתה בסופו של יום תשתכנע שזה לא משמעותי , ותחליט לקנות את הרכב. אבל לך תשכנע את הקונה הבא שתרצה למכור את הרכב שזה לא משמעותי. יש מספיק גולף בשוק, עם נתונים הרבה יותר טובים . לדעתי חפש אקזמפלר יותר טוב מזה.

• תוכן חדש...