Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מחשב לא נדלק

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4713 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה . אודה ואתוודה. לא זוכר מתי לאחרונה פתחתי את המחשב והתעסקתי איתו. המחשב לא שלי , קיבלתי אותו והעברתי אותו לאחי . בוצע כיבוי בהצלחה לפי הנוהל ומאז - דממת אלחוט. על הלוח אם ישנה נורה שדולקת כאשר אני מחבר חשמל . אני מסיק מכך שספק עצמו תקין. אני במסגרת כמה שאני חלוד ניסיתי לפתוח את המארז ורק בעזרת מספריים נפתח. עשיתי לעצמי חתך שלא מבייש קטוע גפיים. בכל מקרה צילמתי כמה תמונות ואני חושד שהבעיה היא דווקא בכפתור הדלקה שלא מספק זרם כאשר הוא נלחץ. סימנתי בתמונות בצבע אדום במקביל לחוט שנראה כמו סיליקון שקוף שהולך לשום מקום. לא בטוח שיש לו שימוש . בשביל זה אני צריך אתכם חברים . הסיליקון או החוט השקוף מחובר או יוצא אם תרצו , מהעיגול השחור מימין לקווים האדומים שסימנתי.

IMG_3871.jpg

IMG_3870.jpg

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

פורסם

זה שהלד שעל הלוח אם נדלק לא אומר שהספק תקין.

בשביל לשלול את בעיית כפתור ההדלקה (וזה יכול להיות גם תקלה בספק, ו\או לוח אם לדוגמא) תסתכל לאן מובילים החוטים של הכפתור ולאיזה פינים על לוח אם הכבל מתחבר. תוציא את הכבל ותקצר את הפינים החשופים - קח מברג, ותגע בו זמנית בשתי הפינים.

אם נדלק, יופי. אם לא - זה לא הכפתור.

שלב שני: נתק את המחשב מהחשמל ולחץ מס' פעמים על כפתור ההדלקה, לאחר מכן חכה כרבע שעה ורק אז חבר אותו לחשמל ונסה להדליק שוב.

פורסם
זה שהלד שעל הלוח אם נדלק לא אומר שהספק תקין.

בשביל לשלול את בעיית כפתור ההדלקה (וזה יכול להיות גם תקלה בספק, ו\או לוח אם לדוגמא) תסתכל לאן מובילים החוטים של הכפתור ולאיזה פינים על לוח אם הכבל מתחבר. תוציא את הכבל ותקצר את הפינים החשופים - קח מברג, ותגע בו זמנית בשתי הפינים.

אם נדלק, יופי. אם לא - זה לא הכפתור.

שלב שני: נתק את המחשב מהחשמל ולחץ מס' פעמים על כפתור ההדלקה, לאחר מכן חכה כרבע שעה ורק אז חבר אותו לחשמל ונסה להדליק שוב.

את הקטע עם החשמל סטטי ניסיתי כבר לבצע. לא עזר. לקצר את הפינים החשופים הכוונה לגעת עם המברג בחלק המתכתי שלהם?

מה לגבי החוט השקוף שציינתי . יש לו קשר למשהו ? איך לוח אם לא תקין יכול לגרום למחשב לא להדלק ?

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

פורסם

היי,

בהחלט ויש מצב וספק תקול, אך אי אפשר לדעת בדיוק עד שמחליפים באחר, יכל להיות גם בורד ויכול להיות אולי זיכרון לעיתים.

אם אתה לא טכנאי, אז כדאי שתפנה למעבדה שלא יקרה נזק שלא צריך לך ולמחשב :-)

עצה ;נתק תהארדיסק לפני כל הנסיונות, תמידע חבל לאבד.

בהצלחה!

= !It's Not just a 0~1-Signal, It's the Sound-Quality =

--HU-Alpine.W650~DSP-BIT1*[AMP: JL_Audio-E.4/300 @SP_JL_C5-650 &Hertz-165XL]

[(2X AMPS: JL-MONO_XD-600.1@ 2X SUBS: JL_10W3v3-(4]

פורסם

תקשיב אני נושם מחשבים מגיל 13. אממ אני בן 29 כיום. אז יש לי מושג או 2. פשוט אני לא בעניינים עקב חוסר זמן / רצון לגעת במחשב. מניסיוני הדל אני לא זוכר שלוח אם דפוק אמור לגרום למחשב לא להדלק. בטח לא זכרון.

פורסם

אז כנראה לא נשמת את המחשבים שאני נשמתי.

זיכרון לרוב לא יגרום לתופעה הזאת (למרות שראיתי כבר מקרים כאלו) אבל לוח האם זה המחשב, אז בהחלט שבעייה בלוח יכולה לגרום לו לא להדלק.

פורסם

מחר אני אבדוק לגבי השיטה עם המברג. אבדוק גם אם יש קבלים מנופחים על הלוח. אם יש עוד הצעות בכיף. אשמח.

פורסם

על הדרך אם יש לך חוש טכני, תנתק את החיבורים של הספק ללוח האם, אחד של 4 פינים והשני 20 או 24 פינים.

בחיבור הגדול מצא חוט ירוק ולידו מצד ימין או שמאל חוט שחור.

תקצר ביניהם בעזרת פינצה או חתיכת חוט קטנה, אם הספק לא נדלק אז לפח, אם כן תמשיך לבדוק מבלי לשלול את הספק.

הלד על הלוח מורה על קיום של 5V מתח בחיבור VSB, זה מה שאפשר לפני 10 שנים לעבור ממתג ללחצן, הדבר היחיד שזה אומר זה שהפיוז בספק תקין, מעבר לזה אי אפשר להסיק מזה מסקנות.

לוח אם תקול בהחלט יכול לגרום למחשב לא להדלק.

תקלה של לחצן יחסית נדירה, עדיין מדובר על רכיב בסיסי מעוד, אפשר לומר על כול לחצן תקול יש 100 ספקים שרופים.

אודי A4

דימה.

פורסם

אה מצויין אם אתה בענייני הברזלים,

זכרון בד`כ מצפצפ אבל אני גם נתקל במצב שגם מחשב לא מניע, נסה לפרק ולהשאיר דימ אחד,

ואם יש כרטיסים אחרים גם אותם.

בכל מקרה אני מניח שמדובר בספק, תבדוק אותו ותתקדם הלאה.

בהצלחה

= !It's Not just a 0~1-Signal, It's the Sound-Quality =

--HU-Alpine.W650~DSP-BIT1*[AMP: JL_Audio-E.4/300 @SP_JL_C5-650 &Hertz-165XL]

[(2X AMPS: JL-MONO_XD-600.1@ 2X SUBS: JL_10W3v3-(4]

פורסם

אם יש בבית מולטימטר אז לקצר את הספק כוח להדלקה כמו ש-Ave ציין, ואז לבדוק את המתחים כאשר המינוס הוא שחור, ואתה מחליף את הפלוס כל פעם, צריך להיות לך 12V, 5V, 3.3V יחסית יציבים (פלוס מינוס 10% זה סביר לספק שאין עליו עומס)

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

טוב בגלל שאין לי את הזמן ואת החשק לקצר כמו שהציעו את החוטים. עשיתי בדיקה הכי מינימלית . חיברתי את ספק הכח של המחשב של אחותי למחשב שלי ואין תגובה. אז אני מניח שזה 99 % ספק. הספק הוא אותו ספק כמו אצלי בדקתי וגם הלוח זהה והמעבד. אני מעלה תמונה של הספק. אם יש למישהו כזה ורוצה למסור אני אודה. אם לא גם כמה עולה ספק כזה בחנות יעזור. תודה.

IMG_3877.jpg

פורסם

בהנחה שחיברת את הכל כמו שצריך, ובהנחה שהמחשב של אחותך עבד, הניסוי שלך מצביע דווקא על לוח-אם תקול, או שלא הבנתי את ההודעה שלך.

ספק כזה יעלה בסביבות 90 שקל.

פורסם
בהנחה שחיברת את הכל כמו שצריך, הניסוי שלך מצביע דווקא על לוח-אם תקול, או שלא הבנתי את ההודעה שלך.

ספק כזה יעלה בסביבות 90 שקל.

ניתקתי את הספק כח מהלוח אם של אחותי וחיברתי אותו ללוח אם של המחשב שלי. זה מן פלסטיק מלבני עם 12 חריצים.

חיברתי חשמל רק למחשב שלי. הייתי צריך לחבר חשמל לשניהם ?

פורסם

צריך לחבר עוד חיבור ריבועי עם 4 פינים.

אתה מנתק את הספק לגמרי מהמחשב של אחותך ומחבר רק 2 חיבורים ללוח האם שלך (מלבן עם 20\24 פינים וריבוע עם 4 פינים).

את החשמל אתה מחבר לספק שאתה מנסה להפעיל.

פורסם

ממה שאתה מתאר זה דווקא בטח לא ספק, או לא רק ספק.

אם חיברת את הספק מהמחשב של אחותך לשלך ואין שום תגובה - תמשיך לחפש...

אם אתה בעל חוש טכני

פרק את הספק שלך וחבר אותו למחשב של אחותך.

עובד? יופי.

חפש קבלים נפוחים/נוזלים על הלוח.

אם לא מצאת תפרק את המעבד שלך ושים אותו על הלוח במחשב של אחותך (בהנחה והם בעלי אותם תושבות).

עובד? יופי.

פרק את הזכרונות מהלוח שלך ותשים אותם על הלוח של אחותך.

עובד? יופי.

אם עד עכשיו הכל עובד אז מזל טוב, הגיע הזמן להחליף לוח.

HU: Alpine W520 processor: JBL MS8 comp: Audison voce 3way @ Zapco reference 1000.4 & Zapco reference 350.2 Sub: Hertz HX300D @ Audison LRX 1.1

• תוכן חדש...