Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 29 דקות, פינדר כתב:

וואלה, גם דוד שלי שבנה לעצמו חיים יפים מאוד בסנטה ברברה החליט, אחרי שהתגרש, לחזור לפה לעת זקנה.

אבל בגיל הזה גם החבר וגם הדוד, כבר לא בונים פה עסקים, לא מנהלים צוותי פיתוח, לא מקימים משפחה ולא תורמים לכלכלה דבר, מלבד צריכה פרטית.

במקרה שלו הוא מתחתן עם ישראלית לשעבר והחליטו לחזור לפה (היא צעירה ממנו בכמעט 20 שנה). רוב הסיכויים שגם פה יתעסק בנדל"ן.

החבר שעבר לניו זילנד דווקא כן משקיע בעולם העסקים שם.

לפני 28 דקות, oryo כתב:

אד הומינם תמיד בנאלי, אבל הוא אקסטרה מוזר כשאתה מצטט הודעה במסגרתה יש חצי פסקה עלי עם גילוי נאות, ובערך שש/שבע על אחרים כולל דוגמא לחזרה. 

וכפי שכתבו לך, גם האנקדוטה שהבאת לא משרתת את הטענה כ"כ... 🤷

הטענה היא שיש כל מיני סיבות למעברים בין מדינות. החבר שחוזר לארץ זה כי החליט שנמאס לו מאיך שלוס אנגלס נראית (ובן דוד אחר שלי שמזמן נמאס לו בחר לעבור לחווה באוסטין). החבר שעבר לניו זילנד עשה את זה באמצע הקדנציה הקודמת של טראמפ כי החליט שהוא לא מגדל את הילדים תחת משטר כזה (עשה הון גדול והיום חזר להיי טק כמשקיע ויזם. עושה אותו הדבר גם בניו זילנד).

לך התאים המעבר לאוסטין, לאחר לניו זילנד ולשלישי לעשות עלייה. אם תדע לפתות את האנשים אתה תהיה אטרטיבי בדיוק כמו שאוסטין היתה עבורך. כל הטענה שלי היא שאם תתחרה על המוחות גם אתה תצליח לשכנע לבוא אליך.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם

אני גם בדיעה שבדיוק כמו שיש מי שרוצה לצאת, יש גם מי שרוצה לבוא. 

סטטיסטית כרגע אנחנו בגירעון (יותר יוצאים מול באים). 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 2 דקות, ברווז כתב:

אני גם בדיעה שבדיוק כמו שיש מי שרוצה לצאת, יש גם מי שרוצה לבוא. 

סטטיסטית כרגע אנחנו בגירעון (יותר יוצאים מול באים). 

זה נכון לעכשיו במצב המופרע שאנחנו נמצאים בו. כשהמצב ישתנה והשיווק יתחיל גם נצליח להביא אנשים טובים.

פורסם (נערך)

הנחת המוצא שלך היא שהמצב השתנה.
כרגע דמוגרפית בטווח הארוך נראה שזה לא מה שיקרה...
אם תפלח את אוכלוסיית החוזרים כנראה שתבין שהמצב אפילו גרוע יותר... ניחוש שלי, רובם הם כאלה עם חיבור חזק לישראל - דתיים בדרגות שונות שאתה רואה מי ההנהגה שלהם.

הלוואי ואישתי הייתה משתכנעת לנסות לעזוב, אבל כרגע זה לא מתאפשר, ובמקום זה מסתמן שיבנה פה בית.
חבל, לשנינו מקצועות מבוקשים, אזרחות אירופאית/מעסיק אמריקאי וילדים צעירים מאוד. כנראה שהמהלך היה די פשוט מבחינת עבודה/מעמד ולילדים זה היה שקוף לגמרי.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

אני לא מדבר רק על כאלה שעזבו וחוזרים. יש גםלא מעט עולים שבאים לארץ שחלקם לא ישראלים ולא בני ישראלים.

פורסם

ברור, מתחלק לכמה קבוצות עיקריות:
1. פליטים צרפתים.

2. אמריקאים ציונים, לרוב עם כיפה על הראש.
3. פליטים אוקראינים ורוסים.

פורסם
לפני שעה, Night Driver כתב:

הטענה היא שיש כל מיני סיבות למעברים בין מדינות

לא יפה להזיז שערים 🙂 הטענה שלך היתה "זה אותו קושי להגר מ/ל ישראל", ואליה התייחסתי. 

לפני שעה, Night Driver כתב:

הטענה שלי היא שאם תתחרה על המוחות גם אתה תצליח לשכנע לבוא אליך.

זו עוד טענה, תיאורטית אתה צודק, פרקטית/פרגמטית זה עניין אחר. מזכיר את הבדיחה "בתיאוריה אנחנו עשירים בפועל אנחנו חיים עם 2 שרמוטות"

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

הנקודה היא שהגירה זה קשה וזה לא משנה לאן אתה מהגר. אני לא צריך לספר לך מה זה להתחיל מ 0 במדינה שאתה צריך ללמוד את הגבולות ואת המנטליות שלה (השפה זה החלק הקל. ללמוד למשל מתי מותר להתעצבן ואיך זה החלק היותר קשה) וזה נכון אם עברת מישראל לארה"ב או מצרפת לישראל.

וחותם כבר עכשיו על שלטון רק עם 2 שרמוטות. הבעיה היא מה נעשה עם כל השאר.

פורסם

אובייקטיבית, אותם קשיים חלים על כל המהגרים: 

הקהילה, המשפחה, המגורים, השפה, המסגרות. 

מפה, לכל יעד יש את הקשיים שלו. לישראל יש כמה מיוחדים.

• אהבתי 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 11 דקות, Night Driver כתב:

הנקודה היא שהגירה זה קשה

זו בדיוק הנקודה. זה קשה, ועדיין יש עליה בכמות היורדים.
מצד אחד זה מחסום, אם זה לא היה קשה הרבה יותר היו עוזבים/חוזרים, בדיוק כמו שקורה במעבר בין עבודות.
מצד שני זה מראה שמי שכבר עזב עשה את זה למרות הקושי, מסיבות טובות מאוד מבחינתו, לא עוד 100K למשכורת הזיזו אותו מפה, אני מהמר שלא עוד 100K$ אפילו במשכורת הזיזו אותו מפה, ולכן כדי להחזיר אותו צריך שינוי מהיסוד כאן, כזה שיגיד לו "העסק לא הולך להיסגר בעוד 10 שנים", ובינתיים השינוי מהיסוד ממשיך להתקדם לכיוון שגורם להרבה לעזוב.
לא יפתו אף אחד מהיורדים עם כסף/מענקים/הטבות מס.

פורסם
לפני 3 שעות, sperial כתב:

@SlowRide אז מסתבר שיש לכך מחירים לא פשוטים. אנחו רואים את זה עם חיסול החקלאות ועם חיסול לא מעט תעשיות, כולל מתוחכמות. 

הנה נהג הלילה הזכיר טכסטיל - האם ידעת שיש יצוא של טכסטיל מתוחכם מהארץ?

הסיסמאות האלו לא אומרות כלום. מה זה חיסול החקלאות? לפי המחקר הכלכלי בתחום לישראל אין שום יכולת לקיים חקלאות שתציל אותנו בשעת משבר, כשהנמלים פה יושמדו אן סתם כל העולם בלי יןצא מהכלל יחרים אותנו. השיח על אובדן הבטחון התזונתי בגלל אלו שחיסלו את החקלאות הוא בערך כמו שנדבר על ניסיון לרפא סרטן עם פלסטר.

גם לגבי תעשיות אחרות: מה בדיוק אתה מדמיין כשאתה מתלונן על חיסול? מנעו ממך לקנות רק פולגת?

• אהבתי 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

לפני 22 דקות, farkash7 כתב:

לא יפתו אף אחד מהיורדים עם כסף/מענקים/הטבות מס.

מעל רמת שכר מסויימת כסף הוא כבר לא פיתוי.

פיתוי בא בצורות שונות לאנשים שונים. אותי אישית למשל יפתה אתגר וסיפוק ממה שאני עושה וכסף הוא מרכיב משני.גם לא עזבתי למרות שהיו לי הצעות מאוד מפתות כי כאן אני מרגיש בבית ולי זה חשוב.

מצד שני יש לי בן דוד שעזב לפני 3 שנים לפורטוגל. אותו עניין האתגר האקדמי ותחושת שייכות לא עניינה אותו אף פעם.

פורסם
לפני 3 דקות, יבגניפ כתב:

הסיסמאות האלו לא אומרות כלום. מה זה חיסול החקלאות? לפי המחקר הכלכלי בתחום לישראל אין שום יכולת לקיים חקלאות שתציל אותנו בשעת משבר, כשהנמלים פה יושמדו אן סתם כל העולם בלי יןצא מהכלל יחרים אותנו. השיח על אובדן הבטחון התזונתי בגלל אלו שחיסלו את החקלאות הוא בערך כמו שנדבר על ניסיון לרפא סרטן עם פלסטר.

גם לגבי תעשיות אחרות: מה בדיוק אתה מדמיין כשאתה מתלונן על חיסול? מנעו ממך לקנות רק פולגת?

יבגני, יש הבדל בין נהיה רעבים תוך 4 ימים לנהיה רעבים עוד חודשיים.

ולגבי תעשיות, אתה פשוט לא מודע לזה שענף התשתיות נעצר כמעט לחלוטין בגלל מחסור בצינורות, ענף הבניין חטף חזק בגלל מחסור בברזל בניין והרבה דברים אתה קונה היום יותר יקר כי חיסלת את הייצור והיבוא התייקר.

להקים מפעל מאפס בתחום שחיסלת אלה השקעות עתק שאין היום מי שישקיע בארץ. מה שחיסלת לא יחזור כל כך בקלות.

• אהבתי 1

פורסם
לפני שעתיים, Night Driver כתב:

כשהמצב ישתנה והשיווק יתחיל גם נצליח להביא אנשים טובים.

שיווק זה לא רק משכורות ואיכות חיים. זה גם ערכים ואורח חיים. אולי אפילו בעיקר ולא גם.

אין לי מספרים אבל משיטוט בחודשים האחרונים בפורומים של יורדים או כאלו שמחפשים כיוון לירידה, רובם הגדול חילונים בעלי תפיסת עולם ליברלית. והמדינה הזו עם או בלי ביבי, שוברת חזק לכיוון השני.

גם היום, אחרי כל מה שעברנו, מי בדיוק אמור לגאול אותנו מהממשלה הזו? כנראה שזה יהיה בנט. הרבה חילונים סמולנים ליברלים, תולים בו את תקוותם. אבל מדובר באיש ימין, שמקדם אג׳נדות של לאומנות ולוחמנות. זה הוא זה שהכניס בנות שירות לאומי דתיות, ללמד את הילדים שלי ״מסורת״ בבית הספר. זה הוא שנתן דריסת רגל לאנשי פורום קהלת שה״רפורמות״ שלהם הכניסו את המדינה הזו לסיחרור. זה המשיח? ראיתי איפשהו היום נתון, ש40% מהתינוקות כיום הם חרדים. לא יודע כמה זה מדוייק, אבל זה הכיוון. אני מניח שמתישהו לא תהיה ברירה והם יצטרכו לשרת בצבא ואפילו לעבוד למחייתם, אבל ערכים ליברלים הם לא יקבלו בשום מקום. וגם שאר הציבור המסורתי-דת״ל לא בדיוק בקטע של זכויות הפרט, בטח לא מבחינת חופש דת.

איך בדיוק תפתה אנשים שהתרגלו לחיים נטולי התערבות דתית, תחבצ בשבת, אוכל לא כשר, חופש תנועה וביטוי?

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תוכן חדש...