Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מוסקוביץ בארץ ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4938 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בשנות השישים לסבי היה רכב ברומניה מסוג מוסקוביץ, דגם ספיציפי לא ידוע אך בין הדגמים הפשוטים שלהם (אני לא יכול לפרסם קישור לתמונה מפאת מספר ההודעות הנמוך שלי).

סבי עבד כעיתונאי והיה לו רכב כזה עם נהג צמוד, מאז הוא נפטר ואבי מדבר יחסית הרבה על רכב זה ורציתי לדעת האם קיימים דגמים של רכב זה בארץ ? האם הוא יובא אי פעם לארץ ? האם יש אפשרות לעשות לו ייבוא אישי מחו"ל ?

פורסם

יצא לי לראות אחת בנתניה לפני כ 5-6 שנים.

הרכב (מוסקביץ' כמו שציינו מעליי) יוצר בברה"מ, הובא ארצה בצורה לא סדירה אלא ביבוא אישי ע"י מהגרים.

זו יכולה להיות משימה מאוד קשה, אבל אני מאמין שאפשרי למצוא יחידות בודדות במצב נסיעה..

זה בסדר, יש גם כאלו שמסורים לקורולות שלהם כאילו היו בנות משפחה ולא חתיכות מתכת ופלסטיק כמו מיקסר למשל. הענין הוא שבאלפא משום מה זה גם נראה הגיוני.
:wink:
פורסם

יובאו בשנות ה 90 כמה יחידות בודדות על ידי עולים חדשים. נראה לי שרובן היו מדגם מודרני 2141, הדגם הלא מוצלח שחיצונית דומה לסימקה 1307 ומכאנית לאאודי 80. כמעט בטוח שהיו גם כמה קלאסיים עם הנעה אחורית וגם טנדר אחד.

כולם היו בשימוש תקופה מאוד קצרה ולאחר כמה שנים ירדו מהכביש. למייטב ידעתי אין היום אף אחד במצב נסיעה.

אתה יכול לייבא רכב כזה משנת ייצור 83 ומטה כרכב אספנות.

יהיה לך קשה מאוד לרכוש ולתחזק אותו ללא ידעת השפה הרוסית וללא קשרים/מכרים ברוסיה שיוכלו לרכוש ולשלוח לך חלקים. בשפה הרוסית קיימים מדריכי אחזקה מאוד מפורטים, פורומים, וכו'.

אם לא תכל להשתמש בזה, יהיה לך מאוד קשה.

פורסם

תודה רבה על העזרה, אין לי מכרים מרוסיה וכמו כן אני לא רוסי ואני לא יודע רוסית ולכן כל העסק הופך להיות מסובך מידי בעבור נוסטלגיה.

בעיקרון התכנית הייתה לייבא רכב משנות השישים המאוחרות, ככה שבעיית החלפים תהיה קריטית יותר.

פורסם

בשנים האחרונות מלא עולים מרוסיה ייבאו רכבי אספנות רוסיים מסיבות נוסטלגיות.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

מי שרוצה לבא רכב אספנות תוצרת רוסייה או מזרח אירופה, כנראה ששכלו ברח ממנו.

לרוב איכות החומרים וההרכבה היו כה גרועים שאפילו רכבים משנים מאוחרות הרבה יותר, מסוף שנות השמונים, לא שרדו...

(להזכיר: לאדה, פלונז, סקודה דור1, דלתה, וכול').

פורסם

SHMOLIKKK,

אם חושבים בהגיון אתה צודק, אבל ידוע שלכולנו בפורום משהו משותף וזה חוסר בהגיון בריא :)

הוא גם סיפר סיפור נחמד ממנו אתה יכול להבין שלרכב יש ערך סנטימנטלי.

זה בסדר, יש גם כאלו שמסורים לקורולות שלהם כאילו היו בנות משפחה ולא חתיכות מתכת ופלסטיק כמו מיקסר למשל. הענין הוא שבאלפא משום מה זה גם נראה הגיוני.
:wink:
פורסם
מי שרוצה לבא רכב אספנות תוצרת רוסייה או מזרח אירופה, כנראה ששכלו ברח ממנו.

לרוב איכות החומרים וההרכבה היו כה גרועים שאפילו רכבים משנים מאוחרות הרבה יותר, מסוף שנות השמונים, לא שרדו...

(להזכיר: לאדה, פלונז, סקודה דור1, דלתה, וכול').

רוסיה או מזרח אירופה? אתה מבין בכלל על מה אתה מדבר? אתה מעדיף אופל מברצלונה כשכל יחידה שלישית יוצאת עם פגם מובנה במנוע?

למה להכליל? כן במזרח אירופה יש והיו מפעלים גרועים. רוסיה לא חפה מהרשימה הזאת אך בה יש והיה גם ההפך. ברוסיה לצערי יש עקומה מאוד חדה בין רכב טוב ורכב רע. הרעים ביותר לא שרדו יותר מכמה שנים, הטובים קיימים עד היום. ברוסיה למצוא וולגה או מוסקביץ' מקסים משנות השמונים זה עניין שבשגרה.

השם הרע שהרכבים האלה קיבלו ברחוב הרוסי נובע מסיבות של סטטוס, לא איכות. ברוסיה סמל סטטוס של רכב אספנות למישהו צעיר חזק יותר ממי שנוהג על פורש, רק שהוא מכוון הפוך, לרעה. אתה יכול לנהוג על וולגה 1980 מדהימה ועדיין השכנים שלך יצחקו עליך בניגוד לנהג המונית מהדירה ממול שמחזיק לאנוס 2005 עם 250K על הספידומטר. עניין של סטטוס ואופנה.

לעומת זאת אתה בוודאי נהנה לדעת שאם אתה נוסע על פאסאט או E-CLASS מהשנים האחרונות מדובר על רכב שרוב חלקיו מקורם בסיביר, וכן חלק נכבד מתהליך הרכבתו, או במילים אחרות אתה רוכב על "ז'יגול" מאובזר.

אוהב את המיקרה, אבל רוצה ראב 4

• תוכן חדש...