Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4841 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתה יכול לקנות פולו 16V, פוזה זה עניין של טעם.

כמו שהחבר'ה אמרו לך, אתה חייב לקחת בחשבון גם עלויות ביטוח, תיקונים, רישוי ועוד מליון דברים שנופלים משום מקום :)

לגבי האמירה שכל רכב חייב יישור קו אני חולק, אם אתה קונה רכב ממישהו שהיה מאוהב ברכב שלו אתה צריך רק לתדלק :wink:

-פולו 16V 6N שנת 2000, -סקודה אוקטביה  2015, גולף 2018,  סופרב 2020

-איוניק 5 עלית

פורסם

מסכים, אבל כמה אנשים אתה כבר מכיר שמאוהבים באוטו-פוזה-ב17-אלף-שקל שלהם?

איך מטרד יעוץ הגענו לטרד מכירות?

כי מישהו בן 18 שרוצה פוזה ולא ממש מבין ברכבים הוא הלקוח הכי קל למכירת רכב קרוע שלא תוחזק כמו שצריך, בתנאי שיש לו ג'אנטים או סאנרוף או קוביות על המראה או משהו פוזאיסטי אחר

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
מסכים, אבל כמה אנשים אתה כבר מכיר שמאוהבים באוטו-פוזה-ב17-אלף-שקל שלהם?

כי מישהו בן 18 שרוצה פוזה ולא ממש מבין ברכבים הוא הלקוח הכי קל למכירת רכב קרוע שלא תוחזק כמו שצריך, בתנאי שיש לו ג'אנטים או סאנרוף או קוביות על המראה או משהו פוזאיסטי אחר

לרכב שלי אין סאן-רוף\ מגנזיום\ קוביות על המראה והדבר האחרון שאפשר להגיד עליו שהוא רכב שחוט, תבדוק עובדות לפני שאתה מזבל שטויות. הרכב היה אצלי 3 שנים בן-28, מהנדס מכונות.

בעבר: פג'ו 205 1.4i שנת 95'\ פג'ו 205 1.4i שנת 98'

רנו קליאו 1.4 שנת 92'\ סוזוקי סמוראי 1.3 שנת 88'

מיצובישי קולט 1.6i שנת 95'\ ניסאן טראנו 2.4i שנת 97'

כיום: טויוטה קורולה 1.6i RunX שנת 07'

פורסם

ללא כל קשר למהנדס המכונות בעל הקולט כאן בשרשור, גם אני ממליץ על הקולט.

הייתה לי כזאת במשך כ-5 שנים, רכשתי אותה כרכב ראשון.

אמינה, חזקה (113 כ"ס זה די ויותר לרכב ראשון), זריזה, קטנה והכי חשוב עם המראה הנכון לגיל הזה.

אלי.

פורסם

חוות דעת על מיצובישי קולט מהשנים 93-96

אנסה להיות אובייקטיבי ככל האפשר:

יתרונות הקולט: אמינות, מראה, ביצועים, מחיר, אבזור, שימושיות

אמינות: מעולם(!) לא נתקלתי במצב שבו הרכב עלה על גרר, אפס תחזוקת שבר, רק טיפולים.

טפל בו באהבה והוא יחזיר לך

מראה: כל אחד ודעתו האישית, לדעתי צורה שהקדימה את זמנה (כמובן שזה נכון לשנת 95 ולא להיום)

ביצועים: עם פחות מ-10 שניות ל-100 זה אומנם לא רכב ספורט אבל משאיר הרבה מאחור את כל המשפחתיות

מהירות מקסימלית מעל 190 קמ"ש. משקלה הקל מהווה יתרון פה.

מחיר: זול יחסית לרכבים חדשים יותר אך בין היקרים לשנתון שלו, יש לזה סיבה טובה. פעם מכוניות (יפניות) נבנו לשרוד

אבזור: 2 חלונות-חשמל(אין עוד חלונות), נעילה מרכזית, הגה-כוח, מראות חשמל, הגה מתכוונן, תאורה בתא-מטען, כסא נהג מתכוונן לגובה, 5 מהירויות מגבים, מתקן לכוסות, אבזור שברוב הרכבים נכנס רק שנים מאוחר יותר.

שימושיות: כאשר אתה מקפל את המושב האחורי ומוריד את המגש אתה מקבל רכב שיכול להכניס הרבה פנימה, דוגמא שהתנסתי בה היא תנור ביתי עומד שלא נכנס למאזדה 3.

בינוני: יציבות, צריכת דלק

יציבות הקולט בינונית בלבד, משקלה הקל מהווה חסרון בתחום היציבות

צריכת דלק: צריכה משולבת של ליטר לכל 12.5 ק"מ בנהיגה רגועה רוב הזמן ;)

חסרונות: בטיחות, גיל, זיהום אוויר

בטיחות: אין כריות אוויר (לדעתי ב-96' יש כרית לנהג), אין ABS וכמובן שלא ESP. תוצאות בינוניות + במבחני ריסוק.

גיל: רכב מעל גיל 15 בישראל מחוייב להמציא אישור תקינות למערכת הבלמים. מעל גיל 20 פעמיים בשנה מבחן רישוי (טסט)

זיהום אוויר: הרכב אינו "ירוק" (חלק מהיותו ישן)

מקווה שעזרתי, מפה מהלאה הבחירה שלך...

בעבר: פג'ו 205 1.4i שנת 95'\ פג'ו 205 1.4i שנת 98'

רנו קליאו 1.4 שנת 92'\ סוזוקי סמוראי 1.3 שנת 88'

מיצובישי קולט 1.6i שנת 95'\ ניסאן טראנו 2.4i שנת 97'

כיום: טויוטה קורולה 1.6i RunX שנת 07'

פורסם
בתור בחור בן 18, נתחיל מזה שאתה אמור לדעת שלא "מביאים אוטו" אלא קונים אותו. ושהזמן הגיע, ולא הגיעה. אבל אלה התפקידים של המורה שלך ללשון, לא שלי.

למרות שאני לא אמור להכנס לזה, בכל זאת נורא מעניין אותי ואני חייב לשאול, זה מגניב שכתוב עם שגיאות היום? או שפשוט לא יודעים איך לכתוב נכון? או שלא אכפת לאף אחד איך לכתוב נכון?

עכשיו נעבור לנושא שלשמו התכנסנו כאן היום.

אני אתחיל משאלה: ה17K, הם לקניית הרכב בלבד ויש עוד סכום בצד לביטוח + יישור קו (שהרכב ייצטרך, כל רכב צריך יישור קו) + תחזוקה + עוד קצת כסף ל"תקלות לא צפויות" (גיר שהולך, רדיאטור שמתפוצץ, קרע בתמיג שמכריח אותך להחליף זוג צמיגים) שיקרה, כי התקלות האלה קורות, אז עדיף כבר לצפות אותן.

כשאני קניתי רכב, היו לי 12 אלף ש"ח ושבוע אחרי שקניתי רכב ב8, הייתי במינוס 1000 שקל בבנק. אז תהיה מוכן.

דבר שני: אני לא מזמן גם הייתי בן 18 וממה שאני זוכר (אולי היום זה השתנה), גם אם תקנה מיצובישי לאנסר (אפילו לא סופר לאנסר) או סוזוקי בלאנו, תהיה להן המון פוזה. בגיל הזה זה איזה רכב יש לך, זה אם בכלל יש לך. ואם הוא שלך שלך ולא של ההורים, אז בכלל.

לבסוף: הייתי מציע לך להתמקד בסופר מיניות עם שלוש דלתות דוגמאת האיביזה, 206 כמו שהציאו לך, אקסנט קופה (לא יונדאי קופה. אקסנט עם 3 דלתות) או דומותיהן.עם כל הפוזה שלך - כותבים הציעו ולא "הציאו", ואני לא היית מציע בלנו למישהו שמחפש פוזה..

*אני כבר לא זוכר מה יש בארץ בקטגוריה הזאת עם שלוש דלתות.

דווקא מאופל טיגרה, יונדאי קופה, רנו מגאן קופה ושאחר חברותיהן ה"יענו ספורטיביות" הייתי מציע לך להתרחק, הבעלים הקודמים שלהן היו חבר,ה צעירים כמוך שהתחזוקה של הרכב לא בדיוק הייתה הדבר הראשון ברשימה שלהם - בין אם כי פחות אכפת או כי כלכלית פחות מתאפשר - מה שאומר שאתה מגדיל את הסיכויים שלך ליפול על רכב שלא תוחזק ולא טופל כמו שצריך ומחובר באיזולירבנד, אזיקונים והמון מזל.

במחשבה שנייה גם כל הסופר מיני 3 דלתות נכנסות לקטגוריה של "אני יביא ת'אוטו ספורט בנזונה הזה ועל ה*** שלי שצריך להחליף שמן, הוא נוסע".

תקנה בלאנו

באדום

פורסם

אני מרכין בפנייך את הראש, אני יודע שכותבים הציעו ולא הציאו :oops: ואני מתנצל בכנות על הטעות.

אם תקרא את התגובה שלי שוב, תבין למה הצעתי את הבלנו. אני יודע שאפשר "להביא" רכבים הרבה יותר יפים בסכום שיש לפותח השרשור, אני נתתי עצה איך לא להכנס לבור כלכלי, כי שוב, בגיל 18 לא משחקת העובדה איזה רכב יש לך, אלא אם יש לך רכב או לא.

Ford Focus estate ; Subaru XV

• תוכן חדש...