Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 1 דקה, Night Driver כתב:

קודם כל ממש לא כועס על חרדים שלא מכבדים את יום השואה. רובה המכריע ממשפחות ניצולות שואה אז אין מה להאשים אותם בזילות השואה.

ביום הזיכרון אני כועס עליהם כי הם לא חלק מהחובה הלאומית.

אם היינו לומדים משהו מ 9 באב היה מה לציין אותו אבל כשהופכים אותו כמו לצום ביום כיפור ואיך שהצום יוצא לדפוק את קופת הצדקה אז חלאס עם ההצגות כאילו אכפת לכם (לכם זה לא אתה ולא האדם ברחוב אלא ההנהגה ומי שמצדיק את המעשים האלה).

הבעיה שלי היא עם התפיסה של ט באב כיום דתי.

זהו אינו יום דתי.

מה שחושב שזהו יום דתי זה נובע מזה שהוא פשוט לא מבין את הנושא מספיק.

לגבי כל מה שרשמת על החרדים - הכל נכון ואני האחרון שאגן עליהם

• אהבתי 1

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם

יודע טוב מאוד את מהות היום ועדיין, בלי ללמוד ממנו כלום תחסכו ממני את האבלות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
Just now, Night Driver כתב:

יודע טוב מאוד את מהות היום ועדיין, בלי ללמוד ממנו כלום תחסכו ממני את האבלות.

אין קשר לאבלות, מותר לך לכבד את האחר גם אם אתה לא מסכים איתו, בדיוק כמו שאתה מצפה מאחרים לכבד את יום רצח רבין או יום השואה.

פורסם
לפני 2 דקות, GTאי כתב:

אין קשר לאבלות, מותר לך לכבד את האחר גם אם אתה לא מסכים איתו, בדיוק כמו שאתה מצפה מאחרים לכבד את יום רצח רבין או יום השואה.

אני בחיים לא אעשה מסיבה בתשעה באב אבל אלך למסעדה שקטה, אני לא צם אבל בחיים לא אשים מוזיקה, אחמם אוכל או אוכל בחוץ ובשבת לא אעבור ליד בית כנסת עם מוזיקה.

אני מכבד אמונה של כל אחד אבל תכבדו את החופש שלי. זה לא שאתם יושבים במסעדה וזה שאני נכנס זה פוגע בכם.

בני ברק למשל סגורה לרכבים בשבת ולהגיד שזה פוגע בי זה כמו להגיד שאם הלכתי למסעדה פגעתי בהם.

• רעיון טוב! 4

פורסם
לפני 19 דקות, yuvalganim כתב:

אתה כועס על חרדים שלא עומדים ביום השואה

אבל כתבתי שאני לא כועס, בדיוק בקטע שציטטת..

• מצחיק 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 59 דקות, Night Driver כתב:

אני חלק מהעם היהודי אבל כשלא למדו מזה כלום למה שאציין את היום הזה?

ימי האבל שלי הם יום הזיכרון, יום השואה ויום רצח רבין. לא תשעה באב, לא יום שאול המלך ולא תשעה באב. אם היו משנים את דרכיהם היה על מה לדבר.

ועם כל הכבוד, מי שמזלזל בכל ערך שחשוב לי אני לא מוכן להתאמץ בשבילו בכלום (כקבוצה. לא כפרטים. אם אראה חרדי תקוע בדרך אעצור בלי לחשוב פעמיים ואם אראה חרדי במצוקה אהיה הראשון לסייע). לא אחגוג את תשעה באב אבל לא אשנה כלום בהתנהלותי ביום הזה פרט מלשחרר את העובדים שצמים ומי שבכל זאת יחליט לעבוד יעבוד בצל ובישיבה.

אולי זה נראה זלזול אבל אין לי כוונה להסתיר את מי שאני ואת תפיסת עולמי גם אם למישהו לא נעים לשמוע את זה. אני לא אעשה הצגה כאילו היום הזה מדבר אליי או שאני מתכוון להתחשב בו בצורה כלשהי.

קבלו אותי כמו שאני בדיוק כמו שאני מקבל אתכם כמו שאתם. לא רוצים לכבד את הצפירה סזו זכותכם ואני מקבל אתכם ככה אז הבחירה היא שלכם אם לקבל אותי ככה וזכותכם להגיד לא מקבלים. רק אל תצפו שאעשה הצגה כדי שתרגישו טוב.

מספרית ה 30% שלנו זה פי 3 מה 60% שלהם. אם ידביקו את הפער זה יהיה תוך 3 דורות ועד אז בקצב הזה ממילא כבר לא תהיה מדינה.

לפני 6 דקות, Night Driver כתב:

קודם כל ממש לא כועס על חרדים שלא מכבדים את יום השואה. רובה המכריע ממשפחות ניצולות שואה אז אין מה להאשים אותם בזילות השואה.

ביום הזיכרון אני כועס עליהם כי הם לא חלק מהחובה הלאומית.

אם היינו לומדים משהו מ 9 באב היה מה לציין אותו אבל כשהופכים אותו כמו לצום ביום כיפור ואיך שהצום יוצא לדפוק את קופת הצדקה אז חלאס עם ההצגות כאילו אכפת לכם (לכם זה לא אתה ולא האדם ברחוב אלא ההנהגה ומי שמצדיק את המעשים האלה).

אדוני הנכבד (באמת את ה אחד היותר עניינים כאן בפורום הזה בעיניי)

נראה לי שלא הבנת למה אני מתכוון.

מילא אם ביום כיפור היו עושים שיירות טראק פוד בשביל "מחאה" ברפורמה (עזוב שזה לא מי יודע מה קשור לדת- אבל היחצנות עובדת היטב בהקשר הזה) הייתי מבין את ההקשר "כיפור" - יום דתי מובהק- מחאה אנטי דתית מסתדר יופי.

אבל בחייאת ט' באב זה בדיוק כמו יום השואה מה זה קשור למחאה נגד הדת/כבוד לשומרי דת. נכון שאני כדתי צם ביום הזה אבל אתה תכאב את זה בדרך אחרת (כמו שהסברת על יום השואה אצל החרדים אולי לא מסמלים את זה בטקסים החילוניים אבל אף אחד לא "בז" לשואה)

פורסם (נערך)

אז גם אתה לא הבנת אותי.

אני באוםן עקרוני לא מוכן למחות נגד דת (כל דת). אמונה של אדם היא אמונתו וזכותו המלאה. מה שכן, אני לא לוקח שום חלק בפולחנים האלה ואני גם לא אשנה את אורח חיי במקומות שלא מתנגשים איתם.

אני לא אלך עם סנדוויץ בבני ברק היום בערב גם אם אמות מרעב אבל אלך למסעדה בתל אביב כי אתה יודע שתל אביב היא מרכז חילוני עם אורח חיים חילוני ואם זה מפריע לך תימנע מלהגיע לשם הערב בדיוק כמו שאני אמנע מלהגיע לבני ברק ביום צום או שבתון.

עבורי היום הזה בדיוק כמו יום השואה לא שווה כלום ולא אומר כלום אם לא תנסה באמת להבין מה גרם לחורבן ותנסה למנוע אותו.

זו גם הסיבה שאף פעם לא צמתי בכיפור. הרי לא אשנה את דרכיי אז על מי אני עובד?

עריכה: אם לא הייתי ברור אני אכבד את הצום שלך באיזורים שלך אבל אני מצפה ממך באותה המידה לכבד את אי האבלות שלי באיזורים שלי.

עריכה אחרונה על ידי Night Driver
  • אהבתי 2

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 58 דקות, Night Driver כתב:

אני חלק מהעם היהודי אבל כשלא למדו מזה כלום למה שאציין את היום הזה?

אתה לא חייב לציין כלום, רק לא לפגוע במי שכן.

ולהגיד הם התחילו זה תירוץ של ילדים, עדיף להיות הבוגר.

הפתיחה של המסעדות זאת סתם התרסה, זה ברור. עזוב שזה נגד החוק (הדבילי, לדעתי לא צריך להיות כזה חוק)

איך אמר פה מישהו, אם נמשיך ככה עוד ישרפו פה ספרי תורה. אישית זה משהו שממש לא הייתי רוצה לראות. 

האויב שלנו זה לא ספר תורה ולא תשעה באב.

זה האוייב:

16_18_13_gov_2022_re_autoOrient_g.jpg

• אהבתי 5

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני שעתיים, mikyl כתב:

גם בשבילי זה יום רגיל. גם אני לא נוהג לעשות דווקא. אבל כמו שכתבו לך תלמד את החוק השלישי של ניוטון. אם זה יותר פשוט חוק הבומרנג. במלחמה כמו במלחמה, תתחיל להתכונן.

זאת אומרת שאפשר להתחיל להתכונן לחסימה של קיבוצים, דריסה מסיבית של מפגינים ופינוי אלים שלהם על ידי תומכי רפורמה?

כאילו אין הבנה שאם ימשיכו בגישה הזאת המדינה באמת תתפרק?

ברגע שאתה מתייחס למאבק פוליטי כאל מלחמה אתה לא יכול לטעון אחר כך שהשתמשו נגדך באלימות.

פורסם
לפני 1 דקה, SlowRide כתב:

הפתיחה של המסעדות זאת סתם התרסה, זה ברור. עזוב שזה נגד החוק (הדבילי, לדעתי לא צריך להיות כזה חוק)

איך אמר פה מישהו, אם נמשיך ככה עוד ישרפו פה ספרי תורה. אישית זה משהו שממש לא הייתי רוצה לראות. 

זה האוייב:

גלנט? 

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לא, השטיח. נו באמת...

• רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 27 דקות, SlowRide כתב:

זה האוייב:

מסכים עם הכל אבל כמו שאמרתי, לפתוח מסעדה בתל אביב בתשעה באב פוגע בדיור כמו לסגור את בני ברק או שכונה בירושלים. קוראים לזה התחשבות.

פורסם
לפני 54 דקות, GTאי כתב:

נוצר מצב שבו המודרניים משנים סדרי עולם שמתנגשים עם הדת, זה לא שהדתיים באו ואמרו נכפה עליכם נישואין ברבנות, או נכפה עליכם לבטל את ההכרה בלהט"ב. לדבר הזה המודרניים קוראים ברוב הפעמים כפיה דתית.

סליחה אבל מה הקשר בין נישואין למדינה, בטח מדינה כמו שלנו? מילא מדינה כמו ארה"ב בה זוג הוא יחידה כלכלית לצרכי מס. כאן אין את זה. מצד המדינה שתתחתן עם נוצרי ומוסלמי ותגדלו ביחד ארנבות. מי שרוצה "לשמר את היהדות" יערוך רישום נפרד מהמדינה. הרי לא כל מי שחי כאן הוא יהודי, אז בכל מקרה אזרח לא שווה יהוד, צריך רשימה נפרדת. אם אותו יהודי פוגש את אהבת חייו בחו"ל ומתחתן איתה, מה זה משנה לך אם הוא מתחתן בארץ או בחו"ל? ההכרה היא אותו דבר, אז לא עשית בזה כלום שהקשת עליו להתחתן בארץ.

המדינה לא תקבע מיהו יהודי מבחינה דתית והדת לא תקבל מיהו יהודי מבחינת לאום.

לפני כשעה, GTאי כתב:

אפשר להסכים עם הצורך או שלא, אבל המודרניים הם אלו שהחליטו לשנות את המשוואה.

זהו לא שינוי משוואה, כי לא צריך להיות קשר בין דת למדינה. גם לפני 50 ו-100 שנה התחתנו כאן בני דתות אחרות ואף דתי לא נפגע מכך. אז היכן שינוי המשוואה? היכן הנחיתות? היום יגיע יהודי ואשתו לארץ, ירצה לחתן את בנו, הרבנות תקבל את ההנחה שהבן יהודי מתעודת הזהות או תדרוש בדיקה משלה?

אני באמת שואל, כל כך הרבה דברים נכנסו עם המודרנה שלא היו קיימים לפני 75 ו-50 שנים ולא שמעתי על שינוי משוואה. אתה כותב את ההודעה במכשיר אלקטרוני שלא היה קיים לפני חמישים שנה. האם מישהו שינה לך את המשוואה? אני משוכנע שהמכשיר הזה משפיע על חייך פי עשרות מונים מאשר אם זוג הומואים מתחתן בעיר השכנה.

לפני כשעה, GTאי כתב:

זה לא שהדתיים באו ואמרו נכפה עליכם נישואין ברבנות

זה כן, אם לא מתירים כאן חתונה רפורמית, זו כפיה. אם מישהו היה מכריח את הדתיים לקבל חתונה כזו כאישור דתי, זו הייתה כפייה.

• אהבתי 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 8 דקות, Night Driver כתב:

מסכים עם הכל אבל כמו שאמרתי, לפתוח מסעדה בתל אביב בתשעה באב פוגע בדיור כמו לסגור את בני ברק או שכונה בירושלים. קוראים לזה התחשבות.

פתיחה מתוקשרת הפגנתית זה פוגע בסיכוי להגיע להסכמות משותפות וגורם לכל צד להתבצר בעמדה שלו. למה זה טוב?

זה כמו לעשות דריפטים מסביב לבית כנסת ביום כיפור.

רוצים לפתוח? סבבה, אבל אל תכריזו שאתם פותחים כדי לעשות דווקא, ואז תתעצבנו שהדתיים עושים לכם דווקא גם...

• מעניין 1

פורסם
לפני שעה, GTאי כתב:

אז נכון, למדינה אולי לא אמור להיות עיסוק עם דת אם אתה בצרפת, אבל כאזרח מדינת ישראל שדת היא חלק היסטורי ממנה, אתה יכול לבחור אם לזרום או לשנות סדרי עולם.

דת היא חלק מההיסטוריה של רוב מדינות העולם בערך, זה לא אומר שצריך לערב דת ומדינה. החלוצים שהגיעו לפני קום המדינה לא היו דתיים, אז לא ברור איך זה שינוי של הסטטוס קוו. הסטטוס קוו בארץ הוא שכמו יהודים טובים אנחנו עסוקים בלדרוך אחד לשני על האצבעות ואולי כדאי שנפסיק.

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...