Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4920 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב נוסע בממוצע כפעם בשבוע(לפעמים אפילו פחות),כל פעם שאני מגיע לרכב אחריי שלא נסע/הותנע שבוע שלם או יותר אני נאלץ להניעו בעזרת כבלים ורכב "תורם",מה הייתם עושים במקומי, מנתקים את המינוס של המצבר בתום כל נסיעה "שבועית"?

אגב,זה מצב נורמלי/תקין שהמצבר מתרוקן לאחר כ7-8 ימים ויותר כשהרכב "במנוחה"?

אין כמו קמארו עצבנית

פורסם

א. מצבר שלא מניע אחרי שבוע זה תקין.

ב. מצבר-רכב לא נועד להתפרק לחלוטין (שימוש מחזורי), כל פריקה כזאת מקצרת את חייו.

ג. שקול ביצוע "טעינת אחזקה" של המצבר (כשהוא מנותק, המצבר יכול להשאר פיזית במקומו) וחיבורו לרכב רק כשצריך.

פורסם

זה לא מצב תקין, המצבר לא אמור להתרוקן אחרי שבוע ללא נסיעה.

במהלך שנים החזקתי כמה רכבים שהיו נוסעים פעם בשבוע ואף פחות, אף פעם לא ניתקתי מצברים ולא השתמשתי בשום מטען חיצוני.

כן המצברים אולי החזיקו פחות זמן מהממוצע - אבל החזיקו מספיק זמן ומבחינתי זה שווה.

פורסם

אתה יכול :

א. לנתק את המינוס בתום כל נסיעה.

ב. להגביר את תדירות הנסיעות.

ג. לגשת עם הרכב לחשמלאי נינג'ע במגמה לאתר את הסיבה לזליגת החשמל (די חריפה, ע"פי התיאור שלך. כפי שבוקי ציין, מצבר לא אמור להתרוקן לאחר שבוע, אלא אם כן הוא תקול).

ד. אתה יכול להשאיר את המינוס מחובר ופשוט להכנס לרכב פעם ביומיים-שלושה ולהרביץ ב 1,500-1,700 סל"ד לאיזה 20-30 דקות, אמור לסגור לך את הפינה.

פורסם
הרכב נוסע בממוצע כפעם בשבוע(לפעמים אפילו פחות),כל פעם שאני מגיע לרכב אחריי שלא נסע/הותנע שבוע שלם או יותר אני נאלץ להניעו בעזרת כבלים ורכב "תורם",מה הייתם עושים במקומי, מנתקים את המינוס של המצבר בתום כל נסיעה "שבועית"?

אגב,זה מצב נורמלי/תקין שהמצבר מתרוקן לאחר כ7-8 ימים ויותר כשהרכב "במנוחה"?

במידה והמצבר בשיא הכושר וצריכת הזרם הפרזיטית לא עולה על 30-50 מיליאמפר הרכב אמור להניע גם לאחר שבוע ימים.

השאלה הנשאלת האם הוא נטען ב-100 אחוז במהלך הנסיעה השבועית.

איזה כייף לי :)

פורסם

כפי שענו - מצבר תקין לא אמור להתרוקן לאחר שבוע ללא עבודה.

יתכן שהמצבר בשלבי חייו האחרונים - ואז יש להחליף אותו.

יתכן שיש תקלה בחיישן הצתה, ולכן הרכב לא מניע, תוך כדי יצירת רושם של מצבר לא תקין (מנסיון אישי).

פורסם

גם עם מע' איתורן פעילה ושמירת זכרון מערכת, לא אמורה להיות בעיה בהתנעה גם לאחר שבוע ויותר.

בקיצור, יש לך "גנב" זרם או מצבר בשלהי חייו.

אני מניח שבדיקה אצל חשמלי רכב תהיה ללא תשלום או במחיר זעום.

לא מומלץ לנתק ולחבר הדקי מצבר באופן תדיר.

מתאפס זכרון תקלות מחשב, מעצבן עדכון תחנות הרדיו.

יש סיכון (יחסית פעוט אבל קיים) לפגיעה במחשב עקב קשת חשמלית שנוצרת בחיבור ההדקים.

במידה ויש בקרבת החניה נקודת רשת חשמל, מומלץ לחבר מטען חכם לטעינת המצבר ללא מגבלת זמן .

רענן

פורסם

כמו שraanan כתב. אני גם לא ממליץ לנתק את המצבר בגלל הגדרות שמתאפסות, במיוחד בעייתי ברכבים מתקדמים עם מצערת אלקטרונית ש"שוכחת" את הכיוונים שלה ולוקח זמן עד שהרכב לומד אותה מחדש. כמובן גם כיוונים של הגיר ועוד.

מה שאני ממליץ לעשות זה לנסוע ברכב באופן תדיר יותר, לבצע נסיעות מיוחדות של טעינת מצברים בערב אחרי העבודה אלא אם כן יש אפשרות להטעין את המצבר.

רק שאני לא בטוח לגבי "גנב"זרם, בנסיעות קצרות פעם בשבוע המצבר לא מספיק להטעין את עצמו ובגלל הפריקות הקיבולת שלו נפגעה מאוד.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

צבי - לגבי המשפט האחרון - זה נכון בתאוריה.

בפועל, לפי ניסיוני בכמה רכבים- כשמצבר ואלטרנטור תקינים, נסיעה של חצי שעה או 20 דקות בסוף שבוע מספיקה, המצבר נטען ומניע ללא בעיה שבוע אחרי.

פורסם

1.המצבר דיי חדש בין 4 חודשים בערך.

2.גם הנסיעה השבועית מאוד קצרה(לא יותר מ10 דקות)בתוך העיר.

3.הרכב בעל מנוע אמריקאי ישן גדול v8 ,אולי זאת אחת הסיבות שהמצבר מתקשה להניעו לאחר שבוע ויותר?

4.לייתר דיוק ,לאחר שבוע (7 ימים)הרכב עדיין מסוגל להניע בכוחות עצמו(ללא כבלים) והחל מהיום התשיעי בערך כבר חייבים כבלים ע"מ להניעו.

5.ברכב יש קודנית פעילה+אימובילייזר מקורי.

6.ברכב יש גם אזעקה+מרימיי שמשות אך היא לא דרוכה/פעילה.

7.עד כמה שידוע לי האלטרנטור תקין .

עכשיו,לאור העובדות שציינתי כרגע ,העניין נראה לכם תקין/נורמלי או שעדיין ייתכן וישנו איזה צרכן סורר הגונב זרם בזמן שהמנוע כבוי ולמעשה מרוקן את המצבר יותר מהר מהמקובל?

אין כמו קמארו עצבנית

פורסם

נסיעה של 10 דקות בתוך העיר בשבוע לדעתי לא מספיקה. טעינה טובה מתקבלת בנסיעה בבין עירוני ורצוי לפחות חצי שעה בשבוע. תנסה ככה מספר שבועות ואני בטוח שהמצב ישתפר.

בוקי, אחרי כמה פריקות עמוקות המצבר מתחיל להתעייף מאוד והקיבולת שלו יורדת - מניסיון.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
1.המצבר דיי חדש בין 4 חודשים בערך.

2.גם הנסיעה השבועית מאוד קצרה(לא יותר מ10 דקות)בתוך העיר.

3.הרכב בעל מנוע אמריקאי ישן גדול v8 ,אולי זאת אחת הסיבות שהמצבר מתקשה להניעו לאחר שבוע ויותר?

4.לייתר דיוק ,לאחר שבוע (7 ימים)הרכב עדיין מסוגל להניע בכוחות עצמו(ללא כבלים) והחל מהיום התשיעי בערך כבר חייבים כבלים ע"מ להניעו.

5.ברכב יש קודנית פעילה+אימובילייזר מקורי.

6.ברכב יש גם אזעקה+מרימיי שמשות אך היא לא דרוכה/פעילה.

7.עד כמה שידוע לי האלטרנטור תקין .

עכשיו,לאור העובדות שציינתי כרגע ,העניין נראה לכם תקין/נורמלי או שעדיין ייתכן וישנו איזה צרכן סורר הגונב זרם בזמן שהמנוע כבוי ולמעשה מרוקן את המצבר יותר מהר מהמקובל?

האמת שהכי פשוט אם תנתק את מצבר

פורסם

בדקתי בעבר את העניין,כאשר אני מנתק את המינוס של המצבר הרכב מסוגל להניע בכוחות עצמו גם אחריי 3 שבועות של מנוחה ואף יותר, וכאשר המצבר מחובר אני חייב כבלים כבר אחריי 8-9 ימים.

אין כמו קמארו עצבנית

• תוכן חדש...