Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 43 דקות, farkash7 כתב:

אני רוצה להבין משהו, אם מדינת ישראל חותמת על עסקה ומפסיקה את המלחמה ומשחררת את כל החטופים, ומחר חמאס מתחיל לבנות הכל מחדש, אז מה שנתניהו וכל חבריו אומרים זה "נישב בצד וניתן להם לגדול שוב"? זה הקו חשיבה של נתניהו ושותפיו? אם כן שיעופו לכל הרוחות החדלי אישים האלה.

אני יוצא מנקודת הנחה שחמאס לא מטומטמים. לכן:

הם לא ישחררו את כל החטופים בתקופה קצרה אלא ימרחו את הזמן 

הם לא יחתמו שום עסקה בלי שום ודאות שתהיה הפסקת אש למשך שנים (עד שיתחזקו מחדש)

לפני 43 דקות, farkash7 כתב:

אני רוצה להבין משהו, אם מדינת ישראל חותמת על עסקה ומפסיקה את המלחמה ומשחררת את כל החטופים, ומחר חמאס מתחיל לבנות הכל מחדש, אז מה שנתניהו וכל חבריו אומרים זה "נישב בצד וניתן להם לגדול שוב"? זה הקו חשיבה של נתניהו ושותפיו? אם כן שיעופו לכל הרוחות החדלי אישים האלה.

• אהבתי 2
  • תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 47 דקות, farkash7 כתב:

יש בממשלה שלו כאלו שעבורם חזרה לעזה היא מעשה קודש, הם לא מוכנים לשמוע על יציאה מלאה של הצבא למען עסקת חטופים כי עבורם זה הרחקת החלום המשיחי. זה כל הסיפור, זו הסיבה שהצביעו על פילדלפי, גם כדי להוריד את האחריות מביבי עצמו וגם כדי להבטיח שיש עוד סיכוי לחזור לעזה. 

פורסם (נערך)

לפני 3 דקות, עדי-אל כתב:

אם הם ימרחו אותנו אפשר לחזור להילחם, בדיוק כמו שקרה בנובמבר אגב.
העסקה המדוברת כוללת שני שלבים, בסוף השלב הראשון אין עליך שום מגבלות ואתה יכול לחזור להילחם עם 20-30 חטופים חיים שהחזרת.

לפני 3 דקות, עדי-אל כתב:

תקרא את התגובה שלי בעמוד הקודם, אם חברי הממשלה מאמינים שאם הם חותמים על עסקה שמחזירה את החטופים תמורת הפסקת המלחמה זה אומר שהם  נותנים עכשיו לחמאס להתעצם שוב שיפנו את הכסא שלהם ויעופו לכל הרוחות.
אם אתה בתור אזרח כאן מאמין שזה מה שיקרה אז לא רוצה להתשתמש במילים בוטות, לא אתאר מה אני חושב עליך.
ערבויות לא אומר שהצד השני יכול לתכנן איך להרוג אותך שוב, במיוחד אחרי שראינו מה הוא עשה ב-7.10, ואם ראש ממשלת ישראל או שריו מפחדים שבמקרה שרואים שהם אפילו בונים מפעל אחד לייצור רקטות הם לא יכולים לפעול שיפנו את הכסא בבקשה למישהו אחר שיתן פקודה להכנס לעזה שוב בלי לפחד ממה יגידו עלינו בעולם.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 3

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 45 דקות, MostlyWicked כתב:

"להתמודד בעתיד עם ההשלכות" = לכבוש את ציר פילדלפי מחדש בתמורה לעשרות חיילים הרוגים. תודה אבל לא תודה, קשה לי לומר את זה אבל אני מעדיף את טובת שאר ישראל על פני טובת החטופים.

כי עכשיו לא נהרגים סתם חיילים כי אנחנו בשלב הדשדוש של החזקת שטח. לא נהרגים חיילים בצפון פה ושם, על מה בדיוק? לא נהרגים חיילים בשטחים בלי קשר לחטופים... 

פורסם

לא הבנת את הרציונאל שלהם אה?
זה לא בסדר שחיילים יכבשו שוב את פילדלפי ואולי ימותו כדי לשחרר 20-30 חטופים חיים בטוח, אבל זה כן בסדר שחיילים יחפשו חטופים וימותו בלי שום וודאות שהם ימצאו כאלה בכלל.
הגיוני סך הכל.

פורסם
לפני 9 דקות, SlowRide כתב:

להתפטר. להוכיח את כל הטענות האלה. זה די אלמנטרי לא לרצות לקחת חלק בהפקרות הזו.

תגיד, זה הפריע אי פעם לביבי למשול? חמישה ראשי מוסד לשער ישבו מול המצלמות ואמרו שביבי הוא סכנה לבטחון ישראל, זה הפריע למישהו? 

פורסם
לפני 7 דקות, farkash7 כתב:

לא מדוייק.
העסקה התאפשרה כי לא הכנסנו לשם מים/אוכל/דלק

כתבתי את זה. בפשטות זה נקרא מצור. גם זה לחץ צבאי 

לפני 9 דקות, farkash7 כתב:

העסקה התאפשרה כי הם חטפו ילדים קטניםוהייתה להם אפס לגיטימציה בינלאומית.
ברגע שהם שיחררו את הילדים (את רובם) עם האמאות שלהם הלגיטימציה שלהם שהשתנתה בעולם,

במילים אחרות אתה אומר שהעסקה הראשונה של הנשים והילדים למעשה גרמה להפקרה של החטופים האחרים. 

• אהבתי 1
פורסם
לפני כשעה, MostlyWicked כתב:

"להתמודד בעתיד עם ההשלכות" = לכבוש את ציר פילדלפי מחדש בתמורה לעשרות חיילים הרוגים. תודה אבל לא תודה, קשה לי לומר את זה אבל אני מעדיף את טובת שאר ישראל על פני טובת החטופים.

נכון. בגלל זה בבחירות הבאות אני אצביע למי שלא יפחד להגיד שהחטופים הן מטרת משנה, ולא המטרה העיקרית (שצריכה להיות השמדה של יכולות חמאס וביטחון מלא לעוטף עזה). לא יודע אם יהיה כזה, אבל מקווה שיהיה.

את טובת שאר ישראל כן אבל כשמדובר על אזרחים שנחטפו מבתיהם מול חיילים אז גם 10 חיילים הרוגים על כל אזרח זה מחיר סביר כי זה בדיוק תפקיד הצבא. אם אתה רוצה יישובים בנגב, בגליל ובמזרח מרכז הארץ אתה חייב להיות מוכן לשלם אותו.

לגבי החטופים זו עמדה לגיטימית לחלוטין.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני שעתיים, Night Driver כתב:

@עדי-אל אין בעיה להחליט אני מוותר על החטופים, לא מנהל שום מו"מ ומשמיד את חמאס עד האחרון שבהם ואם נצליח להביא אז הרווחנו.

באותה המידה אין בעיה להגיד אני מוותר על השמדת חמאס כרגע והולך על החטופים כשאחר כך נראה מה עושים עם חמאס.

הבעיה היא שלא מחליטים ובינתיים גם החטופים מתים וגם חיילים נהרגים בדשדוש הזה. במלחמה אתה לא עומד אלא רץ קדימה בכל הכוח או שאתה משלם בדם.

זה הכל.

כ"כ פשוט. אם רק היה לנו מנהיג עם ביצים ויושרה.

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני 45 דקות, ch28566 כתב:

תגיד, זה הפריע אי פעם לביבי למשול? חמישה ראשי מוסד לשער ישבו מול המצלמות ואמרו שביבי הוא סכנה לבטחון ישראל, זה הפריע למישהו? 

לא ברור הרציונל הזה.

מול העיניים שלך עושים משחק פוליטי בחיים של חטופים בעזה ואתה כאחד שאמון על בטחון המדינה חוץ מלמלמל בדיון שלדעתך זה לא בסדר תזרום עם זה? 

חמישה ראשי מוסד לשעבר זה לא חמישה ראשי מוסד שהתפטרו כי ראש ממשלה פוגע בביטחון המדינה ולא מקשיב להם ולאף אחד. 

לא שאני מזלזל בראשי המוסד לשעבר אבל אין הרבה משמעות כשזה בדיעבד. כשהיית בתפקיד לא עשית כלום, או שזו היתה גם הדעה שלך ושינית אותה כשעזבת את התפקיד בהמשך או שידעת שזה רע והעדפת לשתף פעולה ועכשיו כשהבלוף של ביבי מתפוצץ אתה מנסה להתנער מזה.

ככה בדיוק נוצר המיתוס של ביבי שהוא כל יכול ורק הוא. המטומטמים קונים את זה ומי שלא מטומטם מספיק כדי לקנות את זה משתמשים בו כדי להפיץ את המסר. איך אתם לא רואים את זה?

עריכה אחרונה על ידי SlowRide
  • אהבתי 2

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 3 שעות, עדי-אל כתב:

הדילמה היא פשוטה 

או להיכנע לחמאס או להילחם בחמאס.

אם כבר לא מלחמה בחמאס תגרום למלחמה אזורית כניעה לחמאס כן.

דבר אחד אני יכול להסכים איתך מהממשלה הזאת לא תבוא הישועה. אבל מה שאתה מפספס ששום עסקה לא תצא ממילים יפות. 

תבחר. 

עסקה עם חמאס - תחתום כולל יציאה מציר פילדלפי ותחזור לשם עוד חצי שנה.

אין עסקה עם חמאס - תפרק את דיר אל בלח ותהרוג עוד איזה 30 אלף עזתים, אולי נהרוג גם את כפיר ביבס אבל לפחות תהרוג את סינוואר.

כרגע הם פשוט מתים לאט, אתה סופר נופלים ונרצחים, וכל יום שעובר רק מקרב את איחוד הזירות שסינוואר כל כך מחכה לו.

וביבי מזיין את השכל כדי להמשיך לפורר את החברה.

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני כשעה, עדי-אל כתב:

במילים אחרות אתה אומר שהעסקה הראשונה של הנשים והילדים למעשה גרמה להפקרה של החטופים האחרים. 

לא. איפה אמרתי את זה?
מה שאמרתי הוא שהמצב שבו היה חמאס והלחץ שהופעל עליו בעסקה הראשונה הוא לא המצב כרגע.
ה"לחץ הצבאי" אם תרצה הוא שונה.
לפני העסקה הראשונה רוב היכולות של חמאס עדיין היו בידיו, רוב מנהיגיו היו בחיים, הוא קיבל הרבה פחות סיוע מאיתנו (הזוי אבל זה המצב), והוא החזיק חטופים שהוא לא רצה בהם, או שבעקבות התגובות הבין שלהחזיק בהם יש יותר נזק מתועלת.
בגדול היה לו הרבה יותר מה להפסיד בעסקה הראשונה, אז מבחינתו לשחרר נשים וילדים שגם ככה עושים המון נזק תודעתי בתמורה לסיכוי לסיום המלחמה כשהוא עדיין לא נפגע אנושות, או לכל הפחות קבלת סיוע של דלק ואוכל היה שווה.
עכשיו, אחרי חודשים של לחימה בהם לקחת את רוב נכסיו אין לו כבר ממש מה להפסיד. הנכס היחיד שנשאר לו הוא החטופים, אתה מצפה שהוא התאבד ויתן אותו בחינם? גם ככה עסקה בשלבים זו סוג של התאבדות, הוא פשוט מקווה שיופעל לחץ בישראל כדי להשלים את כל שלבי העסקה כדי לשחרר את כולם, אבל נתניהו הרי "בולם בגופו למרות לחצים" שלל מהלכים, מה הבעיה שלו לעשות את זה שוב בעוד 6 שבועות?

אני חושב שזה שחמאס הסכים למתווה "ביידן" (מתווה נתניהו בעצם), עסקה בשני שלבים הוא הישג גדול, שיחרור של 20-30 חטופים תמורת הפסקת אש של 6 שבועות זו עסקה טובה.
גם הפסקת המלחמה תמורת כולם זו עסקה טובה, ושוב מנהיג ישראלי שלא מסוגל לחתום על עסקה כזו ובעוד חודש להורות לצבא לכבוש שוב את ציר פילדלפי אם הוא מרגיש שעתיד ישראל מחייב זאת שיפנה את הכסא.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 2

פורסם
לפני כשעה, SlowRide כתב:

ככה בדיוק נוצר המיתוס של ביבי שהוא כל יכול ורק הוא. המטומטמים קונים את זה ומי שלא מטומטם מספיק כדי לקנות את זה משתמשים בו כדי להפיץ את המסר. איך אתם לא רואים את זה?

לביבי אין שום אופוזיציה בליכוד. במקרה שלהם, הוא באמת יכול לחרבן לחכים אחרים בפה for the lulz באיזו ישיבה של הסיעה. ואני מבטיח לך שהם יגיעו לתקשורת לספר שזה שוקולד טעים. השותפים הטבעיים מתעניינים בעיקר בכסף. כך שגם שם אין הרבה בעיות. ומבחינת סמוטריץ׳ ובן גביר הוא עושה מספיק ממה שהם רוצים כדי שיזרמו איתו.

הוא לא כל יכול. אבל הוא שליט יחיד עם בערך 0 ביקורת בקואליציה והמון פולחן אישיות מסביב. ואני מניח שגלנט לא משקר כשהוא מאשים את ביבי שהוא מצייר מפות לצבא, ויוצא נגד העמדה של כל מערכת הבטחון.

ביבי הוא לא המכשיל היחידי של העסקה. הוא גם מכשיל אותה. ואין לנו מה לבוא בטענות לחמאס. אבל כן יש לנו מה לבוא בטענות לביבי שעכשיו המציא לו את ציר פילדפלי, כאילו לכיוונו יהודים התפללו במשך 2000 שנה בגולה. ומחר ימציא משהו אחר וכו׳. וזה לא ככ משנה מה המטומטמים יחשבו. אין לי מה לעשות עם זה. וצר לי אם אתה חושב שאפשר לדבר על משהו עם מי שבנקודה הזו עדיין יצביע לביבי.

• אהבתי 4
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני כשעה, farkash7 כתב:

מה שאמרתי הוא שהמצב שבו היה חמאס והלחץ שהופעל עליו בעסקה הראשונה הוא לא המצב כרגע.
ה"לחץ הצבאי" אם תרצה הוא שונה.
לפני העסקה הראשונה רוב היכולות של חמאס עדיין היו בידיו, רוב מנהיגיו היו בחיים, הוא קיבל הרבה פחות סיוע מאיתנו (הזוי אבל זה המצב), והוא החזיק חטופים שהוא לא רצה בהם, או שבעקבות התגובות הבין שלהחזיק בהם יש יותר נזק מתועלת.
בגדול היה לו הרבה יותר מה להפסיד בעסקה הראשונה, אז מבחינתו לשחרר נשים וילדים שגם ככה עושים המון נזק תודעתי בתמורה לסיכוי לסיום המלחמה כשהוא עדיין לא נפגע אנושות, או לכל הפחות קבלת סיוע של דלק ואוכל היה שווה

למעשה נתת לו את כל התנאים הנוחים בשבילו להקשיח עמדות ולהמשיך במלחמה

עכשיו אין לו שום סיבה להפסיק את הלחימה 

לפני שעה, יובל .מ. כתב:

תבחר. 

עסקה עם חמאס - תחתום כולל יציאה מציר פילדלפי ותחזור לשם עוד חצי שנה.

אין עסקה עם חמאס - תפרק את דיר אל בלח ותהרוג עוד איזה 30 אלף עזתים, אולי נהרוג גם את כפיר ביבס אבל לפחות תהרוג את סינוואר.

כרגע הם פשוט מתים לאט, אתה סופר נופלים ונרצחים, וכל יום שעובר רק מקרב את איחוד הזירות שסינוואר כל כך מחכה לו.

וביבי מזיין את השכל כדי להמשיך לפורר את החברה.

צודק.

את זה היה צריך לעשות כבר מ 7 באוקטובר (למען האמת עוד לפני) 

הוויכוח שלי עם אנשים שהם מדברים על עסקה מדומיינת על חטופים שחמאס ישחרר בגלל שאנחנו נחמדים 

• אהבתי 1
פורסם
לפני 3 שעות, SlowRide כתב:

ונראה לך הגיוני שכל המעורבים במשא ומתן זורמים על ההפקרות החולנית הזו? 

נראה לך הגיוני שכל המעורבים בניהול ישראל זורמים על ההפקרות החולנית הזו? 

🙄

לפני שעה, farkash7 כתב:

מנהיג ישראלי שלא מסוגל (...) שיפנה את הכסא

יש לך מנהיג ישראלי שהביא את ישראל למקום בו היא נמצאת, בכל זירה וכל מדד, ואתה מדבר על לפנות כיסאות כי (סיבה)? 

המונח "מנהיג" אויין ממשמעות. אין דבר כזה אחריות, ואין דבר כזה לפנות כיסא - לדעת המנהיג, לדעת הממשלה, ולדעת מספיק אנשים בעם. 

• אהבתי 1

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• תוכן חדש...