Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4801 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עוד לא יצא לי לראות התייחסות לעניין בפורום, אבל יש לזה משקל כבד ולדעתי צריך להתמקד בזה - עוד לפני סוגיות המהירות המירבית המותרת והמסחטות (סליחה, 'מצלמות'). הרמזורים כאן מתוכננים בצורה מטופשת.

אסביר למה אני מתכוון.

בארה"ב, ניקח את ניו יורק כדוגמה כי פשוט יותר להסביר את העיקרון שם, הרמזורים מתוכננים בצורה כזאת שתווסת את התנועה למהירות ממוצעת של 30 מיילים בשעה, קרי 50 (48 לדייקנים) קמ"ש. כלומר, אם נעמוד ברמזור אדום בתחילת שדרה ריקה ממכוניות למעט שלנו ונמתין לירוק - נאיץ בעדינות ל 30 מיילים בשעה, והרמזורים יתחלפו בעודינו מתקרבים אליהם. כלומר - אם נאיץ ל 40 או 50 מיילים, זה לא ישנה את קצב ההתקדמות שלנו היות וניאלץ לעצור ברמזור (ריאלית זה עובד קצת פחות טוב בגלל עומסי תנועה כבדים, ואז צריך להספיק רמזורים כי המהירות הממוצעת שלנו היא פחות מ 30 אבל זה לא חשוב לנו).

היום עשיתי ניסוי מעט מורט עצבים: לנסוע בדיוק במהירות המותרת בכל מקום, גם אם היא נמוכה ללא שום פרופורציה (הגבלות של 50 בסיבובים שניתן לקחת ב 120 וכו'). בשלב מסויים הגעתי לאזור העיר. נעצרתי ברמזור אדום, וכשהתחלף, האצתי בעדינות ל 50 קמ"ש ושמרתי על המהירות. מה קרה? נתקעתי בהרבה מאוד רמזורים. אם לא הייתי רוצה להיתקע באדום - הייתי צריך להאיץ ל 70-80 קמ"ש. כלומר, הרמזורים במדינת היהודים בנויים ע"מ לעודד נהגים למהר בתוך העיר.

ואני שואל, למה?

.Your average Notepad

פורסם

מאותה סיבה שהכיכרות לא מתאימות לרכבים (איפה עוד ראית כיכרות קטנות ומטופשות כאלו?), שיש לך את הפסים הדביליים האלו באבני המדרכה שגורמים לכביש להראות כמו מסלול מירוצים (אני מדבר על כביש בין עירוני, אפילו לא בתוך העיר), שיש סיבובים לא הגיוניים בלי קיר בשביל למנוע שתהרוג את עצמך וכו' וכו' וכו'.

הסיבה היא שלא מתכננים דברים כמו שצריך וכנראה מי שבונה את התקנים זו ועדה של אנשים שלא נוהגים ולא מבינים בתחבורה.

פורסם

יוסי, אני לא מעוניין לבאס, אבל למעשה באנגליה יש המון "Mini Roundabouts" :p.

כמובן שבארץ הנהגים פשוט היו מתעלמים מהסימון, אבל זה כבר נושא לדיון אחר.

.Your average Notepad

פורסם

אז זהו, שהבריטים לא שמים כיכר דבילית לחלוטין שבה אתה דופק את הצמיגים כי היא מורמת מהרצפה ומחולקת בצורה לא סטנדרטית.

כל עיריה עושה מה שהיא רוצה וזה פשוט מעצבן כי הרבה אנשים משפשפים את הכיכר עם דופן הצמיג.

פורסם
למה הרמזורים בארץ מתוכננים בצורה כ"כ מטופשת?

למה אתה חושב שהם מתוכננים?

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

באשדוד בכבישים הראשיים זה מתוכנת בצורה כמו שתיארת לעומת זאת שנסעתי לאשקלון כאילו דווקא הם רוצים שבכל רמזור ורמזור בעיר תעצור.:evil:

פורסם

בב"ש יש קטע אחד של כמה ק"מ (הכניסה הצפונית לעיר) ששם יש גל ירוק כל הזמן.

יש עוד גלים ירוקים אבל תלוי באיזה שעות.

אכן התכנון פה על הפנים, אבל קח בחשבון שבניו יורק זה בשניה יכול להפוך לפקק עצום, מה גם ששם שדרות זה כמו עיר שלמה שלנו.

אם תשאל אותי, הכי טוב אם היו שמים טיימר מעל כל רמזור שסופר כמה זמן עד שהוא יהיה ירוק, זה ימנע הרבה סכנות, וכל עוד אף אחד יעבור באדום, לא יהיו בעיות עם זה.

פורסם

גם באזור שלי מי שמכיר את הרמזורים יודע שעם אתה רוצה להספיק לרמזור שנמצא 200 מטר אחרי הרמזור הראשון אתה חייב לתת גז, עם לא תאיץ כמו איזה טוסטוס אתה תתקע ברמזורים האלו באדום, וזה הדבר הכי מטומטם שיש ומפריע לתנועה לזרום.

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם

מה שיותר מטומטם, שרמזור מקביל עובר לאדום ישר מתחלף לכתום,

באירופה לפי מה שראיתי, מתחלף לאדום, ורק אחרי כמה שניות בצד השני מתחלף לירוק,

ימנע הרבה תאונות של אלה שחוצים באור אדום לפי דעתי.

Renault Clio MK2 ph1 1.4RT

Renault Clio Sport 172RS 2.0

FRANCE

פורסם

^

זה נכון. לפני כמה חודשים איזה אידיוט שניסה לגנוב את האדום כמעט גרם לתאונה מחרידה מול העיניים שלי.

.Your average Notepad

פורסם

מה שאותי מרגיז זה המפרצי החניה האלה שיוצאים ממש החוצה עד לכביש , חוץ מלפצוע צמיגים של רכבים אני לא רואה שום דבר שהם נותנים,בחו'ל הם בצורה עדינה ויחסית גם בהפרש מאוד קטן מהכביש .

HYUNDAI - Always there for you .

פורסם

רב כספי התעבורה מושקעים במצלמות מהירות, לא נשאר תקציב לתיכנון נכון של הרמזורים..

או שבעצם זה כן מתוכנן... רק בארץ תסע בשדרה ובכל הרמזורים תעמוד :)

בהחלט סיפור מתסכל

פורסם
מה שיותר מטומטם, שרמזור מקביל עובר לאדום ישר מתחלף לכתום,

באירופה לפי מה שראיתי, מתחלף לאדום, ורק אחרי כמה שניות בצד השני מתחלף לירוק,

ימנע הרבה תאונות של אלה שחוצים באור אדום לפי דעתי.

אאל"ט חייב להיות לפחות שנייה אחת שבה יש לכולם אדום לפני התחלפות.

אבל גם אם אני צודק זה לא אומר שבאמת מתכננים לפי זה

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

עשו בבריטניה ניסוי וגילו שתזמון רמזורים ויצירת גל ירוק עד כדי כך אפקטיבי שההכנסות ממיסוי הדלק יורדות. בארץ למדו מתוצאות המחקר הבריטי והרי התוצאה. מומלץ לעיין בערך בויקיפדיה.http://en.m.wikipedia.org/wiki/Green_wave

• תוכן חדש...