Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4818 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום מקווה שאני במקום המתאים לכך .

קוראים לי עילם נער בן 20 חובש בצהל החליטו לפני כשנה בעקבות פגישה עם נאורולוג צבאי שהחליט שהתעלפות שהיתה לי בטירונות

היא התעלפות של אפילפסיה התחיל מסע של סיפוח לרם2 ובדיקות של mri ו eeg שבסופו הורידו לי את הפרופיל ל24 ישר התחלתי להתנדב בתור חובש והרופא של המתנדבים לא הבין בכלל למה הורידו לי את הפרופיל לאחר שנגמרה חצי השנה של ההתנדבות החזירו אותי כחייל רגיל לבסיס שלי וזה אומר שהצבא מכיר בזה שאין לי בעיה רפואית . הבעיה היא שהצבא דיווח

על החשד לאפילפסיה לפני כשנה וכבר מאז אני מתעסק באיך להחזיר תרישון.

לפני כ3-4 חודשים הגיעה עלי מכתב שאומר ששללו לי תרישיון ואני צריך להביא מסמכים רפואים שהמצב תקין

הבאתי הכל +2 מכתבים מנאורולוג שטיפל בי כל החיים שבשניהם הוא כותב שאין לי כלום ושזה לא אפילפסיה ושזה סתם התעלפות בגלל תנאים קשים בטירונות או מהשו כזה . בינתים המורה שלי השיגה לי רשיון זמני עד שתגיע תשובה ממשרד הרישוי

ואז לפני שבועיים הגיעה התשובה שאומרת שהחליטו לישלול לי את הרישיון אין סיבות אין כלום וכתוב שאני יכול לערער עד חודש מההחלטה . המורה שלי לנהיגה {שאני עדין בקשר איתה וגם אחי לומד איתה } דיברה עם מי שהחליט על זה ואמרה לי שאני צריך לשלם בדואר אלף שקל לאיזו ועדה של חמישה רופאים שיקראו עוד פעם ויחליטו עוד פעם אם מגיע לי או לא מגיע לי .

אני חושב שזה אבסורד שכך מחליטים שיש לבן אדם בעיה ולא מסבירים איך אפשר לשנות את המצב וזורקים אותו בלי רישיון שמאוד חשוב לי גם בגלל אהבתי לעולם הרכב וגם בגלל שאני גר בישוב בלי תחבורה ציבורית נורמאלית .

מה עלי לעשות איבדתי את השמחה שלי ואני כל היום עצוב בגלל זה . ההורים שלי מנסים לעזור לי בכל דרך אפשרית

ואומרים שכפרה על הכסף של הנאורולוג ושל הוועדהנ העיקר שעכשיו יחלייטו להחזיר לי את הרישיון

פורסם

ממליץ לך להתייעץ עורך דין שמתעסק בזה.

אם גם ועדת הערער תחליט לדחות את הטענות שלך - אז המסלול יהיה עוד יותר מורכב ומסובך.

* דרך אגב, למה יש נאורולוג (ניורולוג) שטיפל בך כל החיים אם הכל בסדר?

פורסם

יש עו"ד שאני מכיר שמתמחה בעיניינים כאלו. אני במקומך הייתי מתייעץ איתו. ליוותי פעם חבר שהתייעץ איתו באיזה עניין והוא עשה עלי רושם טוב. חפש באינטרנט "עו"ד דורון ויגלר"

פורסם

קודם כל - השאלה הגדולה היא רפואית.

להחזיק בהגה בזמן שאינך כשיר לכך עלול להוביל לאסון הרבה יותר גדול מאובדן הרישיון...!

יש עו"ד שמתמחים בנושאים רפואיים.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

יש כאן מספר דברים לא ברורים.

האם היית במכון הרפואי לבטיחות בדרכים עקב החשד לאפילפסיה או מכל סיבה אחרת ?

אם הינך בריא, אז מדוע טופלת ע"י נוירולוג לאורך תקופה ארוכה ?

לא יתכן שהציעו לך להגיע לוועדת ערעור מבלי שהיית קודם לכן במכון הרפואי לבטיחות בדרכים.

כמו כן, אם טופלת ע"י נוירולוג כל החיים (כדבריך) - אז יש לך בעיה רפואית שעלולה להשפיע על הנהיגה.

רב פה הנסתר על הגלוי. יתכן שאני טועה, אך אני חושד שיש כאן דבר נוסף מעבר לחשד לאפילפסיה -> ואתה כנראה מערבב בין הדברים.

פורסם
ממליץ לך להתייעץ עורך דין שמתעסק בזה.

אם גם ועדת הערער תחליט לדחות את הטענות שלך - אז המסלול יהיה עוד יותר מורכב ומסובך.

* דרך אגב, למה יש נאורולוג (ניורולוג) שטיפל בך כל החיים אם הכל בסדר?

הכל בסדר עכשיו. בילדות היו לי מספר התעלפויות עם חשד לאפילפסיה הם הפסיקו בגיל 7 ואפילפסיה אם אין יותר משבע שנים התקף נחשבת כנעלמה ולי לא היה 13 שנה שום התקף

יש עו"ד שאני מכיר שמתמחה בעיניינים כאלו. אני במקומך הייתי מתייעץ איתו. ליוותי פעם חבר שהתייעץ איתו באיזה עניין והוא עשה עלי רושם טוב. חפש באינטרנט "עו"ד דורון ויגלר"

תודה רבה התיעץ איתו

קודם כל - השאלה הגדולה היא רפואית.

להחזיק בהגה בזמן שאינך כשיר לכך עלול להוביל לאסון הרבה יותר גדול מאובדן הרישיון...!

יש עו"ד שמתמחים בנושאים רפואיים.

אין לי בעיה רפואית . הבעיה שלי היא שאיזה נאורולוג בצבא חושד שיש לי בעיה .

ואפילו הוא לא קבע אפילפסיה אלה חשד לאפילפסיה ,מה עוד שלפני כשבועיים היתי אצלו לביקורת שאני אמור.להיות כל חצי שנה והוא אמר שאין לי כלום והכל בסדר

יש כאן מספר דברים לא ברורים.

האם היית במכון הרפואי לבטיחות בדרכים עקב החשד לאפילפסיה או מכל סיבה אחרת ?

אם הינך בריא, אז מדוע טופלת ע"י נוירולוג לאורך תקופה ארוכה ?

לא יתכן שהציעו לך להגיע לוועדת ערעור מבלי שהיית קודם לכן במכון הרפואי לבטיחות בדרכים.

כמו כן, אם טופלת ע"י נוירולוג כל החיים (כדבריך) - אז יש לך בעיה רפואית שעלולה להשפיע על הנהיגה.

רב פה הנסתר על הגלוי. יתכן שאני טועה, אך אני חושד שיש כאן דבר נוסף מעבר לחשד לאפילפסיה -> ואתה כנראה מערבב בין הדברים.

גם בהתחלה היתי במכון הרפואי לפני שעשיתי רישיון ונתתי להם את כל המסמכים והם אישרו לי לעשות רישיון אחרי שהם גילו שאין לי כלום . היתי מטופל אצלו עד גיל 7 וזה לא שכל יום היתי אצלו אלה רק פעם ב לביקורות מאז לא היה לי שום דבר שמזכיר אפילפסיה מעבר לכך אפילפסיה מוגדרת כנעלמת אם לא היה יותר משבע שנים התקף ולי לא היה 13 שנה ....

תודה לכולם על התשובות המהירות אני אתיעץ עם העורך דין ואראה מה נעשה .

אשמח לקבל עוד דעות

פורסם

יש לך טעות בהבנה - במכון הרפואי לבטיחות בדרכים לא הבינו שאין לך כלום.

הם אלו שהחליטו שאינך כשיר רפואית, ולכן משרד הרישוי מתכוון לשלול לך את רשיון הנהיגה (או אולי כבר שלל לך את הרישיון).

כרגע, האפשרות היחידה שעומדת בפניך היא לגשת לוועדת הערעור שדיברת עליה. זאת וועדה המהווה סמכות ערעור רפואי להחלטות המכון הרפואי.

אם לא תגיש את בקשת הערעור תוך פרק זמן הקבוע בחוק (כמדומני 30 יום, אך אינני בטוח) - לא יהיה באפשרותך לערער על ההחלטה.

כמו כן - במכתב שקיבלת ממשרד הרישוי - האם כתוב שהם החליטו לשלול לך את הרשיון מיידית או שהם ידונו בכך בהמשך ??

(אינני יודע כיצד בדיוק לנסח זאת).

אם הוחלט לשלול את רשיונך מיידית - אסור לך לנהוג.

פורסם
התחיל מסע של סיפוח לרם2 ובדיקות של mri ו eeg שבסופו הורידו לי את הפרופיל ל24 ישר התחלתי להתנדב בתור חובש והרופא של המתנדבים לא הבין בכלל למה הורידו לי את הפרופיל לאחר שנגמרה חצי השנה של ההתנדבות החזירו אותי כחייל רגיל לבסיס שלי וזה אומר שהצבא מכיר בזה שאין לי בעיה רפואית . הבעיה היא שהצבא דיווח

על החשד לאפילפסיה לפני כשנה וכבר מאז אני מתעסק באיך להחזיר תרישון.

לא מורידים פרופיל ל- 24 על סמך אירוע בודד של התעלפות. אני מניח שבבדיקות MRI ו- EEG היו ממצאים נוספים אשר העלו חשד לאפילפסיה. העובדה שיש הסטוריה של אפילפסיה בילדות לא עוזרת.

מצד שני, אם אין אבחון של אפילפסיה ואין התקפים אפילפטיים - אין סיבה לשלול את הרשיון. אני מציע שתנסה להפגש עם רופא נאורולוג מומחה לאפילפסיה (יש כאלה) ותבדוק אפשרות לביצוע בדיקת EEG בחסך שינה . זו בדיקה שמבצעים באופן שגרתי לחולי אפילפסיה (חוסר שינה מעורר תופעות אפילפטיות). בדיקה כזו יכולה להוכיח כי אין לך אפילפסיה ולפיכך אתה כשיר לנהיגה.

למיטב ידיעתי משרד התחבורה מאשר לחולי אפילפסיה קלים להחזיק רשיון נהיגה אם הם מטופלים ומיוצבים ובתנאי שחלפו שנתיים מאז ההתקף האחרון.

• תוכן חדש...