Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4778 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

נכנסו היום באשתי בדלת האחורית מימין.

יש נזק גדול לדלת , לסף מתחת לדלת וגם לטמבון האחורי (אולי גם לצמיג/ציר !?!)

יש פרטי הפוגע, הוא מודה באשמה, וגם מהממצאים בשטח ועדים ברור שהוא אשם.

פניתי לחברת הביטוח שלנו AIG, שהציגה בפני כמה אפשרויות:

1. לא להפעיל את הביטוח, לפנות למוסכים שעובדים איתם, אני יכול לבחור איזה שמאי שאני רוצה, המוסך מתקן, אני נותן צ'ק ל 90 יום קדימה ובינתיים AIG מטפלת בתביעה מול חברת הביטוח השניה. אני לא צריך לטפל בכלום ואחרי הצלחת התביעה AIG משלמת למוסך ואני מבטל הצ'קים. מציעים לי גם רכב חלופי מהמוסך (שהרי מהביטוח לא מגיע לי , כי לא הפעלתי אותו)

2. כמו 1, אבל ללכת לאיזה מוסך שאני רוצה, ואחכ AIG תעזור לי לתבוע את הביטוח הנגדי. בינתיים אני צריך לשלם למוסך ולהמתין לתשלום החוזר.

3. להפעיל את הביטוח .... אני אקבל רכב חלופי מ AIG עפי תנאי הפוליסה וכו. נראה לי האופציה הכי גרועה. גם אשלם השתתפות, גם אפסיד הנחות עתידיות וכו'.

אשמח לדעתם של המומחים. האם ללכת בכיוון סעיף 1?

הציעו לי את מוסך "נע אור" בבני ברק.

מדובר ביונדאי i30, והבנתי שהמוסך הזה לא מורשה יונדאי. הרכב מודל 2009.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

יש לי חבר שהשביתו לו את הרכב על משהו שנראה חיצונית פחות מזה. לך תדע מה יימצא שם..

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם

השאלה היא גם איזה שמאי לבחור.

הנציגה של AIG לא שכחה להזכיר, כי אם לא אהיה מרוצה מהשמאי ואחליט אחכ לתבוע את AIG, אז כדאי שהשמאי שאני אבחר יהיה מהרשימה שלהם בכדי שחוות דעתו תהיה מקובלת עליהם...

פורסם

יש סיכוי שיש פגיעת שלדה.

במידה ואכן השמאי מאשר שיש פגיעה בשלדה/קצה שלדה תהיה לך בעיה למכור את הרכב בעתיד קח את זה בחשבון.

עוד סיבה להנות מ"תדלוק עצמי" : הריח של הדלק :-)

גם אם התפוח נפל רחוק מהעץ הוא בכל זאת תפוח ולא אגס

פורסם

אני תמיד בדעה שעל מנת לקבל איכות טובה של גימור בעבודה כזאת של תאונה, תמיד ללכת למוסך מרכזי.

יעלה כמה שיעלה הביטוח משלם והראש שקט כי אתה יודע שמי שטיפל לך ברכב יודע מה הוא עושה.

בנוסף, מוסכים כאלה תמיד מוסיפים עוד ועוד חלקים (על ריק) אשר מייקרים את התיקון ובכך זה עוזר לך לקבל טוטאלוס.

למשל הייתה לי תאונה דומה בהונדה סיוויק, משום מה הכניסו פנס אחורי שכלל לא היה שבור, אני מבחינתי הייתי המום שזה היה ככה, אבל לא היה איכפת לי כי הביטוח שילם.

לצערנו אנחנו משלמים המון כסף כל שנה על ביטוח של רכב, אז עד שקורה משהו אז לפחות שנקבל את המגיע לנו בצורה הטובה ביותר, ככה אני חושב.

אגב, מה המודל של הרכב?

Polo 2012

פורסם
יש סיכוי שיש פגיעת שלדה.

במידה ואכן השמאי מאשר שיש פגיעה בשלדה/קצה שלדה תהיה לך בעיה למכור את הרכב בעתיד קח את זה בחשבון.

תודה על התובנות. אבל מה בדיוק אני צריך לקחת בחשבון ?

התאונה קרתה. לא יכול להשפיע על תוצאותיה. אם יש פגיעה, אז יש פגיעה. רק אצטרך לוודא לקבת פיצוי נאות על ירידת הערך.

פורסם
אני תמיד בדעה שעל מנת לקבל איכות טובה של גימור בעבודה כזאת של תאונה, תמיד ללכת למוסך מרכזי.

יעלה כמה שיעלה הביטוח משלם והראש שקט כי אתה יודע שמי שטיפל לך ברכב יודע מה הוא עושה.

בנוסף, מוסכים כאלה תמיד מוסיפים עוד ועוד חלקים (על ריק) אשר מייקרים את התיקון ובכך זה עוזר לך לקבל טוטאלוס.

למשל הייתה לי תאונה דומה בהונדה סיוויק, משום מה הכניסו פנס אחורי שכלל לא היה שבור, אני מבחינתי הייתי המום שזה היה ככה, אבל לא היה איכפת לי כי הביטוח שילם.

לצערנו אנחנו משלמים המון כסף כל שנה על ביטוח של רכב, אז עד שקורה משהו אז לפחות שנקבל את המגיע לנו בצורה הטובה ביותר, ככה אני חושב.

אגב, מה המודל של הרכב?

הרכב מודל 2009. נרכש מליסינג ב 2011 מאוטודיל.

הרעיון היה לעשות לו החזרה אחרי 3 שנים לפי תנאי אוטודיל ולהחליף לדגם חדש יותר... עכשיו זה כבר לא יהיה.

הקטע של "הביטוח ישלם" הוא לא פשוט. אני לא רוצה להפעיל את הביטוח שלי, כי זה אומר הפסד של אלפי שקלים אחכ באובדן הנחות.

ולנהל את תביעת צד שלישי לבד גם זה לא פשוט -

כי זה אומר לשלם לבד למוסך המתקן (לא יהיה זול) ולהתחיל להתנהל מול חברת הביטוח השניה (עם עזרת חברת הביטוח שלי)

אני מנסה להבין את מה שאתה אומר ב "יעלה כמה שיעלה הביטוח משלם והראש שקט כי אתה יודע שמי שטיפל לך ברכב יודע מה הוא עושה." -

לא מדובר פה בעבודת מכונאות שהיא מכוונת יצרן ודגם.

תכלס מדובר בעבודת פחחות. חלקים חדשים מקוריים השמאי לא חייב לאשר אם בכלל.

ומי שמשלם זה הביטוח של הפוגע... והם יכולים לעשות שרירים וצרות. אז אין קשר לעובדה שאני משלם הרבה לביטוח כל שנה ושנה, כי מי שיאלץ לשלם זה הביטוח השני (אלא כמובן אני מפעיל את הביטוח שלי)

פורסם

כשאני אומר שמישהו יתקן לך את הרכב כי הוא יודע מה הוא עושה, זאת אומרת שלא יעשו לך עבודה חאפר.

התיקון יתבצע כמו שצריך, עם חלקים במקום, בדיקה טובה יותר של האזור הפגוע והחלפה של כל חלק שנפגע, כמו שאמרתי, גם כאלה רק עם סדק, בעתיד שתרצה למכור את הרכב זה ייראה אחרת.

בעבר, על אותה סיוויק בתיקון של 500 שקל, דאגו לדחוף כל מיני חומרים רק כדי לסדר את הפגוש האחורי ושיישב במקום הנכון, בתור מישהו שלא בילה במוסך בזמן התיקון לא יכולתי לראות את זה, אלא רק אחרי תאונה נוספת שהייתה בפגוש שהראו לי את זה במוסך המרכזי.

אגב, אף אחד לא אמר שלהיות מעורב בתאונה זה לא כולל כאבי ראש ריצות ובלאגנים.

Polo 2012

פורסם

אני הייתי בוחר באופציה 2.

כל מוסך פחחות רציני מקבל מנפגעים כמוך המחאות שוטף +60 לפחות.

עד אז תקבל את ההמחאה הנגדית מהפוגע ותאזן את חשבון העו"ש...

אופציה 1 רלוונטית רק בתנאי שאתה מוצא ברשימת מוסכי ההסדר שלהם מוסך עם המלצות אובייקטיביות.

בחירה באופציה 3 תהיה לדעתי טעות. חבל לספוג נזק על אירוע שאינך אשם בו.

לגבי שמאי- אל תתפתה לדברי הנציגה. בחר לך שמאי שייצג אותך ורק אותך.

א. אם הוא שמאי מוסמך הביטוח חייב לקבל את האקספרתיזה שלו.

ב. ממילא שמאי שמקובל על AIG לא בטוח שיהיה מקובל על חברת הביטוח של הפוגע, שהיא זאת שמשלמת את החשבון לבסוף.

בדוק מול חבר הפורום אלי אמרן. שמאי ותיק ומקצוען.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם

עדכון,

בחרתי ללכת למוסך שהביטוח שלי המליץ (למרות שאני לא תובע את הביטוח שלי) , לאחר ששמעתי מספר חוו"ד חיוביות אוביקטיביות על המקום.

הנזק אמנם רב מבחינה כספית, אבל מבחינת המהות אין נזק לשלדת הרכב, וגם לא לסרן האחורי.

בדקתי וראיתי בעיני כי החלפים (טמבון, דלת , כנף וסף) הם חלפים מקוריים של יונדאי.

כרגע נשאר להמתין לסיום הטיפול ולראות כמה ירידת ערך יש לפגיעה שכזו.

ואז יתחיל הויכוח על ירידת ערך תאורטית/טכנית ומסחרית.

בגלל ב i30 אחרי ליסינג יש כמו זבובים, אני מניח שיהיה לא קל למכור את הרכב. ולכן ירידת הערך המסחרית היא לק קטנה.

יש עצות איך להתנהל מול השמאי ?

פורסם
אם אין נזק לשלדה - תיאורטית, אין משמעות מסחרית כבדה.

שיש לך 50 מכוניות i30 למכירה.

את איזו תקנה ? את זו עם התאונה שהחליפו חלקים וצבעו, או את זו שלא עברה תאונה.

אז אולי הירידה לא "כבדה" אבל מעניין כמה היא צריכה להיות...

פורסם

עוד פעם, אתה חייב להבין שזה לא עובד ככה.

יש כללים מסויימים, כל אחד היה מעדיף לרכוש רכב שנסע 5 ק"מ בשנה לא עבר אף תאונה ובמחיר מתחת למחירון, בדיוק בשילוב צבעים שהוא רוצה.

במציאות, לתאונה שבא הוחלפו חלקי פח יש משמעות שולית על ערך הרכב, ולחברת הביטוח לא אכפת שיש עוד 500 רכבים כמו שלך, צפה לקבל ירידת ערך של מתחת ל-5%.

פורסם
הנזק אמנם רב מבחינה כספית, אבל מבחינת המהות אין נזק לשלדת הרכב, וגם לא לסרן האחורי.

בדקתי וראיתי בעיני כי החלפים (טמבון, דלת , כנף וסף) הם חלפים מקוריים של יונדאי.

החלפת סף תחתון משמעותית יותר מהחלפת דלת. מכוני בדיקה רבים מתייחסים לכך כ"קצה שילדה". (למרות שזה כמובן שטויות)

גם כנף אחורית (כמו כל חלק שמחובר בריתוך ולא בברגים) היא בעלת משמעות גבוהה יותר מהחלפת פגוש או דלת.

ולפיכך:

יש עצות איך להתנהל מול השמאי ?

להתייעץ עם אלי אמרן, חבר הפורום, אם ירידת הערך שקיבלת מכסה את הנזקים.

בהחלט יש מצב שזה ירתיע קונים פוטנציאליים, ואתה צריך להיות מפוצה על כך.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

• תוכן חדש...