Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4618 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רק שאלה? איך קבעת את המיקום והזוויות לטויטרים?, אני פשוט במהלך גיבוש מיקום ופוזיציה מתאימה לשלי, רק שקצת קשה לקבע אותם על הקורות לניסיון, על הדש הגעתי פחות או יותר לנק' טובה, על הקורות אני בבעיה ושם אני רוצה באמת לקבע אותם.

באמת עבודה יפה!

כל הכבוד!

SCANSPEAK

• תגובות 89
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אהלן.

בהתחלה ניסיתי אוף אקסיס מלא, על הטבעות שמתי שני הגבהות כדי שיהיה

מקום לחלק האחורי של הטוויטר ובטבעות קדחתי שני חורים לברגים והברגים הוברגו ישירות לקורות.

בזווית הזאת היה לי חסר פירוט ולכן חתכתי את הקורה ככה שהטבעת תיהיה בזווית של 45 מעלות

כלפי האוזן ואז עוד ניסיון של 30 מעלות אלי ועוד 8 מעלות כלפי מעלה. לטבעות חיברתי

מוטות שיתמכו בהם והם הוד,קו בדבק חם רק כדי שזה מספיק חזק אבל עדין לא מקובע ב100%

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

מעדכן את העבודה האחרונה שלי.

בתמונות תראו את הקורות והריפוד עליהם, תכלס החומר הזה (טכנו לדר) ממש קשה לעבודה, אפס גמישות ואפשרות למתיחה, לכן גם ישנו חתך... לכן אני לא ממליץ עליו לעבודה מסוג כזה למרות שבהחלט יש לו לוק וגימור יפה והשתלבות עם שאר חלקי הרכב...

ביינתים אני מחכה לאיזה מפגש עם ישראל ג'וניור שיכין גרילים...

בתגובה הבא רואים את הדלת אחרי שכבה שניה של דיינמאט, בהתחלה כמעט החלטתי שאני נותן לאיש מקצוע לעשות את העבודה וברגע האחרון אמרתי שאני לוקח סיכון ומפרק את כל חלקי הדלת לגורמים (כל מכניקת החלון, מסילות, כל חלקי המנעול וכו')

בדיעבד הדלת הראשונה לקחה כמה שעות טובות אבל את השניה עשיתי בערך בחצי זמן וזה בהחלט השתלם, גם מבחינת כסף וגם מבחינת שיכולתי להוסיף איזה חומרים שרציתי, בתמונות רואים ש"סתמתי" חורים בדלת על ידי הוספת יריעות עופרת, למה עופרת?

- המסה שלה גדולה מאוד ביחס לגודלה.

- קל מאוד לעצב אותה וזה חשוב כשיש חורים מעוגלים עם פינות עגולות, ככה יכולת לעצב את היריעה איך שרציתי בקלות מאוד.

החסרון שלה שהיא יחסית יקרה, משהו כמו 400 ש"ח מחיר למטר על מטר ועשרים, אני קניתי חצי מזה בערך לשני דלתות ובאג'

אחרי שעיצבתי את היריעות הידקתי אותן עם ברגי פח-פח ועליהם דיינמט

באחת התמונות רואים שגם נתתי נגיעה של דיינמט בחלק הפנימי של הפוד ועל הדיפון עצמו (על חלק פלסטיק גדול שעשה רעש - עכשיו הוא שותק (: )

השלב הבא הוא סיום הדלת השניה (נשארה שכבה אחת) והוספת ספוג על הדיפון.

לגבי התוצאה, רוב הקרקושים נעלמו (מקווה שהספוג יפתור זאת) והדלת שהיא אטומה בשתי שכבות הרבה יותר דומיננתי ומודגשת, כאילו לקחה אליה את כל מרכוז הבמה...

מקווה שתהנו

1_1024x768.jpg

2_1024x768.jpg

3_1024x768.jpg

4_1024x768.jpg

5_768x1024.jpg

6_768x1024.jpg

פורסם

איטום הדלת....

אפשר לראות שגם חתכתי והגדלתי את ההיקף של החור המקורי של המיד באס, ככה אין לרמקול שום הפרעה לזרומה האוויר בכיוון

הזה.

8.jpg

9.jpg

10.jpg

7_1024x768.jpg

פורסם

עבודה יפה אין ספק אבל אני מצטער שעליי להיות הפארטי פופר.

עופרת עד כמה שידוע לי נחשבת כחומר רעיל וגם מסרטן, בגלל זה היום עופרת היא אסורה לשימוש במוצרי חשמל, תקן בשם ROHS צריך לעניין אתכם ובייחוד בתוך סביבת רכב בארץ חמה שגם ככה נוטה להתחמם מאוד.

לגבי הדיינאמאט, הוספת שכבה נוספת מהווה עיבוי חסם הרעש ומקנה לדלת תחושה של משקל וחוזק אבל אל תטעה, אין לזה משמעות מבחינת הורדת הוויברציות של הפח וחבל כי זה הוא ייעודו המקורי של יריעות הבוטילן.

אם היית עושה שכבה אחת של בוטילן על כל דופן ושכבה אחת של closed cell foam כלשהיא על כל דופן היית מקבל תוצאה טובה בהרבה וזה גם היה יוצא לך זול קצת יותר, מנסיון.

למעט השימוש בעופרת, עבודה מרשימה בהחלט.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אדי וניר,

מישהו מכם בדק מה השפעת רעילות החומר בשימוש כזה?

מקריאה בוויקיפדיה (הערך העברי פחות מקיף) עולה שבשימוש כמו זה אין ביטוי לרעילות העופרת שכן חומר זה נמס רק ב 327.46 °C וגם אם הלוח לא היה מכוסה ביריעת איטום לא הייתה שום דרך להיחשף לעופרת אלא אם מטפלים בה בידיים חשופות או טועמים אותה לפני הקיבוע לדלת.

מה שכן עלה על דעתי זה שגמישות החומר יכולה להפוך לוח כזה לממברנה בשימוש כזה וזה כבר נוגד את המטרה.

אם למישהו יש עוד מידע בנושא אשמח לקבל אותו.

פורסם

לממברנה זה לא יהפוך כי הוא הצמיד על זה חומר בידוד אבל כניסה של עופרת למחזור הדם יכולה להיות קטלנית, אני לא יודע אם זו עופרת או סגסוגת כלשהיא ולכן נמנע לחלוטין מלעודד שימוש בחומר הזה.

יש חומרים טובים יותר ויעילים לא פחות וגם זולים יותר.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

שוב אדי,

לא מצאתי שום מידע שמצביע על כך שעופרת נדיפה במידה כלשהי.

החומר רעיל רק אם שואפים רסיסים של החומר באוויר כתוצאה ממשהו שהפך את החומר לרסיסים, או בליעה של החומר או מגע ממושך(צורת החשיפה הפחות מזיקה).

אני מזכיר שזה המידע שאני מצאתי ויכול להיות מידע שלא מצאתי אבל אתה לא נותן קישור למידע חדש/נוסף.

אני זוכר שהעלית בעבר מידע על לוחות אלומיניום קשיחים עם דבק שמיועדים לפתחים תכנים.

אם יש חומרים נוספים וזולים יותר למטרה זו אז באמת אין צורך להשתמש בלוחות עופרת. יחד עם זה לא ראיתי כאן השוואת מחירים שמאמתת את זה.

פורסם

עדיאל חומרים לא מתנדפים/מתאדים/נמסים רק בטמפ' רתיחה, אלא לפי התפלגות גאוסנית (כמו שמים מתאדים גם ב 60 מעלות, לא רק במאה, אותו העקרון, יש התפרקות תמידית של החומר, לגבי הסכנה של חשיפה לכמיות כאלו קטנות אני לא יודע, אבל בריא זה בטוח שלא), ככה שהתנדפות של החומר מתרחשת גם בטמפ' נמוכות יותר, ולא תלויות רק בטמפ' באופן כללי.

אכן אדי העלה משהו מזמן לגבי לוחות יעודיים לעבודה הזו, ואפשר לחשוב על פתרונות יצירתיים אחרים לפתחי שירות (למשל לדיקט דק יש גמישות, בשילוב עם דיינמאט ודומיו יכול להיות בסדר, או פלטת פח דקה, פטיש מברגה ברגי פח וסבלנות).

SCANSPEAK

פורסם

החומרים היעודיים במקרה הזה יקרים בצורה מחרידה וממש לא מצדיקים את העלות שלהם.

ניתן להשתמש בלוח אלומיניום, בדיקטים, פיברגלס 500 מיקרון או אפילו 800 על זה יריעת בוטילן ועל זה ספוג ccf כמו שהזכרתי מעלה.

התוצאות של שימוש כזה יתנו גם סגירה של מחיצה טכנית, גם ביטול רזוננס וגם בידוד מרעשי חוץ ובמידה וגם עשיתם שכבה שכזו מאחורי הרמקול או שסמתם אקסורבר/דיפיוזר אז גם ביטלתם גלים עומדים או במילים אחרות נגינה של פנים תיבת הרמקול.

שוב, מנסיון.

ולגבי התקן נטול עופרת שהזכרתי זה בגלל שבעבר היה נהוג להשתמש בבדיל שיש בו גם עופרת, המכשירים מתחממים ועם הזמן גם עופרת ובדיל מתפוררים וזה מסרטן.

בעבר המאוד רחוק היה נהוג לעשות כלי אוכל מבדיל, המון אנשים מתו בגלל זה, לפחות זה אחד המקורות הקדומים שאני מכיר להרעלות עופרת ובנוסף לכך מן הסתם, קליעים.

אז שוב, רעיל או לא, אני לא הייתי מתעסק עם עופרת.

Pioneer TS-X150

פורסם

הוויכוח מטעם משרד הבריאות עקר. מישהו הסתכל על אילו כמויות מינוריות הוא השתמש?

השאלה היא האם המידבאס מנגן לתוך החלק הסגור והמבודד או שרוב האנרגיה מתבזבזת באזור הדיפון. נקודה למחשבה.

חוץ מזה: עבודה יפה מאוד! אתה חותך את הרמקולים דרך הקרוסאובר האנלוגי של המגברים או הדיגיטלי של יחידת הראש?

• תוכן חדש...