Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4618 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמה דברים,

ראשית...

- הכמויות שהשתמשתי בהם הן מאוד מינוריות כמו שציינו כאן, לא שייפתי את העופרת אלא רק חתכתי אותו עם מספריים - ולכן אין שום סיכוי שחלקיקים ממנו נכנסו לי לגוף...

בחרתי להשתמש בחומר הזה כי הוא היה לי בעיקר נגיש ומאוד קל לעבוד ולעצב אותו, המשקל שלו ביחס לפיבר גלאס הוא משמעותית

טוב יותר ופיברגלאס ירטוט יותר גרוע מהחומר הזה (אם רוצים כמובן רוצים להסיר את הפיבר הזה בשלב מסויים), אגב אדי לדעתי התבלבלת וכתבת "800 מיקרון" וכנראה התכוונת לגרם/מטר כי כך מודדים משקל של בד מסוג זה.

אומנם החומר הזה הוא "קל לעיצוב/עיוות, אך בתוספת הדיינמט הוא ממש לא זז או מתעוות.

לגבי הניגון לתוך הדלת, הרמקול המקורי הוא 5.25 ובאמת בלי לחתוך אותו "דחיפת האוויר" מהמידבאס פוגעת בפח הדלת ולכן חתכתי את כל הפח שמאחורי המידבאס, ככה שהוא מנגן לתוך הדלת ולא פוגע בכלום גם כשלפוד יש זווית קלה כלפי אוזן הנהג, ובגלל שעשיתי המון חיזוקים לפוד כל האזור שמה לא זז מילימטר גם בווליום גבוהה.

לגבי החיתוך - כל האלמנטים נחתכו ברדיו דיסק.

• תגובות 89
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לגבי הניגון לתוך הדלת, הרמקול המקורי הוא 5.25 ובאמת בלי לחתוך אותו "דחיפת האוויר" מהמידבאס פוגעת בפח הדלת ולכן חתכתי את כל הפח שמאחורי המידבאס, ככה שהוא מנגן לתוך הדלת ולא פוגע בכלום גם כשלפוד יש זווית קלה כלפי אוזן הנהג, ובגלל שעשיתי המון חיזוקים לפוד כל האזור שמה לא זז מילימטר גם בווליום גבוהה.

זה שהרמקול לא "פוגע" בכלום בקו אווירי זה עדיין לא אומר שהוא מנגן לתוך החלל הסגור והמבודד, הרי לחץ האוויר שואף להתפזר באופן שהכי קל לו.

אני ממליץ לך ליצור מעין תעלה/שרוול בין הפוד לבין החלק האמצעי של הדלת, ובכך להפחית את איבודי האנרגיה.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם
כמה דברים,

ראשית...

- הכמויות שהשתמשתי בהם הן מאוד מינוריות כמו שציינו כאן, לא שייפתי את העופרת אלא רק חתכתי אותו עם מספריים - ולכן אין שום סיכוי שחלקיקים ממנו נכנסו לי לגוף...

בחרתי להשתמש בחומר הזה כי הוא היה לי בעיקר נגיש ומאוד קל לעבוד ולעצב אותו, המשקל שלו ביחס לפיבר גלאס הוא משמעותית

טוב יותר ופיברגלאס ירטוט יותר גרוע מהחומר הזה (אם רוצים כמובן רוצים להסיר את הפיבר הזה בשלב מסויים), אגב אדי לדעתי התבלבלת וכתבת "800 מיקרון" וכנראה התכוונת לגרם/מטר כי כך מודדים משקל של בד מסוג זה.

אומנם החומר הזה הוא "קל לעיצוב/עיוות, אך בתוספת הדיינמט הוא ממש לא זז או מתעוות.

לגבי החיתוך - כל האלמנטים נחתכו ברדיו דיסק.

שמע, זו הבריאות שלך - החלטה שלך.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

וואי קטלני מאוד, אשמח אם תסביר לי איך עושים את זה..שבת שלום

Hu: Pioneer Deh-80prs| Amp:Jl Audio Slash 450.4v2| Mono amp: Jl Audio Slash 500.1v2| Comp:Hertz Mille legend1650.3 active| Subwoofer: JlAudio 10w7AE2

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

עדכונים.

קודם כל חג שמח לכולם ושנה באמת טובה!

אני נמצא כרגע ממש רגע לקראת סיום הפרויקט בקליאו שלי וזה מה שנעשה לאחרונה:

- הוספת גרילים מבד - נסעתי עד לג'וניר (נתיבות) כדי שיתאים אותם בדיוק לקוטר של הפוד שלי, בתמונה הם נראים מעט שקופים בגלל הפלאש, בפעול הם אטומים לגמרי.

לגבי הסאונד - קשה להגיד מה בדיוק השתנה - לא מרגיש הבדל של טוב/רע יותר, מה שכן זה הרבה יותר יפה!

- בניית תיבה מותאמת לבגאז' - אותו נפח כמו הקודמת רק קצת יותר נמוכה ורחבה - תודה לסרול על הבניה של התיבה עצמה

- ריפוד התיבה - קניתי מטר על מטר לבד - העבודה לקחה באזור השלוש שעות, גם לא עשיתי את זה אף פעם וגם חיכיתי כמו ילד טוב שהדבק מגע יתייבש כמו שצריך:-D התיבה הבאה תקח בערך שליש זמן פחות.

- החלפת החיווט של הסאב ל8גייג' של קנו -למה? כי החיווט הקודם היה לי קצת מידי וזה הדבר היחידי שהיה לי נגיש - מה שהיה לסרול בבית:-D

וזהו פחות או יותר.

תהנו.

1_768x1024.jpg

2_768x1024.jpg

3_1024x768.jpg

4_1024x768.jpg

5_1024x768.jpg

6_1024x768.jpg

8_1024x768.jpg

9_1024x768.jpg

פורסם

פעם היה איזה סמיילי שמוחא כפיים, משום מה לא מצאתי אותו.. בכל מקרה - שאפו !

יש לך ידיים איכותיות מאוד !

החלטת להשאר עם הרכב ? ושאלה נוספת, אתה מגיע למפגש מרכז בשבת ?

פורסם

כל הכבוד על היוזמה,סרול באמת בן אדם שנותן מענה לכל שאלה ועושה את זה באהבה,בחנויות בטח לא היית מקבל מענה כזה,הפרוייקט נראה סוף הדרך,ומה עוד אני יכול להגיד לך:ברוך הבא לעולם הסאונד ברכב!!!

מי שמעגל פורטים לא בהכרח מעגל פינות!!!! לכל נושא בקשר לפורטים יש לפנות אלי

פורסם

אני מבין שנושא הטוויטרים רגיש בשבילך ליאור :-D

עד לפני 20 דקות שמעתי עם הסקאנים, הם יותר קולעים לטעמי אבל עדין משהו חסר לי בהם, לא שהיה את זה בהרץ אבל לא יודע... אולי אני מחפש לשמוע סאונד של 3 חלקים ובגלל זה משהו חסר לי...

מה שכן,

הסתכלתי על השרשור של יוני שבו הוא מנסה דיבורית של רמקול וזכרתי שיש לו הורן ביתי של ימאהה, וגם שיורי מצא והשתמש בMDT של מורל ונזכרתי שגם לי יש רמקולים ביתיים של ימאהה שכבר הרבה שנים יושבים בסלון ללא שימוש כי המגבר שהיה להם הלך לעולמו אחרי 40-30 שנה, והחלטתי לנסות אותם.

משמיעה של 5 דקות בווליום מאוד נמוך (אני גר בבניין של חרדים) ודיי הופתעתי שהם עובדים, רמת הפירוט שלהם מאוד גבוהה (ביחס לסקאן וההרץ) אני עוד מעט עושה נסיעה של שעה אז נראה אז איך הם באמת.

אגב הם שוקלים בערך קילו-קילו וחצי.

אני אשמח אם מישהו יוכל למצוא אותם באינטרנט, אני לא מצאתי שום מידע עליהם, הדגם של כל הרמקולים הוא NS-200M

1_1024x768.jpg

2_1024x768.jpg

3_1024x768.jpg

4_1024x768.jpg

5_1024x768.jpg

6_768x1024.jpg

7_768x1024.jpg

55_1024x768.jpg

פורסם

אני כנראה מפספס משהו בעולם האודיו של הרכב. בסטריאו ביתי, כל אלמנט מותאם בדיוק לתיבה, לקרוס שהוא עובד איתו, ואי אפשר פשוט להחליף בין טווירים לדוגמא. האם כאן הדברים עובדים אחרת?

• תוכן חדש...