Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4574 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלה לגבי הלימפורדר ?

אני משתמש במוצר ב100 % ברדיאטור .

בכיתוב מאחור רשום שמומלץ/רצוי להוסיף עם המים של היצרן המים .אבל לא המילה חובה .

יש לי משאבת מים חדשה ,למרות זאת המחוג תמיד מחוץ לעיר נפל על רבע .והגעתי למסקנה להחליף תרמוסטט .את החיישן חום החלפתי לפני כמה חודשיים אז אין לי עוד דרך להסביר זאת .בנסיעה בעיר הוא עמד על 90 מעלות .בבדיקה אחרי ההחלפת התרמוסטט (מקורי) בנסיעה מחוץ לעיר המחוגג השתגע ! כמה דקות ורק אחרי זמן מה התייצב אבל נידלקת נורת ביקורת הצהובה .

ממישהו יכול לשפוך אור על הנושא ?

הרכב המדובר הוא פיאט פונטו ספייס 16V .

פורסם

א. הנוזל של למפורדר צריך להיות מהול - מדובר בתרכיז. אין להשתמש בו במצבו הגולמי.

ב. נפילת מחוג שעון טמפרטורת המים בנסיעה רציפה מחוץ לעיר מצביעה על טרמוסטט תקול. דאג להחליפו.

פורסם

אהלן

לדעתם הלמפורד יתאים למנועי מאזדה 2.0??

הכוונה מאזדה 3 2004

היבואן בארץ דורש דיי הרבה למים מקוריים.

תודה

Mazda 3 Spirit Canary Yellow

פורסם

הגישה שלי טוענת שבכל הנוגע לנוזל קירור יש להשתמש במקורי בלבד וגם לא בחליפי מחברה טובה אלא אם צויין עליו כי הוא מתאים לשימוש ברכבי X או עומד בתקני Y. צריך לזכור שנוזל קירור מקורי הוא אולי יקר אך מהצד השני הוא בעל אורך חיים ארוך מאוד שמקזז את עלותו הגבוהה בשגרת הטיפולים.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אני מסכים עם איתמר.

ובנוגע לשאלה של בעל המאזדה: הנוזל של למפורדר הוא ה-OEM של BMW ובכך זהה לנוזל המקורי ולכן מומלץ למכוניות אלו ולמכוניות שמשתמשות בנוזל קירור בעל אותו הרכב כימי, כמו למשל מרצדס.

ספציפית למאזדה, הנוזל של למפורדר אינו תואם לדרישות היצרן כלל, לכן לא מתאים כלל לרכבך.

הנוזל המקורי הוא המומלץ. תדירות ההחלפה שלו מאוד גבוהה ולכן עלותו הגבוהה מתקזזת עם תקופת השירות הארוכה של הנוזל.

• 10 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

מקפיץ את השרשור, מאז הבקבוקים בהודעה הראשונה יצא לי לקנות עוד פעמיים, כמובן שוב קיבלתי סוגים שונים.

את הסוג הראשון לא צילמתי (אני רק זוכר שיש לו פקק לבן גדול) אבל התעצבנתי מאוד כי פתחתי אותו והשתמשתי ב 2 ס"מ ממנו, אחרי כמה ימים גיליתי שהוא רוקן את עצמו לתוך הבגז שלי! :evil:

את השני, שפכתי עכשיו לתוך ג'ריקן גדול בשביל למהול אותו, אני מסתכל פנימה ומה אני רואה? הרבה נקודות שחורות כמו עובש מוזר כזה :shock:

attachment.php?attachmentid=366159&stc=1&d=1388256079

הבקבוק עלה 30 שקל, כמו חלק מאחיו לתחילת השרשור, רק שהפעם מדובר על תוצרת הארץ, משווק ע"י חברה שנקראת "ג.סטאר בע"מ".

הבקבוק נקנה כשהוא טיפה מחוץ, הוא לא פג תוקף (אם בכלל יש דבר כזה), אני יודע כי הייתי צריך לחכות למשלוח חדש.

attachment.php?attachmentid=366160&stc=1&d=1388256079

attachment.php?attachmentid=366161&stc=1&d=1388256079

עכשיו אני מודאג שהנוזל הזה יעשה לי דברים מוזרים למנוע כמו שהוא עשה לבקבוק.

מה אתם אומרים?

20131228_202308a.jpg

20131228_202409a.jpg

20131228_202422a.jpg

סובארו-SVX שחורה 94' ,סובארו SVX לבן פנינה 92', סובארו XT טורבו שחורה 86', סובארו XT טורבו בורדו 86', סובארו XT טורבו לבנה 86'

ארז

פורסם

קצת סדר לא יזיק.

חומר הבסיס לנוזלי קירור נקרא "מונו אתילן גליקול."

רוב החומר מיוצר על ידי שני יצרנים: BASF בשוויץ, ו- LUBRESOL בארה"ב. כמובן שהם מייצרים במקומות נוספים בעולם.

יצרני החומר ללקוח הסופי, מוסיפים חבילות תוספים שונות על מנת להעניק לחומר את התכונות הסופיות שלו, ומכאן יש גם הבדלים באיכות.

בתחילת השרשור אריזות של 4 מותגים שונים.

Fuchs - אחד היצרנים הגדולים בגרמניה ובעולם כולו, ורוב התוצרת של פוקס נמכרת ליצרנים אחרים. היבואן הרשמי של פוקס בארץ, הוא "ליברלו" מחולון.

Lemforder - אחד מיצרני המערכות הגדולים לכלי רכב. זהו היצרן הגדול ביותר בעולם למערכות מתלים והיגוי, ומספק אותן מושלמות (גשר עם מסרק, זרועות, קפיצים ובולמים) לקווי ההרכבה של יצרני רכב רבים. למפרדר רוכש את נוזל הקירור המרוכז מ...פוקס. היבואן הרשמי של למפרדר בארץ הוא "ברנקביץ' את לונדנר" מחולון, והוא מנהל שותפות עם ליברלו.

Febi - אחד מיצרני החלקים ומכלולים הנחשבים באירופה, אולם רבים מהחלקים המשווקים על ידי פבי מיוצרים על ידי יצרנים אחרים, תוך בקרת איכות קפדנית => מוצרים איכותיים. היבואן הרשמי לרוב המוצרים של פבי בארץ, הוא "אוטוורקס" מלוד, אולם לא לנוזל הקירור. גם כאן, למיטב ידיעתי, מקור הנוזל הוא בפוקס.

Lubfiner - מזכיר לי את השם Luberfiner, יצרן גרמני שאינני יודע האם הוא קיים היום אחרי גלגולים שונים שעבר. השם לובפיינר עצמו, לא מוכר לי ואינני יודע מה טיבו.

אני מניח שיש יבוא מקביל לכל המותגים הנ"ל.

את התרכיז יש למהול במים מזוקקים. הריכוז המומלץ על ידי היצרנים נע בין 40 ל- 60%, וכך יוצא שריכוז של 50% נותן תוצאה המתאימה לתנאים המקובלים בארץ. מדובר לא רק על נקודת קפיאה, אלא גם על נקודת רתיחה, והגנה על חלקי המנוע ומערכת הקירור.

מים מזוקקים, ולא מים מרוככים על שום מה ? עיון בדפי המוצר של התרכיזים השונים מלמד כי הם מיועדים למהילה במים עם ריכוז כלור שאינו עולה על 50PPM. מים מרוככים, מקורם במי ברז מהם הוציאו את המלחים השונים והסידן, רק שאת הכלור לא ניתן לבודד מהמים. התקן הישראלי לתכולת כלור במים עומד על 240PPM. כן, כמעט פי 5 ממה שמוגדר על ידי יצרני נוזל הקירור. הכלור הוא הגורם המאכל את חלקי האלומיניום במנוע, שלא לדבר על מנועים בהם יש מגנזיום בסגסוגת האלומיניום.

בהודעה מס' 21, אני רואה תמונות של אריזה ללא שם יצרן, וזה חשוד !

מי שמכוניתו, ובמקרה של פותח השרשור מכוניותיו חשובות לו, כדאי לו שירכוש קרטון עם מספר בקבוקים, ויחזיק בבית. כך ימנע מתירוצים של המוכר בחנות, שהיום יש לו נוזל של חיים, ומחר של יענקל'.

שבוע טוב,

אורן

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם

וואו איזה הסבר מפורט!

תודה רבה, נראה לי שהתחלתי להבין מה לעשות ובעיקר לא לעשות.

סובארו-SVX שחורה 94' ,סובארו SVX לבן פנינה 92', סובארו XT טורבו שחורה 86', סובארו XT טורבו בורדו 86', סובארו XT טורבו לבנה 86'

ארז

• תוכן חדש...