Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4696 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי פיאסטה 2010, שהגיעה כמעט ל60K אני מתכנן להכניסה לטיפול במוסך מורשה יבואן, מעדיף יבואן מכיוון שהרכב באחריות וכ"ו.

ממה שידוע לי, צריך להחליף בטיפול: שמן מנוע, מסנן שמן מנוע, מסנן אוויר, מצתים (מדובר במצתי אירדיום כמדומני, והם עולים פי 3-4 יותר ממצת רגיל, ועקב כך מחזיקים יותר, שוב כמדומני). בנוסף, צריך להחליף רפידות בלמים קדמיות וצלחות בלמים קדמיות, אז גם להחליף את נוזל הבלמים.

מסנן מזגן החליפו לפני 15K. למקשים, את המסנן אוויר החליפו לפני 30K. לכן, לדעתי הגיע זמנו.

מבירור במוסך נאמר שטיפול 60K לרכב הזה עולה באיזור ה800 ש"ח.

אמרתי שצריך להחליף גם רפידות וצלחות קדמיות, אז המזכירה במוסך טענה שיש להוסיף עוד 1,000 ש"ח לחשבון. מה דעתכם על המחיר? מאפיין מוסך מורשה? נהוג לבקש הנחה? מה גובה ההנחה המקובלת הניתנת אם בכלל?

מה עוד צריך או רצוי להחליף? האם נהוג לחבר את הרכב לסורק תקלות ולבדוק תקלות במחשב הרכב? מה עם נוזל הבלמים? הבנתי שרצוי לרוקן אותו לגמרי מהמערכת ולא רק מכוסית המילוי כמו שרוב המוסכניקים עושים. אני יכול לדרוש שיבצעו את ההחלפה בדרך הארוכה אך העדיפה?

עצות ודגשים נוספים יתקבלו כמובן בברכה :-)

פורסם

בהתחשב בסיפור עם הפלאגים, המחיר נשמע סביר. אני לא יודע אבל מה זה "מחזיקים יותר" גם פלאגים רגילים של 20 ש"ח האחד מחזיקים 60K.

בנוגע לברקסים: זה קצת יקר, אפשר לרכוש חלקים איכותיים בעצמך ולבצע את ההחלפה בכל מוסך בתמורה לעבודה, יחסוך לך 300 ש"ח לפחות, אם תקנה את החלקים בחנות הנכונה.

פורסם

מחיר סביר ביותר למוסך מורשה. בוודאי שכמו תמיד תוכל לחסוך עוד קצת אם תלך למוסך כללי.

תבדוק שברפידות המחיר שנתנו לך הוא על מוצר מקורי ולא תחליפי (זה הבדל של 100-200 ש"ח) אם אינני טועה.

זה מוסך שטיפלת בו גם קודם לכן? אם כן, אל תתבייש לבקש הנחה.

אני מטפל בפוקוס במוסך קבוע ותמיד בודק שגם קיבלתי הנחה בסוף, בד"כ אצלי זה היה 10% על עבודה+ 10% על חלפים, וזה ככה בלי לדבר הרבה.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם

לדעתי מחיר מצויין אבל נשמע זול מדי למוסך יבואן.

הפלאגים לבד עולים אצלהם כ 100 ש"ח לכל אחד ולפי המפרט שרשמת, כולל בלמים ועבודה (גם של הטיפול וגם של הבלמים) יש לי הרגשה שיצא לך משהו כמו 2,500 ש"ח.

באשר למה צריך ומה לא, אז דע לך במוסך יבואן עובדים לפי הספר, והטיפול יתבצע בדיוק לפי הוראות היצרן העולמי, קרי מה שרשום להם להחליף יחליפו, גם אם לך החלק נראה תקין או הנוזל נראה עדיין טוב, כי זה מה שהיצרן המליץ, ואתה כמובן תשלם בהתאם.

להזכירך אין חובה לבצע את הטיפול שם בכדי לשמור על האחריות, אני יודע שאולי יותר פשוט אח"כ אם יש בעיה, ובמידה מסויימת אני מבין את האנשים שמטפלים במוסך יבואן מיום רכישת הרכב ובראש שקט, למשל יש כאן משהי בעבודה כאן ש 13 שנה הייתה במוסך יבואן ולמעט טיפולים שותפים לא היה לה תקלה אחת ברכב.

לשיקולך.

• ספונסר פורום
פורסם

800 ש"ח לטיפול שכולל גם החלפה של פלאגים וגם שם מסנן אוויר וגם של מסנן מזגן זה מחיר מאוד זול. לדעתי בפועל המחיר יהיה גבוה יותר, אולי הפקידה איתה דיברת לא הבינה שהטיפול כולל את כל.

פורסם

בסופו של דבר מי שמשלם את החשבון הוא אני. לכן, מה שכתבתי שצריך להחליף זה גם מה שכתוב בספר הרכב.

חוץ ממסנן המזגן, אותו כאמור החליפו לפני 15K ואני לא רואה סיבה להחליפו שוב בטיפול זה. ואני גם אדאג שכך יהיה.

אני אברר שוב לגבי המחיר, למרות שהדגשתי שמדובר בטיפול גדול של 60K.

הבעיה, שהפקידה אמרה לי שאת המחיר המדויק יוכלו לומר לי כשהרכב יהיה על הליפט ואז אני דיי שבוי אצלהם גם אם המחיר לא יראה לי.

פורסם

מעיון בפרטי טיפולי עבר ברכב במהלך 15K,30K,45K במוסך מורשה יבואן אחר, המחירים הם כדלקמן:

מסנן שמן 55

שמן מנוע 171

נוזל בלמים 48

מסנן אוויר 161

דיסקיות בלם 425 (מדובר ברפידות בילום, אלה המתלבשות על צלחות הבילום, כן?)

מחיר עבודה מהטיפול הארוך ביותר שמוגדר כשעה ו10 דקות הוא 220 ש"ח.

כל המחירים הם לפני מע"מ. המחיר של צלחות הבילום והמצתים (שאמורים להיות מסוג אירדיום) לא ידוע, מהסיבה הפשוטה שעוד לא יצא לי להחליפם.

אשמח לתמחור ממביני עניין.

פורסם

קודם כל אתה לא שבוי של אף אחד! דע את זכויותך! על פי חוק הם חייבים לתת לך הצעת מחיר מפורט לפני תחילת העבודה, וזה בא לידיי ביטוי שבעתיים במוסך מורשה. גם אם האוטו על הליפט זכותך לבקש שיורידו אותו כי המחיר לא מתאים לך. אל תתבייש להתמקח אתה במדינת ישראל, אם תבוא בגישה כזו באמת "ידחפו" לך מחיר.

סך הכל המחיר נשמע סביר לטיפול כזה, ואחרי הכל זה מוסך מורשה ובדרך כלל המחירים שם גבוהים ממוסכים אחרים. אם אתה מעוניין לשמור על האחריות תעשה מה שנראה לך :-)

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

הייתי היום במוסך מורשה יבואן לטיפול 60K.

עלות עבודה: טיפול 60K ז.תקן 0.70 126 ש"ח

החלפת נוזל בלמים ז.תקן 0.4 72 ש"ח

פ\הדיסקית בלם קד' שני צדדים ז.תקן 0.9 162 ש"ח

עלות חלפים: מסנן שמן 55 ש"ח

מצתים 90 ש"ח

שמן מנוע 5W30 חצי סינטטי 188 ש"ח

נוזל בלמים 36 ש"ח

דיסקיות בלם קד' 326 ש"ח

צלחת בילום קד' 584 ש"ח

סה"כ כולל מע"מ 1,937 ש"ח

המצתים התבררו כרגילים ולא אירדיום, שאלתי כמה פעמים, נאמר לי שזה הסוג שצריך ולא משתמשים באירדיום ושהם מחזיקים 60K.

נאמר לי שלא צריך להחליף מסנן אוויר, הוציאו את הקיים ניקו אותו ואת בית המסנן והחזירו, גם כן נאמר שיחזיק עוד 30K בלי בעיות.

כל החלפים כמובן מקוריים והשמן הוא של מוטוקרפט, מיכל בצבע אדום.

המחיר הוא לאחר הנחה של 10% על עלות העבודה, 10% על החלפים ביניהם 15% על הדיסקיות והצלחות ו30% הנחה על השמן.

בגדול, אני מאוד מרוצה מהעבודה והמחיר לטעמי לפחות ממוסך מורשה סביר. לטיפול כזה.

אשמח לשמוע את דעתכם בעניין.

פורסם

30% הנחה על שמן חצי סינתטי, כלומר שילמת מחיר של סינתטי מלא וגם לאחר הנחה שילמת יותר יקר.

אבל זה המחירים מורשה יבואן.

Opel Adam S 2017

• תוכן חדש...