Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4690 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שוב שלום לכולם, קוראים לי דור.

אני בימים אלה מתלבט בין 3 רכבים ואשמח אם תשפכו לי עוד קצת אור על הנושא

הרכבים הם:

1. מאזדה 6 שנת 2003-2004 נפח מנוע 2000

2. וולוו S60 שנת 2002-2003 נפח מנוע 2450

3. הונדה אקורד שנת 2001-2002 נפח מנוע 2000

לגבי צריכת הדלק למיטב הבנתי כולן נעות באיזור ה1/10 כמובן בנסיעה רגילה בלי לחיצות מיותרות

לגבי היופי שלהם זה בעיני המתבונן, לי אישית מאוד חשוב היופי והאבזור מבפנים, חיצונית מבחינתי וולוו ומאזדה הם המנצחים בהתאמה.

חשוב לי להדגיש אני לא ילד בן 18 שמחפש מנוע גדול ופוזות על הכביש... חשוב לי האיכות, האמינות, והיוקרה.

אני אשמח אם תשפכו לי כל פיסת מידע שתעזור לי בנוגע לאמינות הרכבים, עלויות אחזקה, אבזור פנימי, כמובן חוויית נסיעה ממי שנסע על אחד הדגמים האלה, אני גם אשמח אם תציעו לי משהו אחר שנע סביב ה25K.

אני שוב רק יזכיר לי חשוב : אמינות, יוקרה מבחוץ, אבזור מפנים ועלות אחזקה כמו שיותר ריאלית...

תודה לכולם!

פורסם

אהלן דור,

אני אישית מכיר את הוולוו ומדובר בחווית נהיגה מהנה ביותר.

לצערי נהגתי על הרכב תקופה קצרה מאוד של חצי שנה אבל אם אין לך בעיה עם צריכת הדלק המדוברת בהחלט במקומך הייתי בוחר ברכב הנ"ל.

אופציה נוספת שאתה יכול לשקול גם כן ותעלה לך גם הרבה פחות זו אופל וקטרה, לדעתי אתה יכול למצוא שנת 2003 נפח מנוע 2200, רכב מפנק, נהגתי גם כן על אחד במשך שנה לערך ואני בהחלט ממליץ לך לבדוק אותו לעומק, אתה תהנה.

בהצלחה.

פורסם
אהלן דור,

אני אישית מכיר את הוולוו ומדובר בחווית נהיגה מהנה ביותר.

לצערי נהגתי על הרכב תקופה קצרה מאוד של חצי שנה אבל אם אין לך בעיה עם צריכת הדלק המדוברת בהחלט במקומך הייתי בוחר ברכב הנ"ל.

אופציה נוספת שאתה יכול לשקול גם כן ותעלה לך גם הרבה פחות זו אופל וקטרה, לדעתי אתה יכול למצוא שנת 2003 נפח מנוע 2200, רכב מפנק, נהגתי גם כן על אחד במשך שנה לערך ואני בהחלט ממליץ לך לבדוק אותו לעומק, אתה תהנה.

בהצלחה.

היי גיל תודה על ההמלצה, בהחלט אבדוק אותה,

לגבי הוולוו ללא ספק היא המכונית שהכי מושכת אותי... היא מרשימה מאוד חיצונית, במיוחד האחורה השרירי שלה... בנוסף רמת האיבזור בפנים מרשימה, הכל עור שאני מאוד אוהב... צריכה של 1/10 זה משהו שנעמוד בו... גם אם ילכו לי עוד 400-500 שקל בחודש... מעניין אותי רמת האמינות של השבדית הזו.. מחלות ידועות , דברים צריך לקחת בחשבון, כי אני שם לב לתופעה מאוד מוזרה... אני גר בקריות.. ואני כמעט ולא רואה את האוטו הזה בכבישים.. על הונדה אין מה לדבר.. נדיר לראות אותה בשנתונים האלה... ואילו מזדה 6 מוצפת בכביש.. לא מבין למה לא רואים כמעט את הוולוו הזאת בכבישים, סה״כ מדובר ברכב מנהלים יוקרתי ובמחיר ריאלי ביותר... יש למישהו מושג?? תודה

פורסם

שלום,

כאחד שגורר כל הזמן מכוניות, באקורד אני לא נתקל הרבה.

וולוו-יקרות מדי ויש להם בעיה עם מחשב גיר בקיצור אוהבות מוסך.

מאזדה 6-זוללת בנזין אבל יש המון חלקים מפירוק והמון אנשים שמוכרים אותן.

בהצלחה!

להלן חמשת הרכבים הנגררים ביותר לשנת 2013-2014

פז'ו וסיטראן-מזדה-רנו-פורד(קונקט)-יונדאי

פורסם

לגביי הוולוו - אכן המחיר האטרקטיבי שלה מושך מאוד לעומת התמורה, אבל האחזקה שלה והחלפים יקרים מאוד.

מאזדה 6 - מכרתי אחת לפני חודש וחצי, קשה מאוד למכור! זוללת דלק!! פרט לכך אמינה

אקורד - משום מה שאני חיפשתי כמעט ולא מצאתי... היא יקרה בכ-10 ש"ח מהמאזדה בשנתון מקביל ולטעמי היא המוצלחת מכולן

כמו שאמר הגרריסט - הוא לא גורר הרבה אקורד... יש הונדה ויש לא הונדה :-)

DOMO2

WELLCOME TO THE END OF THE WORLD

פורסם

ברגע שאמרת יוקרה , המאזדה פשוט לא רלוונטית.

איזה דגם בדיוק מדובר בוולוו ? מנוע ה 2400 הרגיל ללא טורבו לא מפתח מספיק כוח בכדי להזיק לגיר אבל גם לא מספק איזה סוג של ריגוש בנסיעה (וגם למיטב זכרוני האבזור האחר ברכב לא רב).

ההבדל ברכבים הוא כנראה בנהגים הקודמים (אזהרה משפט עמוס בסטיגמות מגיע) ,איך נגיד כנראה שבוולוו נהג אדם בעל מאפיינים אחרים מאשר בהונדה ולכן אופי השימוש ברכב היה שונה.תבדוק טוב את שני הרכבים .

אצלי הבחירה היתה קלה וברור לי שהרכב הבא שלי גם יהיה וולוו.

לגבי עלויות ,

כרגע אני לא חושב שמשהו יקר במיוחד .

טיפולים בעלות רגילה (ההבדל בעלויות דיי זניח לעומת הסיריון שהיה לי ),אני מטפל את מוסך זיסו מהפורום .

חלקים להחלפה יותר יקרים (למשל בוקסות משולשים שהחלפתי ).

דלק , אצלי הרכב לא עושה 1:10 אלא יותר קרוב ל 1:9 1:8.5 ... מנוע 2.4 עם טורבו ,רגל כבדה ברמזור ,נסיעה עירונית ברובה ומערכת 4X4 .

New - Acura NSX 573BHP of Hybrid Awesomeness

Old - Cadillac CTS-V V8 6.2 562 BHP

Older Subaru legacy 3.6R AWD limited

Oldest - Volvo S60 AWD 240 BHP haldex 4X4

פורסם
לגביי הוולוו - אכן המחיר האטרקטיבי שלה מושך מאוד לעומת התמורה, אבל האחזקה שלה והחלפים יקרים מאוד.

אין לי מושג מהיכן הבאת את הנתונים הללו. יש לי וולוו S70 כבר 14 שנה, אחזקה זולה יותר מרוב המכוניות האחרות שהיו לי (כולל "משפחתומטיות 1.6" )

במכוניות בגילאים המדוברים מה שקובע איזה רכב לבחור הוא מצב הרכב הספציפי.

שים לב שבאקורד ב-2001/2002 יש דגם בריטי ודגם אמריקאי - האמריקאי מוצלח בהרבה, וגם החלפים שלו זמינים וזולים יותר.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

כבעל s80-2.4-2003 -

דלק- בתלות בחלוקת הנסועה [עירוני/בין-עירונית] האישית שלך, סבורני שעליך לצפות ל- 1/8-9 אלא אם הינך משתמש 'מסיבי' ב- cruise-control .

אבזור פנימי- מרבית הרכבים מהסוג של 'משפחתית' מגיעים היום עם אבזור פנימי 'עשיר' יותר מאשר רכב, אף אם יוקרתי [לשעבר], מהשנתונים שאתה מדבר עליהם.

טיפולים/תיקונים- כפי שנכתב מעלי, אכן אחזקה שוטפת לא יקרה במיוחד, אך לא-כך בתיקונים..

זיסו- גם אני ממטופלי מוסך זיסו. לא זול, מאידך משתמש בחלפים/חומרים איכותיים, שמן סינטטי מלא ולא חצי-סינטטי, חלפים של bosh,.. וכדומה.

2.4- המנוע אינו מוגדש. 'חזק יותר' ביחס למשפחתית, על הנייר ובפועל, אולם אינו 'המטוס' של דגמי הטורבו.

היתרון: עלויות תיקונים נמוכות משמעותית יותר לשנתונים אלו ביחס לדגמי הטורבו.

מאזדה 6/וולוו- לטעמי תחושת נהיגה/נסיעה שונה לחלוטין. ממליץ לך להתנסות ולא לרכוש 'על הנייר'. אם אינך חש בזאת, הייתי במקומך רוכש את המאזדה משום 'שקל יותר לחיות', עם רכב זה.

בהצלחה.

פורסם

לדעתי בסכום של 25 אלף כבר עדיף להנות מרכב כמו שצריך. אני חושב שהוולוו מנוע 2400 GLT הוא הרבה יותר מפנק ויוקרתי, המושבים הרבה יותר נוחים והנסיעה הרבה יותר נעימה. בנוסף הגיר האוטומטי יותר מוצלח, 170 כ"ס ומומנט גבוה יותר שפשוט נותן רגיעון בנהיגה כך שלא צריך לסחוט את הדוושה בכדי שייסע כמו שצריך. האחזקה זהה אך התיקונים יותר יקרים. בכל מקרה ההונדה לדעתי לא שווה את המחיר ( פרט ל 2002 הדגם הגדול כי מ 2003 לטעמי היא לא שווה את המחירון)

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

לדעתי אופציה שתענה על כל הדרישות ותעלה על ל האופציות היא שברולט מאליבו.

אני לא יודע מאיפה הנתון שהבאת אבל צריכת הדלק ברכבים שציינת לא מגיעה ל1:10.

אם אתה מחפש כוח,יחד עם פינוק,פוזה לצד אמינות תמצא את זה במאליבו

מנוע 3500 סמ״ק עם 200!!!כ״ס שנותן עוצמה אדירה ביחד עם כל הפינוקים שציינת והיתרון הוא שאתה מטפס ל2005!!:-)

לגבי צריכת הדלק היא זהה למאזדה6/מונדאו/ אקורד תלוי מאוד איך אתה נוסע.

בו בטח ליבי ונעזרתי

פורסם

אני לא מתכווח כרגע לגבי היוקרה כי לא נסעתי עליה מעולם ולא ראיתי את הפנים שלה, וגם לא אמינות - אבל פוזה?! זו שברולט מאליבו, לא האימפלה החדשה..אין פה שום פוזה וזה רכב שגם המאזדה 3 מצליחה להראות יותר יוקרתית ובעלת "פוזה" ממנו.

פורסם

כשתשב באחת שנראית טוב ותעמוד ברמזור לי כל שאר האוטומטיות ותראה את המבטים תבין לגבי הפוזה

הרכב רכב וארוך, ודאי שהוא מושך

אבל..... כמו שאמרת לא נתווכח

בו בטח ליבי ונעזרתי

פורסם
שלום,

כאחד שגורר כל הזמן מכוניות, באקורד אני לא נתקל הרבה.

וולוו-יקרות מדי ויש להם בעיה עם מחשב גיר בקיצור אוהבות מוסך.

מאזדה 6-זוללת בנזין אבל יש המון חלקים מפירוק והמון אנשים שמוכרים אותן.

בהצלחה!

כל כך הרבה דיעות קדומות בתגובות כאן (וזו של domo2).

אז ככה - הוולוו לא יקרה מידי, להיפך - ניתן לרכוש אותה במחירים נמוכים ביותר ביחס לתמורה.

הרכב שלי (T-5ׂ) עבר כבר 170,000 ק"מ עם הגיר המקורי והוא עובד חלק. אני לא אומר בהכרח שזה מייצג את הכלל, אבל קח בחשבון, שהבחור מחפש את דגם ה - 2400 האטמוספרי עם הרבה פחות כוח, ובעיות בגירים, ככל שהיו, צצו בד"כ בדגמים החזקים בשל הצורך של הגיר להתמודד עם הכוח של המנוע.

עלויות האחזקה השוטפות של הוולוו לא רק שלא יקרות מאוד, כפי שנטען כאן, אלא להיפך. דוגמאות :

ביטוח חובה + מקיף עולים לי יחד 4000 ש"ח אצל סוכן ביטוח.

עלות הטיפולים השנתיים הם בין 1200 ש"ח ל - 2000 ש"ח, תלוי בסוג הטיפול. נכון, בד"כ מדובר במחיר בסיסי (פה ושם יש בלאי חלקים, החלפת ברקסים), אבל עדיין מדובר בעלות שנתית (אצלי לפחות) של כ - 4000 ש"ח. יקר ביחס לסוזוקי אלטו, לא יקר באופן כללי ביחס לרכב יוקרה.

כיום - VOLVO S-80 T-5 מודל 2011

בעבר - VOLVO S-60 T-5 מודל 2003

בעבר - SEAT LEON 1800 אוטו' מודל 2002

פורסם

הערה לפותח השירשור - אם אתה מחפש פוזה, איבזור, עור (כך הבנתי מהתיאור שלך) אז אתה עלול להתאכזב. הדגמים המאובזרים (עם עור, חישוקי מגנזיום, סטריאו איכותי וכו') הם בד"כ דגמי הטורבו, בדגמים האטמוספריים מהשנתונים שציינת היה בד"כ איבזור בסיסי למדיי, בחלקם מושבי בד, צלחות רגילות לגלגלים ומערכת שמע בסיסית שאין בה אפילו נגן תקליטורים.

כיום - VOLVO S-80 T-5 מודל 2011

בעבר - VOLVO S-60 T-5 מודל 2003

בעבר - SEAT LEON 1800 אוטו' מודל 2002

• תוכן חדש...