Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4939 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לצערנו אין פה נוסחא יבשה , הרבה שיקול דעת,

נכון, אבל השאלה היא מה השיקול המנחה, והשיקול המנחה, גם חוקית וגם הגיונית, הוא מאוד ברור: אם הולך הרגל ירד לכביש או אתה סבור שהוא מתעתד לרדת - אתה חייב לעצור.

זה המודוס אופרנדי שצריך להיות לנהג, כשהוא מתקרב למעבר חצייה.

ברור שאחרת אתה לא חייב לעצור, וגם אני לא מחפש לעצור "בכוח" היכן שברור שהולך הרגל ממתין ויש תנועה מסביבי, אבל המבחן הוא מבחן זכות הקדימה המגיעה להולך הרגל, לא שום דבר אחר.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

קרו לי לא פעם מקרים כאלו, ומה שעשיתי היה שחסמתי את שתי הנתיבים בצורה אלכסונית ודיי אגרסיבית, וכן, הייתי מוכן להיות מעורב בטעונה, אבל אמא עם תינוק ועגלה שהתחילה לחצות במעבר חצייה תחצה בבטחה.

כמובן שהמקרים האלו קורים בתנאי מהירות עירונית (40-50 קמ"ש) ולפעמים יש וויכוחים עם הנהג שמאחורי שבעצם הפרעתי לו לעקוף והוא נאלץ לבלום בפתאומיות, אבל, וזה אבל גדול, איך שהנהג רק מתחיל להתעצבן, ומייד רואה שיש הולך רגל על הכביש, הוא מבין שעמד לעשות טעות חמורה כי לא ראה את ההולך רגל וראה כי אני מאט, ורצה לעקוף מימין, הנהג מודה לי מיד, ורואים שהוא מוציא אוויר בתחושה של "וואו, איזה מזל".

זה נכון שיש הולכי רגל שהעניים שלהם ב*%ת, או עשוקים בטלפון, או וויכוחים עם האישה או הילדים, או ציבור חרדי שמשום מה רובם אינם מצייתים לשום רמזור או ילדים אם אופניים שלא ראים ממטר...

בקיצור, בשביל זה יש אותנו, את הנהגים, כדי לנסות ולזהות את הסכנות מראש, כי הרי אנחנו מוגנים אם טונה וחצי של טכנולוגיות בטחיחות, והולך רגל חסוף לכל פגיע.

מאחל לכולם נסיעה ומעבר חצייה מוצלחים.

פורסם

בסיטואציה כזו אני אוטומאטית שולח יד לאיתות המצוקה, המקסימום שאפשר לעשות מבלי לסכן גם את עצמי - חסימת נתיבים/הוצאת רגל/דגל לבן נשמע מעולה מאחורי המקלדת. בפועל, אני בספק כמה מכם באמת עושים זאת. מה גם שבעת חסימת נתיב והתנגשות, חלילה, תמיד יש סיכוי שהרכבים יהדפו על הולך הרגל בכל מקרה.

מזכיר לי עוד שבאחד משיעורי הנהיגה שלי עצרתי לאחת שהמתינה לעבור במעבר החציה (שני נתיבים) והפריחה ברכב שהיה מקביל אלינו נעצרה בשניה האחרונה, תוך כדי שהיא זורקת לעברינו מבט של "seriously?!" - פריחה ארורה. אותי ואת המורה זה דווקא די שעשע.

פורסם
תפיסת המציאות שלך מעוותת ותפיסת החוק שלך שגויה.

קודם כל חוקית - אם אתה חושש שהולך הרגל יירד לכביש, אתה חייב לעצור. זה החוק.

השאר הוא באחריות הולך הרגל.

לא מקומך להחליט אם ההולכת תמתין או לא תמתין.

מבחינה לוגית, אם אתה עוצר לא הופך אותך לאחראי להתנהגות הולך הרגל, לא חוקית (כפי שכבר הוסבר לך) ולא מוסרית.

זה לא אומר שאני עוצר אם שיקול הדעת אומר שעדיף שלא, אבל לקיחת האחריות הזו על הזהירות הנדרשת מהולך הרגל בכביש, הפטרנות הזו על שלומו, היא שגויה ויכולה להוביל למצב בו תזניח את החובה שלך לעצור, כשאתה לוקח על עצמך להחליף את שיקול הדעת של הולך הרגל.

זו לא חובתך ולא תפקידך.

שוב, החוק מאוד ברור, אתה תיתן את זכות הקדימה, כפי שנדרש ממך. נקודה.

אני חושב שזה קצת כן הופך אותך כאחראי!

מכיון שכשאתה עוצר אתה בדיעבד גורם להסתיר את השדה ראיה מהנהג העוקף. וזה לא טענה ליזרוק על ההולך רגל במיוחד אם זה אדם מבוגר כשרואה שעוצרים לו אז הוא מבין שאפשר לעבור ואין שום בעיה.

התופעה הזאת מיתרחשת כיום היא מישום שהנהג הישראלי עוצר מתי שבא לו ואיפה שבא לו במיוחד נהגי מוניות! רואים לקוח עוצרים ושי*** כל הנהגים ומי שמאחורה! אז מה שיוצא הוא שכשאתה רואה נהג שעוצר באמצע הכביש אתה לא "חושד בו" שהוא עצר במחווה להולך רגל אלא סתם כי בא לו, וזה מה שיוצר את תופעת העקיפה!

פורסם
אני חושב שזה קצת כן הופך אותך כאחראי!

זה לא עניין של מחשבה (או העדרה), זה עניין של חוק.

אתה חושב שהולך הרגל יירד לכביש - אתה עוצר.

אתה יכול לעצור על שני נתיבים בביטחה - לא יזיק. לא חוקי, אבל לא רואה איך יזיק.

אבל אתה, כנהג, מחוייב לתת את זכות הקדימה למי שיש לו זכות קדימה, בהתאם למה שכתוב בחוק. זו לא משימתך ולא חובתך לחסום להולך הרגל את הכביש או (מהצד השני) לא לתת את הזכות, כי אתה חושש שזה שמאחוריך לא יעצור.

אני נוהג רבות בכבישים עם שלושה נתיבים ומעבר חצייה באמצעם. אז מה, אני אתחיל לא לעצור להולכי רגל, כי תמיד אפשר לעקוף אותי?!

אני אתחיל לעצור כל פעם לרוחב שלושה נתיבים?!

כנהגים, אנחנו לא מנהלים את שאר התנועה, גם אם הכוונות שלנו ממש טובות.

פורסם

מבחינתי, אני כמעט ולא עוצר במעבר חצייה עם 2 נתיבים! עדיף שהולך רגל ימתין קצת במקום לסכן את החיים שלו.

במידה וכן עצרתי,אז אני פשוט עוצר על 2 הנתיבים כדי שאף אחד לא יעקוף!

פורסם

אייל - יש כל כך הרבה מקרים גבוליים. מספיק שהולך הרגל יעשה תנועה שתפרש ככוונה לרדת לכביש - ותעצור, וכך עליך לעשות. לא תוכל למנוע ממי שעוקף אותך לעבור אותך.

ולכל המסמנים למיניהם - עקרונית רק לשוטר מותר לכוון את התנועה. הבעיה היא שלפעמים תקשורת עם הולך הרגל, ולו ביצירת קשר עין - תתפרש כ"מתן רשות" לחצות. ועם כל הכבוד לנהגים - גם להולכי הרגל יש אחריות כלפי עצמם. רק לך תשכנע בכך את השופט.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
מבחינתי, אני כמעט ולא עוצר במעבר חצייה עם 2 נתיבים! עדיף שהולך רגל ימתין קצת במקום לסכן את החיים שלו.

במידה וכן עצרתי,אז אני פשוט עוצר על 2 הנתיבים כדי שאף אחד לא יעקוף!

תגיד לי, קראת בכלל את השרשור לפני שהגבת?

בפעם המאה, לכל אלא עם קשיי התפיסה, אתה עוצר להולך רגל כשהוא חוצה את הכביש, כי לו יש זכות קדימה. אף אחד לא שואל אותך אם לעצור, זו חובה.

פורסם

היום קרה לי אותו מקרה כמו שלך, מי שעקף אותי מימין הייתה ניידת תנועה (אל תדאגו, הוא לא היה בנסיעה מבצעית ולא מיהר לשום מקום) פשוט היה קצת חסר מוח. למזלה של הולכת הרגל היא הייתה חכמה ממנו ושמרה את מבטה על הכביש כשהיא חצתה אותו.

פורסם
קרו לי לא פעם מקרים כאלו, ומה שעשיתי היה שחסמתי את שתי הנתיבים בצורה אלכסונית ודיי אגרסיבית, וכן, הייתי מוכן להיות מעורב בטעונה, אבל אמא עם תינוק ועגלה שהתחילה לחצות במעבר חצייה תחצה בבטחה.

כמובן שהמקרים האלו קורים בתנאי מהירות עירונית (40-50 קמ"ש) ולפעמים יש וויכוחים עם הנהג שמאחורי שבעצם הפרעתי לו לעקוף והוא נאלץ לבלום בפתאומיות, אבל, וזה אבל גדול, איך שהנהג רק מתחיל להתעצבן, ומייד רואה שיש הולך רגל על הכביש, הוא מבין שעמד לעשות טעות חמורה כי לא ראה את ההולך רגל וראה כי אני מאט, ורצה לעקוף מימין, הנהג מודה לי מיד, ורואים שהוא מוציא אוויר בתחושה של "וואו, איזה מזל".

זה נכון שיש הולכי רגל שהעניים שלהם ב*%ת, או עשוקים בטלפון, או וויכוחים עם האישה או הילדים, או ציבור חרדי שמשום מה רובם אינם מצייתים לשום רמזור או ילדים אם אופניים שלא ראים ממטר...

בקיצור, בשביל זה יש אותנו, את הנהגים, כדי לנסות ולזהות את הסכנות מראש, כי הרי אנחנו מוגנים אם טונה וחצי של טכנולוגיות בטחיחות, והולך רגל חסוף לכל פגיע.

מאחל לכולם נסיעה ומעבר חצייה מוצלחים.

אתה - בכלל הגזמת.

alfa 156 2.5.

פורסם
תגיד לי, קראת בכלל את השרשור לפני שהגבת?

בפעם המאה, לכל אלא עם קשיי התפיסה, אתה עוצר להולך רגל כשהוא חוצה את הכביש, כי לו יש זכות קדימה. אף אחד לא שואל אותך אם לעצור, זו חובה.

אני יודע שהחוק מחייב לעצור להולך רגל, אבל פה מדובר על 2 נתיבים. הסיבה שאני לא עוצר זה כי כבר קרה לי פעמיים שעצרתי והרכב משמאלי פשוט לא עצר והיה ממש קרוב לפגיעה בהולך רגל.

בסופו של דבר אם יקרה משהו, אולי אני לא אהיה אשם לפי החוק, אבל המצב יהיה לא נעים מבחינתי בלשון המעטה!

כמובן שאני מדבר על הולך רגל שמחכה במעבר חצייה ולא התחיל לרדת לכביש עדיין.

פורסם

מי שנמצא בנתיב השמאלי מבין שתיים, אין לו אלה להלין על עצמו בלבד. פותח השרשור היה אמור לחזור לנתיב הימני מיד עם סיום עקיפת הרכב החונה.

גם כל אלה שכתבו שהם נעמדים על שני המסלולים לא נוהגים כשורה, תשתדלו לעצור בנתיב הימני ותתנו להולך רגל את הזכות קדימה המגיעה לו, במידה ואתם בנתיב השמאלי תעצרו שם ואל תנסו לחנך בכוח את מי שמאחור ע"י חסימת הנתיב שלו, פעם אחד מישהו ייכנס בכם ואתם אלה שתצאו אשמים.

אם יש לכם מספיק זמן לאבחן שהנהג בנתיב הימני ממהר למה לא עברתם לנתיב הימני כדי לפנות לו את הדרך?

גם כל אלה שכתבו שהם לא עוצרים להולכי רגל שוגים, חובתך כנהג ברגע שהולך רגל מתחיל חציה לעצור לו ולתת לו לעבור, אתה לא אמור להיות אבא או אימא שלו שיחנכו אותו איך לעבור כביש ואם הכביש פנוי או לא.

לגבי הדלקת אורות חירום זה יכול להיות חרב פיפיות, מי שרואה רכב לפניו עם אורות החירום דולקים עלול לחשוב שהוא תקול ואז בוודאי שזאת הצדקה לעקיפה.

לגבי משהו שהזכירו כאן, אני בחיים לא מסמן להולך רגל שיעבור, אך אני כן יוצר קשר עין עם הולך הרגל שידע שהבחנתי בו, אך ללא כל תנועה עם הראש או היד שתרמוז לו כאילו הוא רשאי לחצות את הכביש.

פורסם

טרונצ'ו, מעולם לא סיימתי את העקיפה, קרא את הודעתי הראשונה שוב (אני פותח השרשור). עברתי לשמאלי כי מלפניי הנתיב הימני היה חסום, רק שלפני שהספקתי לעקוף את הרכב החוסם היה מעבר חצייה, ובו אישה מבוגרת, שעצרתי לה. כמו שכבר כתבתי, הגברת שעקפה אותנו מימין, מיד חתכה לנתיב השמאלי כדי לא לפגוע ברכב החונה חנייה כפולה.

אצרף תרשים שממחיש את המצב, אני מקווה שהוא ברור מספיק:

1myldjgzmzei.jpg

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

היי, ניקו מתנצל, מדבריך הבנתי שעקפת רכב שעמד לפני מעבר החציה.

כנגד סיטואציה שבה נהג רואה נתיב חסום ומנסה לנצל זאת לצורך עקיפה, אין הרבה מה לעשות.

פורסם

קרה לי מקרה דומה, נעצרתי בימני, הולכת רגל עם עגלת תינוק התחילה לעבור, בשניה קלטתי שהרכב משמאל לא מתכוון לעצור (פשוט טס), יצאתי מהרכב וצרחתי לאישה שתעצור, בחיי שהג'יפ עבר כ4 סנטים מעגלת התינוק, אני בהלם, האישה בהלם, הג'יפ המשיך ועבר ברמזור שבהמשך באדום.

מאז אני לא עוצר באותו מעבר להולכי רגל.

• תוכן חדש...