Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4783 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי

אני מעדכן בקשר לסיפור:

לנהג הפוגע אכן אין ביטוח מקיף.

סוכן הביטוח שלי הצליח לאתר אותו ושוחחתי איתו השבוע. בעיקרון הוא אומר שאין לו בעיה לשלם, אבל הוא רוצה ששמאי מטעמו יקבע את גובה התשלום, ונעשה איזה שהוא ממוצע בין השמאי שלי לשלו, או שניקח את האוטו למוסך שהוא מכיר ושם הרכב יתוקן על חשבונו.

בהקשר הזה אני רוצה להתייעץ - אמנם השיחות בינינו התנהלו ברוח טובה, אבל אני מעדיף לקבל את הכסף עם תיעוד כלשהוא כמו צו בית משפט וקבלות.

האם החשיבה שלי נכונה? או שעדיף באמת לוותר על פרוצדורת בית המשפט ושיתקן במוסך שלו?

פורסם

איזה רכב יש לך? מאיזה שנה? כמה הוא שווה?

אם מדובר ברכב חדש. מגיע לך גם ירידת ערך, מעבר לזה אני לא אוהב את הקומבינות האלה. אני תמיד מעדכן את הצד השני שהרכב כבר במוסך שלי ונבדק על ידי שמאי.

אם בסיפורי תאונות עסקינן. כבר שמעתי כמעט הכל:

אני ירשום שאבא שלי נהג בשביל הביטוח.

דוד שלי פחח, בוא הוא יסדר לך.

מה הדגם המלא של האוטו? אני בפירוקייה מארגן לך טמבון חדש.

ועוד ועוד.

----

פורסם
אם אין לו ביטוח, עומדות בפניך שתי אפשרויות עיקריות:

1. לתבוע את הביטוח שלך ואז הם כבר יתבעו את הפוגע או שלא, אבל זאת לא בעיה שלך אם חברת הביטוח משפה את עצמה על ההפסדים שלה.

2. לתבוע אותו בעצמך בבית משפט. ואז יש שתי אפשרויות:

2.1. אתה עלול להפסיד בתביעה נגד הפוגע.

2.2. אם תנצח והפוגע לא ישלם לך, לא תוכל לתבוע את הביטוח שלך ואז אתה תקוע ללא פיצוי. כל מה שתוכל לעשות זה ללכת להוצאה לפועל.

לדעתי הדרך הטובה ביותר לפעול היא לדווח מייד לחברת הביטוח שלך וכן להגיש תלונה במשטרה.

למיטב הבנתי חברות הביטוח לא מתעסקות עם אנשים פרטיים. כלומר אם תבעתי את הביטוח שלי, והצד השני לא מסכים להפעיל את הביטוח שלו, אז אני למעשה משלם את ההשתתפות עצמית+אין לי העדר תביעות שנה הבאה.

אשמח לקבל דעה למקרה שבו הפוגע מסכים לשלם, אבל לא מהביטוח. האם הוא יכול לשלם ישירות לביטוח שלי?

פורסם

ברגע שאתה תובע את הביטוח שלך קורים הדברים הבאים:

1. אתה משלם השתתפות עצמית.

2. מי שהופך להיות הנפגע בתאונה זו חברת הביטוח כי מבחינת החוק אתה קיבלת פיצוי.

חברת הביטוח בהחלט יכולה לתבוע אדם פרטי ללא ביטוח, למרר את חייו עם צוי עיכוב יציאה מהארץ ובתי משפט. מצד שני, חברת הביטוח מבוטחת בעצמה (על ידי חברות ביטוח אחרות) ויכולה לתבוע אותן. מה חברת הביטוח תחליט לעשות זה העסק שלה.

במקרה שבו חברת הביטוח הצליחה להחזיר לעצמה את הכסף אתה יכול לקבל בחזרה את ההשתתפות העצמית ואת ההנחה בפרמיה. חברות ביטוח לא מתנדבות לשתף אותך במידע זה, מה גם שתהליך כזה יכול לקחת שנים ארוכות (בתי משפט).

לפני כשמונה שנים הייתי במצב זהה לשלך, רכב פגע בי מאחור ולנהג לא היה ביטוח. לשמחתי אחותי יצאה באותה תקופה עם עורך דין והוא ייעץ לי לסגור את הסיפור עם הביטוח שלי. ככה החשיפה שלי לפוגע הייתה אפסית וקיבלתי את הפיצוי מיידית. לי זה שווה הרבה, אני לא מעוניין להתעסק עם כל מיני טיפוסים מפוקפקים.

מספר שנים לאחר מכן זומנתי להעיד נגד הפוגע בבית משפט ואז הבנתי כמה גדולה ואכזרית היא המערכת המשפטית של חברת הביטוח. יש להם סבלנות ועדר של עורכי דין שדואגים לאינטרסים שלהם.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

תודה.

יש למישהו הערכה כמה אמור לעלות בדיקת שמאי?

אני יודע שבמקרים מסויימים לוקחים לפי אחוז הנזק,, במקרה שלי הנזק לא אמור להיות כזה גדול.

האם יש תעריף מינימום?

פורסם
עברתי לא מזמן מקרה דומה לשלך והזדקקתי לדו"ח שמאי על הנזק. עלה לי 600 ש"ח. הנזק שלי הוא 2000 ש"ח והרכב הוא יונדאי גטס. אני לא יודע לפי מה הם קובעים את התעריפים שלהם.

תודה,

עברתי על הלינק ששלחת, אשמח לדעת האם המקרה שלך הסתיים והאם קיבלת החזר על הנזק?

אגב, למה היית זקוק לשמאי אם לא תבעת את חברת הביטוח?

פורסם
לעינין הנזק צור איתי קשר טלפוני העזור לך ,בטיפול ובתיקון הרכב ללא ההתחיבות מצידך 0546999223 אלי שמאי רכב

צור איתי קשר טלפוני כוון שתצתרך להגיש תביעה בבית דין לתביעות קטנות ,אכוון אותך בשלבים לפי הצורך .

תודה.

יש למישהו הערכה כמה אמור לעלות בדיקת שמאי?

אני יודע שבמקרים מסויימים לוקחים לפי אחוז הנזק,, במקרה שלי הנזק לא אמור להיות כזה גדול.

האם יש תעריף מינימום?

נראה לי שהוא מוכן לעזור לך בעניין השמאות. יש עליו המלצות חמות מאוד פה בפורום. אני הייתי מרים טלפון.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

תודה,

עברתי על הלינק ששלחת, אשמח לדעת האם המקרה שלך הסתיים והאם קיבלת החזר על הנזק?

המקרה שלי לא הסתיים. הגשתי תביעה בבית המשפט לתביעות קטנות ונקבע תאריך לדיון בתיק בדצמבר. אז זה יקח לפחות עוד חצי שנה.

אגב, למה היית זקוק לשמאי אם לא תבעת את חברת הביטוח?

בכדי להציג הוכחה ברת סמכא לבית המשפט לעלות תיקון הנזק שנגרם לרכבי.

פורסם

לא הבנתי למה אתם צריכים לבזבז כסף על שמאי, אם הא מוכן לשלם אז תילכו ביחד לאיזה מוסך שאתה סומך עליו ותקן, ושלום על ישראל.

פורסם

הי

כפי שרשמתי הוא רוצה להביא לשלם לפי שמאי, ואני מעדיף לא לסמוך על שמאי שלו.

מה גם שאם וכאשר לבית משפט צריך שמאי.

פורסם
הי

אני מעדכן בקשר לסיפור:

לנהג הפוגע אכן אין ביטוח מקיף.

סוכן הביטוח שלי הצליח לאתר אותו ושוחחתי איתו השבוע. בעיקרון הוא אומר שאין לו בעיה לשלם, אבל הוא רוצה ששמאי מטעמו יקבע את גובה התשלום, ונעשה איזה שהוא ממוצע בין השמאי שלי לשלו, או שניקח את האוטו למוסך שהוא מכיר ושם הרכב יתוקן על חשבונו.

בהקשר הזה אני רוצה להתייעץ - אמנם השיחות בינינו התנהלו ברוח טובה, אבל אני מעדיף לקבל את הכסף עם תיעוד כלשהוא כמו צו בית משפט וקבלות.

האם החשיבה שלי נכונה? או שעדיף באמת לוותר על פרוצדורת בית המשפט ושיתקן במוסך שלו?

ואם תיקח את הרכב למוסך שגם אתה מכיר, הוא לא יסכים?
פורסם

קודם כל אל תתן לו להכתיב לך את המהלכים הבאים!

הוא פגע בך, הוא ללא ביטוח, הוא זה שברח ממקום התאונה (פגע וברח), כך שאתה תעשה רק מה שטוב ומשתלם לך, ושהכל יהיה לשביעת רצונך, ולא כרצונו.

שמאי מטעמו זה יכול להיות שכן של בן דוד שלו, ומוסך שהוא רוצה לקחת אותך יכול לתקן לך את הנזק בתת רמה הכי זולה שיכולה להיות, ואז אם לא תיהיה מרוצה מהתיקון, לא תוכל לעשות דבר וחצי דבר.

בשורה תחתונה, תיזהר במהלכים שלך, אל תמהר להגיע להחלטות, ותנסה ליצור קשר עם עו"ד לייעוץ.

בהצלחה.

פורסם

לי ניסו לעשות תרגיל דומה - מישהו שפגע בי מאחור הציג לי רשיון רכב של מכונית אחרת! לא שמתי לב לחוסר ההתאמה בין מספר הרישוי ברשיון לבין המספר על לוחית הזיהוי. למזלי הדבר הראשון שעשיתי לאחר התאונה היה לצלם את לוחית הרישוי, כך שלנהג (שאת רשיון הנהיגה שאני מקווה שהוא שלו) צילמתי ולבעל הרכב יקשה להתחמק מתשלום תמורת התיקון.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...