Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4740 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

שאלה אולי קצת "פסיכית" אבל חייב לשאול.

ברכב 4 רמקולים :סט קידמי -קומפוננט "לנזר" וסט אחורי "טמפו".הטמפו יושב על המגש האחורי. כמובן שאסור לחבר יותר מסט אחד 4 אום כי אחרת תרד נצילות הרמקול וגם ייתכן שיכולה להשרף יציאת הרמקול במכשיר עצמו .האם נכון הדבר?

בדלתות הרכב האחוריות ישנם זוג רמקולים לא מחוברים. האם אפשרי לחברם ליציאת הסאב ברדיו דיסק? האם אפשרי לשים זוג רמקולים וזה ייתן אפקט כמו סאב?

בטוח לא כמו סאב אחורי+מגבר(אין כסף).האם בכלל אפשרי לעשות זאת?כמובן שזה הופך להיות פסיבי ,אבל יש כיוונים במכשיר עצמו.

אני מנסה לחסוך ולקבל איזשהו אפקט.

בקיצור האם אפשרי "קומבינה "כזאת בלי לפגוע במכשיר ,כי היציאות שלו הם בניפרד מיציאות הרמקולים.

מבקש תשובה עיניינית.מה גם שנכון אם אפשרי אני אשים זוג וופרים 6.5 בדלתות.

פורסם

אם כשאתה מתכוון יציאת הסאב ברדיו דיסק אתה מדבר על יציאת ה rca אז לא, זו יציאה לא מוגברת, ולא תקבל מחיבור ישיר אליה שום דבר.

אתהי יכול לחבר עוד זוג רמקולים ליציאה של הרדיו דיסק, רק בחיבור טורי (ככה שתתקבל התנגדות של 8 אוהם, או שתבדוק אם הרדיו דיסק יכול לעבוד ב 2 אוהם,לרוב זה לא אפשרי), בכל אופן חיבור של שני אלמנטים מקצץ את ההספק עליהם, ז"א אם הרדיו דיסק מוציא באזור ה 14-22 wrms ליציאה, אז כל אלמנט שיחובר בטור או במקביל יקבל חצי, לא מספיק.

מה שכן היה איזה פרויקט diy של מישהו שהוסיף סאב אקטיבי בייתי (של מחשב) למערכת, הוא דיווח שכן הוא קיבל את האפקט והשלמת התדרים, זה מצריך קצת ידע באלקטרוניקה, מכיוון שצריך לדעת לעקוף ולבטל את השנאי הפנימי, בהחלט אפשרי, אני כרגע מהנייד, אבל אני יעלה לך קישור מאוחר יותר.

עריכה: מצאתי את הקישור, תעבור על זה

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=396850

SCANSPEAK

פורסם

שלום לכולם,וגם לbengee

תשמע עברתי על הקישור וזה על אמת "אחלה" פרוייקט קטן.

בו נחשוב להרחיב את הפרוייקט ונעשה את אותו דבר רק אם 2 וופרים בדלתות האחוריות. ניקח כמובן כמו בקישור מגבר של סאב למחשב נעשה את כל החיבורים שהאדון עשה.האם יעבוד במגבר הקטן הזה ?יסחוב את 2 הוופרים?אני גם מבין שאת כניסות הrca הם מחוברים ברדיו דיסק ליציאות הסאב נכון?

פורסם

תשמע מה שהבחור עשה שם, (ואגב זה לא "אחלה", זה באמת אחלה פרויקט, שימושי, זול ומשיג מטרה), הוא רק חיפש השלמה בעוד שאתה מחפש לעלות רמה, שני דברים שונים לגמרי, מגבר כמו שיש בסאב קטן של מחשב מתאים לרמקול אחד, יכול להיות שהוא יוכל להפעיל 2 אבל לא בסטראו, ולא באיכות. יש מערכות 2.1 שכל ההגברה נמצאת שם ואכן זה יכול לעבוד, לא בטוח לגבי כמה עוצמה זה יוציא, שלא נדבר על האיכות כי גם בבית מערכת 2.1 לא ממש עושה את העבודה, ובאוטו התנאים קשים יותר.

בשורה התחתונה אם חסר לך השלמת באס, ותקציב נמוך זה יכול להיות אחלה פתרון, אם אתה מחפש להפעיל ככה 2 וופרים תחשוב לכיוון של הוספת מגבר, ואם אין תקציב כרגע, חכה קצת.

וכן, המגבר + סאב הזה מחובר ליצאות הסאב של ה HU.

SCANSPEAK

פורסם

תודה רבה על התשובה.ניראה מה נעשה.

מה שאני עדיין לא מבין זה -הרי בhd יש יציאת סאב שהיא מוגברת דרך הhd (סאב פסיבי)אם החיתוכים.מה אי אפשר לחבר וופר לחיבורים אלה ולשמוע?או קיי לא כמו סאב אקטיבי +מגבר ,אבל.........

פורסם

דבר ראשון hd זה או Hard Disc או איכות צפייה בטלויזיה, ואני מעריך שאתה מתכוון ל Head Unit שזה רדיו דיסק, יחידת ראש.

אני מעריך שאתה מתכוון ליציאת ה rca ברדיו דיסק שאתה מתכוון ליציאה לסאב, ולא חיבור של אלמנט אליה ללא מגבר לא יועיל.

סאב אקטיבי- תיבה שמכילה סאב ומגבר, מתחבר אליה מתח הזנה, אדמה וrca, פחות נפוץ מכיוון דאי אפשר לבחור מגבר/סאב ספיצפי, מה שיש בקופסה זה מה שיש.

הקונפיגורציה הנפוצה יותר היא סאב ומגבר בנפרד.

SCANSPEAK

פורסם

יש לי פיוניר-יש בו את כל החיתוכים והכיוונים שצריך לסאב .אני לא הבנתי למה אין אפשרות לחבר לזה וופר ושיתחיל לעבוד

פורסם

כי, כמו שענו לך, היציאה לא מוגברת.

אתה לא יכול לחבר רמקול ליציאה לא מוגברת.

למען הסר ספק, אם אתה יודע שיציאת הסאב מוגברת ב-HU (עוד לא נתקלתי במכשירים כאלו, אבל...) אז זה יהיה אפשרי לחבר לו וופר ישירות.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

שלום לכולם

המשך שרשור כי העניין מאוד מעניין אותי ובטח גם גולשי פורום נוספים.

בשירשור זה ראינו בחור שעשה "קומבינה"יפה .פרוייקט קטן על מנת לשמוע כאילו סאב ברכב. כלומר,יצא משהו.

ניסיתי אני לעשות את אותו דבר.בבית עשיתי ניסוי בשינוי מתח ל12v וזה עבד.

כאשר עברתי לרכב וחיברתי את יציאת הסאב למגבר שבניתי לכניסת האודיו שלו ,לא שומעים כלום רק את רחש הרמקול.ההגברה מהמגבר שבניתי (ממגבר של סאב למחשב) בסדר ,עובד.

למה לא שומע את הרדיו דיסק ברמקול המחובר למגבר שבניתי?

החיבורים שעשיתי:1)חשמל -ישירות כולל פיוז 3v .

2)כניסת אודיו למגבר -בחיבור rca מהרדיו דיסק (יציאת סאב)לכוון המגבר בכניסת פלג 3.5(יש מתאמים).לא ביציאת האוזניות עשיתי זאת אלה בחיבור של כניסת אודיו במגבר.רק להבנת התהליך.

3)יציאת רמקול -מהחיבורים במגבר שיוצא חווט הרמקול.

השאלה כמובן ,למה לא שומע?כאשר בבית הניסוי הצליח כאשר במקום הרדיו דיסק חיברתי את האייפון או לחלופין את המחשב.(בבית המרתי את החשמל כמובן ל 12v על מנת שיהיה כמו ברכב.

האם הבעיה יכולה להיות בחוסר יידע איך מכוונים ברדיו דיסק.יש לי פיוניר 5075 .אני מכוון אותו לסאב ואין שום שמע שיוצא מהרמקול.

בבקשה תשובה.

פורסם

דבר ראשון פיוז מתנק כפונקציה של זרם, לא מתח, וערכו 3a, בכל אופן לא מומלץ בכלל להוציא מתח למגבר דרך יציאת המצת.

בדקת שמקור המתח (המצת) אכן עובד?

תבדוק במדריך של הרדיו דיסק איך מפעילים את יציאת הסאב.

SCANSPEAK

פורסם

יש מתח המגבר עובד.ונכון הפיוז זה A.

האם יש משהו שמבין ענין הזה של אופן התחלת כיול ברדיו דיסקים מפיוניר וזאת רק לגבי הסאב.תודה

פורסם

לא מצאתי מדריך לפיוניר 5075, זה הדגם?

תנסה בשביל הבדיקה להכניס אות למגבר בעזרת האייפון/נגן חיצוני.

SCANSPEAK

• תוכן חדש...