Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

ב-2024 הוא רוצה להיראות כאילו הוא מממש את הבטחותיו מ-2006.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 1
  • מבאס 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם

אני קניתי ארגז נרות נשמה, לקחתי את הבנות והדלקנו ברחבי העיר איפה שתלויות תמונות הנחצחים.

• אהבתי 2

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

היום בדיעבד הייתי צריך לקחת חופש, בוקס בבטן על הבוקר. עבר עליי יום קשוח מדי, לא יודע מה יהיה לגבי מחר. 

לא לקחתי מאז השביעי, ימי מחלה שהם נטו בשביל להוריד את הפאניקה/לחץ/you name it.

זו הפעם הראשונה שאני הרגשתי שזו היתה טעות ללכת לעבוד.

• מבאס 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני שעתיים, farkash7 כתב:

אם חמאס מחר בבוקר יגיד שהוא יסכים לנוכחות ישראלית בפילדלפי תהיה בטוח שהוא יכניס עז אחרת

אני לא בטוח.

עכשיו רק צריך לחכות שהם יסכימו...

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני שעה, פינדר כתב:

אני לגמרי חושד שיור ההסתדרות מתואם עם ביבי.

כבר ראינו את זה בעבר.

לתת לנתינים לשחרר קצת לחץ וחזרה לשגרה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

לא אמיתי מה שקורה כאן, פשוט לא אמיתי.

מישהו יכול לצבוט אותי ולהעיר אותי מהנייטמר הזה?

66d4ac3a413b1b64.jpeg

• מבאס 2

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

דודי לא מפתיע ולא ציפיתי ממנו למשהו אחר.

גמליאל לעומת זאת מפתיעה

לא ציפיתי ממנה לתגובה נורמטיבית.

פורסם

הפוך גוטה הפוך...

לא הייתי רוצה לחיות במדינה שבה קבינט משנה החלטות אסטרטגיות, בגלל שארגון טרור מנסה לסחוט אותו רגשית.

אני מאמין שגם אתה לא היית רוצה לחיות במדינה כזו.

מצטער מלחמות לא מנהלים עם רגש, ומבין השתיים התגובה של גמליאל טיפשית ורגשית.

לפני 13 שעות, farkash7 כתב:

אם זה לא המצב אז שיחזירו את החטופים מחר בבוקר ויעצרו את המלחמה. למי שדואג, חמאס לא יחכה יותר משבוע ויתחיל לעבוד ולתת הצדקה לפלישה חוזרת.
למי שצועק "אבל הוא יבקש ערבויות" סבבה שיבקש, ניתן לו גם, אבל אם הוא מתחיל שוב הערבויות האלה שוות לתחת.

לפני 11 שעות, farkash7 כתב:

גם הפסקת המלחמה תמורת כולם זו עסקה טובה, ושוב מנהיג ישראלי שלא מסוגל לחתום על עסקה כזו ובעוד חודש להורות לצבא לכבוש שוב את ציר פילדלפי אם הוא מרגיש שעתיד ישראל מחייב זאת שיפנה את הכסא.

לפני 9 שעות, farkash7 כתב:

חוזר ואומר, מניהג ישראלי שמפחד להגיע איתם להסכם שיחרור חטופים כי הוא מפחד מאיזה נייר התחייבות שלא שווה את הדיו שנשפך עליו מבלבל במוח. הרי הם יפרו את ההתחייבות אחרי שבוע, רק תן הוראה להכנס לשם שוב.

הלהט שבכתיבה שלך מראה שהנושא באמת כואב ובוער בך (בכולנו תכלס) 

אבל שלושת הציטוטים ממה שכתבת בעיניי הם משאלת לב במקרה הטוב. או סתם סיסמא במקרה הרע.

אנחנו לא מעצמה ולא קרובים לכך. כפועל יוצא בלי אישור מהאמריקאים לא רק שאתה לא מסיר איום פוטנציאלי. אלא אתה גם לא תוקף איום פעיל (ע"ע צפון)

ראש ממשלה שיהיה גיבור מדאי יקבל ברקס שיאפס אותו בשניה אחת. זה לא קשור לאומץ או רצון זו המציאות.

ההיסטוריה הקצרה שלנו מוכיחה שכל אמריות הרהב על כך "שהרקטה הראשונה שהם ישגרו נגמור אותם ושות'" נגנזו בפנטזיה.

כרגע אנחנו חיים על אדי האשראי הבינ"ל שקיבלנו עקב היום הארור. כשנצא משם גם אם תהיה רכבת תת קרקעית לא בטוח שנוכל לסכל אותה.

פורסם

אתה ראית שאולמרט או בנט או לפיד או אפילו שרון בשעתו קיבלו ברקס? נתניהו הוא בעיה ברמת האישיות שלו, הוא מצליח להסתכסך עם כל מנהיג חשוב בעולם.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

מאבו עלי, לכל מי ששאל מה זה לחץ צבאי:

איך ישראל צריכה לפעול מול חמאס אחרי רצח החטופים?

מו"מ באופן כללי, וביתר שאת במזרח התיכון הוא משחק של מנופי לחץ.
כל צד מפעיל את כל מנופי הלחץ שבידיו עד לקצה כדי להגיע לתנאים אופטימלים מבחינתו. לאורך תהליך של מו"מ מנסה כל צד בין היתר למצוא מנופי לחץ חדשים שיטו את כף המו"מ לטובתו.

חמאס מבקשת כבר חודשים להפעיל עוד ועוד לחץ על הצד הישראלי במו"מ. היא משקיעה המון בתכני לוחמה פסיכולוגית ומנסה על העת ללחוץ בכיוונים שונים.
אין ספק לכל בר דעת שמאז שנודע שהחטופים נרצחו זמן קצר לפני שאיתר אותם צה"ל, הלחץ המופעל על הצד הישראלי במו"מ התגבר מאוד.
כלומר חמאס גילתה מנוף לחץ משמעותי חדש על ישראל - גופות של חטופים שהיה ידוע שהיו חיים עד לא מזמן.
מה מונע ממנה להפעיל שוב את מנוף הלחץ העוצמתי הזה?
ישראל צריכה לפעול במהירות ולהפוך את האינטרס המסוכן הזה אצל חמאס.

חמאס צריכה לשלם באופן מיידי על רצח החטופים, מחיר שירתיע אותה מלעשות זאת שוב.

ישראל היא מדינה שומרת חוק והיא לא תוכל לנהוג כמו חמאס ולהוציא להורג אסירים פלסטינים. מה גם שמידת האפקטיביות של הלחץ שזה ייצור על חמאס אינה חד משמעית.

מה כן אפשר לעשות?

הנה מספר דוגמאות שיהיו בעיני אפקטיביות ומרתיעות:

1. ביתור הרצועה בתווך שבין דיר אלבלח במרכז הרצועה ובין ח'אן יונס בדרום הרצועה - זאת גם מתוך טיעון הגיוני - מניעת ניוד חטופים. הרי למדנו ש 6 החטופים שנמצאו ברפיח נוידו ממרכז הרצועה דרומה.

2. ביתור דיר אלבלח על הציר הראשי - ציר א-שהאדאא' ממזרח למערב, זאת לאחר התרעת פינוי אוכלוסיה. מעבר לאפקט הענישה  יש כאן יתרון צבאי אדיר שיאפשר גישה מהירה לנקודות בתוך דיר אלבלח בהן צה"ל עדיין לא תימרן.

3. השעיית מבצע חיסוני הפוליו שהחל היום עד להודעה חדשה.

4. צמצום המרחב ההומניטרי בח'אן יונס ודיר אלבלח - יותר לחץ על חמאס ועל האוכלוסייה.

5. סגמנטציה - חלוקה למספר תאים עם הפרדה, של האזור ההומניטרי הנוכחי המשתרע בין דיר אלבלח לח'אן יונס.

6. הקמת מבני קבע בולטים לעין באזורים המרוחקים מגבול הרצועה - לדוגמא על קו החוף במרכז הרצועה.

7. הנעת אוכלוסיה בהיקפים גדולים ובקבועי זמן קצרים (מלווה באש ארטילרית, בשעות הלילה).

אלה מקצת מהאפשרויות. כמובן שבחשיבה יצירתית אפשר להגיע לעוד דברים.
בכל מקרה הדבר המאוד חשוב הוא לגרום לחמאס להבין שיש מחיר משמעותי לרצח חטופים, זאת כדי להניא אותה מלחזור על מעשיה הנתעבים, שבנקודת הזמן הזו, דווקא משרתים את האינטרסים שלה.

ואלינו - בחזית הפנים ישראלית, אחדות השורה, איחוד מול אויב אכזר הוא המפתח. מתוך האחדות תבוא הנחמה למי שאין לו נחמה. החיבור ואהבת איש את אחיו זה מה שיקל במעט על הכאב הנורא.

כוחנו באחדותנו ובאהבת איש את רעהו.
בלעדיהן יקשה עלינו לנצח.
אין לנו ברירה אלא לנצח, יקח כמה זמן שזה יקח.
זה עניין קיומי עבורנו.
🇮🇱🇮🇱🇮🇱

כדי להגיב לכתבה לחצו כאן

עריכה:

אגב, אפשר להראות יצירתיות במשא ומתן.

רוצים יציאה מציר נצרים ופילדלפי? סבבה, עבור כל חטוף חי תקבלו 5 מחבלים ועבור גופה 1, לא 500 ולא 250. ולהגיד את זה לעולם כבר חבורת מטומטמים.

לפני 8 שעות, Shmulik_Miata כתב:

לא אמיתי מה שקורה כאן, פשוט לא אמיתי.

מישהו יכול לצבוט אותי ולהעיר אותי מהנייטמר הזה?

66d4ac3a413b1b64.jpeg

אל תהיה כל כך בטוח שזה לא מסולף כדי להשיג רייטינג ולעשות רעש.

כבר הבנו שמי שיושב באולפנים הם אנשים רעים שלא אכפת להם מההשלכות.

עריכה אחרונה על ידי יובל .מ.
פורסם

אם זה מסולף (לא נראה לי), שאמסלם יתבע אותם תביעת דיבה. 

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם
לפני 19 דקות, Shmulik_Miata כתב:

אם זה מסולף (לא נראה לי), שאמסלם יתבע אותם תביעת דיבה. 

גם אם זה מסולף הוא בטח מבסוט מזה וחושב לעצמו למה אני לא חשבתי על זה קודם.

פורסם
לפני 33 דקות, עדי-אל כתב:

https://news.walla.co.il/item/3688367

מעודכנת סופית אחרונה לסגירה כדור הארץ נגעתי באאאדום 

אגב גילה גמליאל 

לא לפני הרבה זמן היא רבה עם מאי גולן (עוד אינטליגנטית) מי ישב קרוב יותר לנתניהו 

יכול להצליח רק בדרך אחת, אם ביידן אומר לכל המעורבים שמי שלא יסכים לזה יישא בהשלכות.

כולל מצרים.

אם יהיה ברור לכולם שסירוב חמאס/מצרים זה אומר מוצבי קבע על ציר פילדלפי והמשך פירוק הרצועה יהיה פה סיכוי להסכם.

• תוכן חדש...