Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4954 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נראה מעולה. לצערי הרב אני לא נכנס ברכבים האלה מפני שאני מאוד גבוה אבל לטעמי הרכב הנ"ל הוא האידאל עבורך!

תהנה וסע בדרכים טובות.

כולם בכפר עם AK ורק אתה עם קפצונים ?

זה לא קצת דפוק ?

• תגובות 99
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
מקסימה, תתחדש!

אגב,

יש מצב שהייתי מסובב את הראש בשבילה בכביש, אבל רק בהתחלה :)

חחחח, בגלל שהיא חדשה וחריגה הרבה אנשים מסתכלים אבל עוד מעט זה יעלם:)

תודה לכולם!

פעם: Runx 2003, Auris 2008, Golf 160hp 2010, Maxima 1999, Skoda Citigo 2012

היום: Seat Leon 1.2 tsi 2015 & Chevrolet Spark 1.4 LTZ 2016

פורסם
יש לסיטיגו יתרון בוהק מעל כל אלו שהצעת - חיסכון עצום בצריכת הדלק לעומת הסופרמיני ובטח ובטח שלעומת הפיקנטו האוטומטית!

מדובר פה על חסכון של אלפים רבים של שקלים בכל שנה. (למרות שאת רוב החסכון הוא יוציא על הביטוח היקר של הסקודה)

עצום זה לא מילה. הוא עשה 1:19 בנסיעה בינעירונית בעיקרה. קרובי משפחה שלי עושים 1:15 בפיקנטו האוטומטית בנסיעה פרברית בעיקרה. אבל בוא נניח לרגע שזה אכן ההפרש. גם אם תסע 20000 ק"מ בשנה, העלות הנוספת בפיקנטו תסתכם בעד 2000 שקלים. עכשיו בוא נשקלל בפנים את רמת האבזור הגבוהה משמעותית של הפיקנטו ואת האחריות המורחבת...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

קודם כל תתחדש.

אבל אתה רוצה להגיד לי שעשית 1/19 עם מנוע בתול לחלוטין, בשיוט של 110-120 , ועם גיחה לאזור ה130 (לדבריך)?

מה יקרה שתרד ל90-100? תעשה 1/25?

מה אני אגיד, אז או שהרבה מכוניות פה נוסעות על אויר או על אדים של דלק, או שמשהו פה קצת אופטימי מידי.

אני יכול לאמר שעם פיאסטה אוט' חדשה לגמרי (3000 ק"מ על שעון) עשיתי טיול מת"א לרמה"ג, זוג + 2 תיקים לא גדולים במיוחד.

בדקתי בין תדלוק לתדלוק , ולא הצלחתי לעבור את ה1/12 בממוצע (ורוב השיוט על כביש 6 והלאה לא היה מעבר ל110 קמ"ש).

לפי הדברים האלה, הנסועה שלך כמעט כפולה ממני על אותו מיכל דלק.

לא שנחליף למיני,בכ"ז יש איזה הבדל או שניים בין המכוניות, אבל עדיין נקודה מעניינת.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם
עצום זה לא מילה. הוא עשה 1:19 בנסיעה בינעירונית בעיקרה. קרובי משפחה שלי עושים 1:15 בפיקנטו האוטומטית בנסיעה פרברית בעיקרה. אבל בוא נניח לרגע שזה אכן ההפרש. גם אם תסע 20000 ק"מ בשנה, העלות הנוספת בפיקנטו תסתכם בעד 2000 שקלים. עכשיו בוא נשקלל בפנים את רמת האבזור הגבוהה משמעותית של הפיקנטו ואת האחריות המורחבת...

אתה יודע,

קצת אחרי שנולדה הילדה, אני נכנסתי ללחץ הכלכלי מהשוק של כמה עולה מטפלת והעובדה שהאשה לא תעבוד תקופה מסויימת ושקלתי, היות ויצא שיש לנו שני רכבים גדולים, להשאיר את הרנו שהיא באחריות לעוד שנתיים ולמכור את הרכב הראשי ובהפרש לקנות לי מיני ידנית מהזולות בקטגוריה בהסתייגות מאלטו, פיקנטו וI10

כלומר או אחיות טויוטה-סיטרואן-פיג'ו או אחיות VAG

ואחרי שעשיתי חישוב רציני כולל בדיקת עלויות טיפולים, כולל בדיקת עלויות ביטוחים ורישוי כולל בדיקת צריכת דלק אל מול הנסועה שלי (ואני יודע בדיוק כמה אני נוסע כל יום לעבודה ופחות או יותר כמה בסופי שבוע)

ממש רשמתי שם עד הפסיק האחרון -

לתדהמתי קיבלתי הפרש בהוצאות בין -

סיטרואן C1 שהכי קורצת לי

לבין

טויוטה אוונסיס 06 שאני מחזיק כרגע

תחזיק חזק!

700 שקלים החזר בחודש :-D

עכשיו, בהתחשב בכך שבשנתיים שלוש הראשונות אני גם אצטרך להוסיף איזה 20K שקלים על ההפרש וכל ההתארגנות על הרכב החדש -> לטווח הקצר, מאוד לא משתלם.

לטווח הארוך - אני קונה כאן רכב ידני שכל שנתיים שלוש גם אני אצטרך להחליף לו קלאץ' בין אם זה ידני או רובוטי זה לא משנה

ואני מגיע להבדל חודשי שאותי לפחות מאוד איכזב - מאות שקלים בודדים.

זה לא שווה את זה בשביל לנסוע ברכב שהגודל הפיסי שלו מהווה מלכודת מוות - למרות שכן, אני יודע, הם בטיחוטיים - עדיין, זה יחסי.

זה לא שווה את ההקרבה של הנוחות שלי.

אז - אם השכר החודשי שלך רואה בהחזר של כמה מאות שקלים בחודש משהו הכרחי - כן, מובן, זה כדאי.

אבל אם זה לא הסיפור - כדאי לשקול את זה יותר בכובד ראש.

בגדול יצא לי שלשנה שלמה אני חוסך 8K שקלים - זה נראה מפוצץ כשאתה חושב על שנה שלמה, זה עוד דיל לחו"ל למשל

מצד שני כשאתה מביט על זה חודש בחודשו - זה נראה מאכזב מאוד.

סתם רציתי להעלות את הנושא הזה, כי אני בטוח שיש אנשים שזה מידע שיכול מאוד להועיל להם.

אני הגעתי למסקנה שביום שבו אחליף את הרכב השני במשפחה או שיגיע הזמן להחליף את הרכב שלי - אם המצב הכלכלי יהיה פחות טוב, ללכת על רכב כזה אם הוא יהיה כמו עכשיו שלא לדבר על יותר טוב, אין שום סיבה שאני אעשה לעצמי דבר כזה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

700 שקל בחודש זה לא מעט כסף. במיוחד כשאתה לא באמת יכול להכליל במדויק דברים כמו תקלות שעלולות לצוץ ברכב המשומש ושאין לך בחדש, או סתם עלויות טיפולים גבוהות יותר.

בנוסף, קלאץ' חדש כל 2-3 שנים? מקווה בשבילך שלא. אין סיבה שקלאץ' לא יחזיק יותר מ-100K.

אני דיברתי על הפרש של 2000 שקלים בשנה, משמעותית נמוך יותר.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אבל אתה רוצה להגיד לי שעשית 1/19 עם מנוע בתול לחלוטין, בשיוט של 110-120 , ועם גיחה לאזור ה130 (לדבריך)?

מה יקרה שתרד ל90-100? תעשה 1/25?

בעקרון יתכן - אבל בד"כ אנשים לא נוהגים בנהיגה חסכונית כזאת לאורך זמן.

ביטי שלי הצלחתי להגיע גם ל-27 (!) ק"מ לליטר לאורך נסיעה של 300 ק"מ. זה לא אומר שזאת צריכת הדלק הממוצעת של הרכב לאורך זמן. ( על פני מיכל שלם הגעתי גם ל-1/17 ) אבל כשמישהו שואל אותי מהי צריכת הדלק של היטי אני עונה 1/14 כי זאת הצריכה הממוצעת של הרכב לאורך זמן.

כדי לבדוק מהי צריכת הדלק האמיתית - הייתי בודק לאורך תקופה של שלושה חודשים בערך.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

איך אמר הגאון? הכל יחסי.

נכון - מסכים אתך ש700 שקלים בחודש זה לא מעט כסף - מצד שני זה עניין של כמה אתה גם מרוויח.

וזה גם נתון חשוב מאוד שצריך להלקח בנוסחא כאשר אתה מחליט להתבסס על נתון מסוים בכדי לרכוש רכב.

אבל בשביל מי שנוסע באזור ה20 עד 25KKM בשנה - זה פחות או יותר גודל החסכון חודש בחודשו.

הרבה אנשים פשוט קופצים על הרכבים האלה מתוך אמונה שהם יחסכו הרים של כסף בשנה כשבפועל כנראה מדובר על סכום הרבה יותר קטן ממה שנצץ להם בדמיון.

עכשיו תכניס עוד גורם למשוואה - מנוע בנפח 1 ליטר, רוב הסיכויים שאתה תגיע לפתיחת ראש מנוע מוקדם יותר מרכבים עם נפח גדול יותר שלא לדבר על נפח כפול, סוג הנסועה והעומס על המנוע גם כן יכולים להפוך רכב כזה לרכישה לא כלכלית לאורך זמן.

אז בין פנטזיה למציאות צריך לקחת את המשתנים האלה בחשבון - בכל מקרה, ההחלטה האישית שלי הביאה אותי להבנה שבשלוש שנים הראשונות אני אחסוך 700 שקלים בחודש אולי אבל אוציא 1000 שקלים למען רכישת הרכב - אני אתחיל לחסוך באמת רק כעבור 4 שנים מרכישת הרכב - אז ההחלטה לרכוש אחד כזה תיפול לרגע שבו יגיע הזמן "אני צריך" להחליף רכב ולא "אני רוצה".

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
בעקרון יתכן - אבל בד"כ אנשים לא נוהגים בנהיגה חסכונית כזאת לאורך זמן.

ביטי שלי הצלחתי להגיע גם ל-27 (!) ק"מ לליטר לאורך נסיעה של 300 ק"מ. זה לא אומר שזאת צריכת הדלק הממוצעת של הרכב לאורך זמן. ( על פני מיכל שלם הגעתי גם ל-1/17 ) אבל כשמישהו שואל אותי מהי צריכת הדלק של היטי אני עונה 1/14 כי זאת הצריכה הממוצעת של הרכב לאורך זמן.

כדי לבדוק מהי צריכת הדלק האמיתית - הייתי בודק לאורך תקופה של שלושה חודשים בערך.

אני מסכים ועדיין דיווחתי על צריכת הדלק בנסיעה הראשונה. נכון לכרגע אני במהלך נסיעה נוספת למרכז ובחזרה ומעניין מה תהיה התוצאה. מחשב הדרך אומר 4.4ל׳ ל100קמ ואני ספקן אבל נחיה ונראה. בכל מקרה הרכב עושה רושם מאוד חסכוני ומפתיע מבחינתי.

פעם: Runx 2003, Auris 2008, Golf 160hp 2010, Maxima 1999, Skoda Citigo 2012

היום: Seat Leon 1.2 tsi 2015 & Chevrolet Spark 1.4 LTZ 2016

פורסם

אני יודע וזה אחד השרשורים שגרמו לי להתחיל לחשוב באמת על מה משמעות של תחזוקת רכב ומה משמעות של רכישת רכב.

ואיך משלבים בין השניים.

ואם לקחת את השרשיר שכתבת אז להוסיף לו נקודת מבט בין רכב ממוצע לבין רכב מיני ואתה רואה פחות או יותר מה הוא גודל החסכון.

לחלק מהאנשים זה יהיה צעד הכרחי אבל לחלק אחר אם הם רק יבחנו את המצב, יתכן וימנעו כי זה פשוט לא מספיק כדאי ומוצדק לעשות את הצעד.

Pioneer TS-X150

פורסם
אני מסכים ועדיין דיווחתי על צריכת הדלק בנסיעה הראשונה. נכון לכרגע אני במהלך נסיעה נוספת למרכז ובחזרה ומעניין מה תהיה התוצאה. מחשב הדרך אומר 4.4ל׳ ל100קמ ואני ספקן אבל נחיה ונראה. בכל מקרה הרכב עושה רושם מאוד חסכוני ומפתיע מבחינתי.

אוי מחשב הדרך, ב308 שלנו ראיתי לפרקים בנסיעות ארוכות גם 7 וגם 6.5 ל' ל100 ק"מ, ואני יכול לאמר לך שבחלום הלילה הפיז'ו

עושה 14/15 ק"מ לליטר.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם
הפיאסטה האוטומטית אכן זללנית דלק, היו על זה כמה שרשורים בפורום.

אני מסכים. לא מדובר על יחידת כוח חסכנית במיוחד או על גיר חסכוני במיוחד (אגב אחת הסיבות שלי לבחירה בפיאסטה מעבר לזה שהיא סופר מיני מעולה, הוא הגיר האמין והוותיק בלי כל הממבו ג'מבו עם הקלאץ' הכפול, שאגב גם בפוקוס מתחיל לעשות בעיות),

אבל עדיין אני חושב שיש פה דיסוננס לא קטן בכל הנושא של צריכת דלק ממוצעת של מיני וסופר מיני אוט'.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

• תוכן חדש...