Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4791 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרגע חזרתי משטיפה של שתי הרכבים שלי.

התחלתי מהקסארה, החנתי אותה במקומה ועברתי לרנו.

מגיעה שכנה, שחונה פעם פה פעם שם, מתנחלת על חניות מה שנקרא(לפי דירות).

שמה ילד אחד בעגלה והילד השני רץ מפה לשם, עד כאן הכל טוב ויפה.

פתאום הילד מתקרב לסיטרואן ונותן לה מכה, מכה טובה, לא סתם שמעתי אותה חזק ממרחק 20 מטרים.

אני צעקתי לעבר האישה שתשמור על הילד שלה, והיא בתירוצים הרגילים של ״זה רק ילד״, אז אמרתי לה ״מה אם אני אתן לך עכשיו מכה באוטו?״, היא התחילה לאיים במשטרה.

אמרתי לה שתזמין, כי בינתים רק לאוטו שלי הביאו מכה, היא בתגובה קראה לי מטומטם והלכה.

איך ניתן להרחיק שרצים כאלה מהרכבים שלי? קינמון ופלפל אני מאמין שלא יעזרו.

בעלת החניה שאצלה השרץ הזה חונה היא זקנה חביבה שלא מזמן שכלה את בעלה, ולא בא לי לחפור לה.

איך ניתן להציק לשרץ מבלי לפגוע בה או ברכושה פיזית?

אני לא רוצה שהיא תתנחל על החניה של השכנה שלי, כי זה צמוד לרכבים שלי.

הבהרה, ישנם 45 מקומות חניה בבנין. ודוקא צמוד אלי היא בוחרת לחנות יימח שמה.

כדי לקשר עוד יותר לפורום הנ״ל, איזה חומרים מומלצים על מנת למנוע סימני ידיים שומניות להישאר על המרכב/שמשות?

פורסם
הרגע חזרתי משטיפה של שתי הרכבים שלי.

התחלתי מהקסארה, החנתי אותה במקומה ועברתי לרנו.

מגיעה שכנה, שחונה פעם פה פעם שם, מתנחלת על חניות מה שנקרא(לפי דירות).

שמה ילד אחד בעגלה והילד השני רץ מפה לשם, עד כאן הכל טוב ויפה.

פתאום הילד מתקרב לסיטרואן ונותן לה מכה, מכה טובה, לא סתם שמעתי אותה חזק ממרחק 20 מטרים.

אני צעקתי לעבר האישה שתשמור על הילד שלה, והיא בתירוצים הרגילים של ״זה רק ילד״, אז אמרתי לה ״מה אם אני אתן לך עכשיו מכה באוטו?״, היא התחילה לאיים במשטרה.

אמרתי לה שתזמין, כי בינתים רק לאוטו שלי הביאו מכה, היא בתגובה קראה לי מטומטם והלכה.

איך ניתן להרחיק שרצים כאלה מהרכבים שלי? קינמון ופלפל אני מאמין שלא יעזרו.

בעלת החניה שאצלה השרץ הזה חונה היא זקנה חביבה שלא מזמן שכלה את בעלה, ולא בא לי לחפור לה.

איך ניתן להציק לשרץ מבלי לפגוע בה או ברכושה פיזית?

אני לא רוצה שהיא תתנחל על החניה של השכנה שלי, כי זה צמוד לרכבים שלי.

הבהרה, ישנם 45 מקומות חניה בבנין. ודוקא צמוד אלי היא בוחרת לחנות יימח שמה.

כדי לקשר עוד יותר לפורום הנ״ל, איזה חומרים מומלצים על מנת למנוע סימני ידיים שומניות להישאר על המרכב/שמשות?

לגבי שאלתך האחרונה כל QD יעשה את העבודה היטב.

:wink: if it's not clean enough :arrow: add some elbow grease

**Warning, this post may contain sarcasm ... it's your decision to get upset about it**

בבקשה לא לשלוח לי ה.פ עם שאלות שרלוונטיות לפורום דיטיילינג :nono:

פורסם

משעמם לך.

אם הדברים האלו מרגיזים אותך, תנהג קצת ותתחרפן לגמרי מהתנהגות העם שלך על הכבישים.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

עצה שלי - אם החנייה שלך לא ב"מקום אסטרטגי בעייתי" מבחינת קושי חנייה והיא פשוט כמו כל חנייה רגילה אחרת בבניין - תבקש ממישהו אחר להחליף איתך חנייה, בטח לא בעיה למצוא מישהו עם רכב ישן / מישהו שלא אכפת לו שיגעו לו באוטו ולא תיהיה לו בעיה לעשות לך את הטובה הזאת.

זה הפתרון היחיד שאני רואה כרגע.

בקשר לסימני ידיים - עם הווקס הנכון במחיר הנכון לא יהיו סימני ידיים.

פורסם

בקשר לסימני ידיים - עם הווקס הנכון במחיר הנכון לא יהיו סימני ידיים.

אשמח להסבר.

יש ווקסים מסויימים שאם נגע בהם לא ישאר שום סימן? זה תלוי במחיר הווקס?

למשל בתערוכות רכבים בארה"ב (אני הייתי באחת בחיי וזה עוד לפני שידעתי מזה דיטיילינג)

שמים ווקסים משובחים ויקרים על בסיס קארנובה.

בהפסקה הראשונה שיש להם הם מהר מעבירים ספריי ווקס או QD על מנת להעלים את אוסף סימני הידיים שנותרו מסקרנים כמוני.

לדעתי זה לא תלוי בווקס.

:wink: if it's not clean enough :arrow: add some elbow grease

**Warning, this post may contain sarcasm ... it's your decision to get upset about it**

בבקשה לא לשלוח לי ה.פ עם שאלות שרלוונטיות לפורום דיטיילינג :nono:

פורסם
אשמח להסבר.

יש ווקסים מסויימים שאם נגע בהם לא ישאר שום סימן? זה תלוי במחיר הווקס?

למשל בתערוכות רכבים בארה"ב (אני הייתי באחת בחיי וזה עוד לפני שידעתי מזה דיטיילינג)

שמים ווקסים משובחים ויקרים על בסיס קארנובה.

בהפסקה הראשונה שיש להם הם מהר מעבירים ספריי ווקס או QD על מנת להעלים את אוסף סימני הידיים שנותרו מסקרנים כמוני.

לדעתי זה לא תלוי בווקס.

תלוי למה אתה מתכוון בסימני ידיים, ווקס הוא שכבת הגנה, זה מן ציפוי שקוף ומבריק לרכב - יש סוגים של סימני ידיים שלא משנה מה תעשה תמיד ישארו, לדוגמא - קצת לחות ותשים אצבע על המרכב - ישאר סימן של האצבע - ככה שאם אתה שואף לכזאת רמה של ירידה לפרטים (דיטיילינג) אז זה מטורף ואתה לא יכול להחנות את הרכב במקום פתוח / במקום שיש מצב שיהיה אבק / ליסוע ברכב כדי שלא יעוף עליו חול ויפגע ויצור סווירל קטן.

מצד שני אם תשים ווקס איכותי ותעביר את גב היד על המרכב - סביר להניח שלא יראו כלום...

אני מרגיש שלא הסברתי את עצמי מספיק טוב אז אני יעשה סוג של סיכום - ווקס איכותי ישמור על הצבע המקורי מפני פגיעות כאלה, אבל הסימנים יכולים להישאר על הווקס, לא יודע אם יש ווקס שיכול לגרום לכך שלא יידבק לכלוך אחרי שידיים לחות של ילד ששיחק כדורגל נגעו בו (אם חשבת שזה מה שהתכוונתי אליו אז מצטער זאת לא הייתה כוונתי) מה שכן - הווקס ישמור על הצבע המקורי ויגרום לכך שיהיה יותר קל לנקות את הסימנים (בווקס איכותי גם אם תעביר מטלית יבשה זה ירד בשניות).

בתערוכות רכב עם מנקים עם ספריי בשביל הברק, פוזה ושאר ירקות.

פורסם

בשנה שעברה בחג הפסח השכנה החליטה שהיא עושה על האש בגינה ממול לרכבים שלי

אבל יש גדר ולא מפריע לי שיהיה לה לבריאות הבן הקטן שלה בגיל 11 התחיל לשחק בכדור ולא נתן לי לישון

(בדיוק חזרתי מהעבודה) לבסוף יצאתי אל החלון ובאותה שניה אני קולט על חם את הבן שלה מרים אבן וזורק אותה באויר ותנחשו היכן

האבן נפלה בידיוק על המכסה של המנוע שלי מה זה רתחתי ירדתי לבדוק אם יש נזק ולמרבה המזל לא היה נזק נגשתי לאמא שלו

ואמרתי לה שתשים לב לבן שלה כי בדיוק לפני רגע ראיתי אותו שהוא זרק אבן שפגעה לי ברכב ומה התגובה שלה הייתה ניחשתם נכון זה לא הוא שזרק אבן זה בטח אחד מהשכנים מלמעלה ואני אומר לה אבל אני ראיתי אותו לא סתם אני ניתפל

אליו יש פה עוד 10 ילדים למה אני לא אומר שזה אחד אחר ואיך שכן יזרוק אבן מהבית מה אנשים מחזיקים אבנים בבית.

בקיצור חברים יש אנשים סתומים שנותנים לילדים שלהם תמיכה במקום לתת להם בראש ולכן אלו אנשים שמבינים רק באלימות.

כי אין טעם לדבר איתם והילד הזה שזרק לי אבן על האוטו באותו הרגע היה בא לי לבעוט לו בראש אבל רק בגלל שהוא ילד קטן

אז הבלגתי.

בהעלותי::smilecolr:hihi:

Ford cortina mk5 1982 2100cc

Ford focus 2013 titanum

פורסם
בשנה שעברה בחג הפסח השכנה החליטה שהיא עושה על האש בגינה ממול לרכבים שלי

אבל יש גדר ולא מפריע לי שיהיה לה לבריאות הבן הקטן שלה בגיל 11 התחיל לשחק בכדור ולא נתן לי לישון

(בדיוק חזרתי מהעבודה) לבסוף יצאתי אל החלון ובאותה שניה אני קולט על חם את הבן שלה מרים אבן וזורק אותה באויר ותנחשו היכן

האבן נפלה בידיוק על המכסה של המנוע שלי מה זה רתחתי ירדתי לבדוק אם יש נזק ולמרבה המזל לא היה נזק נגשתי לאמא שלו

ואמרתי לה שתשים לב לבן שלה כי בדיוק לפני רגע ראיתי אותו שהוא זרק אבן שפגעה לי ברכב ומה התגובה שלה הייתה ניחשתם נכון זה לא הוא שזרק אבן זה בטח אחד מהשכנים מלמעלה ואני אומר לה אבל אני ראיתי אותו לא סתם אני ניתפל

אליו יש פה עוד 10 ילדים למה אני לא אומר שזה אחד אחר ואיך שכן יזרוק אבן מהבית מה אנשים מחזיקים אבנים בבית.

בקיצור חברים יש אנשים סתומים שנותנים לילדים שלהם תמיכה במקום לתת להם בראש ולכן אלו אנשים שמבינים רק באלימות.

כי אין טעם לדבר איתם והילד הזה שזרק לי אבן על האוטו באותו הרגע היה בא לי לבעוט לו בראש אבל רק בגלל שהוא ילד קטן

אז הבלגתי.

אני מדליק גחל לנרגילה מהמרפסת ואני רואה את הילד מהבניין ממול זורק אבנים מהעדנית שלו על הרכבים שמתחת למרפסת, סתם מפיל את האבנים כדי לראות מה יקרה, ככה מפיל כמה אבנים שגרמו לשריטות בגגות ומכסי מנוע של הרכבים (אבן מקומה שנייה זה לא נעים) הוא לא ילד קטן הוא בכיתה ו' או ז' שכנראה סתם אוהב להרוס דברים, כמובן שהתחלתי לצעוק לו - נחשו מה ? שבוע אחרי זה קלטתי אותו שוב עושה את זה... מקווה שאני לא יראה אבן מתקרבת לרכב שלי כי אז הלשון שלו תנקה לי את הג'אנטים..

פורסם

תראה יניב אנשים כאלה יש רק דרך אחת להתנהל מולם,וזה לשחק אותה משוגע על כל הראש (כמובן לא להגיע למעשים)

ישר תצא עליה "פעם הבאה אני שובר לך ולילד שלך את הידיים" גם אם היא תקרא למשטרה, שתוכיח שאמרת את זה.

ומקסימום השוטרים יגידו לה שתתרחק ממך ומהרכב שלך.

הערה:יש לציין שאסור להתנהג באלימות!! אבל יש אנשים במדינתו שמבינים רק כוח ואיומים,כאשר מעמידים אותם במקום הם מתחילים להתנהג כמו בני אדם!

פורסם

אפשרי רק כאשר האמא תהיה לבד, אבל עדיין לא כדאי שהילד יראה את זה, הוא מספיק מסכן שיש לו אמא מטומטמת.

פורסם

הפתרון שלי לשים מצלמה, כיסוי ולצעוק במגפון על כל מי שנוגע ברכב.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
אפשרי רק כאשר האמא תהיה לבד, אבל עדיין לא כדאי שהילד יראה את זה, הוא מספיק מסכן שיש לו אמא מטומטמת.

האמת היא שעדיף שהילד יראה. האמא מגוננת מדי ומראה לו עולם ורוד. אם ישמע איום כזה הוא בחיים לא יעז,אלה אם הוא סאדיסט.:evil:

פורסם

יש לך 2 אופציות חוקיות לפעול מהמצב שהגעת אליו:

א) לצלם את הרכב שלך 24 שעות ובמידה ותתפוס אותם שוב פעם על חם לפנות למשטרה. אני מבטיח לך שהאמא תזחול על 4 בכדי שתבטל את התלונה אחרת העתיד של הבן שלה נדפק (וכפי שאתה רואה היא דיי מגוננת על הילדים שלה).

ב) להחליף חניה כדי להתרחק כמה שיותר מהמפגע.

כל פתרון אחר שיציעו לך פה יכול לסבך אותך קשות, ותאמין לי שאתה על סף ההגדרה של מטריד (אתה לא רוצה לדעת מה יקרה כשהאישה תפנה למשטרה ותציין את השם שלך, שאתה נטפל אליה ומאיים).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

בינתים מצאתי משהו יותר מעצבן, זכיתי בשפשוף חדש, עמוק, בפגוש הקדמי מצד ימין בקסארה :x

מתחת לצבע, מעל היסוד. בעעע :evil:

זה לא קשור לשכנים.

• תוכן חדש...