Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4875 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר בקניית רכב חדש ששייך לנכה.

הפרשי תשלום שמגיעים לנו מביטוח לאומי -47,350 . סכום שנקבע עפי סוג הרכב (טויוטה קורולה 2013 )

בשלב זה הרכב הגיע לארץ ומתחילים לעבוד עליו.

לפתע מגיע טלפון ממנהל המכירות של טויוטה להורים שלי, ומתבשר להם שהם קיבלו מייל (לא ברור ממי-כנראה מביטוח לאומי) שבו מודיעים להם שאושרו 42,800 מתוך ה47,350 וטויוטה מבקשים צ'ק על ההפרש כדי לשחרר את הרכב לתחילת העבודה.

השאלה שלי היא, האם יש כאן חשד ל"שיטת המצליח", המנהל שלח כ"הוכחה" לאמא שלי מייל שבו ה"בשורה הזו" נשלחה לעוד 8 לקוחות שצריכים לקבל את הרכב.

יש סיכוי לבדוק את הנתון הזה מול ביטוח לאומי, כי לי זה נראה מוזר שהחנות תחליט כמה מתוך הסכום שביטוח לאומי ישלם לטויוטה, יקבל הלקוח.

אציין שהם רכשו מאותו הסניף כבר 2 רכבים בעבר עם אותו תהליך, ולא היה מקרה כזה.

SEAT LEON TSI 1.2 2012

פורסם

כשהביטוח מעביר תשלום לגורם אחר בעבורך, בדרך כלל שולחים הודעה עם פירוט התשלומים (למשל תגמול מילואים למעביד)

הייתי מציע לפנות לב"ל לבירור העניין.

פורסם

דיברתי עם ביטוח לאומי, הם מאשרים 100% ממה שמגיע לו עפ"י קוד הדגם של הרכב הנבחר (לא ברור לי אם הרשימה נמצאת רק אצל טויוטה או שהיא פתוחה לעיני הקהל באחד האתרים). הבעיה לא מול בט"לאומי

מסתבר שבפרק זמן הזה שהרכב משתחרר מהמכס, חלים שינויים שתלויים באי אילו גורמים (כגון שווי היין) ובפעמים הקודמות ממה שהבנתי מההורים הם קיבלו החזרים בשווי 2500 שח בעקבות השינויים הללו.

לי לא ברור על איזה שינויים מדובר בדיוק אם כבר סגרו מחיר. (בזמנו כשהעלו את המעמ הבנתי שלפי חוק מותר ליבואן לגלגל את המעמ על הלקוח כל עוד הרכב לא שוחרר מהמכס, או שהוא לא קיבל אותו.

אני תכף אתקשר לטויוטה אבל רוצה קודם לוודא אתכם שלא ימרחו אותי.

SEAT LEON TSI 1.2 2012

פורסם

לאחר שיחה עם מנהל הסניף הבנתי כי ההחלטה על שינויים בסכומים המאושרים הם של המכס מול ביטוח לאומי (הפקידה שענתה לי בבט"ל לא מצאה דבר, אז כנראה שזה רק המכס). ננסה לברר מול המכס, אבל כעת זה רק פורמלי ולא ניתן לשינויים.

SEAT LEON TSI 1.2 2012

פורסם

אין פה שום שיטת מצליח.

המיסים על הרכב נקבעים ביום השחרור ממכס, אבל גובה המענק מביטוח לאומי נקבע בתחילת השנה.

לכן יתכנו הפרשים.

בכל מקרה תקבל (ותוכל לבקש) את רשומון היבוא וטופס השחרור ממכס, שם מצוין גובה המס ששולם על הרכב.

פורסם

כמו שרשמו לפני הפטור משתנה כל שבוע עקב שער מטבעות ושינויים נוספים. רק ביום שחרור המכס בפועל נעשה החישוב המדויק. כמו שרשמת לפעמים הלקוח גם "מרויח". תוכל לודא בדיוק כמה כסף העביר ביטוח לאומי כשתקבל את חשבונית המס על כל העסקה, כשתקבל את הרכב.

פורסם
אין פה שום שיטת מצליח.

המיסים על הרכב נקבעים ביום השחרור ממכס, אבל גובה המענק מביטוח לאומי נקבע בתחילת השנה.

לכן יתכנו הפרשים.

בכל מקרה תקבל (ותוכל לבקש) את רשומון היבוא וטופס השחרור ממכס, שם מצוין גובה המס ששולם על הרכב.

כמו שרשמו לפני הפטור משתנה כל שבוע עקב שער מטבעות ושינויים נוספים. רק ביום שחרור המכס בפועל נעשה החישוב המדויק. כמו שרשמת לפעמים הלקוח גם "מרויח". תוכל לודא בדיוק כמה כסף העביר ביטוח לאומי כשתקבל את חשבונית המס על כל העסקה, כשתקבל את הרכב.

:mm_yeah:

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

• תוכן חדש...