Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4972 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברה, אני מעוניין לקנות רנו קליאו 1999 1.4 הילוכים עם 236000 ק"מ

אציין שמחיר הרכב נמוך מאוד (5000 ש"ח)

לבעל הרכב היסטוריית טיפולים מסודרת כ6 שנים אחורה ורוב הזמן הרכב טופל במוסך צמרת באשדוד.

לרכב יש כמה דברים שצריך לתקן ולעשות מה שמייקר את הקניה עבורי ורציתי לקבל תמונה מלאה לקנייה ואומדן מחירים.

אז ככה, משיחת טלפון הבנתי כמה דברים.

בסוף החודש נגמר לרכב הטסט.

לא עשה טיימינג לרכב.

מזגן לא מקרר.

הטיפול האחרון שהאוטו עבר היה ב220 אלף שעלה בערך כ2000 ש"ח בעל הרכב טוען שהוחלפו גומיות ונעשה טיפול כללי.

למיטב הבנתי סביר להניח שאצטרך עכשיו לעשות טיפול שמנים ופילטרים + טיימינג במקרה הטוב.

בנוסף להעביר את האוטו טסט, ובטח גם להחליף רבעיית צמיגים.

לגבי המזגן, אני מניח שזו תהיה הוצאה גדולה וכרגע אנחנו בחורף ככה שזה פחות קריטי כרגע.

כמה לדעתכם אני אצטרך להוציא?

בנוסף כמה עולה ביטוח חובה וג' לנהג בן 21 ללא עברות ותביעות?

תמיר.

פורסם

מה ז"א הוחלפו גומיות? איזה גומיות?

טיימינג- לא ביצעו אף פעם???

על פניו מבלי להכנס לדקויות, עושה רושם שפרט לעלות הרכב אתה תוציא עוד 5K על טסט ושאר ליקויים.

הייתי ממליץ לקחת את אותם 10K שקלים ולקנות רכב חדש יותר במקום רכב בן 13-14 עם אמינות שמראש לא נחשבה למדהימה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

עידן, אתה אופטימי.

רכב כזה שהזניחו אותו (מבחינתי אם לא הגיע לטיפול 10000, זה מוזנח) יעשה לך בעיות מפה ועד שתמכור אותו.

יישור קו יכול להגיע גם להרבה יותר מ10000 ואתה לעולם לא תסיים אותו.

תמצא לך רכב במצב טוב וקנה אותו, כדי שתוכל לחיות כמו בן אדם נורמלי ולא לרוץ למוסך כל דקה וחצי.

פורסם

אתה צודק בהחלט יוסי, התפלקה לי המילה "לפחות" לפני המשפט "עוד 5K על טסט....".

בקיצור,

המלצה חמה לוותר.

מעבר לזה, במאמר מוסגר, אני אישית הייתי משתדל למתוח את התקציב יותר גבוה ולהמנע מרכישת רכב *כל כך ישן, זה מתכון כמעט בטוח לחתונה עם מוסך....(כמובן שיש אקזמפלרים יוצאים מן הכלל).

*אני נוהג ברכב ישן כמעט באותה מידה אז לא להעלב.

:oops:

פורסם

הרכב עבר טיימינג ב180 אלף ק"מ. והמרווח טיפולים בצרפתיות הוא כל 30 אלף. לא?

ממה שאני מבין ממכם כמעט כל רכב בשנתון הזה אסור לקנות?

תמיר.

פורסם

למען האמת אני בספק שיש רכב שאפשר לקנות ב3~5 אש"ח ולא להוציא גרוש על "יישור קו".

אם היית בעלים של רכב כזה, לפני מכירה באמת היית מתחיל להוציא מאות שקלים על תיקונים שהם לא קריטיים?

הרי כל דבר הכי קטן בכיף עולה יותר מהרכב עצמו (מזגן\מצבר\רביעיית צמיגים חדשים\גומיות\בולמים\בלמים) אז מה הטעם? שהבעלים הבא ישבור את הראש אם הוא רוצה לתקן.

הגישה עצמה שגויה מהיסוד אבל זה מה יש.

ברכב במחיר כזה בד"כ מחפשים שהוא ייסע כמו שצריך ושהמזגן יעבוד.

כל דבר אחר בגדר מותרות.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם
והמרווח טיפולים בצרפתיות הוא כל 30 אלף. לא?

1. שנתון המדובר מרווח הטיפולים כרכב חדש היה פחות מ-30K, על אחת כמה וכמה ברכב מזדקן.

2.לא בהכרח, היפניות מאותם שנתונים מזדקנים בגבורה (יחסית), הצרפתיות קצת פחות (שוב, כמובן שיש יוצאים מן הכלל לכאן ולכאן).

אני אומר שבכלליות ובהנחה שידוע לך מראש שצריך לבצע יישור קו בסכום כסף לא מבוטל- עדיף להשקיע את כל הסכום ברכב משנתון חדש יותר ומטופל יותר.

פורסם

אפרופו, יש חבר פורום שמוכר רכב מהסגמנט הזה; http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=454656

עושה רושם שהכל מתפקד והרכב יחסית שמור, שווה לבדוק.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם
הרכב עבר טיימינג ב180 אלף ק"מ. והמרווח טיפולים בצרפתיות הוא כל 30 אלף. לא?

כמה זמן עבר מאז הטיפול? הדרישה לביצוע החלפת רצועת תזמון נקבעת לא רק לפי נסועה אלא גם לפי זמן, לפי המוקדם מהשניים.

לפי התאור שלך עליך להכין הרבה אלפים לתיקון הרכב.

ואם אתה נהג חדש הרי גם ביטוח חובה וצד ג' יעלה כל שנה בערך כמו ערך הרכב.

בקיצור - כדי לתחזק את הרכב תזקק להרבה אלפי ש"ח בשנה. אם אתה רוכש כזו גרוטאה מס הסתם הפרוטה אינה מצויה בכיסך, עדיף לוותר על רכב בכלל ולחסוך עד שמצבך הכספי ישתפר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני נהג צעיר, לא חדש. אני צריך את הרכב לחמישה חודשים ולא יותר ולא מתחשק לי להוציא סכום כולל שעובר את ה10k.

יש לציין שביטוח אני לא משלם אז לא אכפת לי כמה יעלה.

באם עדיין הייתם קונים רכב יקר יותר?

תמיר.

פורסם

אם מראש הכיוון הוא לרכב ישן ולא בטיחותי, אז הייתי בשביל מה ללכת על רכב זול שדורש החלפת צמיגים, טסט?

תנסה למצוא רכב מטופל יחסית, עם מינימום בלאי בחצי שנה הקרובה.

• תוכן חדש...