Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4798 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה:

היום חסמתי את כל התוכן הישן שלי ובמקום התמונה הראשית (COVER) שמתי את ההודעה הבאה:

attachment.php?attachmentid=337990&stc=1&d=1368494326

וכי למה שאעשה מעשה כה קיצוני?

הגעתי בפייסבוק ל603 חברים.

בפועל אני בקשר אמיתי וקרוב עם 20-40 איש, שכל אחד מהם הוא אדם שיש לי את הטלפון שלו ואנחנו גם נפגשים מחוץ לעולם הוירטואלי.

אז מיהם ה550 הנותרים?

300 מהם הם חניכים מתנועות נוער שונות ומטיולים שהדרכתי לאנשים מחו"ל.

חלק (אולי 30) הם חברים מבית הספר או מהצבא שאני לא בקשר איתם ואין לי מושג מה קורה בחיים שלהם.

חלקם (20?) חברי פורום שביקשו חברות ויצא לנו לדבר פעם או פעמיים אבל רוב האינטראקציה היא עדיין בפורום.

בערך 20 מהאנשים הם מהמשפחה שלי, שכל הזמן שולחים לי SMS של "למה אתה שם את זה בפייסבוק?" או כועסים על כל מני דעות שיש לי ואני אמור לשמור לעצמי. גם אותם אני לא רוצה בפייסבוק.

השאר זה פשוט אנשים שאספתי במהלך השנים ושמסיבה זו או אחרת ביקשו חברות ולא יכולתי לסרב כי הדרמה אחרי זה לא שווה את זה.

בקיצור, החלטתי לעשות קצת ניקיון ולהוציא מהחיים שלי את כל מי שאני לא בקשר קרוב איתו.

זה גם בעייתי שיש לי אנשים שדוברים 5 שפות שונות ואני לא ממש יכול לסנן חומר, אז כולם מקבלים דברים שהם לא מבינים וכועסים עלי.

אין סיבה שאנשים שאני לא מכיר או שלא חשובים לי יראו מה שקורה איתי כל הזמן.

(ברור שהפורום זה אותו דבר אבל חוץ מכמה דעות מוזרות שיש לי, אין פה שום דבר ממש מגעיל או מזעזע).

כעקרון אני ממליץ לכל מי שיש לו פייסבוק ומרגיש שזה יותר מדי כבר, תתחילו לסנן אנשים.

אין סיבה שהחבר הזה של ההורים שלכם שהחליט לפתוח חשבון ייתקל בתמונה של מישהו שנפל על גדר והשתפד לו פלח של התחת ואתם לא רק שמים את זה, אלא גם כותבים "LOL".

אין גם סיבה לשמור על אנשים שאתם לא בקשר איתם.

נכון, הבחורה מהלימודים שיש לה נטייה לצלם את עצמה בביקיני ובגלל זה אתם שומרים עליה בתוך החברים היא נורא משעשעת, אבל אפשר גם להסתדר בלעדיה.

בקיצור, אני מתחיל שם מחדש ולא אוסיף אנשים שלא יכולים להתמודד עם הזוועות שאני שם שם, או שלא מבינים שזה רק פייסבוק וזו הפלטפורמה האידיאלית בשביל להיות אידיוט.

המטרה היחידה של פייסבוק בשבילי כרגע היא לשעשע את החברים ולהשתמש בו כעוד ערוץ תקשורת, במקביל לאלו שכבר קיימים מחוץ למחשב.

והנה מסר לחברי הפורום שרוצים להמשיך במגע איתי דרך פייסבוק:

אלא אם יש לכם פרופיל שבו ברור מי אתם (דריש, ברווז, ALX, ישה והפצפוצים וכו'), אני אאשר אתכם רק אם תשלחו לי הודעה שבה אתם מציינים את היוזר שלכם. לא מעוניין באנשים שאני לא יודע מי הם.

מחשבות על הנושא?

Cover.jpg

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני נוקט בשיטת פעולה אחרת. כל פעם שאני רואה סטטוס של מישהו שלא מעניין אותי אני עושה unfriend...מה הבעיה ? צריך פרופיל חדש ?

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

• אחראי פורום
פורסם

אני חושב שזה פשוט מגוחך לתת לדבר כזה שולי להעסיק אותך או כל אחד אחר ברמה כזו.

מה אכפת לך? מה אכפת לך מה אנשים חושבים? למה אכפת לך למחוק כאלה שאתה לא בקשר איתם?

למה מפריע לך להראות את האני האמיתי שלך בפני חברים או חברים שמוטלים בספק?

יש איזה עשרת דיברות של יוזרי פייסבוק שאסור לעבור?

shall not ignore any shit posted?

מי שמתאים לו, כנראה ישאר חבר אמיתי שלך. מי שלא - שיילך קיבינמאט. ככה פשוט, דפדף הלאה.

כנראה שממש ברור שאין לי, לא היה לי ודי בטוח שגם לא יהיה לי פייסבוק

אם אני תוהה תהיות תמימות כאלה ואני ממש מתנצל אם העלבתי את הר-פייסבוק, בבקשה אל תעשה לי כלום.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

זה בערך מה שקרה לי, כשכחלק מהתהליך של שבועות ראשונים של הפסקת עישון צימצמתי רשימת חברים מ150 ל60:

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

:wink: ...modern world problems

הבעיה אכן ידועה ומוכרת, והפתרון הוא פשוט לא להגיע לכמות כזאת של "חברים". אני נמצא כנראה בקיצוניות השניה, מנהל רשימה יעילה ומצומצמת של כ-100 איש שעוברת ניקוי פעמיים בשנה ואין בה אף אחד מיותר. בסופו של דבר זו לא בושה להעיף מהפייסבוק את הקולגות לשעבר (בשביל זה יש לינקדאין) או אנשים שלא דיברת איתם תקופה ארוכה. לצערי אין לי ידידות חובבות ביקיני, אבל חוץ מזה התופעות הן אותן תופעות.

מה שכן מפריע לי בתקופה האחרונה זה כמות הפוסטים הפוליטיים באתר, הקלות הבלתי נסבלת של ה-like וה-share הופכת אנשים אינטליגנטים לטוקבקיסטים זולים בין רגע. בשלב מסויים נמאס לי מהעניין ותליתי על ה"קיר" שלי את ההודעה הנ"ל:

erc.png

לא היו הרבה תגובות (היו כמה לייקים כי אנשים חשבו שזה מצחיק), אבל התוצאה היא כ-20 איש חסומים מהפיד, שזה חלק לא קטן מ"חבריי" כביכול. די מתסכל העניין הזה. לא חשבתי שיבוא היום בו אתגעגע לפוסטים עם 50 תמונות של הילד המנוזל שלהם או הקינואה שאכלו בארומה, אבל הנה, עובדה. הפייסבוק הזה פשוט הולך ומדרדר עם הזמן.

פורסם

58 חברים נכון לעכשיו שעוברים סינון תמידי. מי שאני לא בקשר איתו ביום יום יכול להיעלב מזה שלא הוספתי אותו לפייסבוק. לא סתם קוראים לזה חברים ולא "אנשים שהכרתי לשנייה וחצי מתי שהוא". חוץ מזה, גם ככה הכמות הזו של האנשים מייצרת כל כך הרבה תוכן שרובו זבל, איך אפשר לעקוב ? כל היום להיות מחוברים לעמוד המטומטם הזה?

מתחבר בבוקר או בערב ל- 5 דקות לראות מה חדש ולמי יש יום הולדת וזהו.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם
:wink: ...modern world problems

הבעיה אכן ידועה ומוכרת, והפתרון הוא פשוט לא להגיע לכמות כזאת של "חברים". אני נמצא כנראה בקיצוניות השניה, מנהל רשימה יעילה ומצומצמת של כ-100 איש שעוברת ניקוי פעמיים בשנה ואין בה אף אחד מיותר. בסופו של דבר זו לא בושה להעיף מהפייסבוק את הקולגות לשעבר (בשביל זה יש לינקדאין) או אנשים שלא דיברת איתם תקופה ארוכה. לצערי אין לי ידידות חובבות ביקיני, אבל חוץ מזה התופעות הן אותן תופעות.

מה שכן מפריע לי בתקופה האחרונה זה כמות הפוסטים הפוליטיים באתר, הקלות הבלתי נסבלת של ה-like וה-share הופכת אנשים אינטליגנטים לטוקבקיסטים זולים בין רגע. בשלב מסויים נמאס לי מהעניין ותליתי על ה"קיר" שלי את ההודעה הנ"ל:

erc.png

לא היו הרבה תגובות (היו כמה לייקים כי אנשים חשבו שזה מצחיק), אבל התוצאה היא כ-20 איש חסומים מהפיד, שזה חלק לא קטן מ"חבריי" כביכול. די מתסכל העניין הזה. לא חשבתי שיבוא היום בו אתגעגע לפוסטים עם 50 תמונות של הילד המנוזל שלהם או הקינואה שאכלו בארומה, אבל הנה, עובדה. הפייסבוק הזה פשוט הולך ומדרדר עם הזמן.

אני אאמץ ברשותך את התמונה הזאת.

אני כבר לא רוצה להכנס לפייסבוק מרוב שנמאס לי לראות את הפנים של יאיר לפיד

פורסם

מצטרף לכל מי שלפני.

יש לי כמה "חברים" שמעניין לראות את ההודעות שלהם. משום מה הם כותבים סטטוסים בתדירות שנעה בין פעם בשנה לפעם בחודש.

יש כמה בני כתה של אשתי שצרפתי לרשימה החברים בתקופה אינטנסיבית של מפגשי בוגרים (לאשתי אין פרופיל עצמאי, אני מייצג אותה). מרביתם שתקנים ולא מפריעים, אבל יש שם כמה הזויים במיוחד (כולל מגדת עתידות!!) - אלה נכנסו לרשימת הבלתי נצפים כיון שלא רציתי להעליב אותם עם unfriending.

וכמובן שביטלתי כמה "חברים" שאיני יודע למה בכלל אישרתי להם חברות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני עוסק במספר תחביבים, ומשום מה יש לאנשים נטיה להוסיף אותי אוטומטית לפייסבוק בלי שביקשתי או נתתי את הפרופיל בכלל.

אחרי שגיליתי כמה זה מעצבן למחוק את כל המיותרים לא מאשר יותר אף אחד.

אינסטגרם עם הריתוכים שלי :-D

http://instagram.com/newworldofdisorder

פורסם

איתי, כעקרון אתה צודק. זה לא ממש אמור לדרוש התעסקות.

פייסבוק הוא ערוץ תקשורת שמקביל לערוצים אחרים ולא משהו אקסקלוסיבי.

מה שקורה זה שבגלל מגוון האנשים שיש שם, אין נורמות ברורות.

חברים של ההורים שלי למשל (ואפילו מכרים שלי בני 35+, שלא חולקים את ההומור השחור שלי) פשוט משתמשים בפייסבוק בשביל לשים תמונות של הילדים שלהם או דברים אחרים שלא ממש מעניינים.

ברגע שהם רואים חלק מהתוכן שלי הם נעלבים עד עמקי נשמתם וחלקם אפילו מתעצבנים עלי.

נו, מה אתם רוצים?

אתם מכירים אותי מביל שנתיים ואתם מצפים שאני לא אשים דברים מזעזעים?

זה קשה כשאין נורמות ברורות וכל תרבות יש לה את שלה.

אחי למשל ממש לא מבין את הפייסבוק.

הוא נשוי עוד מלפני שהיה פייסבוק והוא תמיד עובד אז אין לו זמן לזה ועד לפני כמה חודשים הוא התנגד בכלל לרעיון של זה.

כיום אני מכיר אולי 5 אנשים שאין להם, מתוך מאות.

זה הפך לכלי בסיסי מאוד להבנה חברתית. מי שאין לו והוא באזור הגיל שלי או יותר צעיר, נחשב למצורע.

הנה כמה מהדברים ששמתי בשבוע האחרון.

תזכרו שעל כל דבר שטיפה מעליב, שמתי משהו שהוא מאוד מעליב. פה זה מסונן.

את רובכם זה אפילו לא ידגדג כי האינטרנט הפסיק לזעזע אבל יש כאלו שלא יבינו למה שמישהו ישים דברים כאלו.

התמונה האחרונה היא מה שנקרא "יום שישי מושלם".

a (1).jpg

a (2).jpg

a (3).jpg

a (4).jpg

a (5).jpg

a (6).jpg

a (7).jpg

a (8).jpg

פורסם
מחשבות על הנושא?

ככה פשוט, דפדף הלאה.

שוב, קבל זאת כעצה גורפת לכל תחומי החיים שלך. מדהים איך אתה מצליח לעשות עניין גדול מנושא כזה טפשי ופעוט.

לא יותר פשוט למחוק את כל ה550 איש שאתה לא רוצה?

כולה פייסבוק...

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

• תוכן חדש...