Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4688 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

שלום.

כמו שכתוב בכותרת, לפני 11 חודשים (ויום) קניתי מצבר שנפ 55A.

הרכב עמד שבוע בחניה והיום כשסובבתי את המפתח בסוויץ אפילו נורות הביקורת לא נדלקו, כאילו לרכב לא מחובר בכלל מצבר.

אחרי שהנעתי עם כבלים מרכב אחר שמתי לב שנורת אור חניה אחת שרופה. לפני שבוע היא בוודאות עבדה.(האורות היו כבויים כשהתנעתי) יש קשר?

עשיתי טיול של חצי שעה וכיביתי והרכב הניע שוב כרגיל.

מה דעתכם?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

בוודאי שזה הגיוני שהמצבר מתרוקן. בדרך כלל מגלים את זה אחרי חגים ארוכים שנחים בבית והרכב בחנייה ללא תזוזה או במקרה כמו שלך שמסיבה מסויימת לא השתמשת ברכב. רוב הסיכווים שזה לא המצבר אלא יש לך זליגת זרם. אחד מהצרכנים ברכב צורך זרם בכזו כמות שאם אתה לא נוסע ברכב יום יום המצבר מתרוקן.

גש לחשמלאי שיבדוק מה מקור הבעיה.

בוא ונעשה ניסוי קטן בכדי לבדוק באם יש לך זליגת זרם. יום כיפור מתקרב השבוע. לפני החג מבעוד מועד דאג לנסוע עם הרכב ולהטעין את המצבר. לפני שאתה מעמיד את הרכב בחנייה נתק את המצבר לגמרי. לאחר החג חבר בחזרה את הכבלים. אם הרכב מתניע בקלות אז יש לך זליגת זרם שפשוט מרוקנת את המצבר. אם המצבר לא מתניע אז הבעיה היא במצבר.

זה מה שהיה לי בדיוק, ניתקתי את הכבלים של המצבר ולאחר כמה ימים כאשר חיברתי אותם המצבר תיפקד בצורה טובה. ככה הגעתי למסקנה שזרם "בורח" לי איכשהו והבעיה לא טמונה במצבר.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

איזה צרכנים גורמים לזה בד"כ? או שאין בזה חוקיות ויכול להיות כל דבר.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

יבדק.

פשוט ברכב לא מותקן כלום חוץ מרדיו פשוט, אין אפילו נעילה מרכזית או קודן.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

היום הרכב הניע בנגיעה אחרי 12 שעות שעמד. מוזר מאד.

אני מתכוון מחר לנסות להניע אחרי 20 שעות ולראות מה יקרה. אני חושב שאשמע בעצתו של cerebral ואבדוק אותו גם אחרי עמידה ממושכת של יותר מ24 שעות אחרי כיפור. אם יהיו בעיות צריך לבקר אצל החשמלאי.

פורסם

ידידי, 12 שעות זה כלום. גם לי הייתה זליגת זרם במשך חודשים ולא ידעתי עלייה כלל וכלל. זאת מפני שהייתי משתמש ברכב כל יום ולכן המצבר קיבל הטענה כל יום. כאשר היה איזה חג שבו הרכב לא זז 3 או 4 ימים ברציפות אז התחילו הבעיות. כנראה שיש לך זליגת זרם קטנה אבל בעמידה ממושכת ללא התנעה הדבר יתן את אותותיו. אם אינני טועה, הייתה לי זליגה של מעל חצי אמפר בזמנו. כאשר אתה מחבר אמפרמטר למצבר אתה יכול לראות כמה אמפרים "נמשכים" ממנו.

רק שתבין, זליגה של אמפר שעה, מרוקנת לך את המצבר תוך 45 שעות (במידה ויש לך מצבר 45 אמפר שעה במידה ויש לך 40 אמפר אז תוך 40 שעות וכך הלאה).

אגב, הבעייה אצלי הייתה אחד הממסרים( הפיוזים המרובעים הגדולים).

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

אם אין התקנות מקומיות (רדיו/דיבורית/תאורה וכיוצא באלה) הסיכוי לזליגת זרם ברכב כזה הוא נמוך.

יתכן ששכחת אורות חניה דולקים. יתכן שלפני שהעמדת את הרכב שבוע היה לך רצף של נסיעות קצרות שלא הספיקו לטעון את המצבר ואז הוא כביכול עמד שבועיים ויותר.

יתכן גם שתא אחד הפסיק לעבוד במצבר. זה אופייני למצבר שעבד יותר שנים, אבל יכול לקרות גם למצבר בן יומו.

פורסם

תבדוק מים במצבר, יתכן והפלטינות יבשות לפעמים זה גורם לזליגה פנימית, ולפעמים אפילו לפיצוץ שלו.

במידה והמצבר מהסוג היבש, יתכן שההתנגדות שלו עלתה וקיימת זליגה קטנה אשר מרוקנת לך את המצבר.

ככל שהתנגדות עולה במצבר כך גם כל זליגה קטנה מרוקנת אותו מהר יותר.

יום מצוין לכולם.

גודשת מאיטליה...:twisted:

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה מצבר רגיל עם מים. פתחתי את אחד הפקקים ורואים את פני המים. איך רואים אם תא נשרף?

ד"א, כשהמצבר הישן שלי סיים את חייו הוא לא היה מצליח להחזיק משהו כמו 12 שעות בלי התנעה, אבל עדיין היו אורות חלשים בתקרה ובנורות ביקורת בלוח שעונים.

בפעם הזאת עם המצבר החדש, לא היה שום אור כאילו לרכב בכלל לא מחובר מצבר.

פורסם
זה מצבר רגיל עם מים. פתחתי את אחד הפקקים ורואים את פני המים. איך רואים אם תא נשרף?

ד"א, כשהמצבר הישן שלי סיים את חייו הוא לא היה מצליח להחזיק משהו כמו 12 שעות בלי התנעה, אבל עדיין היו אורות חלשים בתקרה ובנורות ביקורת בלוח שעונים.

בפעם הזאת עם המצבר החדש, לא היה שום אור כאילו לרכב בכלל לא מחובר מצבר.

הי

למה לעסוק בניחושים ,

כנס לאחת מתחנות השרות שלנו http://www.schnapp.co.il/?pg=BranchList&CategoryID=287 ואנו נבדוק ,

זה נשמע כמו זליגה אבל שווה לבדוק יותר לעומק .

בכל מקרה יש לך אחריות למצבר כך שאם הוא לא תקין יחליפו לך במקום .

שנה טובה

אבי פרשטמן

מנהל שווק ומכירות

מצברי שנפ/B]

פורסם

תא מת מאופיין על ידי בועות שיוצאות ממנו , כאשר מעמיסים את המצבר , תדליק אורות ותראה אם יוצאות בועות מאחד התאים.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
הי

למה לעסוק בניחושים ,

כנס לאחת מתחנות השרות שלנו http://www.schnapp.co.il/?pg=BranchList&CategoryID=287 ואנו נבדוק ,

זה נשמע כמו זליגה אבל שווה לבדוק יותר לעומק .

בכל מקרה יש לך אחריות למצבר כך שאם הוא לא תקין יחליפו לך במקום .

שנה טובה

אבי פרשטמן

מנהל שווק ומכירות

עכשיו חזרתי מהחשמלאי ממנו נקנה המצבר. בדקו את המצבר והוא תקין. בדקו את האלטרנטור והוא תקין.

אז:

1. או שאני טמבל ושכחתי משהו דולק לפני שבוע.

2. או שיש זליגה מאיפשהו.

האוטו יעמוד כל הסופ"ש ואם הוא יניע במוצ"ש כנראה שאופציה 1 היא הנכונה.

אם לא, אלך שוב אל החשמלאי שימצא את הזליגה.

• תוכן חדש...