Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4794 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בכל רכב, גם בכאלו ללא בקרת אקלים וללא שום מצב אוטומטי מדחס המזגן נכנס לפעולה ומפסיק את פעולתו כמה פעמים בדקה, זה מתוכנן להיות כך ולא מזיק למדחס.

בבקרת אקלים מצב AUTO שומר על טמפרטורה שנקבעה על ידי כיוון עוצמת המאוורר וכיוון טמפרטורת האוויר שיוצא, כלומר הוא לוקח בחשבון את טמפרטורת האוויר בתוך הרכב ואת עוצמת השמש (יש חיישן מתחת לשמשה הקידמית).

במצב רגיל מוזרם אוויר בטמפרטורה קבועה ובעוצמה קבועה, ללא התחשבות במאפיינים חיצוניים.

מצב eco זו תוכנית שמפעילה את המדחס לפרקי זמן קצרים יותר, תוך הקטנה מסויימת ביעילות הקירור.

פורסם

רק כדרך אגב, בפיאסטה שלי אכן מורגשת ירידה משמעותית בסחיבה. צריכת הדלק עולה בעיר מ 1 ל 11 ק"מ ל 1 ל 9 ק"מ כאשר אני מפעיל מזגן. בהחלט הבדל משמעותי. מנועים קטנים מתקשים לתפקד עם מזגן פועל.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

יש לך מזגן בהתקנה מקומית?

מזגנים מקומיים תמיד הפריעו מאוד לסחיבה והעלו את צריכת הדלק משמעותית.

פורסם
לא....

ברור ששלך במאזדה 3 לא התקנה מקומית.

תקופה ההתקנות המקומיות בארץ הסתיימה בסוף שנות ה 90. עד שנת 97-8 עוד היו דגמים זולים (פיז'ו 205, פונטו וכו') שהגיעו ללא מזגן והתקינו להם מזגן בארץ).

מאז כל הרכבים הפרטים מגיעים עם מזגנים מקוריים בלבד.

השאלה שלי הופנתה לבחור עם פורד פיאסטה.

פורסם
יש לך מזגן בהתקנה מקומית?

מזגנים מקומיים תמיד הפריעו מאוד לסחיבה והעלו את צריכת הדלק משמעותית.

אכן כן בוקי, המזגן הותקן בארץ. יש עדיין את המדבקה על מכסה המנוע שעליה רשום תאריך ההתקנה, סוג הגז, כמות הגז וגם מידת הרצועה.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם

בסופר לנסר 97 שלי אני מרגיש איך המזגן מוריד את הכוח מהמנוע.

יש גם כפתור מתחת לדוושה שאין לי מושג מה הוא עושה (מוריד הילוך למטרת עקיפה?)

בכל אופן אולי ברכבים ישנים יש יותר השפעה לכך, אבל בהחלט ככה או ככה יש השפעת המזגן לרעה על ביצועי רכב, ומן הסתם זה לגיטימי, אתה מפעיל מכשיר חשמלי שדורש כוח ועוד מדחס.

Opel Adam S 2017

פורסם
בסופר לנסר 97 שלי אני מרגיש איך המזגן מוריד את הכוח מהמנוע.

יש גם כפתור מתחת לדוושה שאין לי מושג מה הוא עושה (מוריד הילוך למטרת עקיפה?)

בכל אופן אולי ברכבים ישנים יש יותר השפעה לכך, אבל בהחלט ככה או ככה יש השפעת המזגן לרעה על ביצועי רכב, ומן הסתם זה לגיטימי, אתה מפעיל מכשיר חשמלי שדורש כוח ועוד מדחס.

בקורולה של אחותי ירידה בסחיבה בעקבות מזגן מורגשת רק בעליות. במישור הכל בסדר גמור. המזגן בעצמו צורך כמה כוחות סוס אבל שיש לך מעל 100 כ"ס 10 כ"ס סוס פחות לא ממש מזיזים לו. כמו שאמרו כאן, במנועים גדולים (מן הסתם גם גבוהי הספק) המזגן לא מורגש ממש. אם מדברים, כמה כוחות סוס בערך המזגן צורך?

• תוכן חדש...