Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4695 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מרבית המסגרות מיוצרות במספר קטן של מפעלים בעולם.

איני יודע כמה אתה מרכיב משקפיים, אבל במשפחה שלי ארבעה מבין חמישה נזקקים להם. לכן אני מדבר מניסיון: לא רק משקפי ספורט מצריכים חומרים איכותיים. גם משקפיים ליום-יום צריכים להיות נוחים, חזקים, גמישים - והפתרון הוא בדמות חומרים מתאימים. העדשות צריכות להיות קלות, חזקות, לא מעוותות את התמונה, לא נשרטות בקלות ולעתים בעלות תכונות נוספות (למשל - שינוי גוון בחשיפה לאור) - כלומר גם הן לא סתם גושי זכוכית או פלסטיק. בלא מעט מקרים העדשות מיוצרות בהזמנה אישית, דבר שמיקר אותן. וכמובן שכמו במוצרי צריכה רבים (כולל רכב) - משלמים הרבה תמורת העיצוב והמותג. אפשר להתוכח אם עלות זו מוצדקת, אבל לא שואלים אותך הרבה, אם אתה רוצה משקפיים נוחים ויפים יהיה עליך לשלם תמורת עיצובם וייצורם. וכמובן מאות אחוזים של מרווחי שיווק.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כמובן שדיברתי אך ורק על המסגרת ולא על העדשות.

עדשות זה סיפור אחר, והוא לא נכלל במחיר של המסגרת(במשקפי ראיה).

וכמובן שאני מדבר מנסיון. תמיד היו לי משקפי ראיה ממותגים שעלו לי בין 500-600 שקל, והחלטתי שהפעם אני אתן נסיון למשקפים זולות , או מסין או מחנות בארץ(ונתקלתי במבצע של אופטיקה הלפרין)

ובנתיים אחרי חצי שנה של שימוש קבוע, יש לי מסקנה אחת:

9122.jpg

פורסם

אלה הצרכים שלך. הנסיון שלי שונה.

בני הבכור מרכיב משקפיים בכל עת שאינו ישן או עוסק בספורט, ולכן נזקק למשקפיים קלים. בשנים האחרונות הוא מעדיף מקפיים חסרי מסגרת. זה מייקר את המשקפיים כיון שמבנה זה מצריך עדשות חזקות במיוחד. מדובר במכשיר שנעשה בו שימוש 18 שעות ביממה וזוג מחזיק 1-3 שנים - לא המקום שבו מוצדך להיות קמצן. רבים מחברי פורום זה משקיעים הון בשיפורים כאלה ואחרים למככוניותיהם.

לי ולאשתי בעיה הפוכה: אנו משתמשים במשקפי קריאה, אשר אותם מרכיבים ומסירים עשרות ומאות פעמים ביום. תנועות ההרכבה וההסרה גורמות לא מעט תנועה בזרועות ולכן דרושה מסגרת חזק וגמישה היכולה לעמוד בעומס בלי להשבר כל כמה חודשים. שוב לא המקום הנכון לחסכון. ולא יעזור דבר - אי אפר להשוות את איכות הראיה במשקפיים מותאמים אישית לזו של משקפי סופרפארם ב-100 ש"ח.

לאור האמור - האם משקפיים, שמשמעותיים לבריאות ולאיכות החיים, ואשר משמשים אותנו מרבית שעות היממה לא מצדיקים השקעה של 500-1000 ש"ח בשנה? האם זה לא יותר חשוב מעוד רמקול במערכת השמע ברכב, שבו אתה משתמש לכל היותר שעה ביום? לפחות לי, אישית, נראה כי מדובר באחד הפריטים שבהם מוצדק להשקיע ברכישת מוצר איכותי, סה"כ העלות אינה גבוהה בפריסה על חיי זוג משקפיים שהוא מספר שנים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הזמנתי משקפיים מ zenny optical לפני חודש.

הגיע תוך שבוע, בדיקה באופטיקה ליד הבית הראתה שהמספר עדשות בדיוק כפי שהוזמן

ממליץ בחום!

פורסם

לא באמת חשבתם שיהיה שרשור שקשור למשקפיים בלי תגובה שלי, נכון? :wink:

קודם כל, אני מכיר את האתר המדובר, מחירים מאוד אטרקטיביים. נתקלתי פעם בלקוחה שהראתה לי משקפיים שקנתה משם, מסגרת לא מאוד מרשימה באיכותה. אבל בטח עלתה בהתאם. אני בטוח שבתוספת כמה גרושים היה אפשר לקנות מסגרת מחומר משובח יותר.

סה"כ מדובר באופציה טובה מאוד אם יש לך את מרשם המשקפיים שלך, ואתה לא פוחד מכך שאתה לא מודד את המשקפיים ולא יודע באמת אם המשקפיים יפים לך או נוחים לך עד שיגיעו ארצה.

בנוסף, איני יודע מה טיב השירות שלהם לאחר קניה, בדגש על בעיות אופטיקה שמתעוררות (בעיות חוסר הסתגלות למיניהן).

להלן מספר התיחסויות:

יש אפילו אופצייה של קניית משקפי ראיה זולות לפי מספרים. הם באמת זולים, האנשים הפשוטים פשוט בוחרים משקפיים לפי מה שמתאים להם מהמדף וזהו זה.

כסף לא משקר, אני בטוח שיש הבדל בין משקפיים שעולים 10 דולר (לפני משלוח לארץ) שאתה פשוט בוחר מתוך קופסה לבין משקפיים שמתאימים לך במיוחד אצל אופטומטריסט.

בשיטה הזאת נמכרים משקפי קריאה, חסרונות עיקריים הם שהמספר בשתי העיניים אותו דבר, וה-PD לא ידוע.

מאיכות העדשות אני דווקא פחות חושש. (קחו בחשבון שמדובר בזוג משקפיים שמיוצר בייצור המוני, בניגוד למשקפיים שהעדשות בהם נחתכות במיוחד בשביל הלקוח)

ללא ספק - במסגרות יש מתח רווחים גדול מאוד. לא רק בארץ.

להעריך איכות עדשות לפי מחיר? לא יודע.

אין קשר ישיר בין איכות עדשות למחיר.

כמו שפעם כבר כתבתי באחד השרשורים, בארץ יש מספר מצומצם מאוד של חברות שמייבאות, מייצרות וחותכות עדשות, כל השמות שאנחנו רואים ברחוב, מתנקזים בסוף לאותן חברות. כך שבעצם אנחנו קונים את אותן העדשות מ"אופטיקה X" וגם מ"אופטיקה Y" כשהמאפיינים היחידים שהשתנו בעסקה הם המחיר והאופטימטריסט.

בעניין המסגרות, מידי פעם אני רועה בשדות זרים ובודק מה חנויות מציעות. אני נדהם לגלות מחירים מופקעים ברמה מאוד לא סבירה עבור מסגרת בלבד.

אין ספק שחלק ממחיר המסגרת הוא המותג. ד"א - כך גם העדשה.

השאלה היא האם במחיר 120 ש"ח אתה מקבל מדידה מדוייקת ועדשות באיכות סבירה.

אני אגדיר את זה בצורה מדויקת יותר לדעתי: במשקפיים של מעצב על/מותג יוקרה, חלק ממחיר המסגרת הוא המסגרת.

איזה איכות בניה יש כבר במשקפיים?

סה"כ גוש פלסטיק/ מתכת שמחובר בכמה ברגים.

מאוד לא נכון, קשת האיכויות במסגרות הרבה יותר רחבה מאשר בעדשות.

כשאתה רואה משקפיים שנראים לך כמו "פלסטיק" הם יכולים להיות מפוליקרבונט, TR90 ואולי בכלל אצטט.

לכל חומר יש את היתרונות והחסרונות שלו.

יש גם שוני רב באיכות התכנון של המסגרת, דברים שמשפיעים על כמות פעמים העדשה תצא לך מהמקום, באיזה תדירות המשקפיים יתרחבו או יתעקמו, ומתי ישברו.

אדגיש שמשקפיים זולים לא בהכרח פחות טובים!

במקום עבודתי, משקפי ראיה שנמכרים אצלנו ונראים כמו "פלסטיק" לרוב האנשים, עשויים אך ורק מאצטט שהוא חומר מאוד איכותי. העלות אצלנו עדיין נמוכה בהרבה יותר מאשר משקפי מותג שעשויים מחומרים נחותים יותר. (חשוב להדגיש שאיני מכליל, אלא נותן דוגמא כללית בלבד, ומציאותית מאוד לצערי)

הערה שראוי להוסיף,

אנשים חושבים שמה שגורם לתשלום לתפוח הוא המספר. זה לא נכון.

המחיר נובע מאינדקס השבירה של העדשה (זוכרים את סנל משיעורי פיזיקה בתיכון?)

כך שאפשר לקנות באותו מחיר גם עדשה עם מספר -0.25 ללא צילינדר וגם עדשה עם -6 וצילינדר -2. פשוט שהאחרונה תהיה עבה יותר.

ישנן הגבלות איזה עדשות קיימות על המדף ואיזה עדשות דורשות ייצור מיוחד, כך שלא כל אחד יכול להחליט לחסוך במחיר העדשה בתמורה לעדשה עבה יותר.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

• 4 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

למי שעוקב:

קיבלתי את המשקפיים לאחר 3 שבועות.

המשקפיים שהגיעו היו כמעט מה שציפיתי [קצת גדולות יותר ברוחב אבל אותה תצורה, כנראה אני לא מעריך נכונה מרחקים..] וצריך לקחת את זה בחשבון בהזמנה הבאה.

בכל מקרה קניתי משקפיים בסביבות ה 50$ ולשמחתי קיבלתי את מה שציפיתי לו ואף יותר:

הגשר ומה שאפשר לקרוא לו מסגרת מרגיש דק ואיכותי ממתכת דקה דקה יש לינק למי שמעוניין לראות איך זה נראה [ובמציאות אפילו יותר עדין ודק]

https://www.zennioptical.com/?nav_cat_id=2&q=348112&navused=1

הקליפ-און של משקפי השמש הוא מגנטי ונצמד בקלות

העדשות קצת רחבות יותר מהישנות שלי [וכנראה שאם הייתי מתקמצן פחות ומוסיף עוד 10$ הייתי מקבל עדשות דקות יותר]

בכל מקרה העדשות מעולות חלקות ואני רואה איתן מ ע ו ל ה !

אין לי ספק שאת הזוג הבא שלי אני קונה אצלהם.

אגב שאלה, אם אני מעוניין לקבל את המידות שלי להבא מאופטיקאי כדי לוודא את המספר לפני ההזמנה הבאה האם זה בתשלום ?

ואם כן מה העלות הנורמאלית.

תודה.

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

אם אתה מהסביבה, באונ' בר אילן יש בדיקות ראיה בחינם: http://www1.biu.ac.il/index.php?id=555&pt=1&pid=539&level=4&cPath=10,539,555

במידה ולא, גש לאופטיקות הקרובות לביתך.

באופטיקות פרטיות המחירים מתחילים מסביבות 50 ש"ח. לדעתי מחיר הוגן הוא בסביבות 100 ש"ח.

ברשתות אופטיקה גדולות יש איזשהו אנטי גדול נגד מתן תוצאות בדיקה. והמחירים נעים שם סביב 300.

אם אתה מאיזור הדרום אוכל להפנות אותך למקומות שגובים מחיר הוגן.

פורסם

מעולם לא שמעתי על החברה.

אבל אני רואה שהם עומדים בתקן האירופאי ובתקן האמריקאי למשקפי שמש. המהדרים היו דורשים גם את התקן האוסטרלי שהוא המחמיר ביותר.

מבחינתי, שני התקנים הנ"ל הם אישור מספק להרכיב את המשקפיים.

יש לך את ברכתי.

פורסם

בקרולינה למקה קניתי שתי זוגות משקפי ראיה מדהימות ובאיכות מצוינת ב450 ש"ח, 50 ש"ח ירדו בזיכוי של מפתח דיסקונט, ככה שיצא 400 ש"ח שווה לכל כיס.

התענוג שמוביל אותך

• תוכן חדש...